Kullanıcı mesaj:Renegade~trwiki/Arşiv 4

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Telif sorunları[kaynağı değiştir]

Mehmet merhaba,

Şu silinecek sayfalarda listelenen iki resmi de silebilir misin? Telif sorunlarında ait oldukları günlerde bir bunlar kaldı, silinirse günlerin kapanışını yapabilicez bu sayede.

Şimdiden teşekkürler

Vito Genovese 14:26, 2 Ekim 2006 (UTC)


Jimbo seninle olsun genç padawan. Teşekkürler!

Vito Genovese 14:30, 2 Ekim 2006 (UTC)

  • Arterit, arter duvarının iltihaplanması ve evet haklısın bir hastalık. Fakat arterit olarak anılan herhangi bir kan damarı yok, bu sebeple ikinci maddenin adının yanlış olduğu kanaatindeyim. Büyük ihtimalle yanlışlıkla konuldu... peki doğru ismi nedir dersen, emin değilim. Bacaklara kan götüren damar demiş, bacakların farklı bölümlerine kan götüren farklı damarlar var fakat tam olarak hangisiyle isim benzeşmesi olabilir? Bence hiçbiriyle. Arteritler maddesinde tam olarak hangi damarlardan söz edildiğinden emin değilim, ama tıpta arterit diye bir damar ismi yok - yine de Doruksal'a da sormanı tavsiye ederim, arteritler maddesinde hangi damardan bahsediliyor olduğu konusunda yardımcı olabilir. Bence şu haliyle arteritler maddesinin silinmesinde de bir beis yok, zira cidden neden bahsedildiği anlaşılabilir değil, yani tanımsız kanaatimce M1'e girer. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 18:24, 2 Ekim 2006 (UTC)

Kan kanseri ile lösemi sayfalarını, lösemi adı altında birleştirdim ama şimdi lösemi sayfasındaki yazı karakterlerinde bi sorun var , benim eklediğim kısımlar neden sayfaya uymadı? sebebini anlayamıyorum ve nasıl düzeltilir bilmiyorum. Ve şimdi yazdıklarım da böyle:((

Yardım ve teşekkürler..--pieridae 07:04, 3 Ekim 2006 (UTC)


  • merhaba, teşekkür ediyorum öncelikle, şimdi de birşey rica edicem sizden, sağlık bilimleri kategorisindeki( ana sayfada -matematik, bilim ve doğa- başlığı altında) üç alt kategoriden biri -Dişçilik- olarak yazılmış, onu -Diş Hekimliği- ile değiştirebilirmiyiz?? :) Çok halk tabiri olmuş, yakışmamış sanki, hem de yok öyle birşey dişçilik yani.. Teşekkürler :)--pieridae 06:39, 4 Ekim 2006 (UTC)
  • Ok. silmem. --pieridae 13:53, 4 Ekim 2006 (UTC)

Kaynak kitaplar[kaynağı değiştir]

Kaynak kitaplar adında (özel) bir sayfamız var. Ayrıca bu sayfayı kullanan (benim bildiğim güzel de bir) şablonumuz var. Gelelim sorunuma; benim yapmak istediğim Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün Veritabanına ait kısayolu bu Kaynak kitaplar özel sayfasına yerleştirmek (belki de en üst satıra), böylece aranan ISBN'lu kitap rahatça bulunabilir. Bu özel sayfada gereken değişikliği yapamadım. Yardımcı olabilirmisin --~Tarkovsky~ 14:35, 4 Ekim 2006 (UTC)

Halettim (bak: Vikipedi:Kaynak_kitaplar) --katpatuka 19:14, 4 Ekim 2006 (UTC)
Çok teşekkürler, çok güzel oldu, ufak bir iki pürüz kaldı ama katpatuka'nın aşabileceğini umuyorum --~Tarkovsky~ 21:20, 4 Ekim 2006 (UTC)
Renegade ben gelmeden önce Katpatuka sorunu çoktan halletmiş. İyi çalışmalar:) --Ugur Basakmesaj 21:59, 4 Ekim 2006 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

Destekleyici, cesaret verici sözlerin için çok teşekkürler Renegade. Küsüp gitmek çözüm değil gerçekten. Burada kalıp, geleceğin bu bilgi kaynağına tuğla eklemeyi sürdürmek gerek. Saygılar, sevgiler. Metal Militia 07:33, 7 Ekim 2006 (UTC)

Bugun IRC'ye gelebilecek misin? Citrat 10:36, 7 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Fcn Kolay gelsin,

Vikipedi:Haftanın işbirliği#Haftanın Projesinde bu hafta çift maddelerle ilgileniyoruz. Hemen hemen hepsi bitti, fakat {{Yazılım Künyesi}} ve {{Yazılım Bilgi Kutusu}} kalmış. Konuya uzak olduğumdan ve şablonlardan birini sen oluşturduğun için konuya hakim olduğunu düşünerek şablonların birleştirilmesi ( ya da ne yapılması gerekiyorsa) konusunda yardımını isteyeceğim. Tşk.--renegademsj 10:04, 7 Ekim 2006 (UTC)

merhaba renegade, {{Yazılım Künyesi}} şablonunu kullanan tüm maddeleri {{Yazılım Bilgi Kutusu}} şablonunu kullanacak şekilde değiştirdim ve {{Yazılım Künyesi}} şablonuna {{sil}} koydum. beni haberdar ettiğin için çok teşekkürler. haftanın işbirliği konusundaki çabandan ötürü seni tebrik etmek isterim. iyi çalışmalar. · fcn × mesaj · 22:57 · 8 Ekim 2006

Kullanılmayan resimler[kaynağı değiştir]

Merhaba Mehmet,

Bir şeyler karaladım haftanın projesinin "Nasıl?" kısmına. İşimizi kolaylaştırır sanıyorum bahsettiğim sistem. Görücez artık ne olacağını.

Sevgiler

Vito Genovese 14:16, 9 Ekim 2006 (UTC)

Ahmet Turan Alkan[kaynağı değiştir]

Merhaba Mehmet,

Sil istersen bu maddeyi M7'den. Telif sorunlarında yeteri kadar yığılma var zaten. Gazeteden alınmış bir de; ki M7'nin en nadide kapsamlarından biri o da.

Sevgiler

Vito Genovese 05:46, 11 Ekim 2006 (UTC)


Yok aslına bakarsan elle yaratılıyor, Cool Cat'in çevirisi herhalde. İlk fırsatta tek tek bakar ve düzeltirim.

Vito Genovese 05:56, 11 Ekim 2006 (UTC)

Frphogwarts şu maddeye bir yönetici gözüyle bakarmısın :) Delamorena 09:25, 11 Ekim 2006 (UTC)

Metin YILMAZ öğretmenler 2004.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba Mehmet,

Bu resim RM5 kapsamında silinemez, zira özgür lisanslı; RM5'le silinebilmesi için özgür lisanslı olmayan bir resim olması gerekirdi.

Ancak "Vikipedi ne değildir?"'de açık bir şekilde buranın bir resim deposu olmadığı belirtiliyor. Bu durumda yönetici insiyatifini kullanabilir; çalışkan ve aktif bir kullanıcının, kendisi hakkında biraz daha fazla bilgi vermek amaçlı yüklediği kişisel resimlerle, burayı İmageshack sananların yüklediği resimler arasındaki sınırı belirleyebilir ve VP:VND'ye uygun olunmadığı gerekçesiyle resimleri M8'den silebilirsin.

Kullanıcının katkılarına baktığımızda toplam 4 değişiklik görüyoruz. İkisi isim değişikliği, birisi deneme tahtası, sonuncusu da bu resim. Eh bu durumda M8'den gitmesi elzemdir diyorum ben.

Sevgiler

Vito Genovese 13:14, 11 Ekim 2006 (UTC)


Hazır yapılanma aşamasındayken ekleyelim o zaman. Koy adını?

Vito Genovese 13:45, 11 Ekim 2006 (UTC)


Tamam o zaman. Bekleyelim.

Sevgiler

Vito Genovese 13:51, 11 Ekim 2006 (UTC)

Kurdistan 1896.jpg[kaynağı değiştir]

Resmin 1896 tarihli bir gazeteden alındığı yazıyor. Bu durumda {{PD-US}} olur, sahibi belli olmadığından bir ihtimal {{PD-old}} olur, en olmadı {{Gazete}} olur.

Ama harita yanlışsa yenisini yükleyip silelim tabi.

Bu arada mesajlarını en alta yaz abi, çorba gibi sayfa, yarım saat mesaj arıyorum ahajshajasha!

Vito Genovese 13:46, 13 Ekim 2006 (UTC)

arkadaş benim yazdığım bilgileri silip duruyorsun ve bu bir hayali kahraman gibi hepsine aynı kelimeleri yazıp filminden başka bir şey bilmediğini gösteriyorsun...

eğer bu konu üzerinde bilgin sadece izlediğin filmler ise senden bu konuda daha fazla bilgili insanların yazdığını silip durma yada kendini geliştir. çünkü hergün bende senin yazdıklarını silmek zorunda bırakma biz bu konuyu daha da açıp geniş bir çerçeveye oturtmaya çalışacağız.

emeğe saygılı ol..yakında mandolian savaşları ile galaktik iç savaştaki filmlerde geçmeyen olmuş savaşları yazacağım çok biliyorsan sen yaz yada fazla bilmiyorsan müdahale etme sadece tartışmalara katıl.

mehmet DUYMUŞ Bu imzasız yazı Mehmet DUYMUŞ (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Haftanın işbirliği katılımlarınız[kaynağı değiştir]

kullanılmayan resimlerin uygun maddelere eklenmesi projesini katkıları ile , 1. sırada tamamladığı için bu ödül Vikipedi adına verilmiştir. 17 Ekim 2006 Renegade

Teşekkür ederim Renegade, fakat acı olan bir şey var çok kısa sürede bu kadar katkıyı yapmıştım. Katılım yüksek olsa idi sanırım tüm kullanılmayan resimler bir şekilde düzenlenebilirdi. Umarım diğer projeler daha verimli geçer. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:33, 17 Ekim 2006 (UTC)

Denetçi talebi[kaynağı değiştir]

Tembelejderha Denetçi tarafından yapılan bir işlem olmadan, kuralları çiğneyerek beni kukla olmakla şuçlamıştır, Tembelejderha tarafından süresiz engellendim. Kural hatası yapıyor hemde o IP Karapınar ilçesinde bulunan Another World İnternet cafeye ait. İsterseniz size telefon numarasınıda verebilirim. DesertStorm adlı kullanıcıyı ise tanımıyorum. Tembelejderha yüzünden bir işletme zarar görmektedir. Ayrıca DesertStorm adlı arkadaştan rica ediyorum kendiside girişimde bulunsun.

Bu engellemenin oylamalar sırasında yapılması ise oldukça manidar. Amaç nedir anlamadım ama burada aklıselim insanların olduğunu biliyorum. Denetiçinin vereceği karara kadar erişimimin engellenmesi işleminin kaldırılmasını talep ediyorumKullanıcı:Kubra

NOT: Bu IP'de başkabir cafenin bilginize... Bu imzasız yazı 81.215.26.239 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ölüm Yıldızı[kaynağı değiştir]

tabi bo konuyu biraz daha açıp genişletmek istiyorum ancak hala resim ekleme ve taslak oluşturmalarda sorun yaşadığım için bazı yazdıklarıma taslak oluşturmaları için msj bırakıyorum. bu konuda yardım edersen sevinirim ölüm yıldızını diğer yazılanla irtibatlandırmak istersen yapabilirsin.MEHMET DUYMUŞ

teşekkür ederim hiç şüphen olmasın yardım isteyeceğimden ilk önce klon savaşları ve ölüm yıldızına (lluke skywalker gibi sağa dayalı olan bir taslak istiyordum.)... mehmet duymuş

ingilizce wiki[kaynağı değiştir]

Sayın renegade, en:wikide kullanıcı mısınız?

Yunan milliyetçisi ve böyle bir gurup lideri olan(Muhtemelen finanse edilip profesyonelce çalışıyorlar),en:User:Khoikhoi admin olmak istiyor. Oylamada da epey önde. Aşağıda nenim oyumu ve görüşlerimi sunuyorum.Bu mesajı orada birçok Türk ve tarafsız kullanıcıyada gönderdim Kampanya yapmakla suçlanıyorum belkide Bloke edileceğim.

"Strong Oppose User:Khoikhoi is leading a group of user, menaging and communicating among group genarally by e-mails not in talk pages directly.This group acting in a systematic way to revert articles, when one of member make 3rv reverts than one another continue with 4rv(against punishment for violating 3rv rule). All member of group are very radical nationalist. They are working generally Turk/Turkey and Religion related articles to put anti-Turk POV and anti-Islam POV. Some of the member are suspected as Suck poppet, one is clear; User:Tekleni and User:Tzkeai, till to 03 Oct.2006 there were two users , at that date User:Tzkeai redirected to User:Tekleni.No need like an Administrator in WIKIPEDIA. en:User:Mustafa Akalp 11:13, 19 October 2006 (UTC)"

Kolay gelsin. İlgili link: Wikipedia:Requests_for_adminship/Khoikhoi_2#.5B.5BWikipedia:Requests_for_adminship.2FKhoikhoi

Mustafa AkalpTC 13:40, 19 Ekim 2006 (UTC)

Ansiklopediklik?[kaynağı değiştir]

Astroloji maddesinin tartışma sayfasına yazdığımı hemen siliverdiniz. Astroloji'ye "kadim öğreti" denmesini eleştirmek, "Aslan Burcu'ndan olanların omurga hastalıkları geçirebilecekleri" gibi bir sözde bilginin Vikipedi'de yer almasına karşı çıkmak, "ansiklopedikliğe karşı bir eleştiri" midir? Aslan Burcu'ndan olanlar nasıl olur da omurga hastalıklarına yatkın olurlar? "Ansiklopedik olan" bilimsel olan gerçekten buysa, vay halinize, vay halimize! Ve yine vay halimize ki, bu tür bilimdışı, mesnetsiz bilgilerin altalta sıralanmasına yönelik eleştirinin bırakın yanıtlanmasına, Vikipedi'de 1 dakika bile durmasına izin verilmiyor. 81.215.243.222 14:23, 19 Ekim 2006 (UTC)

  • Kusura bakmayın, o kadar çok anonim (IP) tarafından yapılmış vandalizm ve madde ile ilgisiz yorumlar varki, arada böyle yanlışlıklar olabiliyor. Bir kullanıcı ismi alırsanız (almanız şart değil) bu tip yanlışlıklarla karşılaşma şansınız azalır. Tşk.--renegademsj 14:30, 19 Ekim 2006 (UTC)

teşekkür ederim ölüm yıldızına çok güzel bir araç taslakı oluşturmuşsun bende ona bir resim yükledim görmek istersin diye düşündüm. Mehmet DUYMUŞ

Merhaba Mehmet,

Çevirinin birazını yaptım (Ama parça parça yapmayı sevmediğim için yollamadım, zaten amansız bir diş ağrısıyla boğuşuyorum 2 gündür), en kısa zamanda da bitiririm, merak etmeyesin. Lakin sanki bazı anlatılan bizim Viki'nin işleyiş sistemiyle çelişiyor. Şüphesiz ki olması gerekeni anlatıyor ama yine de biraz daha en.wiki'ye yönelik geldi anlatılanlar (SAM oylamalarındaki azınlığın dediğinin olması vs.) Olması gerekene çekilmesi için atılan bir adımsa bu metin, süper; değilse sanırım metin üzerinde biraz çalışılması ve uyarlanması gerekicek. Son düzenlemeleri sen halledersin artık.

En kısa zamanda çeviri elindedir özetle.

Sevgiler

Vito Genovese 03:52, 21 Ekim 2006 (UTC)

  • Renegade merhaba, haftanın işbirliği için bağlantı verilen listeye baktığımda bazı eklemeler yapılmış olduğunu gördüm. Örneğin mineraller bölümünde iki tane Bor var, ve bazıları küçük harf başlıyor. Irkçılık da iki kere girilmiş. Yukarıda kafanıza göre girmeyin gibi bir şeyler yazıyordu. Meta'daki listede sanki daha uzun. Listeyi bir gözden geçirmeli mi? --Mskyrider 07:11, 24 Ekim 2006 (UTC)

Gecikme için kusuruma bakmayasın ey oğul! Çeviri tamamdır!

Türkçe'ye çevrildiğinde çok eğreti duran kısımlar olduğu için yer yer kafama göre cümle kurmak durumunda kaldım, lakin genel gidişattan şaşmadım. Anlam bozuklukları bırakmış olabilirim arkamda, bir okuyup kontrol edersen enfes olur.

Sevgiler

Vito Genovese 01:12, 27 Ekim 2006 (UTC)

Telifli Resimler Hakkında[kaynağı değiştir]

Ben burada yeniyim öncelikle bana yol göstermeye çalıştığın teşekkür ederim. Ben bu ana kadar yaptığım yanlışları tam olarak bilmediğimden yaptım. Yoksa bende telifli resimlere diğer şeylere saygılıyım. Palasın sitesinde resimlerle ilgili bir telif hakkı yazısı göremedim o yüzden ekledim. Şimdi ben Palas Belediyesi sitesinden aldığım resmi hiçbir şekilde ekleme imkanım yokmu buraya.Ayrıca Vikipedi'nin telif hakları üzerinde sıkı durmasından daha mantıklı bir şey olamaz.Şimdiden teşekkürler.----nasiratamesaj 12:24, 24 Ekim 2006 (UTC)

Telif ihlali[kaynağı değiştir]

Palas, Sarıoğlan sayfasına telif ihlâli etiketi koymuştum. Maddeyi yazan kullanıcı kaldırmış. Belediyenin sitesinden kopyalanmış. Etiketi koyarsam tekrar kaldırılacağından eminim. Resimlerde aynı yerden. Bilgine ve ilgine. --Mskyrider 06:42, 25 Ekim 2006 (UTC)

O etiketi ben maddeyi düzenlemek isterken yanlışlıkla sildim. yeniden koymak istedim ancak kodu bilmiyordum bulamadımda.maddeyi yazarken açıkçası resimlerin telif sorunu yaracağını düşünmüyordum. yazıyı olduğu gibi kopyaladığım doğru. şimdi yanlış bir şey olduğunu anladım. Bunu da Vikipedi' de yazar olacağım diye düşünüp heyecandan yapan birçok kişi vardır eminim. Bende bu hatayı yaptım. Amacım Vikipedi' ye zarar vermek filan değil kötü niyetli olarak anlaşılmayıda istemem. Vikipedi' nin ruhuna zarar verdiysem hakkı geçen herkesten özür dilerim.----nasiratamesaj 09:59, 25 Ekim 2006 (UTC)
Renegade bana yardımcı olmaya çalıştığın için ve efendi tavrın ve üslubun için teşekkür ederim. Ayrıca bana sorunu nasıl çözeceğiğimi ve ne olması gerektiğini anlatmanda iyi bir yardımseverlik örneğiydi. Vikipedi' nin ruhuna zarar verdiğimi biliyorum. En kısa zamanda bu hatalarımı düzeltip Vikipedi' ye yakışır ve ancak Vikipedi' de olabilecek şekilde makaleleri düzenleyeceğim.----nasiratamesaj 09:59, 25 Ekim 2006 (UTC)

İyi niyetli bir kullanıcı olduğunu tahmin ediyordum zaten, gereksiz tartışma yaratmamak için müdaheleni istemiştim. Gördüğüm kadarıyla iyi de olmuş. Tebrik için teşekkürler. İyi çalışmalar! --Mskyrider 10:32, 25 Ekim 2006 (UTC)

Palas, Sarıoğlan/Geçici[kaynağı değiştir]

Renegade sayfayı hazırladım. İnceleyip bana bilgi verirsen sevinirim. Eksik veya olmaması gereken birşey varmı acaba.----nasiratamesaj 18:07, 25 Ekim 2006 (UTC)

Birde Damat Ferid Paşa maddesini düzenleyip resim eklemek istiyorum şu linkteki resim telif sorunu yaratırmı [1]----nasiratamesaj 18:08, 25 Ekim 2006 (UTC)
"Güzel ve düzenli bir madde hazırlamışsın" demen bana cesaret verdi gerçektende. Bende elimden geldiğinde özgün bir şekilde Vikipedi' ye katkıda bulunmaya çalışacağım bundan sonra. Ayrıca resim konusunda verdiğin bilgi içinde teşekkürler.----nasiratamesaj 19:46, 25 Ekim 2006 (UTC)

İYİ AKŞAMLAR..MADDİ SIKINTISI OLMAYAN BEYLERLE DÜRÜST OLABİLECEK BANA SAHİP OLABİLECEK Bİ BEY ARIYORUM,İSMİM NURSEL ANTALYALIYIM YALNIZ YAŞIYORUM BİR KIZIM VAR,LÜTFEN SAPIKLAR ARAMASIN...543 601 4451

Türkiye Cumhuriyeti ve Dünya tarafından henüz kabul görmemiş bir şeyi başlık yapmayınız[kaynağı değiştir]

Sadece 2 ülke tarafından ciddi menfaat kaygıları ile oluşmuş bir şeyin isim olarak kullanılması hiç doğru değil. BU başlık SÖZDE ilavesi ile yayınlanmalı aksi halde FRANSA'dan farkı kalmayacak bu konunun. Bir konuyu en iyi başlık anlatır ve şekillendirir. Bu soykırım bir iddiadır Ve sözde bir iddiadır. Resmi hiç bir delil ve kanıta sahip değildir. Muhatap devlet arşivlerinden tek bir belge konulmadan oluşturulmuş bir tasarıdır. Gerekçelerini açıkladım hem kendi sitemde hemde wiki içinde. Bu imzasız yazı Ustadfiruz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Çok ilginç[kaynağı değiştir]

Çok ilginç. Çünkü eski tasarımda bu sorunum yoktu. Diğer dildeki wikilerde de yok. Bir tek bunda. --Atacameñoileti 06:12, 26 Ekim 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok sağol Renegade :o) --Pinar 08:28, 26 Ekim 2006 (UTC)

Galiba burada tam gece 12ye denk geliyor ama büyük bir ihtimalle katılabilirim. Haber verdiğin için teşekkürler! --Pinar 14:00, 26 Ekim 2006 (UTC)

Selam Renegade, Yöneticiler için bir duyuru sayfası yapsak mı diye düşünüyorum. IRC buluşmalarını falan yazssak. ne dersin?--Zeynepmsj 09:28, 27 Ekim 2006 (UTC)

Sağol Renegade, hemen incelerim --Pinar 06:40, 28 Ekim 2006 (UTC)

İade-i ziyaret[kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler Mehmet!

Sevgiler

Vito Genovese 12:01, 28 Ekim 2006 (UTC)

barnstar için teşekkürlerDelamorena 09:04, 30 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba renegade, ana sayfadaki günün resminin altında "Değişik metaller" yazıyor. Her ne kadar resimdekiler metal de olsa, doğru tanımlama "Metal hurufat" olmalı. Ana sayfanın nasıl değiştirilebileceğini bilmiyorum, yardım eder misin? --Mskyrider 09:25, 2 Kasım 2006 (UTC)

Elimden geleni yapmaya çalışacağım, bir de Baylan'a danışacağım, Coğrafya konusunda benden daha bilgili. --Mskyrider 17:48, 2 Kasım 2006 (UTC)

.:)) --Mskyrider 17:49, 2 Kasım 2006 (UTC)

Selam Renegade. Deniz maddesi beni de rahatsız ediyordu. El attığın iyi olmuş. Bunların çoğu özel isimlerden türemiş olan denizler olduğundan çevirilerin çoğunun doğru olduğunu tahmin ediyorum. Ancak bu konuda Doruksal'ın daha bilgili olduğunu tahmin ediyorum. İstersen bir de Doruksal'a haber sal:-)) Ben bir kaç küçük düzeltme yaptım. Mesela Antarktika okyanusu yerine bizde de maddesi olan Arktik Okyanusu olması lazım. Ayrıca Crete denizi-Girit, Tracia denizi-Trakya denizi, Pers körfezi- Basra körfezi(internette öyle sonuç verdi) olarak düzelttim . Aman denizi-Umman Körfezi (Bunlar benim farkettiklerim) İleride yeniden madde yazmaya başlayınca bu denizleri almanca wikide bulabildiğim kadarıyla hiç değilse taslak olarak girmeyi düşünüyorum. Ancak sen yine de dediğim gibi Doruksal'a bir danış yine. iyi akşamlar.-)--Atacameñoileti 18:28, 2 Kasım 2006 (UTC)

yöneticik başvurum[kaynağı değiştir]

Sonunda yöneticilik başvurumu yaptım hocam.Sizide oylamada oy kullanmaya davet ediyorum.Saygılar--Chemsj 19:54, 4 Kasım 2006 (UTC)

E-posta onayı[kaynağı değiştir]

Uğur merhaba, e-posta adresimi değiştirdim, yeni e-posta adresime Viki'den onay maili geldi, fakat ben onay vermek için maildeki linke tıkladığımda, Viki'ye bağlanıp böyle bir sayfa yok vs. vs. uyarısı veriyor. E-mail adresimi onaylayamadım bir türlü (gmail), sorun hakkında fikrin var mı, yardımcı olabilir misin?--renegademsj 10:21, 3 Kasım 2006 (UTC)

Renegade şimdi test amaçlı sana e-posta atmayı gönderdim ve sorunu çözememiş olduğunu gördüm:) Sorun daha önce başıma gelmedi fakat türkçe karakterlerle ve/veya e-posta dili ile ilgili olabilir. Şöyle bir önerim var, normalde olması gereken bağlantı http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Confirmemail/birkod şeklinde olmalı, %C3%96zel bu kısım yerine Özel yazıyorsa sorun olabilir eğer öyleyse o kısmı %C3%96zel ile değiştirirsen sorun çözülecektir, veya tam terside olabilir:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:01, 5 Kasım 2006 (UTC)

merhaba, rica etsem kullanıcı:istemikaanı uyarırmısın, tavsiyeler uyarılar havada uçuştu hala ansiklopedik olmayan maddeler giriyor? Delamorena 14:37, 8 Kasım 2006 (UTC)

gördüm teşekkürler, bu arada bu haftanın işbirliği projesini düzenlememişsin? dikkatimi çekti aksatmazdın hayırdır?Delamorena 15:06, 8 Kasım 2006 (UTC)

merhaba ben mehmet duymuş senden asi birliği için bir bilgi taslakı oluşturmanı isteyecektim. Bu imzasız yazı Mehmet DUYMUŞ (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ellerine sağlık renegade. Atatürk maddesi ana sayfada çok iyi olmuş. Bence özel günlerde daha önce ana sayfaya giren maddelerin yeniden kullanılmasında herhangi bir sakınca yok. --Zeynepmsj 12:32, 10 Kasım 2006 (UTC)

Teşekkürler Renegade. Bu arada haberin olsun, artık üçüncülüğü paylaşıyoruz! --İnfoCan 15:10, 13 Kasım 2006 (UTC)

  • Yöneticisin diye senin çalışkanlığını kanıksayacak mıyız yani?
Çalışkan Barnstarı
Vikipedi:Haftanın işbirliği/30 Ekim 2006/6 Kasım 2006 projesini katkıları ile , 3. sırada tamamladığı için. 13 Kasım 2006 İnfoCan

Selam Renegade, isim benim de içime sinmedi aslında. İngilizcedeki Wheel War'ı nasıl çevireceğime bir türlü karar verememiştim VP:3GK'yı çevirirken. Bu nedenle 3GK'da çevirdiğim şekliyle bıraktım. Daha açıklayıcı ya da Türkçe'ye daha uygun bir isim bence de daha iyi olur. Bu arada direksiyon savaşlarının tartışma sayfasında vitoyla da konuştuk. Örnekler sayfasının tamamlanmasının ardından bizim Vikipedi için bir uyarlama yapmamız gerekli. Bazı örnekler bize hiç uymuyor mesela. Tamamlayınca çeviriyi (örnekler sayfasının) bir konuşalım hep beraber ve kuralı kendimize uyarlayalım. Sevgiler. --Zeynepmsj 09:07, 15 Kasım 2006 (UTC)

PTO resimleri[kaynağı değiştir]

Ben hepsini kullanmayı düşünüyordum, resimleri önceden ekleyeyim demiştim. Sinema portalına yardımcı olmaya çalışıyordum, isterseniz hazırladığım galeriye bakabilirsiniz: Operadaki Hayalet (film) Ama 10 posterin 10unu birden kullanma konusunda ben de kararsızım. Sayfanın dolgunluğuna göre, eğer resimlere gerek kalmazsa, kullanılmayan resimlerin adlarını bildirebilirim. İyi çalışmalar... --Doma 11:06, 17 Kasım 2006 (UTC)

Phantom of the opera[kaynağı değiştir]

Merhaba Mehmet,

Kusura bakma, temizlenecek bir sürü şey görünce mesajları cevaplamayı biraz erteleyebiliyorum. Linki düzeltiyor ayağına "Ya o mesaj cevaplanacak ya da o kafalar kesilecek" mesajı vermiş olman da gözümden kaçmış değil :)

Adil kullanım resimlerinin hoyratça kullanılmaması gerekiyor, o konuda haklısın. 10 tane promosyon resmi yükleyip maddenin altına galeri oluşturulamaz mesela daha önce başka maddelerde yapıldığı gibi. Ama bu durumda bu afişler filmin farklı versiyonları konusunda bilgilendirme amacı taşıdığı için kabul edilebilir. Kullanılmayan resimler silinmesi gerekecek her şekilde ama.

Sevgiler

Vito Genovese 15:47, 17 Kasım 2006 (UTC)

  • çok teşekkür ediyorum renegade. selamlar. --kibele 15:24, 20 Kasım 2006 (UTC)

Sol tablo fonksiyonları[kaynağı değiştir]

Mehmet merhaba,

Monobook.js dosyana, "değiştir", "sil", "adını değiştir", "engelle" butonlarına bastığın zaman sol altta (interwikilerin olduğu yer diyeyim) çıkacak ve işlerini umarım ki kolaylaştıracak bir satır ekliyorum. Değiştirme ve silme işlemleri için olanlar tamamlandı aşağı yukarı, engelleme, koruma, geri getirme gibi fonksiyonlar da eklenecek kısa zamanda.

Önbelleğini boşalttıktan sonra (Firefox'ta CTRL + SHIFT + R, Internet Explorer'da CTRL + F5) sorunsuz bir biçimde kullanabilirsin.

Bir incele istersen, beğenmezsen silersin.

Sevgiler

Vito Genovese 07:06, 22 Kasım 2006 (UTC)

  • Uğur Merhaba,

En:Wiki'deki bu şablonun karşılığı bizde var mı, ben göremedim. Yoksa hazırlayacağım, varsa çift olmasın. Kolay gelsin.--renegademsj 09:01, 22 Kasım 2006 (UTC)

Renegade, aynı isim altında var {{Cite_web}}. Diğer benzerleri ise Kategori:Kaynak gösterme şablonları sayfasında bulunmakta. Aslında olmayan gerekli olanları da değişken isimlerini standart kullanarak çevirebilirsek güzel olur:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:09, 22 Kasım 2006 (UTC)

Daha önce açılış olan Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.

Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.

Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.

Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 13:51, 25 Kasım 2006 (UTC)

Vikipedi'den kopya yapan siteler[kaynağı değiştir]

Tüm ilgililere: Vikipediden kopya yapan siteler hakkında ki tartışma 3-4 ayrı yerde birden başlatıldığı için bu tartışmaların hepsini biraraya topladım, burda: Vikipedi tartışma:Standart GÖBL ihlali mektupları . Ayrıca çözüm olarakta bu sitelerin listesini oluşturmaya başladım, burda: Vikipedi:Standart GÖBL ihlali mektupları#GÖBL Ihlali Yapan Sitelerin Listesi. Selamlar --Erdall 06:44, 28 Kasım 2006 (UTC)

Ravanelli.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba Mehmet,

Dünya üzerindeki her resmin adil kullanım olduğunu iddia etme çılgınlıklarından biri bu gösterdiğin resim de. Adamın bir daha özgür lisanslı bir resminin üretilemeyeceğini iddia ediyor güya, yanlış özetle.

Şu resmi alıp {{Promosyon}} etiketiyle kullanabilirsin şimdilik, başka bir resim bulamadım uygun. Zaten adamın sadece en.wiki'de resmi var tüm diller içinde.

Sevgiler

Vito Genovese 09:53, 28 Kasım 2006 (UTC)


Valla bir futbolcunun resmini ekleyebileceğimiz şu kapsamlar var:

  • Özgür lisanslı resimler. Hayırsever bir vatandaş görmüştür adamı, basmıştır deklanşöre, eklemiştir Viki'ye.
  • Vesikalık resimler. Sana yolladığım türdeki, kulüplerin oyuncularını tanıtmak için ürettikleri resimler.
  • Promo resimler. Oyuncunun bir web sayfası varsa ve bu sayfada galeri adı altında Erol Atar'a çektirdiği resimleri yayınlıyorsa bu tür resimler.
  • Ekran görüntüleri. Bir televizyon kaydından alındığı bariz olan maç görüntüleri de teoride uygunsuz olsa da, kapsam içi sayılıp kullanılabilir bir şekilde.
  • Kapaklar. Adam kitap (albüm de olur) yazmış ve kapağına kendi resmini koymuşsa ya da ne bileyim birisi adamın biyografisini neyin yazmış ve kapağında adamın resmiyle yayınlamışsa bu da olabilir.

Lakin yaptığım google aramasında bulabildiğim tek resim, sana yolladığım resim oldu. Bakarak olurum yine ama şimdilik tek alternatif bu gibi gözüküyor.

Vito Genovese 15:20, 28 Kasım 2006 (UTC)


O site adamın resmi sitesi değil ama. Zaten olsaydı bile, bu tür resimlerin (yani maç içerisinde çekilmiş) telif hakkı kendisinde olmazdı, bir şekilde izin falan almış olurdu ya da ne bileyim hediye olurdu vs. olurdu.

Promo derken stüdyoda spotlar altında 32 dişi birden gösterirken çekilmiş resimleri kastediyorum.

Vito Genovese 15:31, 28 Kasım 2006 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

merhaba renegade, ben zaten kayıtlı bir kullanıcıyım fakat hesabımın güvenliğini sağlamak amacıyla, şu an çalıştığım bilgisayardan giriş yapmak istemiyorum. iyi çalışmalar. bu arada, bil bakalım ben kimim :) 155.223.74.214 16:11, 29 Kasım 2006 (UTC)

  • Aslında kayıtlı kullanıcı olduğunu tahmin etmiştim, telif sorunları sayfasına madde ekleyen kişinin bir anonim olamayacağı belli idi. Kim olduğun konusuna gelince tahminlerim var ama madem gizli kalmak istedin söylemeyeyim:)--renegademsj 06:55, 30 Kasım 2006 (UTC)