Kullanıcı mesaj:Hatredb

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Hatredb![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da alttaki yeşil el işaretinin gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... -  Levent İleti Katkılar   14:11, 22 Nisan 2009 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
中文: 你不会说土耳其语吗?点击这里
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки   其他語言
Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı olmayan (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!
Merube 89msj 21:16, 12 Nisan 2010 (UTC)


Merhaba,

Şahsi sayfasını yazmıştım ama telif hakkı nedeni ile silmişsiniz. Sayfayı kendim yazmadım, yani hayatı kısmını kendim yazmadım ama zaten tanıdığım olur, yani o kısmı zaten çok yerde kullandım, myspace adresine de kendim ekledim. Şahsi(Can) tarafında hiç bir sakınca yoktur. Kendi cümlelerimle tekrar mı yazacağım yoksa myspace'de ki gibi, yani ilk eklediğim şekilde geri ekleyebilir miyim ?Bu imzasız yazı Hatredb (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Öncelikle vikipediye hoşgeldiniz. Yukarıda tarafımdan yollanmış şablondaki içbağlara (mavi olarak görülen yazılar) tıkladığınızda daha ayrıntılı bilgi veren sayfalara ulaşabilirsiz. Kısaca telif hakları kanunu ve emeğe saygı nedeniyle kopyala-yapıştır ile madde oluşturmak kabul edilememektedir. Başka yerlerde de bu şekilde kullanılması aynı şekilde hatalıdır aslında ama ne yazık ki çok yaygın bir durum. Telif hakları nedeniyle başka kaynakları birebir kopyalayıp buraya ekleyemiyoruz. Yazının telif hakkının kimde olduğu da önemli bir konudur. İllaki o içerik kullanılmak istenirse, telif hakkı sahibi tarafından OTRS ekibine mail ile izin metni yollanabilir. permissions-tr@wikimedia.org adresine yollaması ve ilgili metni Creative Commons Atıf/Benzer-Paylaşım veya GÖBL olarak lisansladığını da bildirmesini gerekmektedir. Bundan sonra içerik o lisansla yayınlanacaktır, yani sonrasında vazgeçilmesi söz konusu değildir. Eğer bu yapılamayacaksa, kaynak göstererek ve orijinal cümlelerle yazmanız gerekmektedir. Ayrıca kaynaklandırma kişinin kaydadeğer olduğunun kanıtlanması için de önemlidir. Vikipedi:Telif hakları, Vikipedi:Kaynak gösterme, Vikipedi:Beş temel taş, Vikipedi:Doğrulanabilirlik, Vikipedi:Kayda değerlik (kişi), Vikipedi:Kayda değerlik gibi sayfaları da okumanızı salık veririm. Eğer bu kişinin kaydadeğer olduğunu düşünüyorsanız -kriterler ışığında- maddeyi açabilirsiniz, ancak bunu açarken Vikipedi:Biçem el kitabı ve Vikipedi:Tarafsız bakış açısı sayfalarında yazan kriterler doğrultusunda yazınız lütfen. Açıklama yeterlidir umarım, aklınıza takılan yerler varsa veya daha sonra sormak istedikleriniz olursa lütfen çekinmeden sorun. Elimden geldiğince seve seve yardımcı olmaya çalışırım, emin olun her vikipedist aynı şekilde davranacaktır. Saygılarımla, vikiyi tanıyıp kurallar dahilindeki katkılarınızın giderek artması ve daim olması dileklerimle--Merube 89msj 20:34, 21 Nisan 2010 (UTC)


Tekrardan merhabalar, son mesajınız gerçekten açıklayıcı oldu, teşekkür ederim. Şimdi daha düzgün hazırlayıp yayına sunuyorum.Bu imzasız yazı Hatredb (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hımm maddeyi yazmışsınız ancak ne yazık ki yine telif ihlali var maddede. Cümlelerde hiçbir değişiklik olmaksızın sadace başlıklara bölerek yazmışsınız metni. Kaynak göstermeniz bunları birebir kullanmanıza yaramamaktadır. Dediğim gibi kendi orijinal cümlelerinizi kullanmalısınız. Sadace ayrı başlıklar açarak, metni nispeten vikipedi kodlarıyla biçeme uydurmak telif hakkını önlememektedir. Ne yazık ki madde yine çok ciddi telif hakkı ihlali nedeniyle hızlı sille silinmeli. Ayrıca kişinin kaydadağer olduğu yönündeki olası şüphe de giderilmemişti. Yalnız maddede sadace bir kaynak kullanmışsınız ve o da güvenilir bir kaynak değil. Kişinin kayda değer olduğunun (bakınız Vikipedi:Kayda değerlik (kişi)) tercihen ikincil ve üçüncül kaynaklarla kanıtlanması gerekmekte. Çok daha önemlisi Vikipedi:Güvenilir kaynakların kullanılması şart. Bu eksiklikler giderilmediği takdirde sayfanın -telif hakkı ihlali olmasaydı da- silinmeye aday gösterilmesi ve silinmesi oldukça muhtemeldi. Mümkünse cümle cümle kaynak vermeyi tercih edin, bunun için <ref>KAYNAK ADI</ref> kodunu kullanabilirsiniz. Ayrıca maddenin sonunda da kaynaklar kısmına {{kaynakça}} şeklinde kod eklemeniz kafi. Bu şekilde telif ihlali yapma olasılığınız nispeten azalacaktır. Lütfen telif ihlali ile ilgili yukarıda vermiş olduğum sayfaları okuyunuz. İyi vikiler, saygılar--Merube 89msj 18:01, 24 Nisan 2010 (UTC)