Kullanıcı mesaj:Bahadır Yiğit

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Bahadır Yiğit, Vikipedia'ya hoş geldin.

Yazilarina interwiki (diger Wikipedi'lere baglanti), kategori ve makale isminin degisik kisa yollarini eklemeni oneririm.

Boylece başkalarinin yazını bulmasi kolaylaşır, çift yazım önlenir.

Calışmalarınızda başarilar, Citrat 05:08, 19 Mayıs 2005 (UTC)


Yazilarina interwiki (diger Wikipedi'lere baglanti), kategori ve makale isminin degisik kisa yollarini eklemeni oneririm. yazmışsınız. ben bir kaç eklemede bulunduğum halde neyin nasıl yürüdüğünü galiba pek anlamadan devam ediyorum. bana ne demek sitediğinizi biraz daha açık yazabilirmisiniz?

Bahadir yanlis anlamadiysam yukaridaki yazini bunlari nasil yapacagim diye soruyorsun. Her seyden once calismalarini taktir ettigimi ve devaminin suremenisini temin ettigimi isterim. Ozetle sorularin cevaplari soyle:

1) Interwiki icin: Ben genelde makalenin ingilizce karsiligini buluyorum ve orada edit sayfasini acip interwikileri (genelde en altta bulunuyor) Turkce yaziya kopyaliyorum. Tabii icinde Turkce varsa cikartiyorum, ve Ingilizce'yi ekliyorum. Basina "interwiki" yaziyorum, ve degisiklik olarak da interwiki eklendi yaziyorum.

2) Kategori acmak ve kategorilmek de cok zor degil ancak Turkce'nin kategorileri diger wikilerdan farkli; mesela fotografcilikla ilgili olan yazilarini "Fotografcilik" kategorisi altinda toparlayabilirisin. Kategorilerden yaklasan biri icin cok derli toplu olur hepsini bir arada gorebilmek.

3) Makelenin degisik basligi soz konusu olabilir. Ornegin Apertur, Aperture, Diafram ve senin yazdigin "isik duzenegi" gibi... Hepsi ayni basliga cikiyor. Hangisinin ana baslik olacagi tartismali olsa da bir isim digerlerinden daha uygun oluyor genelde. Ben prensip olarak yazi kisaltmalarini uzun isimlerine yonlendiriyorum. Olasi yazim varyasyonlari ve yazim yanliklarini da eklemek (ingilizce Wikipedia'da oldugu gibi) bir cok acidan kullanciya kolaylik saglamakta. Yonlendirmenin kodu oldukca basit: "redirect" yazarak oluyor.

Umarim bu bilgiler aciklayici olmustur! Citrat 04:19, 13 Haziran 2005 (UTC)

PS: makaleyi her seferinde kaydetmeden once "On izleme yaparsan" o kadar cok girdi yapmana gerek kalmaz. Elindeki bilginin kaybolmasindan korkuyorsan, on izlemden once yazinin kodunu ctrl+C ile kopyalabilirisn.


Selam Bahadir, Bir kac konu basligi baslattigini gordum ve bir konuya dikkatini cekmek istedim. vikipedi bir ansiklodi oldugu icin sadece sozluksel icerikten kaciniyoruz. Cunku zaten o is icin http://tr.wiktionary.org sitesi mevcut. Ama tabiki de baslamak anlaminda tanimlari koymakta sakinca yok. Iyi calismalar --Özgürmesaj 15:30, 19 Mayıs 2005 (UTC)


tekrar merhaba. Makalelere imza koymadigimizi hatirlatmak istedim. --Özgürmesaj 18:47, 12 Haziran 2005 (UTC)

  • Makalelere imza koymadigimizi birkez daha hatirlatmak istiyorum. --Dbl2010mesaj 17:02, 28 Haziran 2005 (UTC)

Vikipedi:Politikalar ve yönergeler ve Sayfa silme kriterleri tartışma sayfalarina katılırsanız sevinirim. Citratmesaj 13:40, 10 Temmuz 2005 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı olmayan (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! -  Levent İleti Katkılar   20:27, 7 Mart 2009 (UTC)


  • Önceden tanıdıklarım hariç, ilk kez bu kadar eski bir kullanıcıya rastlıyorum, tekrar hoşgeldiniz. Eklediğiniz maddeyi telif gerekçesiyle sildim. Uzun süredir katkı yapmamışsınız ama son zamanlarda Vikipedi'de telif ihlallerine biraz fazla özen gösteriyoruz. Ayrıntılı açıklama içeren şablonu alta ekliyorum. İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   20:30, 7 Mart 2009 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Ayrıntılı telif açıklaması.

Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; GNU lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Kaynak göstermek tek başına yeterli olamayabiliyor. Ama! Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten bir çok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen herşeyi yaparız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi çalışmalar. -  Levent İleti Katkılar   20:30, 7 Mart 2009 (UTC)