Kullanıcı mesaj:Buyruka

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Buyruka!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcılya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --Myxomatosis 13:04, 7 Mayıs 2012 (UTC)
Çok teşekkürler. Yavaş yavaş öğrenip uygun şekilde paylaşımlara başlamak niyetindeyim. Buyruka (mesaj) 14:24, 7 Mayıs 2012 (UTC)

Tour de France Sayfası Dış Bağlantılar[kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar kısmına "Tour de France En'leri" başlıklı son derece konuyla alakalı bir link eklemiştim. Ama bir gerekçe gösterilmeden silinmiş. Alan adında Tour de France geçse de içerik olarak konuyla pek alakası kalmamış, güncel olmayan hem de yabancı dildeki sitelerin linkleri dururken, konunun direk içinden, Türkçe bir kaynak niye siliniyor anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler. (Buyruka (mesaj) 15:53, 9 Mayıs 2012 (UTC))

  • Merhabalar. Öncelikle teşekkür ederim konuyu tartışma sayfasında ve mesaj sayfamda gündeme getirdiğiniz için. Aslında yanlış da olsa geri alınan bir işlem bazen yoğunluktan, bazen de dalgınlıkla gerekçelendirilmiyor. Bağlantıyı ilk eklendiği zaman incelemiştim. Bağlantıdaki kaynaklardan birisi İngilizce Vikipedi, ki -belki saçma gelecek ama- herkesin katkısına açık olduğu için güvenilir kaynak olarak kabul görmüyor. Diğer kaynaklar elbette kullanılabilir; ancak Vikipedi'de "dış bağlantıların toplanması" yerine "içerik eklenmesi" çok daha önemli, siz de takdir edersiniz ki. Dolayısıyla eğer mümkünse bu kaynaktaki bilgileri telif hakkı ihlâli yapmadan (birebir kopyalamak yerine kendi cümlelerinizle yazarak veya özet bilgiler ile önemli tabloları aktararak) maddeye eklemeniz gerçekten çok güzel bir katkı ve çok iyi bir başlangıç olacaktır sizin için de. Tavsiyem bu yönde olacaktır; ancak eğer herhangi bir nedenle böyle bir katkıda bulunamayacaksanız, not alarak en kısa sürede gerekli eklemeleri yapabilirim. Tekrar teşekkürler, Vikipedi'ye tekrar hoşgeldiniz! İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 17:17, 9 Mayıs 2012 (UTC)
  • Teşekkürler Utku çok detaylı açıklaman için. Aslında iki konunun nedenlerini de anlayabildim. Şöyle açıklayayım, eklediğim bağlantıdaki makalenin yazarı da benim aslında. Araştırmalar sonucu hazırladığım makeleleri yayınlıyorum sitemde ve konu başlığı da aynı olduğu için en azından dış bağlantılar linkiyle makaleyi paylaşmak istedim. Tahmin etmem gerekirse, bu yolu sitesinin reklamını yapmak isteyen birçok kişi tercih ediyordur. Ama benim asıl amacım bisiklet sevdasının yayılmasına elimden geldiğince katkıda bulunabilmek. Dış bağlantı olarak eklediğim makaleyi de sürekli elime yeni bilgiler geçtikçe güncellemeye devam edeceğim, o nedenle en doğru yöntemin bu şekilde linki paylaşmak olduğuna kanaat getirmiştim. Makaledeki bilgilerin doğruluğuna da inancım tam, çünkü birkaç farklı kaynaktan inceleyerek yazıyorum, bunların arasında İngilizce Wiki de olsa bile. Mesela Tour de France resmi sitesinde verilen bir bilginin yanlış olduğunu düşündüğüm için araştırıp doğrusunu bulup makaleme öyle eklemiştim. Bu nedenlerden ötürü boş vaktim oldukça araştırmalara devam edip sitemde yeni makaleler yayınlamaya devam edeceğim. Yazan ben olacağım için de benzer şekilde içerikleri Viki tarafında yaratmam pek mümkün olmayacak gibi. Dış bağlantılara da eklemek yine de uygun olmazsa, sağlık olsun. (94.55.185.196 21:52, 18 Mayıs 2012 (UTC))

Tour De France[kaynağı değiştir]

Tour de France Yıldızı
tour defrance sayfasında yaptığınız değişiklikler için teşekkürler... Bir şey rica edebilirmiyim? 2014 2015 2016 yıllarınıda yaparmısısnız Bozok33 (mesaj) 06:32, 23 Ağustos 2016 (UTC)