Kullanıcı mesaj:Kty

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldin Kty![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dreamer 17:04, 28 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Kty. Vikipedi'de yaptığımız katkılar sonunda maddelere imza atmıyoruz. Maddelerin, geçmiş adı verilen sayfalarında zaten kimlerin o madde için katkı yaptığı yazıyor. İmzaları sadece tartışma sayfalarında kullanıyoruz. İyi çalışmalar. --Dreamer 17:08, 28 Ekim 2006 (UTC)

Mesaj yazma hakkında[kaynağı değiştir]

Mrb. Kty. Mesaj (ya da tartışma) sayfalarının en üst kısmında + (artı) işareti var. Bu artı işaretine tıkladığımızda mesajımızı yazabileceğimiz temiz bir bölüm karşımıza çıkıyor. Mesajımızı buraya yazıp en alttaki Sayfayı kaydet butonuna bastığımızda mesajımız karşı tarafa iletilmiş oluyor. --Dreamer 17:21, 28 Ekim 2006 (UTC)

Hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

Öncelikle hoşgeldiniz. Güzel katkılarla başlamışsınız. Ancak ufak tefek şekil özelliklerine dikkat etmekte de yarar var. Mesela açmış olduğunuz İlgili minör maddesinin son durumu ve bir önceki durumu arasında farka baktığınızda ansiklopedik formata yaklaştığını göreceksiniz. Gerçi yeni bir kullanıcı olarak buna çok yakın yazmışsınız ama yine de Vikipedi:Biçem el kitabı'na göz atarsanız daha hızlı adaptasyon sağlarsınız. Mesela sırf bu yüzden bir kullanıcı Tab maddesine sil şablonu koymuştu-Sayfa geçmişinden görebilirsiniz).Teşekkürler ve iyi çalışmalar--Atacameñoileti 10:14, 29 Ekim 2006 (UTC)

Rica ederim. Özür dilemenize gerek yok. Her yeni gelen, benzer sorunlarla karşılaşabilir. Burada gönüllü olarak bulunan herkes size yardımcı olmaya çalışacaktır. Yeni maddelere ulaşmak için sol sütun üzerinde bulunan son değişiklikler bağlantısına tıklayın. Bu sayfada, üst kısımda en yeni maddelerin sırasıyla görüldüğü yeni sekmesini seçebilirsiniz Yani [Burayı]. Meraklı vikipedistler bazen bu yeni maddeleri okuyabilirler. Katkılarınızı bekliyouz. İyi çalışmalar--Atacameñoileti 18:31, 29 Ekim 2006 (UTC)