Kullanıcı mesaj:Doğukan Mustafa Aydın'er

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Doğukan Mustafa Aydın'er 21:10, 18 Aralık 2011 (UTC)

Vikiproje:Arap Baharı'na katılmak veya katkıda bulunmak istermisiniz?[kaynağı değiştir]

Vikiproje:Arap Baharı'na katılmak veya katkıda mulunmak istermisiniz?Bu VikiProje Arap Baharı hakkındaki tüm bilgileri düzenlemek ve güçlendirmek için kuruldu... Can (mesaj) 07:18 29 Mayıs 2012 (UTC)


Elektromagnetiklik[kaynağı değiştir]

Değerli Xberger ağabeyciğim;

Benim bilgilerime göre; elektromıknatıs: bir metal eşyaya aynı bobinde olduğu gibi iletken tel sarılarak elektrik akımı sayesinde geçici olarak mıknatıs özelliği kazandırılmasına denir. Fakat bu ansiklopedide, elektromanyetizma ve elektromıknatıslık eşanlamlı olarak kabul ediliyor.

Bence Lütfen 'Manyetizma' kelimesini kullanmayalım. Çok gıcık kapıyorum. Bana 'manyak' kelimesini hatırlatıyor.

Benim önerim: Bu 'elektromıknatıslık' kelimesinin sayfalarda ve şablonlarda 'Elektromagnetiklik' olarak anılması. 'Manyetizma' kelimesinin ise 'Magnetiklik' olarak anılması. Hem türkçeye daha uygun olur. Lütfen bu düzenlemeyi siz yapın. Çünkü; ben yaparsam denetçiler beni mutlaka engellerler. SaygılarımlaDoğukan Mustafa Aydın'er 15:30, 20 Aralık 2011 (UTC)

  • Üniversiteler deyip tek bir üniversite için link vermişsiniz, ben de size diğer "bizden iyi bilen" üniversitelerden link vereyim madem:

Merhaba. Oluşturduğunuz maddelere kategori ve interviki de ekleyebilir misiniz? Teşekkürler, iyi akşamlar. -- Güzelonlu (mesaj) 20:21, 8 Ocak 2012 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

sağolDoğukan Mustafa Aydın'er 12:28, 15 Ocak 2012 (UTC)

Rica ederim, ne demek :)--RapsarEfendim? 12:29, 15 Ocak 2012 (UTC)

Bir editör olarak[kaynağı değiştir]

Benimle ilgili bir sıkıntınız olduğunda direk bana mesaj yazmanızı tercih ederdim.–h.çağrı mesaj 07:59, 19 Ocak 2012 (UTC)

Özür dilemenize gerek yok. Sadece katkılarınıza bakarken beni kasten bir editör hakkında diyerek, beni başka bir editöre şikayet eder gibi mesaj yazmanı beni rahatsız etti. Bunu söylemek istedim. Böyle bir durumda bundan sonra bana mesaj atarsanız konuşarak çözebiliriz bir sorun olduğunda. Kolay gelsin.–h.çağrı mesaj 08:12, 19 Ocak 2012 (UTC)
Merhaba Mustafa bey. Rapsar'a yazdığınız mesajı gördükten sonra, sabah onayladığım Momentum maddesi ile ilgili bir sorununuz olduğunu düşündüm. Aslında bu gece size Editörlük teklifi sunacaktım ve neredeyse katkılarınızın çoğunu onayladım. Fakat h.çağrı'nın da size belirttiği gibi, buna benzer bir durumu benim içinde yapmış olduğunuzu da daha önceden görmüştüm, ancak tekrar gördüğümde hatırladım. Hakkımda Karcet'e yazmış olduğunuz yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Kesinlikle kızmadığımı bilmenizi isterim. Ancak toplulukta kişilerden ziyade maddeler üzerine konuşmayı tercih ederiz veya buna benzer durumların kullanıcının kendisine bildirilmesi daha hoş olur. Durum ile ilgili yönergeler doğrultusunda da işlem yapılabilir. Çok güzel katkılarınız var. Ancak isterseniz bu sayfayı bir inceleyin. Kolay gelsin. İyi çalışmalar. --i.e. msj 08:21, 19 Ocak 2012 (UTC)

Bir editör hakkında[kaynağı değiştir]

Momentum sayfasını geçmişini kontrol edermisiniz.Doğukan Mustafa Aydın'er 07:52, 19 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Eklediğiniz içerik genel ansiklopedi düzenine uygun olmadığından reddedildi. Seçkin maddeleri okuyarak veya yazım rehberimizi inceleyerek düzen hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:26, 19 Ocak 2012 (UTC)

Selamlar. Şu değişikliğinizi gördüm de, kategoriler #redirect ile direkt yönlendirilmemektedir. Özel olarak kategori yönlendirmesi sayfaları ile yönlendirilirler. Bu da oldukça nadir durumlarda tercih edilir. Madde yönlendirmeleri gibi değildir yani. Kategori yönlendirmelerinin bu şekilde yapılmamasının nedeni, şöyle açıklayayım x esas kategori olsun, y ise yönlendirme şeklindeki kategori. Y kategorisine bastığımızda direkt x kategorisine gideriz ancak x kategorisinde y kategorisindeki maddeler yer almaz. Bu durumda kategorilendirme ciddi bir sorun olur. Zira y kategorisi mavi gözüktüğünden kişiler bu kategoriyi ekleyecek, ancak bunlar kategorilerin amacı olan kolay ulaşıma hizmet edemeyecektir. Lütfen bu şekilde basit yönlendirme şeklinde yaptığınız kategori sayfalarını düzeltiniz. Ayrıca sizin esas kategorinizin sadece tek bir kategoriden oluşmakta, interwikisi bulunmamakta. İnterwiki olması kolaylık açısından büyük yararlar sağlamakta. Lütfen interwikilerini de ekleyebilir misiniz kategorilerinize? Ayrıca kategori ağaçlanmasından tam olarak yararlanmak için -istinai durumlar dışında- birden fazla kategori olması tercih edilir. Vikipedi:Kategorilendirme ve Yardım:Kategori sayfalarında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Bu konulara özen gösterebilirseniz çok sevinirim. İyi vikiler.--Merube 89msj 19:08, 20 Ocak 2012 (UTC)

Uyarılarınızı dikkate alacağım.Doğukan Mustafa Aydın'er 20:25, 20 Ocak 2012 (UTC)
Güzel yaklaşımınız ve anlayışınız için çok teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimle--Merube 89msj 14:40, 21 Ocak 2012 (UTC)

Fizik biliminin branşları hakkında[kaynağı değiştir]

ben fiziği branşlarına ayırmaya çalıştım özellikle klasik mekaniği buradan kontrol edermisiniz.Doğukan Mustafa Aydın'er 19:08, 21 Ocak 2012 (UTC)

Uzmanlık alanıma pek giren bir branş değil açıkçası. Kullanıcı:elmacenderesi, Kullanıcı:gökhan gibi fizik dalında uzman kullanıcılar çok daha iyi yardımcı olabileceklerdir. Kusura bakmayın yardımcı olamadım. Bu arada şunu gördüm de, İngilizce vikipedi ve diğer tüm viki sürümleri güvenilir kaynak olarak kabul edilmiyor. Vikiler tüm kullanıcıların değişimine açık ortamlar olduğundan siz de takdir edersiniz ki bilimsel güvenilirlikleri zayıf. O nedenle vikipedileri kaynak gösteremiyoruz. Ancak çeviri yaparsanız, bunu tartışma sayfasında ve değişiklik özetinde belirtmeniz metnin orijinal yazarlarının görülebilmesi için önemli. {{çevrilmiş sayfa}} şablonunu tartışma sayfasında kullanabilirsiniz. Yoksa dediğim gibi kaynak olarak göstermek mümkün değil. Eğer çeviri yapıyorsanız, oradaki kaynakları birebir aktarmanız gerekmekte. Elbette bu kaynakların kontrolünün yapılması da ideal yaklaşım. Eğer orada da kaynağı yoksa, nasıl orada kaynaksız bilgi statüsündeyse burada da kaynaksız bilgi statüsündedir. Klasik mekanik sayfasını düzeltebilirseniz çok sevinirim. Benzer sayfalar gördüğünüzde onları da düzeltebilirseniz çok müteşekkir olurum. Bu arada vikipediye link olarak sadece vikipedi dili ve madde adını vermek yeterli değil, zira vikipedi sürekli değişen maddelere sahip. Bu nedenle ilgili maddenin sürümü de belirtilmeli. Naçizane belirtmek istedim. Sınıflandırma için ise dediğim kullanıcılar yardımcı olabilecektir. Saygılar --Merube 89msj 19:21, 21 Ocak 2012 (UTC)
Aynı şekilde fizik konusunda direkt olarak yargıya varabilecek durumda değilim. Değişikliklerinizi iyi kaynaklandırırsanız bir sorun olmaz. İyi geceler. --Sayginerv-posta 21:36, 21 Ocak 2012 (UTC)
Merhaba Doğukan, bu sıralar pek aktif olamadığımdan mesajını yeni gördüm. Yaptığın kategorilendirme yerinde görünüyor. Yakın zamanda dönüş yapıcam, benim de fizikle ilgili planlarım var. Bu konuda yine konuşmak isterim... İyi çalışmalar, kolay gelsin. --Gökhan 03:56, 23 Ocak 2012 (UTC)

Kütleçekim sayfası hakkında[kaynağı değiştir]

Kütleçekim sayfası üzerinde Kullanıcı:Ersinkütle adlı kişinin yaptığı değişiklik bence pozitif... Tekrar kontrol eder misiniz?...Doğukan Mustafa Aydın'er 19:38, 31 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Eklediği şey kaynaksız, Vikipedi düzenine uygun değil, üslup bakımından ansiklopedik değil. Bu türde bir içeriği -en azından benim- onaylamam mümkün değil.--RapsarEfendim? 19:40, 31 Ocak 2012 (UTC)
Anlaşıldı. Tamam..Doğukan Mustafa Aydın'er 19:42, 31 Ocak 2012 (UTC)
İyi akşamlar, tamam :)--RapsarEfendim? 19:44, 31 Ocak 2012 (UTC)

Benim yaptığım değişikliği geri alma sebebinizi yazmamışsınız. Yoksa bir sebep bulamayıp, Keyfiniz öyle istediği için mi geri aldınız.Doğukan Mustafa Aydın'er (mesaj) 05:49, 9 Eylül 2014 (UTC)

Yaptığınız değişiklikleri kaynak göstermediğiniz için geri aldım. Ve ayrıca Vikipedi'nin diğer sürümlerini kaynak olarak gösteremezsiniz. Daha olumlu katkı yapmaya devam etmenizi rica ederim. --Uğurkentmesaj 06:02, 9 Eylül 2014 (UTC)