Lauri Ylönen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lauri Ylönen
Genel bilgiler
DoğumLauri Ylönen
23 Nisan 1979 (45 yaşında)
Helsinki, Finlandiya
TarzlarElektropop
Alternatif Rock
Alternatif Metal
Gotik Rock
Rap Rock(başlarda)
Funk Rock(başlarda)
MesleklerMüzisyen, Söz yazarı
ÇalgılarGitar, vokal,piyano
Etkin yıllar1993'ten beri
Müzik şirketiSpinefarm
Nuclear Blast
Century Media
İlişkili hareketlerThe Rasmus,
Apocalyptica,
HIM,
Killer
Resmî sitehttp://www.therasmus.com/

Lauri Ylönen (d. 23 Nisan 1979; Helsinki), Fin şarkıcı. Alternatif Rock grubu The Rasmus'un solisti.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Gençlik Yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Lauri Ylönen 23 Nisan 1979'da Helsinki'de dünyaya geldi.Helsinki'de büyüyen Ylönen beş yaşında piyano,ardından gitar ve davul çalmayı öğrendi.Sekiz yaşında Eero Heinonen ile tanıştı ve ikili okul yıllarında çok iyi arkadaş oldular.Ylönen'in ablası,Hanna, Ylönen'e şarkı söylemeyi denemesini söyledi.Ylönen şarkı söylemeyi denedikten sonra şarkı söyleme karar verdi.

The Rasmus[değiştir | kaynağı değiştir]

1990'lı yılların başında,Ylönen ve Heinonen Suutarila orta okuluna başladıklarında Pauli Rantasalmi, ardından Janne Heiskanen ile tanıştılar.1994 yılında Ylönen Eero Heinonen(bass),Pauli Rantasalmi(gitar) ve Janne Heiskanen(bateri)ile birlikte The Rasmus projesine başladılar.Önceleri kendilerini "Trashmosh",ardından "Antilla" ve en sonunda "Rasmus" diye adlandırdılar.İlk şovlarını 1994 yılında kış tatilinden önce okulda çaldılar.Şarkılarını rock ve funk tarzlarında çaldılar.Ylönen grubun ana vokalini,kompozitörlüğünü ve şarkıların yazımını üstenmiştir.Grup zamanının çoğunu aldığı için okulu bırakmıştır.

1998'de,üç tane albümün çıkışından sonra, Janne Heiskanen gruptan ayrıldı ve Aki Hakala grubun yeni bateristi oldu.Aynı yıl grubun eski menajeri Teja Kotilainen grubun o zamanki plak şirketinden,Warner Music Finland'dan ayrıldı ve kısa bir süre sonra Playground Music Scandinavia ile antlaşma imzladı.

Dynasty[değiştir | kaynağı değiştir]

1999'da Dynasty adından bir işbirliği kuruldu. Bu birlik üç Fin müzik grubundan oluşmaktaydı: Rasmus, Killer ve Kwan. Birliğin kurulma amacı gruplar arasındaki birliği ve grup üyeleri arasındaki arkadaşlığı belirtmekti.Çoğu grup üyeleri Dynasty dövmesine sahip ya da gitar askılarında Dynasty amblemini taşımaktadır.Müziksel anlamda da birlik sık olarak beraber çalıştı.Lauri kolunda Pauli gibi birliğin dövmesine sahiptir ve ayrıca Pauli dynasty logosunu gitarında da taşımaktadır (ESP LTD).