Loreak

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Loreak
YönetmenJon Garaño
Jose Mari Goenaga
YapımcıXabier Berzosa
YazarJon Garaño
Aitor Arregi
Jose Mari Goenaga
OyuncularNagore Aranburu
Itziar Ituño
Itziar Aizpuru
Josean Bengoetxea
Ane Gabarain
MüzikPascal Gaigne
KurguRaúl López
StüdyoIrusoin
Moriarti Produkzioak
EITB
TVE
Yapım yılı2014
Çıkış tarih(ler)i31 Ekim 2014 (2014-10-31) ( İspanya)
Süre99 dakika
Ülkeİspanya
DilBaskça

Loreak (Uluslararası adı: Flowers)[1] yönetmenliğini Jon Garaño ve Jose Mari Goenaga'nın üstlendiği 2014 yapımı Baskça drama filmi.

Prömiyerini 2014 yılında San Sebastián Uluslararası Film Festivali kapsamında yapan film, Goya Ödülleri'ne aday gösterilen ilk Baskça film oldu.[2]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

40lı yaşlarının başında olan Ane evliliğinde mutsuzdur. Ane, günün birinde kimden geldiği belli olmayan çiçek buketleri almaya başlar. Bu buketler her hafta perşembe günleri gelmektedir. Bir meslektaşının trafik kazası sonucu ölmesi ile, çiçek buketleri artık gelmemeye başlar. Bunun üzerine çiçeklerin bu ölen meslektaşından gönderildiğini düşünen Ane, onun trafik kazası yaptığı yere giderek her hafta taze çiçekler bırakmaktadır. Ölen adamın karısı Lourdes ve annesi Tere'de, kaza mevkiine bırakılan bu yeni koparılmış çiçekleri gördüklerinde şaşkınlığa kapılmışlardır. Bu konu üzerinden film, mutsuz üç farklı kadının nasıl yas tuttuklarını ele almaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Flowers". 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2016. 
  2. ^ "'Loreak', primera cinta en euskera candidata al Goya a la mejor película". El País. 7 Ocak 2014. 14 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2014.