Kullanıcı mesaj:Bklmnt

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba Bklmnt, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katkıda bulunduğu Vikipedi'ye hoş geldiniz. Katkıda bulunmak için yapmanız gereken tek şey, üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik ve kişisel saldırıdan uzak olmasına, hakaret içerikli ve en önemlisi telif ihlali barındırıyor olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst üçüncü sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portali'nde bulabilirsiniz. Sorularınızı Danışma Masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Deneyimli kullanıcılarımız yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Herhangi bir sorununuzda, diğer kullanıcılarla iletişime geçmekten çekinmeyin.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
Ελληνικά: Δεν ξέρεις Τουρκικά; Κάντε κλικ εδώ.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
日本語: トルコ語は難しいでしょうか。ここをクリックしてください。
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   他の言語   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Kolay gelsin.. --Diyapazon(Mesaj) 11:20, 21 Nisan 2015 (UTC)

Sinem Sevindik sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba, ilgili sayfa telif hakkı ihlalinden silinmiş. Telif sorununu çözmek için; hakları saklı web sitelerinden yazıları kopyalayarak Vikipediye eklemek yerine kendi cümlelerinizle konuyu anlatmalısınız. --Diyapazon(Mesaj) 11:23, 21 Nisan 2015 (UTC)

Düzen sorunu için ise şu sayfalardan yardım alabilirsiniz: Biçem el kitabı, Yardım:Sayfa nasıl yazılır? --Diyapazon(Mesaj) 11:46, 21 Nisan 2015 (UTC)
Dönüşünüze teşekkür ederim. Problemin nereden kaynaklandığını anladım düzelttim. umarım olmuştur. tekrar teşekkürler, Bklmnt (mesaj) 12:40, 21 Nisan 2015 (UTC)
SAYFAMI DUZENLEDIM FAKAT YINE SİLİNDİ NE YAPMAMIZ GEREKİYOR ? Bklmnt (mesaj) 14:17, 21 Nisan 2015 (UTC)
Düzen ve ansiklopediklik açısından uygunsuz olduğu için siliniyor. Maddeyi oluşturmak için acele etmeyin, benzer diğer maddeleri inceleyiniz. Ayrıca size gönderdiğim biçem el kitabı ve Yardım:Sayfa nasıl yazılır sayfaları size yardımcı olacaktır. --Diyapazon(Mesaj) 14:26, 21 Nisan 2015 (UTC)
Merhaba; iletmiş oldugunuz lınktekı bılgılere göre duzenlemeler yaptım. Artık sorun tam çözüldü derken bu seferde kayda değer olmayan kişi hatası alıyorum. Hatanın bu denlı ısımlendırılmesı de ayrıca kötü bir durum. iki gündür bu sayfa ile uğraşıyorum :( Buna nasıl bir çözüm bulabiliriz.?desteklerinizi rica ediyorum Bklmnt (mesaj) 20:40, 21 Nisan 2015 (UTC)
Kayda değerlik ansiklopedik bir terimdir. Bir kişinin Vikipedide yer alması için kayda değerlik kriterlerini sağlaması gerekir. Bununla ilgili olarak şu sayfayı okuyabilirsiniz: VP:KİŞİ. Kayda değerlik sorununu çözmek için; konu hakkında, maddenin yazarı ve konusundan bağımsız taraflarca yayımlanmış kaynaklar (bkz. VP:GÜVEN) eklemelisiniz. Kolay gelsin. --Diyapazon(Mesaj) 00:13, 22 Nisan 2015 (UTC)
  • Şunları da belirtmeliyim: Mesajınızı benim mesaj sayfama yazmazsanız mesajlarınızı fark edemeyebilirim. Veya kullanıcı adıma link verip bana bildirim gelmesini sağlayabilirsiniz. Şunun gibi: Diyapazon. Birde dört adet tilde (~~~~) ile oluşturduğunuz imzanızı mesajın başına değil sonuna atmalısınız. Teşekkürler --Diyapazon(Mesaj) 00:24, 22 Nisan 2015 (UTC)


hatalar için kusurabakmayın cok yabancısı oldugum bir sayfa içerisindeyim. umarım bu sefer başarabilirim, bir sayfayı oluşturamadım dert oldu :( Siz bana yardımcı olamaz mısınız peki bilgileri eklemek konusunda mail adresi ile size iletsem, çok mu şey istemiş olurum , yogunlugunuz arasında buna vakit ayırabilir misiniz ?

Diyapazon Bklmnt (mesaj) 08:11, 22 Nisan 2015 (UTC)

Şöyle yapalım: Kişiler için kayda değerlik kriterleri sayfasından, biyografisini eklemek istediğiniz kişinin, hangi kritere uyduğunu bana bildirin. Konu hakkında ekleyebileceğiniz kaynakları listeleyin. Kayda değer ise, gerekirse sayfayı ben oluştururum. --Diyapazon(Mesaj) 08:22, 22 Nisan 2015 (UTC)


ilginize çok teşekkür ederim. Müzisyen, besteci, müzik grupları için bkz. VP:MÜZİK. bu sayfada kişi hakkında tüm bilgiler mevcuttur. yeterli midir bilemıyorum ama. https://www.facebook.com/pages/Sinem-Sevindik-Official-FanPage/432499870246935?ref=aymt_homepage_panel

Diyapazon Bklmnt (mesaj) 08:28, 22 Nisan 2015 (UTC)

VP:MÜZİK kriterlerine göre bence kayda değer değil. Sayfayı oluşturun. SAS a taşıyalım, oylama yapılsın. --Diyapazon(Mesaj) 08:43, 22 Nisan 2015 (UTC)


Ne gerekiyor ki kayda değer olması için, bahse konu kişi gibi birçok kişinin bu sitede kaydı var :/ peki ben tekrar sayfayı oluşturuyorum, umarım olur. size ilettiğim facebook sayfasına bakabıldınız degıl mı ? Diyapazon Bklmnt (mesaj) 08:49, 22 Nisan 2015 (UTC)

Facebook sayfası dışında kaynak yok, sorun burada --Diyapazon(Mesaj) 08:52, 22 Nisan 2015 (UTC)


bunlar yeterli midir ? https://www.youtube.com/results?search_query=sinem+sevindik http://search.izlesene.com/?kelime=sinem+sevindik http://www.eyupmusiki.com/egitim-kadromuz/ (koro şefi sinem genç olarak geçiyor.) ayrıca bahse konu kişi Trt sanatcısı, radyo programcısı trt kent radyo ıstanbulda her cuma aksamı Diyapazon Bklmnt (mesaj) 09:02, 22 Nisan 2015 (UTC)

Dediğim gibi sayfayı oluşturun, kaynakları maddeye ekleyin. Oylama yapılsın, sonuca göre kalır veya silinir. --Diyapazon(Mesaj) 09:06, 22 Nisan 2015 (UTC)

hala deniyorum :( kaynak eklemekte epey zormuş. Diyapazon Bklmnt (mesaj) 09:31, 22 Nisan 2015 (UTC)

Kaynak gösterme şablonlarını kullanabilirsiniz isterseniz. --Diyapazon(Mesaj) 09:41, 22 Nisan 2015 (UTC)

Allahım! çok afedersınız ama sıyırmak uzereyım :( Hata Hatalı ya da eksik CAPTCHA. böyle bir hata alıyorum :( size şifremi versem olmaz mı Diyapazon Bklmnt (mesaj) 09:45, 22 Nisan 2015 (UTC)

Şifrenizi kimseye vermeyiniz. Acele etmeyin, bugün bitirmek zorunda değilsiniz. --Diyapazon(Mesaj) 09:51, 22 Nisan 2015 (UTC)


( Hata Hatalı ya da eksik CAPTCHA. bu hatanın sebebi nedir? Diyapazon Bklmnt (mesaj) 10:32, 22 Nisan 2015 (UTC)
CAPTCHA daki harfleri/rakamları yanlış mı giriyorsunuz? --Diyapazon(Mesaj) 10:35, 22 Nisan 2015 (UTC)

sanırım onları yanlıs gırmısım, şimdi oldu. ınsallah bu sefer olmustur. Diyapazon Bklmnt (mesaj) 10:42, 22 Nisan 2015 (UTC)

Maddeyi biraz düzenleyip, sas oylamasına açacağım --Diyapazon(Mesaj) 10:46, 22 Nisan 2015 (UTC)

sabrınıza alakanıza çok teşekkür ederim. peki sizce onaylanması ıcın gereklı baska neler ekleyebılırım ?

Diyapazon Bklmnt (mesaj) 10:49, 22 Nisan 2015 (UTC)

Silinmemesi için kaynak ekleyebilirsiniz. Kaynak derken şundan bahsediyorum: VP:GÜVEN. Zira ekledikleriniz güvenilir kaynak değil. --Diyapazon(Mesaj) 11:38, 22 Nisan 2015 (UTC)
S VP:GÜVEN bu sekılde eklersem sorun cozuluyoer mu ? anlayamadım bu guven konusunu pek :/ Diyapazon Bklmnt (mesaj) 11:49, 22 Nisan 2015 (UTC)
Hayır, şundan bahsediyorum: Mesela ekşisözlük güvenilir bir kaynak değildir. İçeriği kullanıcılar tarafından oluşturulur, Editoryal denetimi yoktur. Forum siteleri, bloglar vs. güvenilir bir kaynak değildir. İçeriği kullanıcılar tarafından oluşturulur, Editoryal denetimi yoktur. Vikipedi, güvenilir bir kaynak değildir. İçeriği kullanıcılar tarafından oluşturulur, hiçbir devriye, hizmetli buradaki bilginin doğruluğunu garanti edemez. Kaynağın güvenilir kabul edilebilmesi için Güvenilir kaynaklar sayfasındaki kriterleri sağlaması gerekir. Açıklayıcı olmuştur umarım --Diyapazon(Mesaj) 12:02, 22 Nisan 2015 (UTC)

şimdi oldu mu ? bir bakabılır mısınız. korkarım yakında benı engelleyeceksınız, gerçekten kusurabakmayın cok ugrastırıyorum sızı. Diyapazon Bklmnt (mesaj) 12:17, 22 Nisan 2015 (UTC)

Kaynak olayını anlamadığınızı düşünüyorum. Şöyle örnek vereyim. Bu benim oluşturduğum bir madde: Türk Sineması Araştırmaları. Ne yapmışım? Eklenen her bilgi için farklı farklı kaynaklar göstermişim. Kaynakça kısmında açıkça görülebiliyor. Buradaki Kaynakça kısmı ile oluşturduğunuz maddedeki Kaynakça kısmını karşılaştırın(!)... Neyse ben daha fazla uzatmak istemiyorum. Madde şu anda silinmeye aday sayfalarda oylamaya açık. Oylamanın sonucuna göre kalır veya silinir. --Diyapazon(Mesaj) 12:35, 22 Nisan 2015 (UTC)


https://tr.wikipedia.org/wiki/Ay%C5%9Fe_%C4%B0nak_Ekiz ile bahse konu kişi arasında ki fark nedir? çünkü kariyer bilgileri hemen hemen aynı, aynı unıversıteden mezun hatta trt ıstanbul radyosunda koroda birlikte yer alıyorlar.

Diyapazon Bklmnt (mesaj) 14:22, 22 Nisan 2015 (UTC)

Her iki madde de kayda değer değiller. Verdiğiniz örnek madde silindi. Oylama sonucunda muhtemelen sizin maddeniz de silinecektir. --Eldarion 14:57, 22 Nisan 2015 (UTC)

Yazışmaları baştan sona tekrar okudum atladığım birşey mi var diye ve sayfaya baktım 1-2düzeltme yaptım.Yazışmalarda sürekli vurguladığınız kaynak sorunu nasıl çözebilirimin üstünde uzun bir süre nette araştırma yaptım fakat eklediğim kaynaklar dışında gösterebilecek herhangi bir kaynak bulamadım malesef yada yok diyebiliriz.Bu sayfayı bu şekilde çıkarsak ben internete bilgi düştükçe ekleme yapsam silinmesinden daha iyi olmazmı? DiyapazonBklmnt (mesaj) 18:43, 22 Nisan 2015 (UTC)

merhaba; Yanılıyorsunuz, ben bklmnt dışında herhangi bir üyelik alıp bahsettiğiniz sayfalara belirttiğiniz şekilde yazılar yazmadım. Neden özellikle Benim hocam için oluşturmak istediğim sayfaya bu tarz yazılar yazılmış ve kim tarafından yazılmış bende merak ettim. Açıp okuduğumda da gayet seviyesiz yazılar olduğunu gördüm. Sayfanın onaylanabilmesi için bu şekilde yazılar yazacak değilim tabi ki. Sayfanın Kayda değer olmadığı için silinmeye aday görünmesi de çok kötü bir cümle. Kayda değer bulunmamak? kulağa hiç hoş gelmiyor. :( Diyapazon Bklmnt 06:31, 23 Nisan 2015 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Ayrıntılı telif açıklaması.

Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; Creative Commons lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Site sayfalarında bu konuda herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından otomatik olarak korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Unutmayın; alıntılarınıza kaynak göstermeniz tek başına yeterli değildir. Fakat alternatifler var elbet:

  • Alıntı yaptığınız site size aitse ya da site yetkililerinden izin aldıysanız; ilgili web sayfasının yüklü olduğu sunucuya bağlı yetkili bir e-posta adresinden, permissions-tr@wikimedia.org adresine; kendi web sayfalarından yapılacak her türlü içerik alıntısının Vikipedi'de kullanılmasına Creative Commons lisansı çerçevesinde izin verildiğini belirten bir e-posta yazılması bir çözümdür. Ya da;
  • Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.
  • Telif yasalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayınız.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten birçok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen her şeyi yaparız. Tekrar hoş geldiniz, iyi çalışmalar.
Diyapazon(Mesaj) 11:23, 21 Nisan 2015 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoş geldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız: Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
Eldarion 20:50, 21 Nisan 2015 (UTC)