İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Ozgurgerilla

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Ozgurgerilla![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Düşünenadam 23:59, 31 Ocak 2007 (UTC)

Daha önce başka kullanıcı adıyla aynı madedeyi değiştirmeye çalıştınız mı?

1-İngilizce wiki'de her yazılan doğru olmayabilir 2-Burası Türkiye vikisidir 3-Sizden önce bu maddeyi oluşturanlar acaba hiç mi araştırmadı da bir kalemde omnların yazdıklarını değiştiriyorsunuz 4-Yazım stiliniz KureCewlik81'e çok benziyor.

türk veya kürt ne farkeder ki, bu ısrar niye, niye bu farka bu kadar önem veriytor ve ayrıca daha vikipediye girmeniz birkaç dakika olmadan nasıl bu kadar iyi biliyorsunuz vikideki kuralları?????

O zaman bir önerim var, maddeyi değiştirmeyin, tartışma sayfasında yazın, topluluğun görüş ve araştırmalarına sunalım, gerçekten dediğiniz doğruysa kabul, benim bir itirazım yok--Düşünenadam 00:24, 1 Şubat 2007 (UTC)

Lütfen Değişiklik savaşına girmeyelim yoksa engellenmek durumunda kalabilirsiniz.(değişikliği savaşına giren iki kullanıcı da engellenir) --Ruzgarmesaj 00:28, 1 Şubat 2007 (UTC)

Şu anki kullanıcı adınızın katkılar sayfanıza tıkladığımda yalnızca 17 değişiklik yaptığınız ve yeni bir kullanıcı adı almış olduğunuz görünüyüor. --Düşünenadam 00:51, 1 Şubat 2007 (UTC)

Türkçe Karakterler[kaynağı değiştir]

Türkçe karakterlere maddeye eklemenin ek kısa yolu; "değiştir" düğmesine bastığınız zaman sayfanın içeriğini değiştirmek için oluşturulmuş özel bir sayfa(sistem) gelecektir, bu sayfada maddenin içeriğinin gösterildiği bir çerçeve alan vardır, tam bu alanın altında Türkçe karakterleri ekleyen düğmeler vardır ayrıca bu kısımda bir çok faydalı düğmeler de bulunmaktadır. Eklenen karakterler, içerik alanın içindeki imlecin olduğu yere eklenir.

Biraz karışık oldu ama eğer anlamadığınız bir yer varsa yeniden sorabilirsiniz. --Ruzgarmesaj 00:54, 1 Şubat 2007 (UTC)

Ya da benim gibi yabancı klavyenin üstüne kalemle Türkçe karakterleri yazmak. ;) --Ruzgarmesaj 00:59, 1 Şubat 2007 (UTC)

tahminimde yanılmamışım

Bakıyorum da Türkçe konuşma da bayağı zorluk çekiyorsunuz, Türkçede "eyer" denmez "eğer" denir, saygılarımla--Düşünenadam 02:27, 1 Şubat 2007 (UTC)

yarın,yani saate göre bugün, muhtemelen vikipedinin yöneticileri sizin nasıl vandalizm yapmaya çalıştığınızı, benim nasıl düzeltmeye çalıştığımı ve sizinle kimin iletişime geçmeye çalıştığınızı veya önceden iletişimde olduğunuzu ve ayrıca ben eski bir kullanıcıyım diyerek yalan söylediğinizi saptayacaklar...size vikipedi kuralları gereğince kolay gelsin diyorum arkadaşım--Düşünenadam 02:37, 1 Şubat 2007 (UTC)

Benim hiçbir politik görüşüm yoktur, yalnızca güneydoğu anadolu illerinde, kürtler maddesinde vs. maddelerde kürtlere baskın bir rol vermeye çalışma nedeninizi anlamış değilim--Düşünenadam 02:56, 1 Şubat 2007 (UTC)

Türkiye'deki illerin hepsi T.C. ilidir.Başka kaynaklara bakmanıza gerek yoktur--Düşünenadam 03:08, 1 Şubat 2007 (UTC)Sevgiler ve saygılar.--Düşünenadam 03:08, 1 Şubat 2007 (UTC)

Hatırlatma ve uyarı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, Türkçe Vikipedi'ye hoşgeldin. İngilizce Vikipedi ile aşina olduğuna göre 3RR'den haberin vardır. Bir kere de Vikipedi:Üç geri-dönüş kuralı sayfasına bağlantı veriyorum. Değişiklik savaşı yerine lütfen tartışma sayfalarını kullanınız. Ayrıca bilgi açısından VP:TBA ve VP:EP sayfaları da size yardımcı olacaktır. --Mskyrider ileti 06:06, 1 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba Özgür,

Düşünenadam'a bir mesaj atarak yaşadığınız tatsız olayla ilgili bir kaç noktaya değinmiştim. Mesajın sana da hitap ediyor olma özelliği olduğu için, buraya bağlantı veriyorum ve okumanı rica ediyorum.

Şurdan görebilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 09:28, 1 Şubat 2007 (UTC)


Bu arada bir not düşeyim Özgür...

Diğer Vikilerdeki maddeyi kaynak olarak göstermemiz mümkün değil bu değişiklikte olduğu gibi. Bunun yerine söz konusu Viki'de refere edilmiş bağlantıyı buraya kaynak olarak eklememiz gerekiyor.

Sevgiler

Vito Genovese 22:12, 1 Şubat 2007 (UTC)


Merhaba Özgür,

Tartışma:Selahaddin Eyyubi sayfasında yaşadığınız tartışmada karşılıklı olarak VP:KSY politikasını ihlal ettiğinizi gördüm Nasirata ile. Bu nedenle seni tekrar uyarmak durumundayım. Lütfen diğer kullanıcıları kişisel olarak niteleme, suçlama ve yargılama gibi hareketlerden kaçın, zira bu politikamıza göre kesinlikle kaçınılması gereken hareketler arasında bunlar.

Bu altbaşlığı siliyorum, zira karşılıklı kişisel saldırılar gırla gidiyor ve maddeyi geliştirme amacı taşımıyor. Lütfen gelecekte bu tür bir konuda daha sakin olmaya çalışalım veya daha sakin bir anımızda tartışmaya devam edelim.

Sevgiler

Vito Genovese 22:35, 4 Şubat 2007 (UTC)