Los Mazatlecos

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Los Mazatlecos
Tarih(ler)2000-Günümüz
Kurucu(lar)Alfredo Beltrán Leyva
Lider(ler)Fausto Isidro Meza Flores
Etkin bölgelerSinaloa
Sonora
Durango
Nayarit
Gelir kaynağıUyuşturucu kaçakçılığı, Cinayet, Adam kaçırma, Gasp
MüttefiklerBeltrán Leyva Karteli
Los Zetas
Juárez Karteli
Rakip(ler)Sinaloa Karteli
Los Ántrax
Körfez Karteli

Los Mazatlecos (Mazatlán halkı), Beltrán Leyva Kartelinin uygulayıcı çetesidir. Bildirildiğine göre Fausto Isidro Meza Flores tarafından yönetiliyor.

Faaliyetleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Los Mazatlecos çetesi, adını aldıkları Sinaloa'nın kıyı kenti Mazatlán'da kurulmuştur. Başlangıçta çete, 2008 yılında Meksikalı yetkililer tarafından tutuklanana kadar uyuşturucu baronu Alfredo Beltrán Leyva'nın (takma adı ile "El Mochomo") hizmetindeydi. Tutuklanmasının ardından Los Mazatlecos, ittifakını Alfredo'nun kardeşi, Beltrán Leyva Kartelinin şu anki lideri Héctor Beltrán Leyva'ya kaydırmıştır. Grup, kartelin suç şemsiyesi için çalışan en büyük çetelerden biridir.[1]

Sinaloa Karteline karşı bir bölge savaşı içindelerdir ve aynı zamanda Sinaloa ve Durango bölgesindeki çok sayıda ölüm ve adam kaçırma olayından da sorumlulardır.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Gang That Took on Chapo: Los Mazatlecos". Borderland Beat. 28 Temmuz 2012. 31 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2012. 
  2. ^ Vega Gutiérrez, Aurora (7 Nisan 2012). "El narco provoca éxodo en Sinaloa; 665 familias abandonan la entidad". Excélsior (İspanyolca). 8 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2012.