Kullanıcı mesaj:Zaitsév/Arşiv/2014/Haziran

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Caglarctr Bildiğimiz gibi Vikipedinin en çok maddeye sahip olan, en ayrıntılı bilgi içeren ve en iyi olanı İngilizce vikipedi.

İngilizce vikipediden bir maddeyi kaynaklarıyla birlikte Türkçeye çevirirsek hemen kabul edilir mi? hacitalha 09:36, 2 Haziran 2014 (UTC)

Evet, düzgün bir çeviri ile kabul edilebilir ayrıca şuraya da bir göz at derim; Yeni madde yaratmak. İyi çalışmalar, kolay gelsin. Caglarctr (mesaj) 15:48, 2 Haziran 2014 (UTC)

Google Gruplar[kaynağı değiştir]

Google Gruplar maddesinde yazım ve noktalamaları düzelttim. kelimeleri türkçeleştirdim. Sayfanın başında bulunan "TÜRKÇELEŞTİRME" ile ilgili olan uyarının nasıl kaldırıldığını bilmiyorum. O uyarının kaldırılması gerekiyor

Maddedeki türkçeleştir şablonu kaldırıldı. Vikipedi'ye yaptığınız katkıların devam etmesi dileğiyle, iyi çalışmalar. Caglarctr (mesaj) 18:32, 2 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba uğurkent "Bekir berkay bekar" diye vandalizm içerikli bir madde açılmış. İçini boşalttım. Ama maddeyı silemedim. Maddeyi nasıl silerim. Silmeye yetkim var mı. 2. Soru: Bazı maddenin başında "vikipedi standartlarına uygun değildir" ifadesi yer alıyor. Bu maddeleri düzenledikten sonra bu ifadeyi nasıl kaldırırım. Kaldırmaya yetkim var mı?

İyi günler

hacitalha 08:31, 3 Haziran 2014 (UTC)

Selam, Hacitalha ilk önce bildiriminiz için teşekkür ederim. İlk soru için sayfa içeriğini boşaltabilirsiniz fakat sayfayı ancak herhangi bir hizmetli arkadaşımız silebilir. Silinmesini düşündüğünüz sayfalar için sil yazıp iki tarafa iki adet { ve } işaretlerini koyup | → bu işareti sil'in yanına ekleyerek yanına silinmesini istediğiniz gerekçeyi yazabilirsiniz de bu şablonu gören hizmetli arkadaşımız gerekeni yapacaktır. İkinci soru için ise Vikipedi standartlarına uygun değildir şablonu olan maddelerde gerekli düzenlemeler yapılıp standartlara uygun hale geldiyse kaldırabilirsiniz. İyi Vikiler. Uğurkent (mesaj) 14:41, 3 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba theoden "Ahmetim22" kullanıcısı vandalizm yapıyor. Geç olmadan müdahale edin hacitalha 08:52, 3 Haziran 2014 (UTC)

Merhabalar, küfür ve saldırı içeren ifadeler kullanması sebebiyle, kullanıcının 24 saat süreyle değişiklik yapması engellenmiştir. Bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 10:48, 3 Haziran 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Desteklerinizin devamını bekliyorum Abdueler (mesaj) 11:21, 4 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba Theoden Vikipediye bir hafta önce katıldım. İlk başta telif haklarını tam olarak bilmiyordum. Bu yüzden yaptığım bazı değişiklikler geri alınmış olabilir. Toplamda 120 den fazla değişiklik yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Devriye olmak için ne yapmam lazımBu imzasız yazı Hacitalha (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, bu şekilde devam etmeniz ve ek olarak vandalizmle savaşım noktasında da katkılar gerçekleştirmeniz gerekmekte. Devriye olmanın 100 ya da 10.000 değişiklik olmasıyla bir bağlantısı yoktur. Unutmamalısınız ki önemli olan ne kadar çok değişiklik yapıldığı değil, ne kadar faydalı değişiklik yapıldığıdır. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 15:39, 4 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba uğurkent Beyaz liste için "otomatik terfi" ölçütlerini sağladığıma eminim. Acaba sadece "onaylanmış değişiklikler" mi değişiklik olarak kabul ediliyor.

hacitalha 12:43, 6 Haziran 2014 (UTC)

Katkılarınızı incelediğimde otomatik terfi ölçütlerini sağlıyorsunuz. Sorunuza cevap olarak sadece onaylanmış değişiklikler değil onaylanmamış değişiklikler ve onaylanmayı bekleyen değişikliklerde kabul ediliyor. Herhangi bir hizmetli arkadaşla bu beyaz liste talebinizi değerlendireceğiz. İyi Vikiler. --Uğurkentmesaj 15:04, 6 Haziran 2014 (UTC)

Beyaz listeye girmek otomatik bir şekilde gerçekleşiyor zannediyordum. Eğer hizmetliler tarafından atanıyorsa bir hafta sonra "devriyelik terfi ölçütleri" ni de sağlıyorum. iyi günler

hacitalha 15:08, 6 Haziran 2014 (UTC)

Beyaz liste talebinizi Théodene ilettim. Onunla iletişime geçebilirsiniz. İyi Vikiler.--Uğurkentmesaj 15:14, 6 Haziran 2014 (UTC)

ben de general mobile kullanıyorum. Nisanda güncelleme vereceğiz dediler. haziran oldu güncelleme vermediler. Ama vandallığın lüzumu yok. :D

Evet haklısınız Vikipedi'nin ne olup olmadığını okumadan katkı yapmak böyle olsa gerek. Yine katkılarınız için teşekkür ederim. --Uğurkentmesaj 15:25, 6 Haziran 2014 (UTC)

silinmesi gereken madde[kaynağı değiştir]

Muharrem Demirci diye bi madde açılmış. Sanırım tanınmayan bir kişinin otobiyografisihacitalhamesaj at 20:03, 7 Haziran 2014 (UTC)

İçbağ vermediğinden, şuan ilgilenemedim ama maddeleri kontrol ederken inceleyeceğim. Şunu hatırlatmak isterim; bu türde sorunlu içeriğe sahip maddeler gördüğünde {{Sil}} etiketini bir gerekçeyle birlikte maddeye eklersen, KAT:SS|hizmetli kutusuna düşecektir. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 20:34, 7 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba Theoden Vikipedideki değişiklikler olması gerekenden 3 saat önce görünüyor. Mesela 20.34 te yapılan bir değişiklik 17.34 teymiş gibi görünüyor. Bunun hakkında bilgin var mı? Sende de aynı şey söz konusu mu? hacitalhamesaj at 19:52, 12 Haziran 2014 (UTC)

Merhabalar, şurada, "Saat farkı" bölümünden, 'Avrupa/İstanbul' saat dilimini seçerseniz; Türkiye saatine dönüş gerçekleşecektir. Yalnız, bunu yaptığınızda, imzanızda halen ortak wiki sunucusu saatinin görünmeye devam edeceğini hatırlatmak isterim. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 20:31, 12 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba Theoden Yapboz maddesinin vikipedi stardartlarına uygun olduğunu düşünüyorum. "düzenle" şablonun kaldırılmalı mı? Size danışmak istedim.Bu imzasız yazı Hacitalha (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Her Vikipedi maddesi bir şekilde geliştirilmeye ihtiyaç duyar. Sayfa koruma işlemlerini ise, bu tür gerekçelerle yapmıyoruz. İyi çalışmalar..--Théoden ileti 09:27, 13 Haziran 2014 (UTC)

6 yılın her döneminde aktif olmasam da, aradan geçen bunca zaman olduğunu görmek güzel elbette... Şuan hizmetlilik kullanıcı grubunun yetki alanıyla ilgilenmek benim için daha önemli, ilerisini zaman gösterir elbette. Yıldızınıza ve övgünüze teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 20:48, 17 Haziran 2014 (UTC)

Labor omnia vincit[kaynağı değiştir]

Yani "nazar etme ne olur, çalış senin de olur". Kullanıcı sayfamda gördüğünüz hatayı düzeltmek istemeniz çok nazik, ancak ben onu o şekliyle doğru buluyorum. Vikipediye hoşgeldiniz. Selamlar. --E4024 (mesaj) 11:38, 19 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba Theoden Kişilerin soyadının tamamını büyük harfle mi yazıyoruz. yoksa sadece ilk harflerini mi? Örnek : "Ali YAZICI/Ali Yazıcı"Bu imzasız yazı Hacitalha (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, verdiğiniz ikinci örnekte olduğu gibi; yalnızca baş harflerini büyük yazmaktayız. Soyadın tamamının büyük yazıldığı bir madde gördüğünüzde, sayfa üstünde yer alan "taşı" sekmesini kullanarak, uygun ada taşıma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 13:28, 23 Haziran 2014 (UTC)

Çok teşekkür ederim Hacitalha. Sonuçta hepimiz bu ansiklopediyi geliştirmek için çalışmıyor muyuz? Seni de böyle güzel yerlerde görmek dileğiyle. Kendine iyi bak. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 09:04, 24 Haziran 2014 (UTC)

mesaj arşivi[kaynağı değiştir]

Merhaba Theoden Haziran ayı bitince mesajlarımı silmek veya arşivlemek istiyorum. Nasıl yapabilirim. İyi günler -hacitalhamesaj at 00:02, 28 Haziran 2014 (UTC)

Merhabalar, Vikipedi'de kullanıcı mesaj sayfaları topluluğa ait olduklarından, ekstra durumlar dışında silinememektedir. Bu yüzden arşiv yapmanız uygun olacaktır. Arşivleme işlemi noktasında da buradan faydalanabilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 01:18, 28 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba Theoden

Yemek isimleri büyük harfle mi yazılıyor? Biçem el kitabında bulamadım. hacitalhamesaj at 13:46, 30 Haziran 2014 (UTC)

Özel isim olmadıklarından yalnızca baş harflerini büyük yazmaktayız. Örn; Urfa kebabı, Fırında sütlaç vs. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 14:44, 30 Haziran 2014 (UTC)