Kullanıcı mesaj:Platypus/2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hoş Geldiniz Platypus!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların gayretleriyle oluşturulmaya çalışılan 229 dillik ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.



Lütfen Vikipedi'ye telif hakkı saklı içerik eklemeyin. Tembelejderha 09:30, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Lig A Hakkında[kaynağı değiştir]

Kardeş 2.ligin şampiyonlarını eklemişsin ama şampiyon, ikinci şeklinde ekleyemeyiz onları. Kimi sezonlar 3 grup yapıldı, bu grupların liderleri çıktı 1.lige çünkü ----Serkansporfcmesaj 12:01, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Şablonlar Hakkında[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin. İstersen, diğer şablonlara bir bak. Senin yaptıklarında amblemler büyük gözüküyor, isimlerde de iç bağlantı yok. Şablon:Yozgatspor şablonuna bakarsan bunları nasıl yapacağını öğrenebilirsin. --Mskyrider 15:22, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Tekrar merhaba, yarattığın şablonlara bir de
<noinclude>[[Kategori:Şablon futbol kulüpleri|{{yk:ROOTPAGENAME}}]]</noinclude>
eklersen doğrudan kategori de eklenmiş olur. İyi çalışmalar. --Mskyrider 09:45, 14 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba ve Vikipedi'ye hoşgeldiniz! Kardemir Karabükspor maddesine yaptığınız katkıları takdir ediyoruz, fakat telif hakkı saklı, web sitelerinden veya basılı materyallerden alınmış metin veya görünleri kabul edemiyoruz. Belki maddeyi tekrar kendi sözcüklerinizle yazmak istersiniz. Daha fazla bilgi için Vikipedi'nin ilke ve kurallarına göz atabilirsiniz. İyi değişiklikler! --Ugur Basakmesaj 10:59, 14 Ağustos 2006 (UTC)

Stadyumlar ve Fotolar[kaynağı değiştir]

Merhaba, Stadyumlarla ilgili güzel maddeler ekliyorsun. Teşekkürler. Ancak gördüğüm kadarıyla fotoğrafları başka bir siteden kopyalıyorsun. Bence öyle yapacağına hemen her stadın diğer dillerde fotoları var, üstelik commons'a yüklenmiş haliyle. Örnek. http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:VicenteCalderon.jpg Bunları kolayca kullanabilirsin. Böylece hem tekrar yüklemekten kurtulursun, hem de telif sorunu oluşmaz. Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar.--Math34 11:30, 2 Eylül 2006 (UTC)

Resminizde Telif Sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 17:08, 6 Eylül 2006 (UTC)

Amatör Futbol Şampiyonası[kaynağı değiştir]

Sevgili Sallapatias, internetten bulmuş olduğun amatör futbol şampiyonası sonuçları benim yaptığım araştırma sonuçlarıdır. Ama bu sonuçlar geçen senenin. Bu seneki maçlar 2007 Mart'tan sonra başlayacak; o yüzden bu şekilde durması daha uygun. ----Serkansporfcmesaj 11:54, 12 Eylül 2006 (UTC)

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 14:14, 12 Eylül 2006 (UTC)

  • Öncelikle oylamaya katıldığınız için teşekkür ederim. Buranın biraz üstünde kullanıcıların İstanbul'da toplanmasından söz ediliyor. İstanbul'da oturan bir kullanıcı olarak belki ilginizi geçer diye düşündüm. İyi çalışmalar. --Bahar 11:53, 14 Eylül 2006 (UTC)

Resim Telif Etiketleri[kaynağı değiştir]

Selam Sallapattias,

Eklediğin resimler için çok teşekkürler. Ancak bir hatırlatmada bulunayım izninle.

Eklediğin resimleri Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulacağın uygun bir etiketle etiketlemezsen 1 hafta sonra silinirler. Mesela spor kulüplerinin logoları için {{Logo-Spor}} etiketini kullanabilirsin.

Bunun dışında resmin alındığı kaynağın da belirtilmesi çok önemli. Eğer internetten alıyosan url cinsinden, başka bir kaynaktan alıyorsan da açık bir biçimde yazmak gerekiyor.

Bir de tavsiyem olacak. http://www.hqfl.dk adresinde de işe yarar logolar bulabilirsin. Bu sitenin herhangi bir logosu kullanıldığında {{Logo-Hqfl}} etiketini kullanmak gerekiyor, onu da ekliyim hemen.

Etiketlemeyle ilgili kafana takılan olursa çekinmeden sor lütfen. Şimdiden teşekkür ederim.

Sevgiler

Vito Genovese 08:17, 14 Eylül 2006 (UTC)


Emeklerinin boşa gitmemesi için tekrarlamak zorundayım Sallapatias. Eklediğin resimlerin kaynaklarını yazmazsan silinecekler.

Vito Genovese 11:00, 7 Ekim 2006 (UTC)

Spor bölümüne yaptığın katkıları çok beğendiğimi belirteyim. Gerçekten en uygun maddeleri eklemeye devam ediyorsun seni kutluyorum hep böyle devam et başarılar. Patron

Yardımınız gerekiyor cvp:[kaynağı değiştir]

Merhaba ben Sallapattias.Ben geçen gün İngilizce Wikipedia'da da bulunan UEFA 5 Yıldız Verilen Futbol Stadları'nı Türkçe Vikipedi'ye getirdim.Ancak tabloda bazı sorunlar var ve listedeki statların yarısından fazlası yok.O maddeleri beraber eklersek daha kolay olur diye düşünüyorum.Son olarak da Formula Bir takımlarının ve pilotlarının yazımına destek vermenizi istiyorum. Saygılarımla.

Sallapattias 23:54 16 Eylül 2006 Cumartesi (UTC)

  • Sevgili Sallapattias, şablon güzel olmuş eline sağlık, ama Kullanıcı:Tarkovsky'nin yaptığı düzenlemeyle şablonların kullanım şekli değişti. Eğer kulalndığın şablon güzel görünmediyse başına fb start sonuna ise fb end ekle. Yeni şablon görünümleriyle sayfların şekli daha güzelleşti bana göre. Stad maddelerine gelince ben Old Trafford'u ekledim bile. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım sana. Aynı şekilde de Formula 1'de de. F1 şablonların da çok güzel olmuş. İnşallah sporla ilgili yaptığın katkılar dahada artar.----Serkansporfcmesaj 21:42, 16 Eylül 2006 (UTC)

Stat - Stadyum[kaynağı değiştir]

Tdk sözlüğünde her ikisi de geçiyor birisi Fransızca (Stat) birisi Latince (Stadyum). Ancak genel olarak Stadyum ismi kullanılıyor. --Ruzgarmesaj 15:21, 17 Eylül 2006 (UTC)

Ernst Happel[kaynağı değiştir]

Tabii ki elimden geldiğince çeviririm ancak şu sıralar staj defteri yazdığımdan pek vaktim yok Çarşamba gününden itibaren başlayabilirim çevirisine ;) Burak Onurlu 05:45, 6 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Sallapatias,

Yanlışlıkla göz misafiri oldum sorununa. Şu bağlantıya tıklarsan ve değişiklikleri yaptıktan sonra kaydedersen sorunsuz bir şekilde değişmesi lazım. Olmazsa arkamdan atıp tutma hakkın saklıdır, izin veriyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 13:08, 25 Ekim 2006 (UTC)


Yok zaten onu şaka yollu söylemiştim, takılma o lafa :)

Sorun şeydeymiş. META'nın tuttuğu bir reklam bağlantı listesi var. Böyle bir bağlantıyı maddelere eklemek istediğin zaman otomatik olarak hata veriyor ve izin vermiyor. Söz konusu bağlantıyı çıkarttım maddeden, rahat rahat değişiklik yapabilirsin artık.

Sevgiler

Vito Genovese 13:17, 25 Ekim 2006 (UTC)

Tabi onu da anlatayım.

Misal genelde logo ekliyorsun, bu tür resimlerde hiç bir sorunumuz yok. Sahiplerinden izin almadan kullanabilmemizi sağlayan "Adil kullanım" kapsamına giriyor ve rahatlıkla kullanıyoruz.

Kaynak olayını önce anlatayım, zira çok çok kolay. İnternetten resmi aldın diyelim, Vikipedi'ye yükleyeceksin. Resmi aldığın sitenin adresini (URL cinsinden, tıklayınca karşımıza söz konusu resim gelecek şekilde) eklersen kaynağı belirtmiş oluyorsun. Diğer Wikipedia dillerinde de aynı şekilde resmin sayfasına link verirsen, sorun kalmayacaktır.

Telif etiketleriyle ilgili Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasından daha geniş bilgi alabilirsin.

Diğer Vikilerde bir resim gördün diyelim. İlk dikkat etmeni tavsiye edeceğim konu, resmin altında olması muhtemel bir "Bu dosya Wikimedia Commons'ta yüklüdür" uyarısı. Wikimedia Commons tüm Wiki projeleri için ortak resim deposudur ve Commons'taki resimleri kullanmak için tr.wiki'ye ayrıca yüklememize gerek yoktur. Zaten en.wiki'de de yüklü değildir. Bu tür resimlerin bilgisayara indirilip sonra tekrar tr.wiki'ye yüklenmesi sık yapılan bir hata olduğu için bu konuyu araya sıkıştırayım istedim. Bu uyarının bir örneğini şu sayfada görebilirsin. Tahmin edersin ki; resmi aldığın Viki hangi dildeyse, bu uyarı da o dilde olacaktır. Şu resim de bizden bir örnek mesela...

Bahsettiğim uyarı yoksa resimlerde; resmin telif etiketine (Kategori:Resim telif etiketlerinde bu etiketleri tek tek görebilirsin.) dikkat etmen gerekiyor. Resmi alacağın Viki'nin dilini bilmiyor olabilirsin, böyle bir durumda resmin "değiştir" sekmesine (her zaman yukarıdaki üçüncü sekmedir) basarsan şablonun kodunu ({{Promosyon}} şeklinde mesela) görebilirsin. İngilizce'den aldığın kodlar Vikipedi'de sorunsuz çalışacaktır, sorun olursa da bana mesaj sallayıp sorabilirsin.

Vikipedi'ye iki tür resim yükleyebilirsin dediğim gibi. Özgür lisanslı resimler, adil kullanım resimleri. Özgür lisanslı resimler telif hakkı saklı olmayan ve isteyenin istediği gibi kullanabildiği resimlerdir. Türleri arasında Kamu malı, GÖBL (Tüm Wikipedia projelerindeki metinler GÖBL lisanslıdır mesela) ve Creative Commons (Wikimedia Commons'la karıştırma bunu, bu bir lisanslama formatı, tesadüfen isimleri benziyor. Dikkat etmen gereken bir nokta da bu lisansta sadece by ve by-sa türlerini kullanabildiğimiz). Adil kullanım resimleri ise ABD telif hakkı kanunlarında tanımlanan ve resmin telif hakkı sahibinden izin almadan kullanılabilmesini sağlayan bir olgu ve belirli kapsamları var. Örnek olarak kitap, DVD, albüm, dergi kapakları; posta pulları; ekran görüntüleri ve logoları sayabilirim.

Vikipedi'ye bir resim yükleyeceğin zaman her zaman önceliği özgür lisanslı resimlere vermeye çalış. Amacımız bilginin kısıtlanmadan özgür kalması ve adil kullanım resimleri konusunda oldukça fazla kısıtlama var.

Genel kavramlarla kafanı karıştırmış olabilirim. Yine en çok kullandığın spor logolarına dönelim. Sportif logolar için iki türlü etiket var. Birisi {{Logo-spor}} (ki asıl etiket bu), diğeri de {{Logo-Hqfl}}. http://hqfl.dk , High Quality Football Logos adındaki bir logo sitesi. Bu ikinci etiket bu siteden alınan resimler için kullanılıyor. Tavsiye de ederim, gerçekten işe yarayan bir site, oldukça güzel logolar bulabilrsin burda.

Logoyu Hqfl'den aldıysan veya resmi aldığın Wikipedia projesinde bu şekilde bir ibare varsa ikinci; yoksa birinci etiketi seçebilirsin. URL olarak kaynağı da eklediğin zaman hangi çılgın sana zincir vuracakmış şaşarım!

Bi ton gevezelik ettim yine, sen yine de kafana takılanları sormaktan çekinme ama.

Sevgiler

Vito Genovese 13:31, 25 Ekim 2006 (UTC)

1934 Dünya Kupası[kaynağı değiştir]

Merhaba ben Sallapattias. Dünya kupalarıyla ilgili bir düzenleme ve ekleme çalışması içindeyim. Fakat nedense 1934 FIFA Dünya Kupası maddesini değiştiremiyorum.Son değişikliği de sanıyorum siz yapmışsınız. Acaba ben o maddede nasıl değişiklik yapabilirim? Bana yardımcı olur musunuz?

Saygılar,Sallapattias

Merhaba Sallapattias, sorunu halletmişsiniz sanırım. Yardımım başka bir zamana kalsın. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:47, 25 Ekim 2006 (UTC)

VikiBuluşma[kaynağı değiştir]

İlginize, bilginize: Vikipedi:Buluşma/İstanbul (17 Kasım 2006).

Tartışılacak konular: "21 Aralık Wikipedia paneli", "Wikimania 2008"

--Cat out 20:52, 9 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Sallapattias, bir de "Snipe" (ya da belki Türkçeye Snayp diye de girmiş olabilir) diye bir yelkenli türü vardı sanki. Optimist'in bi büyüğü idi ama Pirat'tan büyük mü küçük mü hatırlamıyorum tam. Kolay gelsin. --Metal Militia 12:07, 6 Aralık 2006 (UTC)

Ben sadece Türkiye Yelken Federasyonu'nun tescil ettiği yelken tiplerini yazıyorum. Normalde İngilizce Wikipedia'dan da bakacağınız üzre bir sürü yelken modeli var ve bizim bunları birden Vikipedi'ye eklememiz çok zor. İstiyorsanız bütün Vikipedi'ye genel bir çağrı yapalım ve yelken modellerine destek isteyelim.

Anlayışınıza teşekkür eder,saygılarımı sunarım.

Sallapattias

Haklısınız, onca modeli buraya girmek tek tek zor iş, bir tür imece lazım dediğiniz gibi. İsterseniz "Haftanın İşbirliği" sayfasında (veya sizin uygun göreceğiniz başka biryerde) duyuru yapın. Bakalım ne ses gelecek. Kişisel olarak destek veririm ben size. İyi çalışmalar, saygılar. --Metal Militia 12:16, 6 Aralık 2006 (UTC)

Tekrar merhaba Sallapattias, İngilizceden herhangi bir konuyu tercüme edeceğin zaman, o İng sayfayı c-p yapıp kendi sayfanın alt sayfalarına (örneğin; Kullanıcı:Sallapattias/deneme1) gibi bir yere atıp orada çeviri yaparsan daha doğru olur. Genelde Viki'de uygulama bu şekilde çünkü. Böylece, hem maddeyi arayan rastgele bir kullanıcı İng bir sayfayla karşılaşmamış, hem de sen rahat rahat çevirini yapmış olursun. Kolay gelsin tekrar, sevgiler. --Metal Militia 14:43, 6 Aralık 2006 (UTC)

470 (yelkenli)[kaynağı değiştir]

Merhaba Sallapatias,

Çeviriyi yaptım, teknik terimlerde yanlışlık yapmış olma ihtimalime karşı bir inceleyebilirsen süper olur.

Sevgiler

Vito Genovese 13:26, 9 Aralık 2006 (UTC)


Merhaba Sallapatias,

Anlam ayrımı parantezleri bir standart olarak küçük harfle başlıyor, o yüzden maddenin 470 (yelkenli) adında kalması daha doğru.

Zaten isim değiştirilmesi gerekse bile maddelerin içeriklerini değiştirerek yapmamak gerekiyor, bu durumda madde geçmişleri kayboluyor.

Sevgiler

Vito Genovese 18:14, 10 Aralık 2006 (UTC)

---

Merhaba Sallapatias, mesajını yeni gördüm çok yoğundum da bu aralar, ama sanırım Vito halletmiş çeviri işini, kusura bakma artık, bir daha ki sefere inşallah :) Burak Onurluileti Burak Onurlu 20:05, 8 Ocak 2007 (UTC)

Mutlu yıllar[kaynağı değiştir]

Sevgili Sallapattias sağlık ve esenlik dileğiyle mutlu yıllar ve iyi bayramlar--Erdem Şenol 21:05, 29 Aralık 2006 (UTC)


Güzellik, birlik, beraberlik dolu, mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı ve yeni yıl dilerimlerimle... --Bahar (yine ben!) 21:49, 29 Aralık 2006 (UTC)