Kullanıcı mesaj:Simon Bolivar/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba!Ben genç yazar Simon Bolivar.Mesajları bu yazının altına yerleştirin.--Simon Bolivar 17:32, 23 Nisan 2006 (UTC)

Not:Ara sıra boşaltıyorum mesaj kutumu.--Simon Bolivar 09:19, 21 Haziran 2006 (UTC)


Size bir sorum var[kaynağı değiştir]

Botopedia nedir?--Simon Bolivar 07:50, 23 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba, meta:botopedia safyasında açıklanıyor, kısaca botlarla seri şekilde zayıf içerikli sayfaların oluşturulması anlamına geliyor. Örnek oluşturulmuş bir sayfa, Alağün Adası, Muğla. Bu arada okulun bittiğine göre katkılarında artış olur sanırım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:32, 23 Haziran 2006 (UTC)

Tabii, Prof.Chaos favorimdir. Citrat 14:30, 25 Haziran 2006 (UTC)

Bu sayfayi belki biliyorsundur ama bilmiyorsan isine cok yarayabilir: http://www.sp-fanfics.com Citrat 18:23, 25 Haziran 2006 (UTC)
Simon, Kyle'in annesi ile ilgili sarki icin actigin sayfa Vikipedi icin ne kadar yararli bilmiyorum; kaldirsak olur mu? Citrat 17:21, 1 Temmuz 2006 (UTC)
Ingilizce'de oldugunu biliyorum; baslik yanlis herseyden once ve su an icin Kyle maddesi icinde olabilir. Ayrica bu sekilde baslik olmasi biraz itici geldi bana; dilerken baskalarina da danisabiliriz. Citrat 17:27, 1 Temmuz 2006 (UTC)
O zaman izninle icerigi tasiyip basligi siliyorum. Anlayisin icin tesekkur ederim. Citrat 17:30, 1 Temmuz 2006 (UTC)
Sarki ingilizce orjinalinde, o sekilde kalsin derim. Hem sarkis sozlerini Vikipedi'ye almiyoruz. Vikikaynak alir mi bilmiyorum. Citrat 18:14, 1 Temmuz 2006 (UTC)
  • Sil şablonu koyduğumda madde VP:VS'ye uygun değildi. Madde düzenlenmiş ama taslak olarak kalabilmesi için biraz daha düzenlenmeye ihtiyacı var. Ayrıca VP:Vnd'ye bir göz atarsan faydalı olur. --Ahmetan 17:00, 2 Temmuz 2006 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

Simon teşekkür ediyorum seyretmeye çalişacağım, ayrıca birçok maddeye katkı sağlamaya çalışıyorum vakit buldukça.--Erdemsenol 19:53, 9 Temmuz 2006 (UTC)


Simon, SAM onerilerine sert yaklasmamani oneririm ki bu tur basliklarin da ne kadar ansiklopedik oldugu tartisilir. Bu icerikleri direk ilgili maddelere ekleyebilirsin. Yanlis anlamani istemem, iyi niyetli bir oneri bu. Citrat 19:55, 9 Temmuz 2006 (UTC)

Fikirlerine saygim var Simon, diger vikipedistlerin de goruslerini alalim. Citrat 20:02, 9 Temmuz 2006 (UTC)
Vikipedi demokrasi degildir ama daha guzeli icin carelerin tukenmeyecegi dogru. Tartisarak daha iyisini bulacagiz. Tesekkurler, Citrat 20:14, 9 Temmuz 2006 (UTC)


  • Bir şey değil :) Mskyrider 15:11, 11 Temmuz 2006 (UTC)
  • Ödül için çok teşekkür ederim , maddenin silinmesi için oy veren arkadaşlara oylarını değiştirmeleri için bir kampanya başlatırsın herhalde... Mskyrider 19:42, 12 Temmuz 2006 (UTC)

Simon Bolivar[kaynağı değiştir]

Selam Denizcan, tam sana göre bir iş var: Simon Bolivar maddesi tamamiyle cnntürk sitesinden kopyalanmış ve telifli olduğu için 10 gün sonra silinecek. Bence şimdiden bilgisayarında bir Simon Bolivar maddesi hazırlamaya başla ve 10 gün bekledikten sonra silindiğinde maddeyi ilk giren sen ol! :) Tembelejderha 20:37, 10 Temmuz 2006 (UTC)

Simon Bolivar maddesini yanlışlıkla değiştirdim.Yenisi nasıl olacak diye önizlemeyi göster yerine kaydete basmışım :)--Simon Bolivar 14:55, 11 Temmuz 2006 (UTC
Boşver, üzülme.. ben sadece o maddeyi sen başlatmış olmak istersin diye söylemiştim, ama o kadar da önemli değil, kolay gelsin.. :) Tembelejderha 15:01, 11 Temmuz 2006 (UTC)

Vandalizm yüzünden silinmemiş. Vandalizm "VP:HS Genel 3". Bu madde "VP:HS Madde 3" sebebi ile silinmiş. İçeriği 2 cümle ve onda da Aç' Marvin nin ne olduğu yazmıyordu. Sadece Etiyopyalı çocukların aldığı bir şey olarak bahsedilmiş. Ama ne? Başka bir kullanıcı sil koymuş. Ben de uygun gördüm ve sildim. --Özgür 15:25, 13 Temmuz 2006 (UTC) --88.229.172.134 14:41, 1 Ekim 2007 (UTC)

selam simon, che adlı kullanıcı senin sayfandan "bu ödülü veren engellenmiş durumda otomatik men ödülüde gecersiz" gerekçesiyle aldığın ödülü çıkarmış, halbuki böyle birşey olamaz ve istersen elbette o ödülü geri koyabilirsin. iyi çalışmalar. :) - Tembelejderha 16:07, 13 Temmuz 2006 (UTC)

Askeriye portalı[kaynağı değiştir]

Ana sayfada örnek bir makaleye yönlendirmek için bir kutu açtım. İçine hosşuna giden bir makaleyi özetleyer misin. Portal:Askeriye/Örnek Madde --GraphicDesigner 05:19, 14 Temmuz 2006 (UTC)

not barnastar[kaynağı değiştir]

Merhaba ben che.Siz daha yeni bir kullanıcısınız.Henüz kimseye ödül veremessiniz.Verdikleriniz ödülü siliniz ve ödül verme isini bizlere bırakınız.Sayfanızda sizin gibi yeni bir kullanıcı ödül vermis.Ödülü istemeyerekte olsa silmek zorundayım.Sizi izliyecem.Eger ödülü hak edecek isler yaparsanız geri veririm yok eger sildigim ödülü yeniden sayfanıza koyarsanız sizi silinmeye aday bir kullanıcı olarak yöneticilere sikayet ederim.--Che 11:55, 14 Temmuz 2006 (UTC)


Ya dostum sakın ol eger sen che seviyorsan o ödül sana helal olsun.Sen de beşiktaşlıymıssın ben de.Aramızdaki bu anlaşmazlıkları bir kenara bırakalım.Ama ben herkesin ödüllerini duzeltiyorum cünkü herkes kendisine bir hesap acıp ödül yagdırıyor.Ayrıca kullanıcı sayfanla biraz ugraş cünkü tarafsızlık ilkesine uymuyor.Nefret ettiklerim yerine sevmedigim demen cok daha hos olur.Tekrar özür dilerim bana mesaj at.Saygılar--Che 16:49, 14 Temmuz 2006 (UTC)

kullanıcı sayfası problemi[kaynağı değiştir]

ok simon, dediğim gibi istediğin ödülü kullanıcı sayfanda bulundurabilirsin. Tembelejderha 17:44, 14 Temmuz 2006 (UTC)

  • Ödülünüzü geri koyabilirsiniz eğer söz konusu şahıs tekrar silerse ve bu böyle gider de 3R kuralı ihlal edilirse, şahıs 3R kuralı sebebiyle engellenir (bknz: VP:EP) ve/veya sayfa kilitlenebilir (bknz: VP:KP). Ödülünüzü koymanızda bir sakınca yok. Şikâyete gelince... şikâyetleri Vikipedi:Şikâyet sayfasında yapıyoruz. Eğer cidden şahsı şikâyet etmek istiyorsanız o sayfada bunu yapabilirsiniz fakat lütfen şikâyetinizi yapmadan önce sayfanın başındaki yönergeyi okuyun ve düzgün, kaynaklı bir şikâyette bulunun. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 18:56, 14 Temmuz 2006 (UTC)

South Park eğer Türkiye'de South Park ismi ile gösteriliyorsa adı burda da öyle olması gerekir. Çünkü kullanılan adı o. Gelen o isimde aratacaktır. Kendimiz çeviri de olsa yeni isim koyamayız. --Özgür 06:47, 15 Temmuz 2006 (UTC)

selam simon, kapmışın hemen sınırsız özgürlük şablonunu :) bir merhaba diyeyim dedim:)Delamorena 13:57, 15 Temmuz 2006 (UTC)

SSCB askeri tarihi hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, "Kızıl Ordu başlangıçta kontrgerilla olarak kuruldu" diye yaptığın eklemeyi çıkardım. Çünkü kontrgerilla olarak kurulmadı. Ekim devrimiyle başa gelen Bolşeviklerin karşısında savaşan güçler gerilla olarak adlandırılamaz (kaynak olarak Che'nin Gerilla Savaşı üzerine olan yazılarına bakabilirsin) çünkü bunlar büyük düzenli ordu gruplarıydı. Bolşevik hükümetinin yapmaya çalıştığı ise kurulan rejimin koruyucusu olacak ve kendilerini kabul etmeyen "Beyaz Güçlere" karşı bu rejimi koruyacak bir kuvvet oluşturmaktı. Bu nedenlerle kontrgerilla ifadesi doğru değil. Mskyrider 15:52, 16 Temmuz 2006 (UTC)

Bolşeviklere karşı savaşanlar mı?Menşeviklerden bahsediyorsunuz her halde.Düzenli bir ordu olabilir.Ama genelde düzenlenmiş kontrgerillalardan ibaret değil mi yoksa başka bir ordu ile mi karıştırdım?Saygılarımla--Simon Bolivar 15:57, 16 Temmuz 2006 (UTC)
Hayır Menşeviklerden bahsetmiyorum. Rus İç Savaşı'ndan bahsediyorum. Bu İç savaşta Kızıl Ordu (Bolşevik hükümeti) genel olarak Beyaz Ordu (Bolşevik karşıtı güçler ki bunlar muhafazakarlar, monarşi yanlıları, liberaller, menşevikler, demokratlar yani kısacası Bolşeviklere muhalif olanlar.) Beyaz Ordu Çarlık Rusyası'nın müttefiki ülkeler tarafından desteklenmiştir. İç Savaş sırasında ülkenin büyük bir bölümü ellerindeydi. Kızıl Ordu savaşı kazandığı için bugün tarihte isyancılar olarak geçer ama gerilla değil düzenli bir orduydular. Ayrıca bu İç Savaş'ta Ukrayna milliyetçilerinin Yeşil Ordusu ve anarşist bir hareket olan Siyah Ordu'da yer almıştır. Bolşeviklerin Menşeviklerle olan anlaşmazlıkları daha eskilere dayanır. Selamlar. Mskyrider 16:09, 16 Temmuz 2006 (UTC)

merhaba denizcan, Çizgi kilim karakterleri ile ilgili madde açarken önce karakteri tanımla ve mutlaka kategori ekle bazen karakter tanımlanmadan direk karakterin yaptığı olaylar anlatılıyor ve bu da maddeyi anlaşılmaz hale getirdigi için silinmesine sebeb oluyor. bu durumun tekrar başına gelmemesi için açtığın maddelerin mutlaka açıklamasını yap. burada sen konuyu biliyorsun fakat herkes bu konuyu bilmiyor. şunu da unutma ki burası bir ansiklopedi insanlar google'da bir madde aradıklarında hemen vikipedi çıkıyor onun için burada daha dikkatli olmalıyız. Mesela South Park'taki hayali markalar listesi çok rahat silinebilirdi. konuyu bilmeyenler için hiçbir açıklama yok üstelik kategorisi de yok Maddeleri konu ile hiç alakası olmayanların da anlayacağı şekilde yazmalıyız. bir de senden şunu rica ediyorum bir cümlelik olan ve ek bilgi içermeyen madde açma bu maddeyi google'dan arıyan ve bir cümlelik çok basit bilgi ile karşılaşan kişinin ansiklopedi hakkında ne düşüneceğini zihninde canlandır. ayrıca tam bılgi sahibi olmadığın konularda ilaveler yapma çünkü tartışmalara sebep oluyor. şu anda açtığın Epir maddesi yukarıdaki açıklamalara çok denk düşüyor ek bilgi yok kategori yok iç bağlantı yok. Burada benim gayem senin hatalarını bulmak veya seni tenkid etmek değil, sadece en mükemmele ulaşmak. Çalışmalarında başarılar dilerim --Tarih 07:39, 17 Temmuz 2006 (UTC)

elimden geldiği kadar size yardımcı olmak isterim. Sormak istediğin bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin. Çizgi filimlerle ilgili karakterleri yazarken konu ile illgili olmayanların da anlayacağı bir tarzda yazarsan maddeler çok daha güzel olacak. Önceki gönderdiğim mesajdan dolayı umarım sizi kırmamışımdır.--Tarih 15:23, 17 Temmuz 2006 (UTC)

Tbrikler Tembelejderha abicim!Valla iyi bir yönetici olursun..Darısı başımıza.--Simon Bolivar 15:22, 18 Temmuz 2006 (UTC)

Çok teşekkür ederim Denizcan, iyi çalışmalar, iyi geceler.. :) Tembelejderha 20:42, 18 Temmuz 2006 (UTC)

Sayın Simon Bolivar, Normandiya çıkartması maddesinde, "(veya İngilizcesi ile D-day)" katkınızı çıkarmak zorunda kalmıştım. Çünkü, D-Day, evet, İngilizcedir. Doom Day, ya da bazı kaynaklarda Dawn Day olarak yorumlanan ifadenin kısaltılmış şeklidir. Müttefik Yüksek Komutanlığınca, Normandiya çıkartmasının ilk günü, çıkartma günü için yapılacak hazırlıkların ve operasyonların planlarına verilen bir kodadıdır. Normandiya çıkartmasının değil, çıkartmanın ilk gününün adıdır. Madde, Normandiya çıkartmasını, bir operasyon olarak işlemektedir, sadece çıkartma gününü değil. Bu yüzden o bölümü çıkartmak zorunda kaldım. Eğer elinizin altında varsa, Stephen E. Ambrose'nin, Türkçede D-DAY adıyla yayımlanmış kitabının ilk sayfasına bakabilirsiniz, "D-Day (Doom Day / Kıyamet Günü) II. Dünya Savaşı'nın gidişatının değiştiği gündür". Dilerseniz madde şu haliyle kalabilir, ama yanlış bilgi içermekteki haliyle, takdiri size bırakıyorum. Saygılarıma. --Makedon 13:58, 20 Temmuz 2006 (UTC)

Cok tesekkür ederim.Bu aramızdaki soguk rüzgarların sonunu temsil etmeli.Seninle beraber bir madde oluşturmak isterdim--Che 16:42, 20 Temmuz 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfama anket sayfası açtım.Lütfen siz de soruları yanıtlarsanız bu ihtiyar sevinecek--Che 17:14, 20 Temmuz 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfama anket sayfası açtım.Herkezden dürüstçe mesaj bekliyorum.Saygılarımla--Simon Bolivar 19:04, 20 Temmuz 2006 (UTC)

Anket ile kast edilmek isteneni tam olarak anlayamadım:) --Ugur Basakmesaj 22:25, 20 Temmuz 2006 (UTC)