Kullanıcı mesaj:Tolgaorhon

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Tolgaorhon![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil el işaretinin gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --Vikipedist 21:13, 30 Aralık 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
中文: 你不会说土耳其语吗?点击这里
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки   其他語言

Yüklediğiniz resim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yüklediğiniz Resim:Zardanadam.jpg'e {{KM-Kişisel}} etiketi koymuşsunuz. Öncelikle telif hakkı size ait olmayan resimlere kişisel lisans etiketi koymamalısınız. Ayrıca, belirttiğiniz kaynakta resmin kamu malı olduğuna dair bir ibareye rastlayamadım. Kaynakta telifle ilgili hiçbir ifade bulunmaması durumunda, resmin telif haklarının saklı olduğu kabul edilir. Zardanadam grubunun telif hakkı saklı resimleri de adil kullanım politikamıza uymadığından, uygun lisans etiketi konulsa dahi vikide kullanılamaz. Eğer kaynakta resmin kamu malı olduğu yönünde bir ibare varsa, bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. Aksi halde resmin silinmesi gerekecek. Teşekkürler. --Yabancımsj 11:51, 5 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba. Oncelikle Resim:Zardanadam.jpg'e konulan {{KM-Kişisel}} etiketini koymam sanirim biraz Wiki konusundaki deneyimsizligimden kaynaklaniyor. Kullanilan resim, benim hazirlamis oldugum grubun resmi sitesinden alindi. Zardanadam, muziginin ve diger urunlerinin ozgurce paylasilmasina izin veren ve tesvik eden bir grup olarak, resmi yayinlanan albumler dahil tum urunlerin ucretsizce indirilmesine, basili eserlerin ucretsizce dagitilmasina ve paylasilmasina izin vermektedir. Web sitesinde bulunan fotograflar da bu kapsam altindadir. Bu resim, ozellikle bir arkadasimiz tarafindan cekilmis ve basta basin olmak uzere tum kisilerin kullanimina sunulmustur. Sitedeki bazi teknik sorunlar nedeni ile lisanlama konusundaki aciklamalari hemen ekleyemedik. Bu hafta icinde bu sorunun cozulecegini umuyoruz. --Tolgaorhon 08:04, 6 Ocak 2009 (UTC)

Selamlar.Söz konusu web sitesinde resimlerin veya içeriğin özgür lisanslı olduğuna dair hiçbir açıklama yok aksine telif hakkı saklı ibaresi bulunuyor.Dolayısıyla zardanadam.jpg resmi telif ihlali sebebiyle silindi.İyi çalışmalar.--Eldarion 08:15, 8 Ocak 2009 (UTC)
  • Merhaba; söz konusu silinen maddede ben kayda değerlik belirtisi gösteren ve o albüme bir ayrıcalık getiren farklılık göremedim. Dilerseniz başka bir hizmetli arkadaşa sorabilirsiniz. Levent ileti katkılar 18:11, 11 Ocak 2009 (UTC)

Silinen Maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba, Zardanadam grubunun üyeleri olan Tolga Kaya, Utku Doğruak, Paşa Altın ve Cem Polat için açılmış olan maddelerin tarafınızdan "Ansiklopedik olmayan kişi veya grup" gerekçesi ile silinmiş olduğunu gördüm. Kayda değerlilik maddesinde belirtildiği gibi bu kişiler kayda değerlik kriterlerini taşımaktadırlar:

Yukarıda belirtilen kıstasları sağlayan bir müzisyen veya müzik grubu, kayda değer bir müzikal tiyatro için güfte veya beste yazmış olmak, veya bu kıstasları sağlayan bir müzisyen veya müzik grubu için çalışıyor olmak.

Acaba bu maddelerin silinmesine neden olan gözümden kaçmış baka bir sebep mi var?--Tolgaorhon 18:07, 11 Ocak 2009 (UTC)

  • merhaba, alıntıladığınız paragraf, 'besteci ve güfte yazarı kriterleri' arasında yer alıyor. silinen isimlerden ikisinde 'şarkı yazarı' ibaresi geçtiği için bu kapsamda değerlendirilebilse bile diğer ikisinde bu kriteri kesinlikle devreye sokamayız. ayrıca bu başlığın türkçeye çevrilmemiş dipnotunda şöyle yazıyor: ''Where possible, composers or lyricists with insufficient verifiable material to warrant a reasonably detailed article should be merged into the article about their work. When a composer or lyricist is known for multiple works, such a merger may not be possible. bu nedenle, bu isimlere ayrı ayrı madde açılmasının kayda değerlik ilkeleri gereği doğru olmadığını düşünüyorum. bu arada zardanadam maddesini gözden geçirince orada da bir kayda değerlik sorunu olduğunu gördüm. gerekli kaynaklarla desteklerseniz iyi olur. kolay gelsin. --kibelemesaj 18:27, 11 Ocak 2009 (UTC)
  • Tekrar merhaba. Wikipedia yerelleştirildiğinde tercüme edilenin sadece dil değil, zihniyet de olduğunu görmek oldukça üzücü. Grup üyeleri konsundaki açıklamanız makul, fakat Zardanadam başlığı konusundaki sorunu anlamam zaman aldı. Her ne kadar madde Vikipedi standartlarına göre yeterli içerik ve kaynak içerse de; Zardanadam gibi 8 yılda 6 albüm çıkarmış, basılı albümlerini 30.000'in üzerinde kişiye ücretsiz olarak ulaştırmış, sadece sitesinden yine ücretsiz olarak 1.000.000 şarkısını paylaşmış, radyo ve televizyon programlarında ve basılı yayında yer almış, büyük festivaller dahil 100'e yakın konser vermiş bir grubun, her ne kadar Vikipedi gibi özgürlükçü ve paylaşımcı bir politika izlese dahi, kayda değer olmadığını ve bu tamamen yerelleştirilmiş Vikipedi'de bulunmasının yanlış olduğunu anlamam kolay olmadı. Zardanadam ve ilgili maddelerin bu bağlamda silinmesi, tarafınızca en uygun hareket olucaktır.--Tolgaorhon 19:36, 11 Ocak 2009 (UTC)
  • zardanadam maddesinin kayda değerliği sağlamadığını düşünseydim doğrudan silerdim. etiket, yeterince kaynak olmadığını düşündüğüm içindi. bunun grubun değerine ilişkin bir değerlendirme olmadığı açık.. bir kaynak daha eklenmiş. hâlâ sınırda olduğunu düşünsem de, öncekileri de bir kez daha gözden geçirerek etiketi kaldırıyorum. kolay gelsin. --kibelemesaj 20:30, 11 Ocak 2009 (UTC)