Kullanıcı mesaj:Celikadam1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Celikadam1!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --Kerem233 06:06, 15 Mayıs 2009 (UTC)

Selahaddin Eyyubi maddesinde kaldırdığınız Annesi Mesude Hatun v.s alt başlıklarında yer alan bilgiler asılsız ya da özgün araştırmalardan mı? Takabeg ileti 09:14, 18 Mayıs 2009 (UTC)


Kullanıcı adı değiştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba lütfen kullanıcı adınızı kendiniz değiştirmeye çalışmayın. Gerekli şartları oluştuktan sonra bu sayfada kullanıcı adınızı değiştirmek için başvuruda bulunabilirsiniz. İyi çalışmalar.--Gökhan 19:13, 18 Haziran 2009 (UTC)

Selam. ÖSS konusunda biraz esnek olmanı rica ederim. Bununla birlikte Tartışma:Azeriler'de yazılanlar hakkında görüşünü de almak istiyorum. Zaten belli görüşe sahip olanların engelleri üzünden o maddeyi tarafsızlaştırmak ve düzetlmek çok zordur. O yüzden belki boş ver diyebilirsin. Ayrıca hâlâ Togan, Kafesoğlu kaynak olarak gösterenler var:) Görüşürüz. Takabeg ileti 16:35, 25 Haziran 2009 (UTC)

Osmanlı İmparatorluğu[kaynağı değiştir]

Osmanlı imparatorluğunun öncülleri ile ilgili bir tartışma var bu aralar konuyla ilgili görüşlerinin bildirirsen sevinirim. İyi Çalışmalar! Çelik 23:32, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Çok geç farkettim. Kusura bakmayın. Selçuklular ile Osmanlı arasında devamlık kanıtlanamaz. Rivayetler ve hikayelere göre ansiklopedinin maddeleri yazılamaz. Cumhuriyeti ile olan devamlılık - devamsızlık tartışması gerçek dünyada (araştırmacılar arasında da) yaşandığına göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin tek ardı gibi göstermek doğru değildir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:54, 19 Ağustos 2009 (UTC)

İmza Tarihi[kaynağı değiştir]

Merhaba, bıraktığınız mesajların tarihlerini değiştirmek yanlış anlaşılmalara mahal verebilir. İmza tarihi değiştirilse bile ne zaman yazıldığı görüleceği için imza tarihi değiştirmek temelli bir değişiklik yaratmaz. Kısacası; Atılan imzalarda yazının yazıldığı tarih-saat olmalı,sonradan değiştirilmemeli. (küçük bir bilgi olarak; tarihsiz imza da atabilirsiniz. Kurallara aykırı değil.) İyi günler--koc61mesaj 10:08, 10 Ekim 2009 (UTC)

Ahameniş İmparatorluğu[kaynağı değiştir]

Ahameniş İmparatorluğu bilgi kutusunu kaldırmışsınız sebebini öğrenebilirmiyim Celik Adam 23:27, 3 Mayıs 2010 (UTC)

  • Sehven oldu sanırım. Bir anonimin izini sürerken...Geri getirmişsiniz. Araks Krallığı'nı da ben size sorayım...İyi çalışmalar...Vikiçizer 20:30, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Araks Krallığı ile ilgili bir bilgim bulunmamakta ben ahameniş imparatorluğunu part ve makendon devletlerini denetliyorumCelik Adam 23:27, 3 Mayıs 2010 (UTC)

  • Peki. İki gün önce şu değişikliği yapmışsınız. Ben de değişikliğinizi geri aldım ve maddenin tartışma sayfasında bu değişikliğin açıklanması gerektiğini yazdım. İnterwikinin yanlış olduğunuzu düşünmüşsünüz sanırım. Yanlışı gösterebiliyorsanız, doğrusunu da gösterebilirsiniz diye düşünüyorum. Ben şu an çıkıyorum, yanıt verirseniz ancak yarın görebilirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 20:38, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Sözü geçen düzenleme leri part imparatorluğuna ait yabancı sayfalarda araks krallığı linki bulunduğundan dolayı yaptım. sayfanın bookmarkını araks krallığı na ait yabancı sayfalara yerleştirmenizi rica ederim.Celik Adam 23:42, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Safevi Devleti[kaynağı değiştir]

Safevi devleti sayfasında siyasi temelli olduğunu düşündüğüm vandalist hareketler (silme, referansların önenü referansla alakası olmayan düşüncelerin yazılmazı. başlık ve konu tahribatı gibi) Sayfanın düzenlenmesi konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca Vandalism şablonu koyabilirmiyiz bunuda danışmak istedim Celik Adam 20:55, 3 Mayıs 2010 (UTC)

  • Merhaba. Vaktim olursa ilgilenmeye çalışırım. Vandalizm şablonu derken kastettiğiniz {{düzenle}} olabilir mi? — Pınar [m] 00:23, 8 Mayıs 2010 (UTC)
  • Kastettiğim vandalism koruma idi. Aynı yardımı Eyyubiler sayfası içinde isteyeceğim. İlginden dolayı teşekkürler

Celik Adam [m] 22:20, 24 Haziran 2010 (UTC)

Hazar Kağanlığı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Maddedeki doğruluk arz eden bilgileri çıkarmamanı rica ederim... Madde yakında SM adayı olacak...--вяí¢αи76ileti 09:17, 16 Mayıs 2010 (UTC)

Merhabalar. Hazar devletiyle ilgili mesajını aldım. Hazarların Göktürklerden geldiği kanısına hangi kaynaktan ulaştığınızı öğrene bilir miyim? Açıklayıcı, gerçek bilimsel araştırmalara daynan bir refarens bulmanızı öneririm. Göktürk devletinin yıkılması sonunda ortaya çıkan devletler bellidir. Ayrıca Oğuz yabgu devleti diye bir devlet tarihte bulunmamaktadır. Oğuzlar başlarında yabgu denen liderlerin bulunduğu küçük kabileler halinde yaşamaktaydılar. Oğuzları tek bir devlet altında ilk birleştiren kişi Selçuk bey'dir.(http://books.google.com/books?vid=ISBN0700713425&id=jmMpaJZemk0C&pg=PA3&lpg=PA3&dq=%22Jami+Al-Tawarikh%22%2Bsaljuq%2Boghuz%2Bturks&sig=98_xadLFwNz0aimq-Yd6lwzdm30 LINK) Çelik Adam ileti 16:03, 16 Mayıs 2010 (UTC)

Selamalr. Baştav, Şerif. "Hazar Kağanlığı Tarihi", Tarihte Türk Devletleri I, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Yayınları, Ankara, 1987, sf.141 de Göktürklerin Batı kanadını Hazarların oluşturduğu yazmaktadır. Ayrıca maddede Bu sırada Hazarlar, henüz bağımsız bir devlet değillerdi. Fakat Göktürk Devleti'nin 582 yılında Batı ve Doğu Göktürk Devleti olarak ikiye ayrılmasından ve daha sonra da Batı Göktürk Devleti'nin yıkılmasından sonra kendi başlarına bağımsız bir hanlık olarak tarih sahnesine çıkmışlardır. ibaresine benzer ifadeleri de İbrahim Kafesoğlu'nun Türk Millî Kültürü adlı kitabında görebilirsin. Ayrıca Oğuz Yabguluğu konusunda haklısın onu çıakrıyorum ama bilmelisin ki, Hazar Kağanlığı'nın Göktürklerin ardılı olduğu apaçık ortadadır.

Kuzey Kafkasya'nın yerli halklarından biridir ibaresinin kaynağı zaten bağlantılı cümle olduğundan aşağıdaki kaynaktır. Aynı kaynağı ard arda gelen iki cümlede de dipnot olarak göstermek gereksizdir. Ayrıca Şerif Baştav'ın kaynağının güvenilme olduğunu nasıl iddia edersin anlamadım. Şerif Baştav, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü'nde ve Türk Kültürü Dergisinde görev yapan birçokalrınca değerli olarak kabul edilen bir profesördür. Yayın ise gayet akademik bir yayındır.--вяí¢αи76ileti 13:29, 16 Mayıs 2010 (UTC)

Bir de aklıma geldi. Ayrıntılı bir araştırma yapıp yerli ve yabancı kaynakları taradım ama Cücenler hakkında bir şey okumadım. Hazarların Cücenlerin ardılı olduğuna bir kaynak gösterebilir misin?--вяí¢αи76ileti 13:44, 16 Mayıs 2010 (UTC)

Tartışma:Kaçarlar (halk) Takabeg ileti 19:42, 24 Mayıs 2010 (UTC)

Eyyubiler maddesinde Wikipedia'nin TARAFSIZLIĞINA uygunsuzluk var! Bunu düzeltmek vandalizm mi oluyor? AloneTuruk 22:35, 24 Haziran 2010 (UTC)

Tarafsızlığıga aykırı ise bu konuyu tartışma sayfasında tartışmalısın. Kaynak verilerek yazılan bilgileri silmek vandalizme girer. Vereceğin referanslar bilimsel araştırmalara başka ansiklopedi ve tarihçilerin eserlerine dayanmalı vikipedi sayfaları referans gösterilemez. İyi Çalışmalar! Celik Adam [m] 19:31, 25 Haziran 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Celikadam1,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Hadrianscoin.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 21:29, 6 Eylül 2011 (UTC)

Reality 12:34, 12 Eylül 2011 (UTC)

Reality 12:36, 12 Eylül 2011 (UTC)

Reality 21:39, 22 Eylül 2011 (UTC)

Reality 22:36, 24 Eylül 2011 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 13:49, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Eklemiş olduğunuz ŞU dosyada sorunlar bulunmaktadır.---Aguzer#Cx|5|Kasım|2012|18:00|

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.