Kullanıcı mesaj:HakanIST/Arşiv/2015 Eylül

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak hatası:[kaynağı değiştir]

Selam, şu tarz sayfalarda kaynak gösterme hatası nasıl düzeltiliyor bilgi verebilir misin? Hakan·IST 17:30, 5 Eylül 2015 (UTC)

Öncelikle geç cevap için kusura bakmayın. Rapsar sorunu hallettti. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:30, 6 Eylül 2015 (UTC)

İşbirliği projesinde 3. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba HakanIST,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Bilgi Kutularındaki görsel eksikliklerinin giderilmesi konulu projede 3. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 09:24, 11 Eylül 2015 (UTC)

Ziraat Bankası[kaynağı değiştir]

Konuya ilişkin ayrıntılı açıklama şurada mevcut. İyi vikiler. --Superyetkinileti 19:21, 13 Eylül 2015 (UTC)

Selam, bu sayfa gibi vandallık kontrolden geçtiğinde ne yapılması gerekiyor? teşekkürler Bu imzasız yazı HakanIST (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ben şu anda sayfayı onayladım. Bir vandallık kalmadı galiba değilmi? Selamlar Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:22, 14 Eylül 2015 (UTC)
Fenerli1978 Biraz karışık bir madde, belki abartmış olabilirim ama görebildiğim şu var. Hakan·IST 14:38, 14 Eylül 2015 (UTC)

flickr dan alınan resim[kaynağı değiştir]

Selam, [1] gibi dosyalarla sadece devriyeler mi ilgileniyor? flickr da telif hakları serbest olduğuna dair yanlış beyan var. Hakan·IST 20:51, 14 Eylül 2015 (UTC)

Selam. Gerekçesini açıklayarak hızlı sil şablonu ekleyebilirsiniz siz de. Devriye olmanız şart değil yanlış olan bir şeyi düzeltmek için :)--RapsarEfendim? 21:01, 14 Eylül 2015 (UTC)

Taşınan yerler[kaynağı değiştir]

Selam, bir soru daha... bu yerleşke kampüsler listesinde görüleceği üzere taşındı/yada kapandı, böyle bir durumda sayfa siliniyor mu? Hakan·IST 22:58, 14 Eylül 2015 (UTC)

Şurada yazan bilgiye göre Sütlüce'ye taşınmış. Ayrı bir madde olacak kadar kayda değer olduğunu düşünmüyorum şahsen, ancak şu an için yapılması gereken madde adındaki "Üsküdar" kısmını "Sütlüce" olarak değiştirmek.--RapsarEfendim? 23:02, 14 Eylül 2015 (UTC)

Selam, sildiğim vandal ifade sürekli geri gelmiş oluyor bilgine... Hakan·IST 11:27, 15 Eylül 2015 (UTC)

Selam. Maddeyi anonim kullanıcılara karşı yarı korumaya almakta fayda var.--RapsarEfendim? 11:35, 15 Eylül 2015 (UTC)

commons alternatifi olan dosyalar[kaynağı değiştir]

Evet, adil kullanım yalnızca zorunlu durumları kapsamakta. Özgür lisanslı içerik her zaman bir adım önde olmalı --Superyetkinileti 19:38, 15 Eylül 2015 (UTC)

Hoş geldiniz HakanIST![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Eğer devriyelik ölçütlerini sağlıyor ve gönüllü iseniz Devriyelik başvurusu sayfasından başvurunuz yapabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Diyapazon, 18:38, 17 Eylül 2015 (UTC)

Bir kurabiye de sizin için![kaynağı değiştir]

Afiyet olsun. :) Zebraacık 00:41, 18 Eylül 2015 (UTC)

flickr/lisans aklama[kaynağı değiştir]

Selam, türkçe vikipedide flickr da lisans aklamaya karşı bir işlem yapılıyor mu? Sanki bu ,aklanmış gibi gibi. teşekkürlerBu imzasız yazı HakanIST (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam. Olay aynen dediğiniz gibi. Gerekli açıklamayı yaparak sil şablonu ekleyebilirsiniz.--RapsarEfendim? 07:54, 18 Eylül 2015 (UTC)

Selam HakanIST, Yeni devriyelik görevinizde başarılar. Başlamadan önce birkaç hatırlatma yapmak istiyorum. Öncelikle aşağıdaki yönerge ve politikaları yeniden okumanız sizin için faydalı olabilir:

Bunlarla ilgili anlamadığınız herhangi bir yer varsa bana, herhangi bir devriyeye ya da hizmetli arkadaşlarımdan birine sorabilirsiniz. Size yardım etmekten zevk duyarız.

Şimdi buraya kadar her şeyi anladıysanız okuyucuya gösterilmeden önce devriyeler tarafından incelenmeyi bekleyen değişiklikleri Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasından incelemeye başlayabilirsiniz. Özel:Doğrulamaİstatistikleri sayfasından çalışkan devriye arkadaşlarımızı görebilirsiniz. Her değişikliği kabul etmek ya da reddetmek zorunda değilsiniz. Anlamadığınız veya emin olamadığınız değişikliği pas geçiniz. Böylece konunun uzmanı bir arkadaşımız ilgilenebilir. Özel:Tercihler#mw-prefsection-gadgets sayfasında işinizi kolaylaştırabilecek bazı küçük programlar var. Gerekçe yardımcısı bunların olmazsa olmazı diyebiliriz.

Eskiden beri bekleyen değişiklikleri incelemek dışında yeni eklenen katkıları da canlı olarak takip edebilir ve kontrol edebilirsiniz. Vikipedi:Huggle programı bunu yapmanızın en kolay yolu. Program bir değişikliği geri aldığınızda kullanıcıya uygun bir uyarı mesajı da gönderiyor. Ayrıca programda diğer çevrim içi Huggle kullanıcıları ile fikir alışverişi yapabileceğiniz bir chat penceresi de var.

Çok konuştum biliyorum. Haydin kolay gelsin. :) --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:12, 18 Eylül 2015 (UTC)

Günaydın. Tercihlerim'den küçük araçlardan gerekçe yardımcısını seçebilirsin. --195.214.190.199 03:54, 19 Eylül 2015 (UTC)

Selamlar Ersan_ilyasova_milwaukee.jpg adlı maddede lisans aklama gibi bir durum söz konusu değil. Farkındaysanız sitedeki resimde yazı var ve bu resim çok daha önceden var. Yinede sitedeki lisanla yüklenmesi şartsa türkçe vikipedi'deki uygun lisansını bulamadım el atarsanız sevinirim iyi günler.Gençfenerbahçeli98 16:44, 19 Eylül 2015 (UTC)

Doğru lisans nedir peki bu resmi vikipedi'ye yüklemek için şu anki durumda ? Gençfenerbahçeli98 11:49, 20 Eylül 2015 (UTC)

Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Selamlar. Anonim bir kullanıcının yaptığı şu hatalı değişikliği onaylamışsınız. Halbuki UNESCO'nun Avrupa ve Asya diye bir bölgesi yok. Doğruluğundan emin olmadığınız değişikliklerin kontrolünü diğer devriyelere bırakmanızı öneririm. Kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 07:13, 20 Eylül 2015 (UTC)

Tuzla Mezarlığı[kaynağı değiştir]

Yazılı kütüphane kaynağı var onu burdan nasıl göstericem sizin kaydadeğer görmeip sildiğiniz çok şeydede böyle anlamadan etmeden siliyorsunuz ondan sonra kaydadeğer değildir bir sürü yazılı kaynak mevcut siz dijital ortama bakarsanız bu ansiklopedi değil yol ancak kol alır....--176.42.166.138 12:54, 20 Eylül 2015 (UTC)

Cevabı nereye yazmam gerektiğinden de pek emin değilim gerçi ama umarım doğru yere yazıyorumdur.

Almanca vikipediden yapmış olduğum bir çeviri. İnşa edilme tarihinde bir kesinlik yok zannediyorum, benimde zaman zaman kararsız kaldığım yerler oldu. İnternet üzerinde yapılan her araştırma farklı sonuçlar veriyor. Benim izlenimim 520-550'li yıllar arasında yapılmış olabileceği, bu iki tarih arasında yer alan çok farklı iddialar var. Şahsen ben de emin olamadığım için de:wikipedia'daki bu tarihi kullandım. Orada da zaten "vermutlich" ibaresi eklemişler ki, muhtemelen anlamına geliyor. Bir kesinlikten söz etmek güç zannediyorum. Maddede o kısmı belli tarih aralıkları verilerek değiştirilebilir, ya da sizin verdiğiniz tarihler kaynakçası belirtilerek eklenebilir Saitcank· 01:54, 21 Eylül 2015 (UTC)

İşbirliği projesinde 1. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Merhaba HakanIST,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Video Oyunu maddeleri ekleme/düzenleme/bakım konulu projede 1. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 08:34, 23 Eylül 2015 (UTC)

metadaki başvurum[kaynağı değiştir]

Selam, metadaki objektif yorumun için teşekkür ederim, ihtiyaç olması durumunda talip olduğumu belirttim. Ayrıca vikipedistler ile iletişimim konusunda da zaman içerisinde daha olumlu fikir sahibi olmanı temenni ediyorum. Hakan·IST 17:04, 23 Eylül 2015 (UTC)

Bu tür işler için tecrübe sahibi olmak gerekiyor. Ve de bazı şartları var. Gönüllü olmanız iyi bir şey. Umarım ilerde topluluğa daha fazla hizmet edersiniz. --Uğurkentmesaj 17:12, 23 Eylül 2015 (UTC)