Kullanıcı mesaj:Renegade~trwiki/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldin Renegade. Vikipedi için ben de seninle aynı düşüncedeyim. Sağ duyulu katılımcılar çoğaldığı sürece Vikipedi'nin kötü emellere hizmet etmesi engellencektir. Kolay gelsin. --Dbl2010 04:11, 23 Aralık 2005 (UTC)

  • Resmi ekledim. Selamlar.----Selkem 02:33, 5 Ocak 2006 (UTC)
  • O sayfayı görmedim , söylediğinizi siz kendiniz de yapabilirsiniz. Meslek olarak konuya benden daha yakınsınız. Selamlar.----Selkem 02:54, 5 Ocak 2006 (UTC)
  • Yardım gereken her konuda deneyimli Vikipedi kullanıcıları size yardım edecektir , sormaktan ve denemekten lütfen çekinmeyiniz. Motorlar konusunu sizin düzenlemeniz benim yapmamdan daha uygun olur. Acele etmeyin bir iki gün içinde site ile ilgili herşeyi öğrenirsiniz. Başarılar.----Selkem 03:11, 5 Ocak 2006 (UTC)
  • Düzelttiğiniz için teşekkür ederim. (konu: rudolf diesel makalesi) ----maver 01:25, 6 Ocak 2006 (UTC)
  • Rudolf Diesel ile ilgili Almanca Wikipedia sayfasında geniş bilgi var, o metni türkçeye çevirmek isterim aslında ama vakit bulamıyorum bir türlü. ----maver 01:32, 6 Ocak 2006 (UTC)
  • Sağol Renagade yıpranmıyorum. İnsanların sessiz durduğunun da farkındayım. Olayı, Vikipedi'nin duvarına koyacağı bir tuğla olarak değerlendiriyorum ve o yönde adımlarımı atıyorum. İlgine teşekkürler. --Dbl2010 03:28, 24 Ocak 2006 (UTC)
  • Selam, yazı içerik olarak bir web sitesinden direk indirilmiş gibi. Özellikle bu paragraf, kanımca, yazının "alıntı" olduğu izlemini arttırıyor. Alıntı içerik zamanla değişir ve genelleşir ve bize ait olur ama bu paragraf olduğu sürece bunun gerçekleşmiyeceğini düşünüyorum.

Fakat eğer başlığı genelleştirip "programın amacı kaliteli makine mühendisleri yetiştirmektir" kavramının ilerisine gidebilirsek o zaman faydalı bir ek olabilir. Bunun üzerine biraz düşüneceğim, fikirlerini bekliyorum. -Mustafa

Merhaba Kolay Gelsin,

Başak Köklükaya maddesine baktım da, duru güzelliği ve doğal oyunculuğu cümlesi sizce taraflı mı aklıma takıldı, görüşünüzü almak istedim. (Kime göre güzel?) Tşk. Renegade 20:37, 27 Ocak 2006 (UTC)

Merhaba Renegade, söylediğin gibi kişiye göre değişecek bir yorum cümlesi. Benzer örnekler, "xx şirin bir ilçedir" şeklinde oluyor. Bu şekilde gördüğün safyaları düzeltebilirsin. Makaleleri inceleyen kullanıcı sayısının artması güzel. Kolay gelsin.--Ugur Basakmesaj 21:18, 27 Ocak 2006 (UTC)
Duru güzelliği ve doğal oyunculuğuyla, son dönemin aranan oyuncuları arasında önemli bir yer edindi. Bu kısım hakkında nasıl bir önerin var?--Ugur Basakmesaj 21:23, 27 Ocak 2006 (UTC)
Bir çok sinema eleştirmeni ve yazarına göre duru güzelliği ve doğal oyunculuğuyla, son dönemin aranan oyuncuları arasında önemli bir yer edinmiştir. desek nasıl olur? Renegade 21:29, 27 Ocak 2006 (UTC)
Söylediğin bana da daha güzel geldi. Sen o şekilde değiştirebilirsin. Bu arada hoşgeldin:)--Ugur Basakmesaj 21:37, 27 Ocak 2006 (UTC)
Yardımların için sağol :-)Renegade 21:39, 27 Ocak 2006 (UTC)
Sana mesaj attıktan sonra bir makalede gördüm, ülkemizde gibi yazılan kelimeleride değiştirmemiz gerekiyor. Türkiye'de veya islam dininde gibi. Yardım konusunda bugün ben sana yardım edeyim, yarın sen yeni gelen başka bir kullanıcıya:)--Ugur Basakmesaj 21:41, 27 Ocak 2006 (UTC)

önceki sürümü geri alma...[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Birisi pornografi sayfasını komple silip, bir isim yazmış. Böyle bir durumda önceki sürümü geri getirmenin kolay bir yolu var mı? Tşk. Renegade 21:19, 27 Ocak 2006 (UTC)

Böyle bir durumla karşılaştığında, sayfanın üstünde bulunan geçmiş düğmesine tıklayarak eski versiyonlarını görebilirsin. Genellikle o kullanıcının en son değişikliğinden 1 önceki versiyon düzgün hali oluyor, o versiyonun üzerine tıklayarak sayfanın o halini görürsün. Daha sonra değiştir diyerek, safayı o şekilde kaydedebilirsin. Özet olarakda eski haline getirdim gibi bir şey yazabilirsin--Ugur Basakmesaj 21:21, 27 Ocak 2006 (UTC)

Sayfalara sil şablonu koymak hk...[kaynağı değiştir]

Merhaba Kolay Gelsin,

Takıldığım bir konu var da size danışmak istedim. Umarım fazla rahatsızlık vermiyorumdur. Bazı kullanıcılar tahminim kendi özgeçmişlerini güzel bir şekilde madde olarak giriyorlar. Bu maddeler sil şablonu mu koymalı yoksa başka bir uygulama var mı? (Örnek maddeler:Ali Alkan,Barış özdemir) Sonuçta bu şekilde maddeler girilecekse her insanın yazılacak bir takım özellikleri vardır. Fakat ben bu girilenlerin ansiklopedik olduğunu düşünmüyorum. Ama yinede sorma gereği hissettim. Siz daha tecrübelisiniz. Tşk. Renegade 18:22, 28 Ocak 2006 (UTC)

Söylediğin olay başımıza çok geliyor, bazı kullanıcılar kullanıcı adı olmasına rağmen kendisine bir sayfa açmaya çalışıyor. O durumlarda kullanıcıya mesaj yazarak kullanıcı sayfasında kendisi hakkında bilgi verebileceğini iletiyorum. Veya kullanıcı adı yoksada, kullanıcı adı alarak kendi kullanıcı sayfasında bahsedebileceğini söylüyorum. Ama söylediğin gibi {{sil}} şablonunu koymaktan çekinme kullanıcı {{sil}} şablonunu kaldırmakta ısrarcı davranıyorsa, sayfanın tartışma kısmında "Kişisel bilgisini giriyor, silinmesi gerekiyor" gibi bir not girersen. İşin biraz daha kolaylaşabilir. {{sil}} koyduğun sayfalardan birisinden kaldırılmış bile. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 21:06, 28 Ocak 2006 (UTC)

Valla kati kural uygularsak, alabilirsiniz demediği sürece almamız uygun değil. Ama senin dediğin de mantıklı. Ama sadece mantıklı bir yorum. Eğer hukuki anlamda soruyorsan hakkımız yok. Ama hissi soruyorsan kalabilir. Sen karar ver diyerek topu taça atayım. :) --Dbl2010 03:01, 11 Şubat 2006 (UTC)

Yok zaten hangisini seçersen seç troll olamazsın çünkü trolün en basit tanımı "sisteme zarar verme amaçlı toplumu/kişiyi rahatsız etme". Bu arada bir konu kesin o da o maddenin taraflı olduğu. Ehh kendi sitesinden gelmiş, normal tabiki. --Dbl2010 03:12, 11 Şubat 2006 (UTC)

Köy Çeşmesi-Güncel Olaylar ...[kaynağı değiştir]

Merhaba Kolay Gelsin,

Ana sayfa sol taraftaki sitede yol bulma kısmında dün köy çeşmesi olan düğme, bugün güncel olaylar olmuş. Acaba bilinçli mi yapıldı , yoksa yanlışlıkla mı olmuş.Renegade 00:40, 12 Şubat 2006 (UTC)

Merhaba geçenlerde aynı sorun tekrar yaşanmıştı ve sorunu bulamamamıştık. Güncel olaylar sayfasını köy çeşmesine geçici olarak yönlendirmiştik. Sanırım wikipedia'nın asıl yazılımı üzerine bir işlemler yapılıyor. Çünkü sistemde hala köy çeşmesi olarak görünüyor. Geçen sefer 1 gün kadar sürede düzelmişti. Şimdilik Güncel olaylar düğmesini kullanarak doğrudan ulaşabilirsiniz, köy çeşmesine. İyi geceler--Ugur Basakmesaj 00:54, 12 Şubat 2006 (UTC)

şablon oluşturma hk...[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Hep işimiz düşünce soruyoruz ,umarım iyisinizdir. Ben termodinamik çevrimler için en:wiki'deki gibi bir şablon oluşturdum, her çevrimin sayfasında diğer çevrimler görünsün ve geçiş yapılabilsin diye. İnceleyip düşüncenizi bildirirseniz sevinirim ( Şablon:Termodinamik çevrimler) çünkü ilk defa şablon yaptım, eksik veya yanlışları olabilir.

Birde şablonu sayfaya koydum fakat üst sağ köşede yazının yanında olmasını istiyorum.(Resim koyar gibi) Fakat yanına yazı gelmiyor boş kalıyor, yazı alta ve üste geliyor.Carnot çevrimi Yardımcı olursanız sevinirim.--renegademesaj 05:26, 21 Şubat 2006 (UTC)

ufak bir değişiklik yaptım sadece, float:right; sağ tarafta olmasını sağlıyor. Şablonlarlar kolaydır, m:Template ve Yardım:Şablon kullanımı şablonlar ile ilgili bilgi edinebilirsin. Kişisel fikrimi soruyorsan, renkler biraz olmamış:) Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 09:30, 21 Şubat 2006 (UTC)

Bu tip maddeler için ne yapılmalı?[kaynağı değiştir]

Benimde dikkatimi çekti aslında bundan daha kötüleride var ama, buda kişisel bir yazı olarak duruyor. Onlar için yapabileceğimiz şeye gelince, Vikipedi:Silinmeye aday maddeler sayfasını inceleyebilirsin, sistemin nasıl çalıştığı hakkında bilgi var orada. Bir sorun olursa şimdilik buradayım.--Ugur Basakmesaj 23:59, 25 Şubat 2006 (UTC)

Renegade, temizlik işine başladın:) Bundan sonra bu oylamalı sili daha çok kullanırız. En azından kullanıcıların fikri alınarak silinmiş oluyor. Vikipedi:Hızlı silme yapısına uymayanların tümünde oylama açabiliriz. İyi geceler--Ugur Basakmesaj 03:24, 26 Şubat 2006 (UTC)


yine kişisel maddeler hk...[kaynağı değiştir]

Yine sizin fikrinizi almak istiyorum. Bu kullanıcı adı almamış IP lerden gelen kişisel bilgi maddeleri (Harun Şit) bana göre buraya hiç yakışmıyor. Fakat acaba çok mu katı davranıyorum, ben mi yanlış düşünüyorum? --renegademesaj 13:59, 2 Mart 2006 (UTC)

Renegade, Google Harun Şit araması sonucu gösteriyor 0 sonuç:) Bu tür gördüğün tüm maddeler için Vikipedi:Silinmeye aday maddeleri kullanmaya çekinme, zaten orada sonuç ortaya çıkıyor. Kaliteyi yüksek tutmamız gerekiyor.--Ugur Basakmesaj 14:08, 2 Mart 2006 (UTC)

TERMODİNAMİK KONUSU[kaynağı değiştir]

Entropiyle ilgili makalenizi okudum Termodinamik makalesinde Termodinamiğin 2. kanunu makalesine entropiyle ilgili bazı şeyler eklemiştim o kısımları entropi makalesine atalım mı ne dersin istersen incele--nosferatü 14:09, 2 Mart 2006 (UTC)

cvp: Nasılsınız?[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Nasılsınız, umarım iyisinizdir. Bir süredir aşırı iş yoğunluğu nedeni ile Vikipedi'de çok fazla zaman geçiremiyorum. Fakat yinede hergün girip ne var ne yok bakmaya çalışıyorum. Gördüğüm kadarı ile eski kullanıcıların sayısında bir azalma var (mı)? Eğer varsa sizce nedeni nedir? --renegademesaj 14:36, 20 Mart 2006 (UTC)

Merhaba Renegade ben iyiyim umarım sende iyisindir. Söylediğiniz gibi son zamanlarda biraz kayıp oldu. Herkesin kendine göre bir nedeni vardır fakat, genel neden sanırım bir kaç trolün sırf tartışma amaçlı ve huzuru bozma amaçlı yaptıkları ve buna genel olarak topluluğun yeterli ve yerinde müdahale etmemesi. Tabi sonuç olarak troller kazanmış oldu. Fakat bunun yanında anonim olarak katılan ve sayıca az katkısı olan kullanıcı sayısında da artış var. Bunlar benim gözlemlerim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:52, 20 Mart 2006 (UTC)

Firefox güvenliği ile ön plana çıkıyor. Sayfa açılma hızı da bence sadece tüm HTML kodunun indirme süresi ile bağlantılı. Firefox galiba tüm kodu indirdikten sonra açıyor, ama emin değilim. Firefox'taki bazı eklentiler ve tablı pencereler hoşuma gidiyor. Bazı araç çubukları kullanıyorum ve bunlar ancak Firefox'ta var. Bir de Explorer bazı web WYSWYG editörlerinde DIV kullanıyor, bu hoşuma gitmiyor. --Timurberk 09:38, 31 Mart 2006 (UTC)

Merhaba Renegade sil şablonu koyarken bazı sayfalarda bilgi yok gibi görünebiliyor fakat bu sayfalar o anda vandala uğramış sayfalarda olabilir. Silerken geçmişlerine baktığımdan dikkatimi çekti. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 17:34, 31 Mart 2006 (UTC)

Merhaba, aslında -sil- koymadan önce mutlaka sayfa geçmişine bakardım ama dalgınlığıma gelmiş herhalde; bazen o kadar yoğun oluyor ki bu tür sayfalar gözümden kaçmış, uyarın için sağol.Görüşmek üzere...--renegademsj 22:15, 31 Mart 2006 (UTC)
Uyarı olarak değil aslında, sadece bilgi açısından. Görüşmek üzere...--Ugur Basakmesaj 07:11, 1 Nisan 2006 (UTC)

iKİ ZAMANLI MOTOR HAKKINDA[kaynağı değiştir]

Merhaba Renegade sayfa güzel olmuş eksikler zamanla tamamlanacaktır. Son zamanlarda otomobil sayfalarını bayağı ihmal ettim. İlgi duyduğum diğer konulara yöneldim ama tekrar otomobil sayfalarına dönmek gerekiyor. içten yanmalı motor parçaları şablonunda bayağı eksikler var onları tamamlamaya başlasak iyi olacak ayrıca otomobil üreticileri sayfasındaki eksikliklerin de tamamlanması gerekiyor. Yolun daha çok başındayız kolay gelsin mesajlaşmaya devam. Saygılarımla--nosferatü 05:58, 1 Nisan 2006 (UTC)

KATEGORİLER[kaynağı değiştir]

Amaç Kategori:Ulaşım'a bir düzen vermekti. Deniz Hava ve Kara ulaşımı olarak ulaşım Kategorisini üçe ayırdım.Kategori:Hava Ulaşımı da çok karmaşıktı. Havacılık diye bir kategorinin gereksizliğini düşündüm çünkü hava ulaşımı daha genel ve kapsamlı bir kategori ismiydi. İlyuşin uçakları için de bir anlam ayrım sayfası oluşturulup bütün bağlantıları burdan vermek gerektiğine karar verdim . Araştırma yapanlar içinde daha kolay olur diye düşündüm. Ama eğer bütün bunları yaparken birilerinin çalışmalarını böldüysem özür dilerim çünkü çalışma var ibaresini göremedim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim--nosferatü 15:55, 4 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Renegade, kategoriler seninde dikkat ettiğin gibi rastegele açılmış ve düzensinz. Sanırım o kategori Birleşik Krallık Kralları anlamında açılmış ama zaten isim yanlış. Siliyorum onu. Gözüne takılan böyle kategoriler olursa {{sil}} eklemen yeterli. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 14:29, 7 Nisan 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler Mehmet Bey.Acemiliklerimi atmama yardım ediyorsunuz.Hasan Sami 04:49, 13 Nisan 2006 (UTC)

Kisi krAterleri[kaynağı değiştir]

Silinecek makaleleri bulmakta ustune yok :) Diyorum bu kisi kriterlerinde ortak karar alsak da bunlari beklemeden silsek. Yoksa oylamak daha mi uygun dersiniz? 05:28, 13 Nisan 2006 (UTC)

Hehe, şakayı beğendiğine sevindim. :) sağol Renegade, beraber uğraşırsak vikipedi güzel olacak, güzel kalacak. görüşürürüz.. Tembelejderha 08:02, 13 Nisan 2006 (UTC) bu arada, renegade, ben de izmirliyim, uzun yıllar karşıyakada oturdum. ayrıca makina müh. son sınıf öğrencisiyim odtüde. hem meslektaş, hem hemşeri çıktık :) Tembelejderha 21:56, 13 Nisan 2006 (UTC)

Sagol uyarin icin, SAM'i gormemisim. Geri getirdim ki prosedur tamamlansin. Tekrar tesekkurler; kusura bakma! Citrat 04:56, 14 Nisan 2006 (UTC)

yüklediğim bir resmi (resim şu: http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:Sefikhusnu.jpg) nasıl silebilirim, yardımcı olursanız sevinirim...--Sapiens 07:32, 14 Nisan 2006 (UTC)

yardım için teşekkürler, selamlar...--Sapiens 08:47, 15 Nisan 2006 (UTC)

Renegade, en:Hülya Koçyiğit sayfası için çok teşekkür ederim benim yapabileceğimden daha iyisini yapmışsın. Her ay az çok diğer projelerede katkıda bulunmaya çalışıyorum, fakat bu ay pek bir katkım olmadı. Senin söylediğin sorun bende de var, Türkçe'ye çevirmek biraz daha kolay oluyor ama İngilizce'ye çevirirken biraz zorlanıyor insan. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 07:44, 14 Nisan 2006 (UTC)

Renegade eklediğin sayfa birden hareketlendi bugün :) burdan bakabilirsin. Tekrar kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:53, 14 Nisan 2006 (UTC)

Bu ansiklopediye katkıda bulunuyorsunuz. lütfen Muhammmed Tartışmasında fikirlerinizi belirtin Muhammed'in başına Hz. Gelmelimi gelmemelimi Ne kadar çok insan fikir belirtirse okadar sağlıklı karar alınır.Kullanıcı:81.213.64.145

Doğum günü mesajı için teşekkür ederim. Ben gereksiz tartışmaların, senin örnek verdiğin gibi, ve kişiselleştirmelerin olmamasını istiyorum ama oluyor. en:Hülya Koçyiğit sayfası ciddi hareketlilik yaşıyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:06, 17 Nisan 2006 (UTC)

  • renegade ben ircdeyim şimdi. bazen bağlanmıyor bende de. ben anlamıyorum zaten fazla, o yüzden birşey diyemiycem. tekrar dene istersen. kolay gelsin.. Tembelejderha 16:47, 17 Nisan 2006 (UTC)
firewall varsa kapatmayı dene? Tembelejderha 16:56, 17 Nisan 2006 (UTC)
  • sohbet.mynet.com , #mecaz odasındayım Tembelejderha 17:21, 17 Nisan 2006 (UTC)

selam renegade, mühendislik malzemelerini malzemeler kategorisine de eklersen güzel olur. bir de, kompozit malzemeler maddesine bir bakar mısın? ben biraz baştan savma yaptım, ayrıca türkçe terimlere yabancıyım. kontrol edersen sevinirim. teşekkürler, kolay gelsin. Tembelejderha 14:21, 18 Nisan 2006 (UTC)

Vikipedi:Şikayet[kaynağı değiştir]

Uğur Merhaba,

Ben geçtiğimiz günlerde sayfalarda kişisel bir hakaret ifadesi gördüm ve bunu Vikipedi:Şikayet sayfasında belirttim. Fakat gördüğüm kadarı ile kimse o sayfayı takip etmiyor ki ne cevap veren ne görüş belirten olmadı. Sayfaya bir bakabilir misin, ne düşünüyorsun? --renegademsj 09:19, 20 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Renegade, Tembelejderha'da farkında olayın, bu daha öncede oldu. O sayfaya ilgili bağlantıları koydum. Sayfa geçmişlerin iki sürüm arası farklardan çıkartabilirsin bu gibi imzasız yazıların kime ait olduğunu. --Ugur Basakmesaj 09:24, 20 Nisan 2006 (UTC)

Peki herhangi bir ceza uygulanmayacak mı? Bu insanın tavrı ve niyeti belli kendi ideolojisine aykırı bir değişiklikte başka kullanıcılara da hakaret edecek.--renegademsj 09:30, 20 Nisan 2006 (UTC)

selam renegade, hassasiyetinden dolayı teşekkür ederim. Noumenon bu mesajlardan sonra Tirigan'ı 2 günlüğüne engellemişti. yani bir yaptırım uygulandı, yöneticiler ve ben durumun farkındayız. teşekkürler, kolay gelsin. Tembelejderha 09:33, 20 Nisan 2006 (UTC)

Renegade Vikipedi:Engelleme politikası madde 10 biraz açıklıyor.Yeni bir politika ama kullanılmaya başlanabilir. Tartışma açıldığına göre sanırım Tembelejderha kendisi orada fikrini belirterek başlayabilir. --Ugur Basakmesaj 09:37, 20 Nisan 2006 (UTC)

Oylama ve Silme[kaynağı değiştir]

Merhaba Renegade, Gulen makalesinin silinmesi ile ilgili oylama SAM sayfasinda devam ediyor. Hz. Muhammed makalesinin adinin degistirilmesi ve genel olarak Hz. gibi ifadelerin kullanimi ile alakali bir oylama da Islam postali tartisma sayfasinda devam ediyor. Ilginizi cekebilir diye dusundum. Basarilar. Resid Gulerdem 05:22, 30 Nisan 2006 (UTC)

Renegade,

SAM şablonu eklediğiniz iki maddeye baktım: Ümüt aydın ve Telefon nerede .... Bence her ikisi de HS kapsamına girecek maddeler. Sayfa değiştirirken olduğu gibi bu konuda da biraz daha cesur davranmalı.

Resimler ise daha farklı. Yazının aksine silinen resimleri geri getirmek mümkün olamayabiliyor.--Volkan 02:25, 4 Mayıs 2006 (UTC)

Kusura bakma, saçmalamışım. Kendi menümde sil butonunu göre göre standart olduğunu düşünmeye başlamıştım. Doğrudan silin demeye çalışıyordum... --Volkan 03:44, 4 Mayıs 2006 (UTC)

Single - Tekil...[kaynağı değiştir]

Bence single olarak kalsa daha iyi, çünkü single olarak kullanılıyor. Bugüne kadar şu sanatçının tekil albümü çıktı diye hiçbir şey duymadım. İnternettede single albüm olarak aratırsan 220.000 sonuç geliyor. Tekil albüm diye aratırsan 0.--renegademsj 04:12, 4 Mayıs 2006 (UTC)

Bence de, ama çok kritik bir konu olduğu için ben tamamen çıkardım yazıdan. "Single" desek Türkçesi yok mu denecek, "Tekil" desek, dediğiniz gibi kimsenin duymadığı bir terim uydurmuş gibi olacağız. Ben tamamen çıkarılması taraftarıyım çünkü T.C. yasalarına göre albüm ile single arasında bir fark yok, aynı bandrol uygulanıyor. iyi çalışmalar dilerim. denisutku msj 04:18, 4 Mayıs 2006 (UTC)

Deutz Maddesi[kaynağı değiştir]

  • Bu madde göreceğiniz üzere kısa bir çalışma ile silinmekten kurtarıldı. Birçok madde bu şekilde yok oluyor. Ayrıca, silme konusu ile ilgili olarak köy çeşmesi sayfasında SAM hakkında başlıklı bir tartışma başlattım. İlgilenirseniz katkılarınızı beklerim.----M. Kemal Selanikli 04:35, 5 Mayıs 2006 (UTC)
  • Konu kişisel bir olay değil, köy çeşmesinde de yazdığım gibi, bu IP kullanıcı belki ileride aktif bir kullanıcı olabilir. Ancak hevesle ve anlaşıldığı kadarı ile iyi niyetle madde girişi yapan bu arkadaş, ben yazıyorum siliyorlar diye bize küsebilir. Anlatmak istediğim bu. Nurettin Veren maddesi konusu o kadar önemli değil, silinirse silinmeyene kadar yeniden yazarım. Çünkü o maddede yanlış bir şey yok. SAM konusundaki fikirlerinizi köy çeşmesine de beklerim, ilgilenirseniz.----M. Kemal Selanikli 05:04, 5 Mayıs 2006 (UTC)

Uğur merhaba,

Gece düzenle kategorisindeki sayfaları düzenlemeye çalışırken bu maddeyi de düzenledim. Başta Google taramasında bir şey çıkmadı bende düzenledim. Fakat daha sonra isim üzerinde araştırma yaparken

şöyle bir sayfadan maddenin kopyalandığını farkettim. Şimdi madde düzenli ve buradaki halinden farklı ama bu şekilde olması uygun mu ne dersin bu da intihal olmadı mı? Kalmalı mı yoksa, telif şablonu mu konmalı? İnceleyip fikir verirsen sevinirim. Görüşmek üzere...--renegademsj 23:41, 5 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Renegade aslında bir yere düzenle şablonu bulunan ve/veya yeni eklenmiş maddeleri düzenlerken öncelikle telif sorunun kontrol edilmesini tavsiye etsek güzel olacak sanırım. Çünkü bir çoğu telifli durumda ve gereksiz enerji kaybına yol açıyorlar. Senin vermiş olduğun bağlantıdan değilde copyspace.com'dan daha genel bir kontrol yapmak istedim ve sonuç senin de göreceğin gibi çok büyük oranda benzerlik bulunuyor. En uygunu telif şablonu veya maddenin kısaltılarak özet haline getirilmesi olabilir. Seçimi sana bırakıyorum. Bu arada telifli maddelerin bulunması için o siteyi kullanabilirsin kolaylık sağlıyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:38, 6 Mayıs 2006 (UTC)
  • Cevap ve önerdiğin site için teşekkürler. Burada bulunması gerekli bir madde olduğunu düşündüğüm için taslak haline çevirdim maddeyi, bu konuda yetkin kullanıcılar eminim geliştirecektir.--renegademsj 21:41, 6 Mayıs 2006 (UTC)
  • Ben kişisel olarak telifli maddeleri bulmak için ilk sırada o siteden yararlanıyordum, her zaman başarılı olmuyor ama genellikle güzel sonuçlar veriyor. Sanırım köy çeşmesinde duyuru olarak belirtmemek benim cimriliğim olmuş, senin sorunun bahanesiyle köy çeşmesine ekledim sanırım diğer arkadaşlarında işine yarayacaktır. Bu arada güzel çalışan arkadaşların sayısı gün geçtikçe artıyor. Sanırım bu işte iyilerin sayısı yakında kötüleri geçecek:) Hadi hayırlı geceler. --Ugur Basakmesaj 21:52, 6 Mayıs 2006 (UTC)

Renegade,

Slaytları elden geçiriyorum. Biraz daha basit, kendi içinde tutarlı maddeler halinde gruplayıp, noktalama, yazım ve saireye de bakıyorum. Vaktin olursa sen de bir göz at. İyileştireyim derken gözden kaçırdığım, hata yaptığım yerler varsa fazladan bir çift göz her zaman iyidir. --Volkan 00:39, 7 Mayıs 2006 (UTC)

Vikikaynağa destek[kaynağı değiştir]

Vikipedi'nin kardeş projesi VikiKaynak'ta sizin desteğinize ihtiyaç var.
Gerekli uyarı şablonları oluşturulmalı,

Sayfalar düzenlenmeli,
Maddeler kategorilenmeli,
Madde sayısı arttırılmalı,
Amacımız VikiKaynak'ın da Vikipedi gibi başvuru kaynağı olmasıdır. Şu anki katkılar çok yetersiz ve kişiseldir. Lütfen VikiKaynak'ta da topluluk oluşumuna destek olalım

subst:sam1-Yuksekova[kaynağı değiştir]

Aynı değişikliği yaptığımız anlarda hep sen hızlısın, kendimi geliştirmem lazım:-))--renegademsj 09:45, 10 Mayıs 2006 (UTC)

Onu senden önce farketmiştim ama belki ilk koyan kullanıcı değiştirir diye bekliyordum baktım sen yapıyorsun:) Hemen değiştirdim. Birde şu telif konusunda hızlı bir yöntem geliştirebilsem:) Hızdan önemli son değişiklikleri takip eden kullanıcıların fazla olup müdahale etmeleri. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:50, 10 Mayıs 2006 (UTC)
Telif konusunda hızdan ziyade bu konuya duyarlı kullanıcılar artsa daha çok kişi bu işi takip edecek ve gözden kaçan madde sayısı azalacak. Sizlerin yükü de hafifleyecek. Aslında yönetici olmayan vikipedistlerinde bu işleri takip etmesi gerekli. Gönüllü kişilerden gruplar kurup iş bölümü yapsak, herkes vakti olduğunca verilen işi takip etse iyi olmaz mı ne dersin. Hem işler daha düzenli yürür, hem de ciddi ciddi birşeylerin yapıldığını ve düzelmeleri gören diğer kullanıcılar da bu işin içine girmek isterler.--renegademsj 09:57, 10 Mayıs 2006 (UTC)
Söylediğin konuda tamamen haklısın. Bu hafta içinde sorun olmayan kaynaklar ile ilgilide bir oylama açarak olması gereken duruma getirmek istiyorum. Daha sonra kullanıcılara bu konuyu köy çeşmesinde güzel bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Belki yeni kullanıcılara attığımız hoşgeldin mesajında doğrudan bir bağlantıda verebiliriz. Bunun hukuksal bir suç olduğunu ve vikipedide bu kuralları bilerek ve inatla telifli madde girmenin kullanıcının engellenmesine bile yol açabileceğini belirttiğimizde sanırım. Ama bunların hepsini güzel ve uygun bir dille yapmak gerekiyor. Zaten dikkat ettiysen bazı yeni kullanıcılar eskilerden daha fazla dikkat etmeye başladılar bu konulara, sanırım zamanla bu konu hallolur. Ne bileyim artık x telifli madde yakalayan ödül şeklinde bir şeyler mi yapsak. Bu kullanıcı Mayıs ayında X tane telifli madde buldu:) Ayın en iyisi fln reklamını yaparız. Belki böyle şeylere de önem vermemiz gerekiyor. Ayın telif savunucusu mesela:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:03, 10 Mayıs 2006 (UTC)

SAM (Silinmeye aday madde) şablonunu kaldırmışsınız.[kaynağı değiştir]

Merhaba kolay gelsin,

Beşikdüzü Kaymakamlığı maddesindeki SAM (Silinmeye aday madde) şablonunu kaldırmışsınız. Oylama devam ediyor, oylama sonuçlanmadan şablonu kaldırmamalısınız. Tşk.--renegademsj 09:17, 10 Mayıs 2006 (UTC)

  • Teşekkürler dostum tembel ejderha benim akrabam olur, kıldan tüyden espiri olsun diye silneyi koymuş,Yani mesele önemli değil,ilginize tşk ederim.--3210mesaj 05:00, 11 Mayıs 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Sanırım Kullanıcı:Lighterside idi, tekrar yapalım diyordu... aslında tekrar yapabiliriz şu sıralar aktif katılım iyi gözüküyor. Pekala oylamalar başlatılabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 10:48, 13 Mayıs 2006 (UTC)


Sayın Renegade,

Telif konusunda Sayın Uğur Başak'a da ricada bulundum. Sahibi olduğum gazetenin arşivinden yüklediğim resimlere gazetenin sitesini kaynak gösterdim. Konuyu siz biliyorsunuz. Sitedeki her hakkın mahfuz olduğuna dair kayıt, aslında anlaşmalı olduğumuz diğer haber ajanslarının haber ve resimlerine aittir. Yani, dolar verip ödediğimiz ajansların haber ve resimlerini başkaları kullanamazlar. Ama benim yüklediklerim, bizzat muhabirlerimizin çektikleri(Bazılarını da bizzat çektim) veya ajanslar dışında temin ettikleri resimlerdir. Bu resimleri için gazetenin hukuki sahibi olarak ben İZİN veriyorum. Yani Telif sorunu diye bir şey yok. Sizden ricam, bu yazıyı yazdıktan iki saat kadar sonra bir haftalığına, yurtdışına çıkıyorum..(İtalya-Hollanda v.s.) Oralarda bu konulara eğilecek imkanım olmayabilir. Ben gelinceye kadar resimleri silmezlerse çok iyi olur. Aksi takdirde hem çok üzülürüm, hem de bir çok emek verdiğim o maddelere yazık olur.(Bu mesajı biraz önce sayın LandSCape 'ye de gönderdim. Şu anda O ve siz aktif olduğunuz için.) Teşekkürler. Allahaısmarladık, hoşça kalın.Saygılar.--Hasan Sami 03:42, 18 Mayıs 2006 (UTC)

Mesaj için teşekkurler -Capkin 18 mayis 06

slm .alacakaya sayfasını sildiğinişz için teşekkür.ama yaptığım bilimsel bir çalışmaydı paylaşmak istedim ama siz bunu layık görmediniz.saygı duyuyarum.ama insanları daha iyi yönlendirmeniz gerekmez mi.ilk defa vikipedia dünyasına katılmak işsteyen insanlar bu işin nasıl olacağını bilmemektedir.zaten vikjipedia nında neye hizmet ettiği pek bilinmiyor.insanlara mı yoksa işibilin birkaç kişi arasındaki bilgi paylaşımına mı.çalışmalarınızda başarılar.--gökmen özer 09:49, 21 Mayıs 2006 (UTC)Gökmen ÖZER

Ben teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Sevgili Renegade, taktiriniz için ben teşekkür ederim. Şu sıralar biraz hastalikla boğuştuğumdan,biraz iş yoğunluğundan katılımlarım biraz azaldı ama fırsat buldukça yeni katkılarda bulunacağım. Bu arada ben de sizin güzel ve tarafsız katılımınızı takip ediyorum. Başarılar--Baylan 11:04, 23 Mayıs 2006 (UTC)

  • Teşekkürler,--Baylan 12:06, 23 Mayıs 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Biçem el kitabındaki güzel çalışma sonrası birkaç çeviriyi daha toplulukça yapmamız, hem topluluk içi etkileşim ve katılım açısından hem çevirilerde karşılaşılabilecek perspektif kaynaklı önyargısal hataları bertaraf etmemiz hem de çevirileri daha çabuk tamamlamamız açısından iyi olabilir. Bu neden Vikipedi:Kişisel saldırı yok sayfasına bir göz atarsanız iyi olabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 07:47, 24 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Uğur kolay gelsin,

Mesaj sayfamı nasıl arşivleyebilirim? Bir yardım sayfası falan var mı acaba?--renegademsj 09:51, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Renegade tam çıkmak üzereydim ama hemen kısa bir cvp vereyim olmazsa gelince yardım etmeye çalışırım, Kullanıcı mesaj:Renegade/Arşiv 1 ismindeki sayfanın içine tüm mesajlarını taşıyabilirsin ve daha sonra buradaki mesaj sayfana arşiv bağlantısını koyarak halledebilirsin. Şimdilik bu kadar:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:03, 26 Mayıs 2006 (UTC)