Kullanıcı mesaj:Ozgur.cobanoglu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Ozgur.cobanoglu![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Düşünenadam 10:18, 20 Şubat 2007 (UTC)

Birkaç nokta[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, öncelikle Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz!

Birkaç noktaya özen gösterirseniz katkılarınız çok daha makbule geçecektir:

  1. Yeni bir madde açarken çok kısa olmayacak bir uzunlukta (yaklaşık 3 cümle kadar) ve maddenin konusunu nitelikli biçimde tanımlayabilecek durumda içerik girmeye özen gösteriniz. Bu tip maddeciklere Vikipedi'de taslak adı veriliyor; bunlar ileride geliştirilebilecek birer ön-seviye-madde olarak açıklanabilir. Eğer açtığınız maddeler Vikipedi taslak kriterlerini yakalayabilecek seviyede değilse (çok kısa ve konuyu nitel anlamda tanımlamıyorsa - örneğin Thomas Edison için salt "Amerikalı mucit" ifadesi gibi) ne yazık ki silinebilir.
  2. Maddelerde değişiklik yaparken maddenin içine imza atmıyoruz. İmzalar oylamalarda, maddelerin tartışma sayfalarındaki tartışmalardaki yorumlarda kullanılıyor (ki oyun veya lafın kimin olduğu belli olsun).

Tekrar hoşgeldiniz, teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 17:31, 20 Şubat 2007 (UTC)