Lenovo IdeaPad Yoga 11

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lenovo IdeaPad Yoga 11
Geliştirici(ler)Lenovo
TipLaptop, tablet bilgisayar
Çıkış tarihiAralık 2012
İşletim sistemiWindows 8
WebsiteLenovo IdeaPad Yoga 11

Lenovo IdeaPad Yoga 11 2012 yılının sonlarında piyasaya sürülen Windows RT tabanlı hibrid dizüstü / tablet bilgisayardır. Yoga 11, ekranını monte etmek için kullanılan çift yönlü menteşe sayesinde form faktörlerini değiştirme yeteneğinden almaktadır. Windows RT cihazlarının zayıf satışlarından dolayı 17 Temmuz 2013'te kullanımdan kaldırılmıştır.

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yoga 11 ve Yoga 13 bilgisayarları, cihazların ekranlarını geriye doğru döndürerek tablet cihazları haline gelmesini sağlayan benzersiz tasarımlarından alıyor.[1] Bununla birlikte, çoğu dizüstü bilgisayar gibi 90 veya 180 derece durdurmak yerine her iki Yoga modeli ekranlarını 360 derece döndürebilir. Tamamen çevrildiğinde, klavye ve ekran döşeme zemininin karşı tarafındadır. Böylece, ekranı size bakacak şekilde Yoga 11'i tuttuğunuzda, sistem diğer dokunmatik ekran tabletleri gibi davranır. Bu modda, klavyeyiz devre dışıdır, bu yüzden diğer elinizle anlamsız kalıp yazmayacaksınız. Daha küçük ve daha hafif olduğu için, Yoga 11, tablet modunda hantal Yoga 13'ün aksine, üzerine döndürüldüğünde elinde daha doğal hissediyor.

Yoga 11'in 11.6 inç (çapraz) ekranı beş noktalı çoklu dokunmatik ekran ve 1.366 x 768 çözünürlüktedir. Ekran aydınlıktır ve çıkması beklenen tablet tarzı kullanıma uygun, iyi bir görüş açısına sahiptir. Yoga 11, hızlı bir şekilde önyükleme yapan ve yükleyen 64GB SSD ile birlikte geliyor. Bir miktar boş alan var, 52,5 GB'dan 43'ü ücretsiz olarak gösteriliyor. Alanın geri kalan kısmı işletim sistemi ve kurtarma bölümü tarafından işgal edilir.[2]

Sistem aynı zamanda Word, Excel, PowerPoint ve OneNote ile Microsoft Office 2013 RT'yi (Ev ve Öğrenci Sürümü) içerir. Bu, Yoga 11'in ev kullanıcısı veya üniversite öğrencisi için iyi bir seçim gibi görünmesine yardımcı olur, ancak bu Windows RT sisteminden bu yana daha eski programları başka PC'lerden yükleyemez veya Internet Explorer tarayıcısını Firefox veya Google Chrome ile değiştiremez. Windows Mağazası'ndaki uygulamalarla sınırlıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]