Kullanıcı mesaj:Drgulcu/Arşiv6

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Anatomi maddeleri[kaynağı değiştir]

Eğer maddeleri açabilirsen de hayra geçer. Teşekkürler. --Mskyriderileti 08:25, 1 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba Mskyrider. Yukardaki isimlendirmeler genel olarak doğru. "brachii" olduğu gibi kalabilir belki, "rostrum" ve "ikincil damak" sanırım hayvan anatomisi ile ilgili, "üfleme kası" terimi hatalı gibi bence, çünkü bu kas sadece üflemeye yaramıyor, gülme ve mimik hareketlerinde de etkili. Anatomi maddeleri konusunu açtığın iyi oldu. Vikide bu maddelerin isimlendirmesi ile ilgili bir tartışma veya verilmiş bir karar var mı bilmiyorum. Anatomi kitaplarında latince isim olduğu gibi yer alıyor ancak Türkçeleştirmeye geçildiğinde işler karışıyor. Her kaynağın kendi isimlendirmesi var. Örneğin falangeal-->falanjeal, orofarenks-->orofarinks, hyoid-->hiyoid, hyoglossal--->hiyoglossal. Anatomi maddeleriyle bir ara ilgilenmek istedim ama müthiş derecede kafam karıştı. Örn: Musculus buccinator'ü üfleme kası ismiyle ilk kez burda gördüm. Daha bir çok örnek var. Buradaki sorunlar; tam Türkçeleştirme mi yapacağız, yarı Türkçeleştirme mi yapacağız yoksa latince ismi olduğu gibi mi alacağız? Bu konuda anatomi gibi temel tıp bilimleri ile klinik bilimler uzlaşamamış durumdalar (anatomi olduğu gibi latince isimleri kullanırken klinikte sanırım okuma kolaylığı açısından yukardaki gibi farklı isimler var .) Benim görüşüm kas, kemik, arter, ven, sinir gibi ana kategorilerle birlikte latince orjinalini kullanmak (örn, Triceps brachii kası). Saygılar, sevgiler.-DRG msj 09:12, 1 Nisan 2013 (UTC)

Kolay gelsin :)Coriolis (mesaj) 13:01, 22 Nisan 2013 (UTC)

Selam, sablon düzgün calisiyor. Sadece degiskenlerin yerleri ters. Bir iki sinema sablonu daha bu sekilde. Eger ki degiskenlerin yerlerini degistireceksek (önerinizi yanlis anlamadiysam) mevcut sayfalardaki degiskenlerin yerlerine de degistirmemiz lazim. Gerekliligi ayri mesele, VP:BOTIS olmadan mesakkali bir is olur bana göre. Selamlar tekrar. Coriolis (mesaj) 15:54, 22 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba Garbino. Şu kullanıcının bir an önce engellenmesi gerekiyor. Aşırı derecede vandalizm yapmakta.-DRG msj 19:16, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba DRG, Superyetkin kullanıcıyı süresiz olarak engellemiş. "Huh sağol be!, kör değilim" dediğini duyar gibiyim. "Ayıp ama aa!" :) Dikkatin ve ilgin için teşekkürler, sevgiler.. --Garbino ileti 22:55, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Merhaba Drgulcu. Soy gaz maddesini seçkin madde yapma ve kırmızılık giderme çalışması konulu iş birliği projesine katılımınız için teşekkürler. Geçtiğimiz hafta hedeflediğimiz konularda 53 yeni madde oluşturarak haftanın hedefine ulaşmayı başardık. Bu hafta bir bakım çalışmamız var. 10.000 maddeyi incelemeden geçirmeyi hedefliyoruz. Katılımın ile bu hedefe ulaşmamız mümkün olabilir. Şimdiden teşekkürler. Mukaddimeileti 07:58, 6 Mayıs 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Vikipedi için yaptığın katkılar, İBP'ye verdiğin destek ve nezakteti elden bırakmayan tutumun için.. Mukaddimeileti 08:57, 10 Mayıs 2013 (UTC)

Merhabalar. Total SA maddesinin adını Total S.A. olarak değiştirmişsiniz. Fakat TDK'ya göre Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz. O yüzden taşıma işleminizi geri aldım. İyi günler... --Supermæn (mesaj) 09:42, 16 Mayıs 2013 (UTC)

şablon:İslam[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Bu tür TBA ihlallerini onaylamamalıyız. Kolay gelsin.--Abuk Sabuk 17:01, 17 Mayıs 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Türk filmleri ile ilgili maddeleri oluşturma konulu iş birliğine katıldığınız için teşekkür ederim. Bu iş birliği haftasında hedefimizi (100 birim) aşarak 142 birimlik üretim gerçekleştirdik. Bu haftanın iş birliği konusu ise Antik Mısır maddesini seçkin madde yapma ve kırmızılık giderme çalışması. Aynı zamanda henüz işleri bitmemiş olan Nobel ödüllüler listesi ve İsviçre maddesinin kırmızılıklarının giderilmesine de yardımcı olabilirsiniz. Projeye katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim. Mukaddimeileti 08:15, 21 Mayıs 2013 (UTC)

Gerçi anında katılmışsın ama standart mesajı gönderdim yine de:) Mukaddimeileti 08:15, 21 Mayıs 2013 (UTC)

Hizmetli adaylığı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Hizmetli adayı göstermeyi düşünüyordum da seni, sen aday olmayı düşünür müsün? :)--RapsarEfendim? 16:42, 23 Mayıs 2013 (UTC)

Teşekkür ederim Rapsar. Henüz düşünmüyorum.DRG msj 16:49, 23 Mayıs 2013 (UTC)
Sonuçta yeterince tecrübelisin ve eklenecek yetkileri yanlış kullanmayacağın açık diye düşünüyorum. Neyse yine de sen bilirsin :) İyi günler.--RapsarEfendim? 16:58, 23 Mayıs 2013 (UTC)

Nihayet bitti, en çok emek sarfeden kişi olarak SL adaylığını senin koyman en doğrusu.Mukaddimeileti 14:29, 24 Mayıs 2013 (UTC)

Adaylık konulmuş bile, ben şimdi oy vermeye gidiyorum :) Teşekkürler nazik davranışınız için.DRG msj 15:38, 26 Mayıs 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Bakım gerektiren sayfaların düzenlenmesikonulu iş birliğine katılımınız için teşekkürler. Bu iş birliğinde 409 sayfada bakım çalışması yaparak hedefimize büyük ölçüde ulaştık. Bu haftanın iş birliği konusu ise En'ler liste ve maddeleri(En büyük, en küçük, en pahalı, en ucuz, en çok gibi) oluşturmak. Katılımızı bekler ve şimdiden teşekkür ederim.Mukaddimeileti 07:01, 3 Haziran 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Asperger sendromu maddesini seçkin madde yapma ve kırmızılık giderme çalışması konulu iş birliği projesine katılımınız için teşekkürler. Bu haftanın projesi olan Düzenlenmeyi bekleyen maddelerin düzenlenmesi iş birliğine katılımızı beklerim.Mukaddimeileti 07:06, 17 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Mukaddime. [1] bakabilir misiniz? Açıkcası yadırgadım. "Hadi kaputu açtın aküyü niye söktün" diyesim geldi :)DRG msj 08:18, 17 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Drgulcu. Aslında önce benim farketmem gerekirdi. Kusura bakma, bu günlerde çok yoğunum ve yeterince ilgilenemedim. Bahsettiğin maddeler bu haliyle kalabilir gerçi, ancak İBP'de harcanan emeği esas aldığımız için Cekli'nin maddelerini yeniden puanlandıracağım. Dikkatin ve uyarın için teşekkür ederim. Mukaddimeileti 08:24, 17 Haziran 2013 (UTC)
  • dikkatin için teşekkürler. --Mskyrider ileti 08:29, 17 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Drgulcu. İBP'nin son haftadaki sonuçları ile ilgili olarak tamamen haklısın. Emeğe karşı saygısızlık yapmak istemem. Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. Umarım en kısa zamanda saygılı arkadaşımız Mukaddime durumu düzeltir. Gereken açıklamanışuradayaptım. Saygılarımla, ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 09:55, 17 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Drgulcu, puanlamada bir değişiklik yapmak gerektiği için sonuçlarda da değişklik oldu. Katkıların için teşekkür ederim.Mukaddimeileti 11:28, 17 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Drgulcu. Şurada yeni bir başlık açtım KM işaretinin değiştirilmesiyle ilgili. Acaba görüşlerini belirtebilir misin? İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 15:40, 17 Haziran 2013 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti