Kullanıcı mesaj:Zaitsév/Arşiv/2015/Nisan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Selam Talha, kullanıcı adını değiştirmek istediğini söylemişsin. Belirttiğin ad Almanca Vikipedi'de olduğundan sıkıntı olacaktır. İsmini buradaki bürokratlarımız değiştirebilir fakat diğer katkı yaptığın hiçbir vikiye etki etmeyecek. Bu yüzden Meta'da küresel olarak kullanıcı adını değiştirmen gerek. İlgili sayfada şu an kullandığın ismi ve istediğin ismi yazacaksın. İsmini kahyalar veya global renamer yetkisine sahip kullanıcılar değiştirecek. Hiçbir vikide sıkıntı çıkmamasını istiyorsan başka bir isim seçmelisin. Umarım yardımcı olmuşumdur. İyi vikiler. --Uğurkentmesaj 16:33, 4 Nisan 2015 (UTC)

Mesajın için çok teşekkürler. Aslında sana mesaj atacaktım ama Khutuck'un ingilizcesine güvendiğim için ona yazmıştım. başvuru sayfama bakarsan olay zaten anlaşılıyor. Ancak muhteşem(!) ingilizcemden dolayı bazı şeyleri tam ifade edemedim. Bunlardan birincisi ilk kararım olan "Zaitsev" kullanıcı adının Almanca vikide inaktif biri olduğu ve Türkçe wikide Zaitsev kullanıcı adının alınabileceğiydi. Başvuru reddedilince ufak bir değişiklik yaparak hiçbir vikide daha önce alınmamış "Zaitsév" kullanıcı adında karar kıldım. Ancak buna da "olmaz" denildi. Ancak bunun niye kabul edilmediğini hala anlamış değilim --Hacitalha 19:42, 4 Nisan 2015 (UTC)

Eski mesajlar[kaynağı değiştir]

Mesaj sayfanıza yazılmış ve daha sonra arşivlenen mesajların bağlantısını sayfanızda belirtmeniz gerekiyor.Ԙobserve 11:33, 5 Nisan 2015 (UTC)

Kullanıcı_mesaj:Zaitsév/Arşiv de --Zaitsév 08:54, 7 Nisan 2015 (UTC)

vikipedi'nin çalışma ortamı ve huzuru bu tür yorumlar yapılmamasına bağlı. tekrarlamayacağını umuyorum. --kibele 11:49, 5 Nisan 2015 (UTC)

Selam Reob

Köy çeşmesinde yazdıklarım için özür dilerim. Öyle bir yakıştırmayı tekrar etmemeliydim --Hacitalha 14:49, 5 Nisan 2015 (UTC)

Özür dilemek bir erdemdir ama bu gerginliğe sebep olan nedir onu bulmak lazım. Uğurkent'in statülere bu kadar takılmış olmasından rahatsız oluyorum, her ay ya kendisini-ya birilerini bir yerlere iliştirmeye çalışıyor. Tansiyonun düşmesi için Uğurkent'in artık her ay hizmetli-bürokrat vesaire konularını yineleyip durmaması gerekiyor. Birşey yazıyor arkasından 5-6 tane aynı isim onaylamaya geliyor, bunu gelenek haline getirdiler. Bu grubun hoşuna gitmeyen birşey olunca da gördüğün gibi gerginlik oluyor. Gerginliğin sebebi Uğurkent'in sistemle bu kadar oynayıp durmasıdır, iletişime geçince irrite edici şekilde "ben zaten şurayla ilgileniyorum, ben burayla ilgileniyorum" diye aynı şeyleri yazıyor. Kendi tarafımdan ise yanlış bir düşünce oluşturduysam ben de özür dilerim.Ԙobserve 15:42, 5 Nisan 2015 (UTC)
Reob, yazdıklarından sanki her şeyin sorumlusu benmişim gibi bir hava çıkıyor. Ben sistemi değiştirmiyorum, bir teklif sunuyorum. Vikipedi'ye trol saldırısı olsa onu da benden bileceksin. Alacağın olsun. --Uğurkentmesaj 17:51, 5 Nisan 2015 (UTC)

Selam Uğur

Vikihaberin gidişatı hakkında ne düşünüyorsun. Metada kapatma sayfası varmış --Hacitalha 10:49, 5 Nisan 2015 (UTC)

Selam Talha, şuradan bakarsan Türkçe Vikihaber son 1 yılda değişiklik sayısında en çok gösteren 5. proje olmuş. İngilizce Vikihaber de bile yaklaşık 10 etkin kullanıcı varken 25. sırada, Türkçe Vikihaber 1 etkin kullanıcıyla 5. sırada. Haber yazımı hariç her şey iyi gidiyor. Bu istatistiklerden sonra pek kolay kapatma isteğinde bulunamazlar. --Uğurkentmesaj 17:45, 5 Nisan 2015 (UTC)
"Haber yazımı hariç her şey iyi gidiyor."..  :) --kibele 18:40, 5 Nisan 2015 (UTC)
Sosyal medya uzmanımız Kibele şarkı yollarken şimdi ne yollamış. Gerçekleri söylüyorum. :) --Uğurkentmesaj 19:13, 5 Nisan 2015 (UTC)
ne zaman yollamışım şarkı? gerçekler derken, hiç haber girilmeyen haber sitesinde her şeyin yolunda olduğu di mi? cidden iyi işler. :) --kibele 20:26, 5 Nisan 2015 (UTC)
İngilizce wikinews ten öndeysek dursun. Körler ülkesinde tek gözlü kral olurmuş :D --Hacitalha 21:12, 5 Nisan 2015 (UTC)
Kullanıcı:Hacitalha o görülen, sayfa gösterim sayısındaki artış. bir anlam ifade eden istatistiklerde vikihaber görünmüyor bile. yani ülkeye giriş bile yapamıyor gözleri olmadığı için. :) --kibele 19:49, 6 Nisan 2015 (UTC)

Selam Mavrikant

Senin bottan bir ricam olacaktı. Tüm köy maddelerinin tartışma sayfasının burada belirlendiği üzere

{{Tartışma}}
{{VikiProje Türkiye yerleşim birimleri|köy}}
{{VikiProje Türkiye|sınıf=Taslak|önem=Orta}}

şeklinde değiştirebilir misin? Tabi eğer mümkünse --Zaitsév 14:14, 13 Nisan 2015 (UTC)

  • Zaitsév, yapılmış say. Bot hesabı almaktaki amaçlarımdan biri de bitirme projesinde bazı şeyleri bot ile yapmaktı. Bu Cuma gününe kadar çok yogunum. Cuma akşam ve hafta sonu hallederim. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 19:19, 13 Nisan 2015 (UTC)

Selam Rapsar

2 hizmetliye mesaj attım. Ancak cevabı gelmedi. Bir de sana sorayım dedim. + ve Artı madddeleri birleştirilebilir mi? --Zaitsév 11:11, 15 Nisan 2015 (UTC)

Selam. Hizmetlilerden önce, her iki maddenin içerik olarak birleştirilmesi lazım. Bunu her kullanıcı yapabilir ya da birleştirilmesi için {{çift madde|madde adı}} şeklindeki şablonlar her iki maddeye de yerleştirilebilir. Birleştirme işlemi sonrası eski sayfaya {{geçmiş birleştir|madde adı}} şablonunun eklenmesi lazım. Hizmetliler bu aşamada devreye girecek. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:00, 16 Nisan 2015 (UTC)

Mehmet Helvacı[kaynağı değiştir]

Selam, merhabalar sayın Zaitsév. Mehmet Helvacı maddesi hakkında hızlı silinsin demişsiniz. Mahsuru yoksa, bunun gerekçesini öğrenebilirmiyim acaba. Ona göre madde hakkında eksik olanın ne olduğunu öğrenebilirim sayenizde. Yardımınızı ve görüşlerinizi benden esirgemezseniz sevinirim. --Lacivert200 (mesaj) 11:46, 17 Nisan 2015 (UTC)

Size de merhabalar. Bir kişinin veya maddenin vikipedide olabilmesi için kayda değer olması gerekir. Örneğin Albert Einstein maddesi kayda değerdir. Ancak benim biyografim kayda değer değildir. İlgili sayfada Mehmet Helvacı adlı kişinin kayda değer olup olmadığı tartışılıyor. Ben olumsuz oy kullandım ancak diğer kullanıcıların oylarından sonra madde kalır veya silinir. Fakat bir sorun daha var. Mehmet Helvacı maddesi -kayda değer olsa bile- vikipedi standartlarına uygun değil. Umarım yardımcı olmuşumdur --Zaitsév 18:11, 17 Nisan 2015 (UTC)


Tekrardan Selam, merhabalar sayın Zaitsév. Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim. gerçekten sayenizde çok şey öğrendim. Ve sayfanın vikipedi standartlarına uygun hale nasıl gelebileceğini yardımınız sayenizde öğrendim. Ve şuanda onun için gerekli düzenlemeleri yapıyorum elimden geldiğince. K.D konusuna gelince verdiğiniz örnek gayet anlaşılır bir örnek. Ancak Türk Akademisyen, yazar veyahut bilim insanlarımızında kayda alınmasını gerektiği fikrindeyim. Zira yeni nesil onların önderliğinde yol katedebiliyor. Yabancı Bilim insanlarını el üstünde tutup, kendi içimizden yetişmiş bilim insanlarımızı kayda değer görmemek pek doğru olmaz diye düşünüyorum. Tekrardan yardımınız için teşekkür ederim. Saygılarımla. --Lacivert200 (mesaj) 22:08, 17 Nisan 2015 (UTC)

Sayın Zaitsev Yardımların sayesinde, sayfayı elimden geldiğince Vikipedia standartlarına uygun hale getirmeye çalıştım. Yardımların için çok sağol. Umarım Vikipedia standartlarına uygun hale gelmiştir sayfa. Kontrol edip görüşlerinizi benimle paylaşırsanız memnun olurum. Zira yardım ve görüşlerinize ihtiyacım var. Saygılarımla. --Lacivert200 (mesaj) 08:41, 18 Nisan 2015 (UTC)

Attığın bazı mesajlar[kaynağı değiştir]

Uğurkent, kibele ve Eldarion'a kula konusunda mesajlar atmışsın. Bence Superyetkin'e atman daha doğru olur.--Talipakyuz19 mesaj atın 18:48, 18 Nisan 2015 (UTC)

İlgili sayfaya ek yaparsanız, uygun bir vakitte ilgilenmeye çalışırım. Eldarion 19:45, 18 Nisan 2015 (UTC)

Selam Rapsar

Fark ettiysen bu aralar SAS lara abandım biraz. KD olan maddeleri de aday göstermiş olabilirim. Kayda değerlik konularında uzmanlaşmışsın. Ama ben o kadar iyi değilim. Tecrübe kazanmaya çalışıyorum. Anlayışın için teşekkürler --Zaitsév 13:34, 19 Nisan 2015 (UTC)

Selam. Estağfurullah, tam olarak hakim olamadığımız veya kesin bir yorum yapamadığımız noktalarda başkasının fikirlerini alabiliriz, bunu hatırlatmak isterim. Burada vakit geçirdikçe tecrübe kazanıyor insan zaten :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 21:07, 19 Nisan 2015 (UTC)

Tekrardan Merhaba Rapsar

Kategoriler ile de ilgilenmeye başladım. Bir sorum olacak. Örneğin Farrukh Sayfiev maddesine "Özbek futbolcular" kategorisini ekledim. Otomatik olarak da "Futbolcular" kategorisi de ekleniyor mu? --Zaitsév 09:14, 20 Nisan 2015 (UTC)

Kişilere, meslek ve milletlerine göre bir kategori eklediğimizde ayrıca o meslek veya o millet kategorisini eklememize gerek yok. "Özbek futbolcular" kategorisi eklendiyse "Özbekler" ve "futbolcular" kategorisi eklemek gereksiz. Zaten ilk kategori, diğer ikisinin altında bulunuyor.--RapsarEfendim? 21:09, 19 Nisan 2015 (UTC)
Bir sorum daha var. Örneğin İzmir maddesinin kategorileri şu şekilde:
[[Kategori:İzmir| ]]
[[Kategori:Türkiye'deki liman kentleri]]
[[Kategori:Kıyı şehirleri]]

"İzmir|" deki "|" işaretinin anlamı ne oluyor? --Zaitsév 09:14, 20 Nisan 2015 (UTC)

O kategoride hangi karakter adında listeleneceğini belirtiyor. İşaretten sonra Zaitsev yazarsan, madde adı Zaitsev'miş gibi Z harfi altında listeler. Boşluk bırakınca -ki kategorinin ana maddesi olunca boşluk bırakılıyor- en başta gözükür.--RapsarEfendim? 09:20, 20 Nisan 2015 (UTC)

Selam Mavrikant{{İnterwikisiz}} şablonu ne işe yarıyor. Aslında sana başka bir şey soracaktım. interwikisiz sayfalarda kategoriye göre arama yapılabiliyor mu? interwiki bağlantısına sahip olmayan futbolcu maddelerini bulmaya çalışıyorum da --Zaitsév 13:49, 20 Nisan 2015 (UTC)

Zaitsév, Pardon bu soruya cevap verdim zannediyordum. http://tools.wmflabs.org/magnustools/ sayfasına bir bak. Burada işe yarar bir şey olabilir --Mavrikantmsj 19:16, 25 Nisan 2015 (UTC)

Akademisyenler ve profesörler[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar

Bu aralar proflara, dekanlara, akademisyenlere sık rastlıyorum. SAS sayfalarını meşgul etmemek için soruyorum. Zafer_Zeytin KD mi? KD ise buradaki hangi öncüle göre KD? --Zaitsév 09:20, 22 Nisan 2015 (UTC)

Selam. Bunun kriterleri burada, sen değerlendir istersen, emin olamazsan tartışma sayfasına not düşebilir ve maddeye kayda değerlik şablonu ekleyebilirsin.--RapsarEfendim? 16:03, 22 Nisan 2015 (UTC)

Tekrardan Merhaba Rapsar

Kusura bakma bu aralar başını epey ağrıttım. Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi Maddesinde okulun, Türkiyedeki ilk bağış okulu olduğu belirtiliyor. Bu kayda değer olmasına yeter değil mi?--Zaitsév 10:06, 22 Nisan 2015 (UTC)

Kriterler burada, en az ikisini sağlaması gerek.--RapsarEfendim? 16:01, 22 Nisan 2015 (UTC)

Kayda değerlik ve SAS hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba. Son günlerde birden fazla KD maddeyi SAS oylamasına taşıdığınızı gördüm. Maddeleri kayda değerlik şüphesiyle silinmeye aday göstermeden önce, maddenin konusu hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunuzu gözden geçirmeniz gerekir. Çünkü madde sizin bilmediğiniz ya da size hiç tanıdık gelmeyen bir konuyu içeriyor olabilir. Bu gibi durumlarda, maddenin akıbetini ya konu hakkında bilgi sahibi vikipedistlere bırakmalı ya da kaynak taraması yaparak asgari düzeyde de olsa bir fikir edinmelidir. {{Kaynaklar ara|Madde Adı}} şablonunu kullanarak Deneme tahtası üzerinde çok rahat kaynak araştırması yapabilirsiniz. "Madde Adı" yazan yeri doldurmanız yeterli. Örneğin; uzun zaman önce yaşamış bir kişi veya yaşanmış bir olay için güncel haber siteleri sonuç vermeyebilir. Bu durumda kitap veya akademi kaynaklarını taramak uygun düşer. Aynı şekilde gazeteci, yazar, fotoğrafçı gibi yaratıcı meslek erbapları için de bu geçerlidir. Yaşayan insanlar içinse bazen güncel haber taraması bile yeterli olabilir. Sözün özü, SAS oylamasına çıkarken gerekçemiz şüpheden fazlasını yansıtmalı, "Şu şu kriterlerin hiçbirini karşılamıyor" veya "hiçbir güvenilir kaynakla kayda değerliği ispatlanamıyor" gibi kesin değerlendirmeler içermelidir. Kolaylıklar, iyi çalışmalar. --85.107.127.37 17:48, 23 Nisan 2015 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Tebrikler reis --Zaitsév 18:58, 25 Nisan 2015 (UTC)

Teşekkürler ve iyi vikiler Zaitsev Fenerli1978Buyrun beniiiim? 01:07, 26 Nisan 2015 (UTC)

Translating the interface in your language, we need your help[kaynağı değiştir]

Hello Zaitsév, thanks for working on this wiki in your language. We updated the list of priority translations and I write you to let you know. The language used by this wiki (or by you in your preferences) needs about 100 translations or less in the priority list. You're almost done!
Tüm vikilerde çeviri eklemek veya çevirileri değiştirmek için lütfen MediaWiki yerelleştirme projesini translatewiki.net'i kullanın.

Please register on translatewiki.net if you didn't yet and then help complete priority translations (make sure to select your language in the language selector). With a couple hours' work or less, you can make sure that nearly all visitors see the wiki interface fully translated. Nemo 14:06, 26 Nisan 2015 (UTC)

Selam Rapsar

Yine ben. Baş belası Zaitsév yine geldi. Nereden başlasam bilemedim. Bir süre önce köy maddeleri ile uğraşıyordum. Yalova iline ait tüm köyleri düzene soktum. Yakında tekrar başlayacağım. Sorum: Köy maddelerinin "Dış bağlantılar" kısmı nasıl bir standartta olmalıdır? Örnek bir madde üzerinden gidelim.

  1. Madde taslak seviyesinde mi? Değil mi? Eğer taslak seviyesindeyse hangi taslak şablonları kullanılmalı. (Ayrıca Şöyle bir tartışmayı da buldum.)
  2. Maddeye eklenebilecek bir kategori var mı?
  3. Türkiye portalinin mantığı nedir?
  4. Dış bağlantılara eklenebilecek başka şeyler var mı?

--Zaitsév 18:58, 26 Nisan 2015 (UTC)

  1. Dış bağlantılar kısmı, kaynak olarak kullanılmayan ancak güvenilir bilgiler sunan bağlantıları listelemek için kullanılır.
    VP:TASLAK sayfasını inceleyebilirsin "taslak nedir?" sorusunun cevabı için.
    Var olan kategori yeterli.
    VP:PORTAL sayfasını okuyabilirsin portal kavramı için.--RapsarEfendim? 19:40, 26 Nisan 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Açıkçası istatistikler sayfasına gidip incelediğin 250 değişikliliği görünce yıldız vermeden duramadım. Tebrikler! Talipakyuz19 mesaj atın 20:03, 26 Nisan 2015 (UTC)

İşlem yapıldı, bulunan kuklalar engellendi. İyi çalışmalar. --Eldarion 12:56, 29 Nisan 2015 (UTC)

Gelecek hafta veya aylar için proje önerileri ve oylamalar[kaynağı değiştir]

Selam Uğur

Bu sayfa ne işe yarar acaba. Neden hiç arşivlenmiyor?--Zaitsév 21:38, 30 Nisan 2015 (UTC)

O sayfa İBP için önerilerin yer aldığı sayfa. Önerilere çok katılım olmadığından pek arşivleyemiyorum. --Uğurkentmesaj 11:32, 1 Mayıs 2015 (UTC)