Kullanıcı mesaj:Bretagno

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba Bretagno, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

 Levent İleti Katkılar   00:07, 25 Aralık 2009 (UTC)


  • Merhabalar Bretagno; öncelikle yeni bir kullanıcı olmanız hasebiyle; Vikipedi'yi bir (örneğin) sözlük sayfası gibi görmemeniz gerekliliğini vurgulamak istiyorum. Bu çıkarıma "entry" sözcüğünüzden ulaştım. Belirttiğiniz değişikliği geri alırken iki kere düşündüm ancak samimi olarak ifade etmeliyim ki emin olamadım. eğer izliyorsanız Vikipedi'de vandalizm yönlü birçok değişiklik olmaktadır. Her gün yüzlerce fan sitesi vb. sanatçı vb. maddelere eklemnmektedir. O nedenle söz konusu topluluğun resmi sitesi olup olmadığına karar veremediğimden geri alıp garanti iş yaomayı tercih ettim. Eğer siz iyiniyetle bunu savunuyorsanız, buyrun, bağlantınızı ekleyin. Hatta size yardımcı olayım burayı: {{Resmi site|adres}} aynen kopyalayıp, adres yazan yere sitenin url'sini http:// olmadan sadece www ile yapıştırın. Ancak Vikipedi kurallarına aykırı değişiklik yapmamaya özen gösterin. Eğer anlamadığınız ya da tereddütte kaldığınız bir şey olursa lütfen soru sormaktan çekinmeyin. İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   00:02, 25 Aralık 2009 (UTC)
  • merhaba, site adresini eklediğiniz madde vikipedinin kayda değerlik sınırları içinde olmadığı için silindi. bilginize. --ki bl 16:52, 25 Aralık 2009 (UTC)

Öncelikle beni kayda değer görüp cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Benim anlatmak istediğim nokta şu, bu makale kaç yıldır orda duruyordu. Ta ki geçen gün grubun sayfasına bir link koyana kadar. Bunca süre boyunca bu makale üzerinden insanlar bizi tanıdılar. Bilgi sahibi oldular. Burdaki makale zaten oldukça kısa bir özetti. Yanlış bir şey de söylemiyordu. Kısa bilgi verip geçiyordu. İsteyen özgürce değişiklik yapabilir diyorsunuz. Ancak burada da bir özgürlük olduğuna inanmıyorum. Ben değiştirdikten sonra değiştirdiğim şey hemen siliniyor. Sizin kabul etmek istemediğiniz nokta şu. Özgür denilmek istiyorsunuz. Özgür ansiklopedi denilmek istiyorsunuz. Ama en basit özgürlüğe de tahammülünüz ne yazık ki yok. Ben buraya bir şeyi yanlış yazmıyorum. Fatih sultan Mehmet'in doğum yılını farklı olarak dayatmıyorum örneğin. Sadece benim bulunduğum çeşme başında değerli olan bir şey size göre kayda değer deil. Siz bana sen yoksun diyorsunuz. Benim sıkıntım bu. Benim varolabilmem için bir kaç bar sahibi tanımam, televizyon sunucuları ile network kurmam, gazete yazarlarına güzel vaadlerde bulunmam gerekiyor. Ben ama bunların hiç birini istemiyorum diye varolmayı haketmiyorum. İnsanlar buraya özgür olmak için geldiler. Özgür olmazlarsa elbette bir başka yere giderler. Gönülden selamlar. --Bretagno 17:43, 28 Aralık 2009 (UTC)

bazı maddeler, hızlı silinmeye uygun olsalar da uzun zaman görülmeden kalabiliyor, görüldüğü zaman siliniyor. özgürlük kavramı üzerine yaptığınız çeşitlemeleri konuşmak isterdim ama, burada yapmakta olduğumuz işle bir ilgisi yok ne yazık ki.. vikipediyi, ansiklopedi kavramını ve kayda değerliği bu ilkeler çerçevesinde konuşmak mümkün ancak sizin bu yönde bir çabanız olduğunu da göremiyorum. siz, biz diye ayırmaya gerek yok, vikipedi herkesindir. onun politikalarını, ilkelerini anlayan ve uygulayan herkesin. selamlar. --ki bl 22:05, 28 Aralık 2009 (UTC)