Kullanıcı mesaj:Buvatan-1974

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Uyarı
Uyarı
Hello! Welcome to Vikipedi, the Turkish version of Wikipedia, the free encyclopedia. At the moment, Vikipedi has 607.878 articles, and is one of the largest versions of Wikipedia.

We advise you to read the following points:

  • If you want to find people who can speak English, browse Kategori:User en. For other languages, please check out: Category:Wikipedians by language.
  • If you are a registered user in the Turkish Wikipedia but do not understand Turkish, please add {{Kullanıcı tr-0}} to your user page. This message informs readers —in Turkish— that you do not understand the Turkish language.
  • If you would like to make a request for translation of an article into Turkish, please do so on Vikipedi discussion:Translate group, which is the talk page for Vikipedi's translation group.

Finally, since this is Turkish Wikipedia, we would like you to contribute only in Turkish please. Any other entries will and must be deleted.

Thank you very much for your interest. Regards, --Levent Abi ileti 22:11, 20 Aralık 2008 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --Levent Abi ileti 22:26, 20 Aralık 2008 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; GNU lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, ©, Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Kaynak göstermek tek başına yeterli olamayabiliyor. Ama! Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten bir çok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen herşeyi yaparız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi çalışmalar. --Levent Abi ileti 22:42, 20 Aralık 2008 (UTC)


  • Rica ederim, size de iyi çalışmalar, tekrar bir sorunuz olursa lütfen çekinmeyin Levent Abi ileti 22:48, 20 Aralık 2008 (UTC)
  • İstediğiniz kadar soru sorabilirsiniz. Eğer "arama motoru" ile kastettiğiniz Google ise bu zaman içinde otomatik olarak gerçekleşmektedir. Eklemek istediğiniz madde için Deneme tahtasını kullanarak, buradaki açıklamaları izlemenizi önerebilirim. Eğer 21 Aralık tarihine bir olay olarak eklemek istiyorsanız; değişikliği 21 Aralık sayfasında yapmalısınız. Levent Abi ileti 23:19, 20 Aralık 2008 (UTC)