Kullanıcı mesaj:Mukaddime/Nisan 2013

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kırmızılar[kaynağı değiştir]

Merhaba Mukaddime, iyisindir umarım. Aklıma bir fikir geldi ve topluluğa sunmadan seninle konuşmak istedim. Haftalık projelerden ayrı olarak İBP kapsamında bir özgür lisanslı resim yükleme maratonu düzenlense, nasıl olur? Diyelim ki 2013 yılı sonuna dek, proje katılımcıları ansiklopedik resimler çekip, bunları iyi birer altyazıyla ilgili maddelere eklese ve resim sayısı ile altyazının niteliğine göre puan verilse? Tabii kuralları önceden düşünmeli. Örneğin resmi çekip bir de maddesini oluşturan, o maddeden de puan alabilir. Ayrıca resmin konusunun Vikipedide zaten bir resmi mevcutsa, yeni resimden puan alınabilmesi, bu yeni resmin diğerine oranla maddeye daha çok değer katıyor olması şartına bağlı olmalı. Ölçütler böyle çok muğlak kalır dersen, teknik konulara hâkim bir de takım oluşturulabilir ve bu kişiler değerlendirmede fikir belirtebilirler. Ayrıca lisanslarla ilgili önemli noktalara dikkat çeken özet şeklinde bir tablo da oluşturabilirim. Bu ayrıntılar üzerinde dururuz, ancak öncelikle konuyla ilgili fikrini öğrenmek isterim. Özgür içeriği geliştirecek ve ilgi çekme potansiyeli olan bir proje olduğu kanısındayım. Birbirinden çok farklı yerlerde yaşayan kullanıcılara sahibiz. Hâlâ resmi Vikipediye yüklenmemiş pek çok ansiklopedik konu var. İşbirliğiyle bu açık biraz olsun kapatılabilir. Ne dersin, böyle bir proje yürütülebilir mi?--yabancım 21:09, 4 Nisan 2013 (UTC)

Tekrar merhaba. Şimdilik şöyle bir başlangıç yaptım. Birkaç başlık daha ekleyeceğim. Sonradan aklıma geldi, kullanıcıların yapacağı grafikleri de projeye dahil edebiliriz. Telifle ilgili bazı noktaları biraz daha araştıracağım, emin olmadan topluluğa sunmak istemiyorum. İstersen ben yazdıkça gerekli gördüğün düzeltmeleri yapabilirsin. Onun dışında bitirdiğimde de gerekli gördüğün ekleme ve düzeltmeleri yapalım. Şu ana kadar yazabildiğim kısmıyla ilgili ne düşünüyorsun? Böyle mi devam edeyim, başka bir önerin var mı? --yabancım 19:50, 6 Nisan 2013 (UTC)

Selamlar. Ben de resim konulu bir iş birliği bekliyorum önümüzdeki hafta. Buradaki uygun resimlerin Commons'a taşınması, uygunsuz olan ve gözden kaçmış yanlış lisanslı olanların temizlenmesi, yeni resimler çekilip Commons'a yüklenmesi, hatta seçkin resim adayları göstermek gibi kombine bir iş birliği çok faydalı olacaktır (iki hafta da yapılabilir hatta). Şöyle bir proje var Commons'ta, Türkiye (üye olmayı geçtim) aday dahi değil.--RapsarEfendim? 10:09, 5 Nisan 2013 (UTC)

Rapsar, böyle bir projeye öncülük etmeyi düşünmez misin? Ben İBP cephesinden istediğin desteği veririm. Projeye biz de Türkiye adına katılalım mesela. Mukaddimeileti 10:59, 5 Nisan 2013 (UTC)
Sabri köy çeşmesinde duyurmayı denemişti birkaç ay önce. Ben engelli olduğumdan o sıralar, Vikisöz üzerinden (Vikikaynak da olabilir) kendisiyle konuşup, katılmak istediğimi demiştim. Ancak ilgi olmadı, o da biraz bozuldu sanırım daha fazla üstelemedi. Fransa, Azerbaycan gibi ülkelerin aksine bizde panorama özgürlüğü olması avantaj bu projede. Katılımcı olursa (belki de buradaki iş birliği projesinin sonucuna göre) biz de oradaki projeye katılabiliriz, neden olmasın?--RapsarEfendim? 16:33, 5 Nisan 2013 (UTC)
Ben Sabri'nin girişimini atlamışım. Bu durumda onu da belki aktive edebiliriz. Yabancı'nın yaptığı öneriyi sen de takip edersen sevinirim. Bu öneri bir haftalık bir İBP şeklinde değil, yıl boyunca sürecek bir çalışma. Zaten bir hafta ziyaretleri planlama, organize etme, resimleri çekme ve yükleme için kısa bir süre olur, çünkü bilgisayar başına oturup birkaç saat harcanarak yapılacak birşey değil. O yüzden insanların kendi zaman planlarını yapabileceği ve uzun erimli olarak planlayabileceği bir şekilde düzenlemek daha iyi olur. Burda birkaç ayağın olması gerekir. Bir tarafı resimleri çekme, yükleme işleri, diğer taraftan bunları değerlendirme, puanlama işleri, diğer taraftan da bana gösterdiğin projenin bir alanından girmek, çevirileri yapmak vb. Chapter mı deniyor, artık neyse onu açmak. Yani başlangıcı ilan etmek. Katılımcı kısmını ise İBP kanalıyla ve Köy Çeşmesi üzerinden organize ederiz, değerlendirme ve çerçeveyi belirleme kısmı için Yabancı gündemde zaten, sen de İngilizce ve Türkçe uluslararası girişimleri yaparsan, bir ekip çalışması ile bu işi ele almış oluruz. Sevgiler. Mukaddimeileti 18:02, 7 Nisan 2013 (UTC)
Büyük proje olsun (resim kazandırma için), bir de iş birliği olarak yapılabilir, ona göre Commons'taki büyük projeye başvurabiliriz. Yoksa başvuru yapıp, katılımcı olmazsa ne anlamı var? :) Katılımcı olursa başvuralım, katılalım oraya hemen, topluluk olarak.--RapsarEfendim? 22:22, 8 Nisan 2013 (UTC)

Çift maddeleri birleştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba kibele. Bu hafta çift maddeleri birleştirme konulu bir bakım işbirliği çalışması başlattım. Hedef olarak Kategori:Vikipedi:Çift madde kategorisindeki 405 maddeyi 200'e indirmeyi koydum. Umarım abartılı bir hedef olmamıştır. Bu arada milleti harekete geçirmek için "gaz verme" kısmında destek olacağını söylemiştin. Şimdi desteğini bekliyorum. İlk günden motivasyonu yüksek tutmakta fayda var derim. Sevgiler.. Mukaddimeileti 08:13, 8 Nisan 2013 (UTC)

hobaa.. yok yok hiç yüksek değil bence. yani umarım. hemen geliyorum. : ) --kibele 08:47, 8 Nisan 2013 (UTC)

Çift maddeleri birleştirme konulu işbirliği[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Bu hafta işbirliği projesi olarak Kategori:Vikipedi:Çift madde kategorisindeki 405 maddeyi eritme işini önümüze çekmiş durumdayız. Projenin açılmasını destekleyenlerden biri olarak ilk günden motivasyonun artırılması için senin de katılımını bekliyorum. Sevgiler. Mukaddimeileti 08:19, 8 Nisan 2013 (UTC)

Bu arada yukarda özgür lisanlı resim yükleme projesi için de bir mesaj yazdım. Gözünden kaçmasın diye belirteyim dedim. Mukaddimeileti 08:19, 8 Nisan 2013 (UTC)
Katıldım :)--RapsarEfendim? 22:22, 8 Nisan 2013 (UTC)
Bir de projenin hedefi 200 maddeye düşürmek de, birleşmesi gereken bazı maddelerin ikisi birden işaretlenmiş. Bu durumda, proje sayfasında bir madde birleştirilmiş gibi gözüküyor ve bu da sağ üstteki hedef grafiğine yanlış yansıyor :)--RapsarEfendim? 16:22, 9 Nisan 2013 (UTC)
  • Merhaba i.e. Kitaplara kapak fotoğrafları şablonu eklerken şu kitabın internette izinin olmadığını farkettim ve SAS'a çıkardım. Kibelenin mesajı üzerine maddeyi senin açtığını farkettim. Acaba kitap yayınlanmadı mı? Bir bilgin var mı? Sevgiler. Mukaddimeileti 10:41, 15 Nisan 2013 (UTC)
Merhaba Mukaddime, Böyle bir kitap varmış :). 2005 yılında fazla bir bilgi yazmamışım. Kusura bakma. Ancak kitabı buldum ve SAS'a yazdım. İyi çalışmalar.--i.e.msj 10:49, 15 Nisan 2013 (UTC)

Commons'a aktarım[kaynağı değiştir]

Ben tek, tek taşıyorum Mukaddime. Ancak (şu anda çalışmayan) Commonshelper aracıyla (çalışan) Java programı Commonist var. Fakat ben her ikisini de kullanmayı beceremedim :). Sanırım Rapsar Commonshelper'ı kullanmıştı. Ayrıca eklediğin yazıda herhangi bir sorun yok. Yani VPMIT tarafından incelenmiş olan dosyalar zaten {{Telif-inceleme}} şablonunu taşıyan dosyalar. Ben sorun göremedim. Ayrıca bu işi çok güzel yürütüyorsun. Tekrar ellerine sağlık. İyi çalışmalar.--i.e.msj 12:33, 15 Nisan 2013 (UTC)

Projeye katkı[kaynağı değiştir]

işbirliği projelerine katkıda bulunmak istiyorum. yardımcı oalbilir misiniz? Aksamgezmesi (mesaj) 08:06, 17 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba Mukaddime. Bu haftaki İBP'ye yüklenen albüm kapaklarını da dahil ~midir? Eğer öyleyse katılmayı düşünüyorum da :) - Seyit mesaj 15:30, 17 Nisan 2013 (UTC)
Teşekkürler :) Ekledim. - Seyit mesaj 19:45, 17 Nisan 2013 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhabalar Mukaddime, çok teşekkürler. Umarım her şey iyi olur. :) Sevgilerimle.. --Garbino ileti 21:00, 17 Nisan 2013 (UTC)

ibp böcükleri[kaynağı değiştir]

selam mukaddime, daha önce konuşmuştuk ya.. şöyle gruplar yapabiliriz sanırım: 1.) Kategori:Başka dilden çevrilmekte olan maddeler (uzun zamandır duran etiketleri çıkartma, çevrilmemiş kısımları gizleme ya da az ise çevirme..), 2.) Kategori:Kaynak gösterme hatası bulunan maddeler, az da olsa Kategori:Hatalı kaynak sözdizimine sahip maddeler.. aslında Kategori:Kaynak belirtme şablonları ile düzenlenmesi gereken maddeler ve Kategori:Kullanımdan kaldırılmış parametreli kaynak şablonu içeren sayfalar da var ama onlar biraz daha zahmetli bir iş.. sonra bir 3.) Kategori:Ölü dış bağlantıları olan maddeler var. bir de senin gösterdiğin şu sayfa var elbette. yap işte ortaya karışık bişeyler. kolay gelsin. --kibele 10:25, 18 Nisan 2013 (UTC)


Selamlar. Bir haftanın iş birliğinde elde edilen puan rekoru kaçtı? :)--RapsarEfendim? 15:40, 18 Nisan 2013 (UTC)


Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Attığın measaj için teşekkür ederim ama vikipedide yeniyim ne kadar doğru yaptım tam bilmiyorum tekrar kontrol ederseniz sevinirim.FuatDrsy 10:05, 19 Nisan 2013 (UTC)

Teşekkür ederim artık dediğin gibi yaparım. İlerleyen zamanlarda firma sayfası açıcağım bu tarz sıkıntılar olmasın diye sürekli yanlış yapa yapada olsa öğrenmeye çalışıyorum bana daha fazla yardımcı olabilirsen sevinirim müsait olacaksan zorlandığım zamanlarda size mesaj atayım. FuatDrsy 10:38, 19 Nisan 2013 (UTC)

selam mukaddime, yukardaki ilerlemede silinen sayfalar yer almamalı diye düşünüyorum. bu şekilde, bir dosya iki kez sayılmış oluyor. --kibele 10:50, 19 Nisan 2013 (UTC)

Haklısın, silinen sayfalar için ayrı bir alan ekledim ve toplam rakamdan bu sayıyı çıkardım. Ama silinmesi için işaretlenen maddeleri çıkarmadım. Bu durumda sadece senin hanendeki maddeler madde toplamına yansımamış oldu:) Mukaddimeileti 11:31, 19 Nisan 2013 (UTC)
güzel çözüm..:) --kibele 11:40, 19 Nisan 2013 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Yönlendirmiş olduğun Vikipedi:Biçem el kitabı için teşekkür ederim çok yararını gördüm iyi çalışmalar.FuatDrsy 16:07, 25 Nisan 2013 (UTC)

Husçu Savaşları[kaynağı değiştir]

Selâm Mukaddime.. Hussit Savaşları maddesinin adı Husçu Savaşları olmalı. Sence? İngilizce'deki -ite ekini tercüme ederken almamak, onun yerine -cı ekini kullanmak gerekir. Seyitmesaj 18:44, 26 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba Seyit, hafta sonu meşguldüm, cevap veremedim. Maalesefe benim uzmanlık alanım olan bir konu değil bu, ben sadece maddeleri çevirdim. Kullanıcı:noyder tarih konusunda uzmandır, o daha iyi bilir sanırım. Mukaddimeileti 07:13, 29 Nisan 2013 (UTC)

Peki, ben de haftaiçi müsait değilim genelde, önemli değil. Bi de ona soruyum. Aslında tereddüt edilecek bi konu değil bence. Jan Hus'un taraftarlarını anlatmak için İngilizce kaynaklar -ite ekini kullanmış. İyi çalışmalar.. SeyitCmesaj 18:50, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba, Farabi maddesinde bir vandalizm vardı. Geri alabilmek için sizin değişikliğinizi de geri almak durumunda kaldım. Sanırım sizin işleminiz de zaten vandalizmi geri almak amaçlıydı. Mukaddimeileti 08:23, 26 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba sn.Mukaddime. Düşündüğünüz gibi. Revizyon esnasında bilgisayarımın ekranı tutuldu. Sonra tekrar dönmeyi unutmuşum. Düzeltme için teşekkür ederim. İyi çalışmalar...Eğitmenmahmut msj 22:54, 26 Nisan 2013 (UTC)

İş birliği[kaynağı değiştir]

Selam Mukaddime. Haber verdiğin için teşekkürler, ancak bu sıralar aşırı yoğun olduğumdan vikiye zaman ayıramıyorum, o yüzden bunları kaçırdım. Önümüzdeki iş birliklerine bakacağız artık İyivikiler... [ho? ni!] 17:51, 27 Nisan 2013 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Ödül için teşekkürler. Fakat soygazı değil de, Nobel ödüllü'ye devam edeceğim. Fen bilgim çok iyi değil :). --i.e.msj 07:05, 29 Nisan 2013 (UTC)

Soy gaz maddesi İBP gündeminde[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayginer, seçkin madde haline getirilmesi için desteklemiş olduğun Soygaz maddesi bu hafta VP:İBP gündemine alındı. Senin de katkılarına ihtiyacımız var. Selamlar ve sevgiler. Mukaddimeileti 07:04, 29 Nisan 2013 (UTC)

Merhabalar, maalesef bu aralar çok fırsatım yok. Ancak numunelik de olsa katılım yapmayı planlıyorum. İyi akşamlar.--Sayginerv-posta 19:48, 29 Nisan 2013 (UTC)

İncelenmemiş sayfa yüzdeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba kibele, Vikipedi:İş birliği projesi/Gelecek hafta veya aylar için proje önerileri ve oylamalar#İncelenmemiş sayfa onaylama önerisine incelenmiş sayfa yüzdesini gördüğünü yazmıştın. Bu oranı nerden takip edebiliyorsun? Gelecek hafta bu projeyi açmaya niyetim var da. Mukaddimeileti 11:14, 30 Nisan 2013 (UTC)

işte şurdan.. ben de kişisel oranları nereden takip ettiğini soracaktım sana. --kibele 11:16, 30 Nisan 2013 (UTC)
tamam buldum, o öneride vermişsin bağlantıyı. --kibele 11:18, 30 Nisan 2013 (UTC)
teşekkürler, kontrol edeceğim linki bulmuşsun. Sanırım önce şu köy maddeleri sorununu aşmak lazım. Mukaddimeileti 11:39, 30 Nisan 2013 (UTC)
nasıl? :( --kibele 14:37, 30 Nisan 2013 (UTC)