Kullanıcı mesaj:Abdueler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba, Vikipedi'ye hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Dünyanın bütün dillerinde bilgi yaymayı amaçlayan özgür ansiklopedi, sizin katkılarınızla gelişiyor.
Katkıda bulunurken temel ilkeleri göz ardı etmezseniz seviniriz.
Telif hakları, tarafsızlık ve katılım davranışları bu ansiklopedinin en önemli başlıklarıdır.
Biçim konusunda bu rehberden yararlanabilir, her türlü konuda vikipedistlerden yardım isteyebilirsiniz.
Lütfen değişiklik yapmaktan çekinmeyin.
Mavi bağlantıları tıklayarak Vikipedi'yi tanımayı ve katkıda bulunmayı sürdürmeniz dileğiyle.
Kolay gelsin.
kibele 15:28, 8 Aralık 2013 (UTC)

hizb ut tahrir[kaynağı değiştir]

selam hizb ut tahrir sayfasından yayınladığı hiçbir kitapta telif hakkı sormayacağını yazdığı için onların kendi bilgileri ile onları tanıtmak istedim. Bunda bir sıkıntı mı var? Abdueler Bu imzasız yazı abdueler (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

selam, sitede vikipedi'de yayımlanabilmesi için yeterli telif ibaresi yok. bu yüzden yer veremiyoruz. --kibele 15:40, 8 Aralık 2013 (UTC)

selam http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/turkish.php sitesinde hatta alıntı yaptığım http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/turkish.php/contents_tr/entry_353 sitesinde açıkça alttaki yazıyor. ve bu adamların bu yapılandan rahatsız olmayacağı açıkça görülüyor amaçları zaten fikirlerini yaymak . araştırmalarıma göre resmi telif hakları da yok kitapları hakkında. hatta başka bir yerde telif hakkına inanmadıklarını bile ifade ediyorlar. bundan dolayı da alttaki metni yazdıklarına inanmaktayım. eğer alttaki metin yeterli değilse ne yapılması lazım alıntı yapabilmek için?

Yalnızca Hizb-ut Tahrir’in, vilayetlerin, medya bürolarının, resmi sözcülerin ve Hizb-ut Tahrir medya temsilcilerinin yayınları, hizb görüşü olarak tabir edilir. Bunların haricindekiler, Hizb-ut Tahrir’in web sayfalarında veya medya bürosu dergisinde yayınlansa bile yazarının görüşü olarak tabir edilir. Naklin ve alıntının dürüst olması, çıkartma, tevil ve değişiklik yapılmaması ve nakledilen kaynağın belirtilmesi şartıyla Hizb-ut Tahrir’in ve web sayfalarının yayınlarlından alıntı yapılıp yeniden yayınlanması serbesttir.

bu ifade yetmediği gibi tam da vikipedi'nin neden hassas olduğunu gösteriyor. buraya eklenen metinler herkesindir ve üzerlerinde çıkartma, ekleme dahil her türlü değişiklik yapıldığı gibi başkalarının da alıp düzenlemesine izin verilir. ayrıca burada, kişilerin/kurumlarin kendilerini tanıtmaları değil ikincil kaynaklarla ansiklopedik bilgi verilmesi gerekiyor. metin bu açıdan da sıkıntılı. --kibele 11:26, 9 Aralık 2013 (UTC)

Hizb ut tahrir[kaynağı değiştir]

Ben vikipedinin herkes tarafından değiştirilebilen en doğru bilgilerin aktarıldığı bir ortam olduğunu zannediyordum 1 haftadır bu sayfada kayda değer bir değişiklik yapmaya çalışıyorum ama devamlı geri alınıyor. ne yapmamız lazım bir şeyler yazmak için? en azından yanlışlarımızı söyleyin ki bizde ona göre adapte olalım.Bu imzasız yazı Abdueler (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, Vikipedi elbette herkes tarafından düzenlenebilir, ancak politikalarımıza uyduğu doğrultuda. Vikipedi'ye telif hakkı saklı içeriklerin kopyalanması yasaktır. Bunun dışında, madde içeriklerinde yorum mahiyetinde kaynaksız değişiklikler yapmak sakıncalıdır ve farkedildiğinde geri alınır. Bu doğrultuda her türlü içeriğin ansiklopedik değer taşıması önceliklidir. Ne yazık ki değişiklikleriniz bu durum/durumlar(dan) uzak olduğundan reddedilmektedir. İlgili mavi yönergeleri lütfen dikkatlice inceleyiniz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 17:10, 9 Aralık 2013 (UTC)
Teşekkür ederim yalnız belirtilen telif eserler halka açık eserlerdir sitelerinde açıkça telif hakkını savunmadıklarını ifade ediyorlar.
Hatta rahatlıkla indirmek mümkün. Neden durum böyle olduğu halde geri alınıyor? yani vikipedi dediğiniz gibi bir sözlük gibi herkesin kendi görüşlerini yazdığı bir yer değil.
http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/turkish.php/contents_tr/entry_353
Yalnızca Hizb-ut Tahrir’in, vilayetlerin, medya bürolarının, resmi sözcülerin ve Hizb-ut Tahrir medya temsilcilerinin yayınları, hizb görüşü olarak tabir edilir. Bunların haricindekiler, Hizb-ut Tahrir’in web sayfalarında veya medya bürosu dergisinde yayınlansa bile yazarının görüşü olarak tabir edilir.
Naklin ve alıntının dürüst olması, çıkartma, tevil ve değişiklik yapılmaması ve nakledilen kaynağın belirtilmesi şartıyla Hizb-ut Tahrir’in ve web sayfalarının yayınlarlından alıntı yapılıp yeniden yayınlanması serbesttir.Bu imzasız yazı Abdueler (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Bahsi geçen web sitesi telif haklarını site üzerinde yazdığı doğrultuda serbest bıraksa da, kabul edebilmemiz için uygun değildir. İlgili web sitesinin uzantısının olduğu yetkili bir e-posta adresi tarafından OTRS ekibimize ulaşılıp lisans değişikliği gerçekleştirilmelidir. Her şeyin başında, özgün araştırmalara yer vermediğimiz için OTRS izni almak, alınsa da içeriğin maddede kalması sakıncalı olabilir. Bu sebeple önerim, kendi cümlelerinizle ansiklopedik bir şekilde, güvenilir birçok kaynak eşliğinde düzenleme yapmanız olur. İyi akşamlar.. --Théoden ileti 17:28, 9 Aralık 2013 (UTC)
yani bu siteleri veya kitapları kaynak olarak gösterip kendi cümlelerimle yazarsam kabul görecektir öylemi? Yani maddenin ansiklopedik olabilmesi için doğru ve tarafsız olması gerekir bunun da tek bir yolu var o da insanların şahsi görüş ve izlenimleri değil bu insanların kendilerini nasıl tanımlıyorlarsa o şekilde olar herhalde.Bu imzasız yazı Abdueler (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Galiba dediğinizi anladım ingilizcesine baktıktan sonra. benim birçok kaynak göstererek hizb ut tahririn kitap ve yayınlarından 1- 2 sayfa sonra başka kaynaklardan 1-2 sayfa şeklinde bir ansiklopedik bir metin hazırlamam sıkıntı oluşturmaz, ancak sadece 1 kitabı bu maddeye aktaracak olursam bu telif hakkı ve birincil kaynak olarak değerlendirildiği için değiştirmem kabul görmeyecektir. Doğru anlamışmıyım?Bu imzasız yazı Abdueler (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Başka hiçbir içeriği kopyalamadan, kendi kurduğunuz cümlelerle birçok farklı güvenilir kaynakla doğrulattığınız verileri aktarabilirsiniz, evet. --Théoden ileti 21:29, 9 Aralık 2013 (UTC)

Teşekkür ederim ilginiz ve yardımnız için.

hizb ut tahrir[kaynağı değiştir]

Böyle kaynak olmaz demişsiniz tam olarak neyi kasettiniz?Bu imzasız yazı Abdueler (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Google'dan çeviri yapınca anlatılmak istenen şey tam olarak anlaşılıyor, yanlış çeviriler yapabiliyor. Bu çevirilere dayanarak maddede değişiklik yapmak doğru değil.--RapsarEfendim? 15:04, 26 Aralık 2013 (UTC)

anladım yardımınızdan dolayı teşekkür ederim. o zaman gerçek sözlüklerden de ekleme yapıyım.Bu imzasız yazı Abdueler (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Genel olarak sözlükleri kaynak göstermesek daha iyi. Bir kaynakta yazan bizim esas kaynağımız, eğer o metni anlayacak kadar o dile hâkim değilsek yanlış yorumlamalar yapabiliriz.--RapsarEfendim? 18:19, 26 Aralık 2013 (UTC)

Yani meşhur arapça sözlükleri kaynak gösteremez miyim? Ben şu an arap dili ve edebiyatı okuyorum yani öyle olması gerektiğini biliyorum ayrıca hizb ut tahririn kendisini öyle tanıttığını okuyorum kendi kaynaklarında. Ayrıca benden önce bu maddeyi yazan adam hiç kaynak göstermemiş neden benim kaynaklarla beraber yazdığım geri alınıyor?Bu imzasız yazı Abdueler (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Arapça biliyor ve kaynak gösterdiğiniz metni anlıyorsanız, kaynak olarak gösterebilirsiniz. Yani kaynakların dili illa Türkçe olmalı gibi bir kısıtlama yok :)--RapsarEfendim? 18:26, 26 Aralık 2013 (UTC)

Tamam anladım teşekkür ederim iliginiz için. vikipediyi anlamaya çalışıyorum hatalarım oluyor anlayışlı çok insan var.

Kişisel çıkarımdan ne kast ediyorsunuz ve tam olarak nerde? Abdueler (mesaj) 17:49, 5 Haziran 2014 (UTC)

Selamlar. Hizb-ut Tahrir maddesinden bahsediyorsunuz sanırım. Kaynaklarda yer alan bilgileri sunmamız gerekiyor maddelerde, orada yazanlara göre kişisel çıkarım yapmamız doğru değil. Şöyle ki, siz bir cümle yazıyorsunuz ve sonrasına bir link ekleyerek "buraya bakın, dediğim gibi olmuştur" diyorsunuz. Bir protestonun videosuna bağlantı verip de "şu şu gerekçelerle protesto düzenlendi" yazmak yerine, ilgili protestoyu haber yapan bir siteye bağlantı vermek gerekiyor. O kaynakta yazan ifadeleri aynen aktarmak gerekiyor yani. Konu hakkındaki şu sayfayı da okuyabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 18:21, 5 Haziran 2014 (UTC)

Teşekkür aslında sonradan hatırlamıştım ama geç kalmışım.:) Abdueler (mesaj) 08:47, 9 Haziran 2014 (UTC)