Kullanıcı mesaj:Kursatcancaglar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: St. Doggo tarafından 1 yıl önce Karşıkonu silinmeye aday gösterildi başlığına

Kullandigin turkce kelimelerin kaynagini soyliyebilir misin? (ornek internet=orutbag). TDK'nin sayfasinda yer alan imla klavuzunda bulamadim. --Özgürmesaj 15:52, 30 Mayıs 2005 (UTC)

  • Anladigim kadari ile Dr. Oktay Sinanoglunun kendisinin onderdigi kelimeler onlar. Resmi bir gecerliligi yok. Dilimizin yozlasmamasi icin Sinanoglunun calismalari onemli olsa da, birisi tarafindan yaratilmis ve daha resmilesmemis yeni kelimeleri kullanmak, işe yaramaktan cok okuyucunun makaleyi anlamamasi ile sonuclanacaktir. Bu durumda halkin kullandigi interneti kullanmak bence daha dogrusu. --Özgürmesaj 12:47, 31 Mayıs 2005 (UTC)
  • Ben bu ansiklopedinin daha cok kisiye yaramasi derdindeyim. Turkcenin elden gitmesi konusunda cok duyarli birisi oldugum soyliyebilirim ama yinede ben biraz kuralciyim. Bir kisinin yarattigi kelimeleri sirf oz turkce diye kabul edemem. X kisi de interneti "uluslararasi ag" diye adlandirmis olabilir ve ben de onu tercih edebilirim ve gelip burda internetten orutbaga donusmus makaleyi uluslararasi ag adina cevirebilirim ve bu Turkce ondan yaptim diyebilrim. Kisisel olarak soyluyorum Oktay Sinanoglu veya X veya Y benim icin referans olamaz cunku bu konuda secilmis, gorevlendirilmis birisi degil. Ve kimse de onun kelimelerini kullanmak zorunda degil. Ayrica biz burda bir savas vermiyoruz. 100 kisiye sor interneti ve orutbagi ayri ayri. orutbagi 10 kisinin bile bilecegini zannetmiyorum. halkin bildigi ile dedigim bu. Eger turkce konusunda bu kadar duyarliysan bu atesini TDK'yi hareketlendirmek yolunda kullanabilirsin. Orutbag sadece bir ornekti. Belki internet yerine orutbag diyerek turkce icin iyi birseyler yapmis olabilirsin ama bence ayni bu ansiklopedinin anlasilirligini azaltmaktasin. Bu sadece benim fikrim... --Özgürmesaj 20:53, 1 Haziran 2005 (UTC)
    • ayrica tek basina almis oldugun karar ile ansiklopedide onemli degisiklikler yapmaktasin. Bunun sorumlulugunun da farkinda oldugunu umuyorum. Ozgur ama hepimizin ansiklopedisi... --Özgürmesaj 20:58, 1 Haziran 2005 (UTC)
  • Amerika'da yasadigim icin klavyem turkce degil. arti ben tek basima degisiklik yapma taraftari olmadigim icin oya sundum internetin tartisma sayfasinda. TDK o ismi verdiyse niye sinanoglunun'kini tercih ettigini de anlamadim. ozgur demek istedigimizi yapmak demek degildir. burasi bir topluluk.--Özgürmesaj 22:05, 1 Haziran 2005 (UTC)

Sozluk tanimlari[kaynağı değiştir]

Kursat, cok kisa sozluk tanimlari giriyorsun. Bunu istersen Vikipedi'nin sozluk bolumune yap.. Bence onca baslik girecegine birini biraz daha detayli girsen? Sut yada sadirvan mesela... (tarihcesi, onemi, kullanimi, ozellikleri, resmi...)

Ben cok kisa da olsa bilginin silinmesinden taraf dedilim ama silelim diyen de az degil.

Saygilar, Citrat 04:01, 21 Haziran 2005 (UTC)

Resim:Süleymaniye Camii Avlusu.JPG görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Süleymaniye Camii Avlusu.JPG görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 13:11, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Meriç 3.JPG görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Meriç 3.JPG görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 13:18, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Karşıkonu silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Karşıkonu) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Karşıkonu sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --~stdoggo ileti 03.32, 6 Aralık 2022 (UTC)Yanıtla