Mıhlı şelalesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Harita
Mıhlı şelalesi küçük gölet

Mıhlı şelalesi, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu mevkiinde yer alan Mıhlı şelalesi Kaz dağlarından gelen Mıhlı çayı üzerinden bulunur. Çanakkale ve Balıkesir sınırları arasında yer almaktadır. Küçükkuyu ilçesinden Küçükkuyu tabelasından girildiğinde 2.5 km daha içeride bulunmaktadır.[1]

Şelale olarak çok yüksek olmamakla birlikte iki adet göletten oluşmaktadır. İlk gölete yüzerek ulaşılabilmektedir. Diğer gölet ise şelalenin döküldüğü yerde bulunmaktadır. Bu gölete ulaşmak için daha küçük bir şelale üzerinden geçilebilmektedir.

Küçük olan gölet 4,5 metre derinliğe sahiptir. Şelalenin döküldüğü göletin en derin yeri belirtilenin aksine 18 metre değil 9 metre derinliğe sahiptir. Yaz ayında insanların yüzdüğü göletlerin su sıcaklığı ortalama 18 derecedir.

Mıhlı şelalesi Büyük gölet

Giriş ve Konaklama[değiştir | kaynağı değiştir]

Mıhlı derinlik ve sıcaklık ölçüm

2022 yılı itibari ile giriş ücreti kişi başı 15TL dir. Araç için ekstra ücret alınmamaktadır. Otoparka sahip bir işletme bulunmaktadır. Girişler belli saatler arasında yapılmaktadır. Şelaleye indikten sonra burada bulunan restoranda yemek yiyebilir veya ayrıca masa kiralama yöntemi ile oturulabilmektedir. Şelalenin 1 km aşağısında Başdeğirmen ve Su kemeri bulunmaktadır.[2] Roma dönemimden kalma su kemeri görülmeye değerdir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Mıhlı Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir?". CNN Türk. 27 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2022. 
  2. ^ "Başdeğirmen – Mıhlı Şelalesi". kucukkuyu.com. 19 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi.