Kullanıcı mesaj:Aynamahruti/2016/Şubat

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Gerekçe yok[kaynağı değiştir]

İlgili tartışma sayfasında gerekçe yok, lütfen ısrarcı olmayınız. Kibele durumu belirtmiş, bu şekişde sayfa taşıma olmaz. Saygılarımla Nukteolog Mesaj 13:30, 16 Şubat 2016 (UTC)

maddeyi aynen kopyalayarak yeni bir madde oluşturmuşsunuz. isim değişiklikleri bu şekilde yapılmıyor. geri almakta ısrarcı olmayın lütfen ve maddenin tartışma sayfasın neden bu isim değişikliğinin yapılması gerektiğini yazın. --kibele 13:06, 16 Şubat 2016 (UTC)

Gerekçe Var[kaynağı değiştir]

Birinci Rjev-Vyazma Muharebesi tartışma sayfasına bakın. Sayfa taşıma taleplerinede eklendi. Aynamahruti (mesaj) 13:36, 16 Şubat 2016 (UTC)

Geri dönüş[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Üç geri dönüş kuralı politikası uyarınca dört veya dörtten fazla kez başkalarının değişikliklerini geri almaktan kaçınınız. --Uğurkentmesaj 15:50, 19 Şubat 2016 (UTC)

Sayfa Değişikliği[kaynağı değiştir]

99000 değişikliğiniz var diye okumadan değişikliklere müdahale edemezsiniz. İletişim problemi var burada. Trwiki'nin neden bu kadar kuru kaldığının göstergesi. Siz böyle meselelere takılırsanız ilerlemez.Aynamahruti (mesaj) 21:12, 19 Şubat 2016 (UTC)

Lütfen nazik olunuz. Vikipedi'de ad değişiklikleri kişisel yorumlarla değil, görüş birliğiyle yapılmaktadır. --Superyetkinileti 21:17, 19 Şubat 2016 (UTC)

Ben değişikliklerimde gerekçemi belirttim sayfa değişikliğine başvurdum ancak doğru dürüst iletişim kurmadınız. Sayfa taşımayı farklı bir yolla yapıyor olabilirsiniz. Ancak konunun çözümüne katkı yapmadan değişiklikleri geri alamazsınız.Aynamahruti (mesaj) 21:18, 19 Şubat 2016 (UTC)

Siz nazik olun. İletişim kurmamanız kabalıktır. Aynamahruti (mesaj) 21:20, 19 Şubat 2016 (UTC)

Yaptığım katkıları inceleyin amacımın polemik değil trwiki yi geliştirmek olduğunu görürsünüz. Aynamahruti (mesaj) 21:24, 19 Şubat 2016 (UTC)

Rjev Muharebeleri sayfasını siliyorum. Birinci Rjev-Vyazma Muharebesi taşınmadığı için. Bu seferde bunu geri alıyorlar. Lütfen değişikliği kontrol eder misiniz?Aynamahruti (mesaj) 11:04, 20 Şubat 2016 (UTC)

Birde Bu tartışma sayfasına ne zaman cevap gelecek? Bu sekilde bariz bir yanlış korunmuş oluyor. Aynamahruti (mesaj) 11:08, 20 Şubat 2016 (UTC)

  • Neden silmek istiyorsunuz? --Mavrikantmsj 19:53, 20 Şubat 2016 (UTC)
    • Taşıma işlemi öyle yapılmadığı gibi silme işlemi de öyle yapılmıyor. Silinmesi için {{sil|SİLME NEDENİ}} şablonunun sayfaya eklenmesi gerekiyor. Bu kadar uğraşmak yerine birine amacınızı tam açıklasaydınız keşke. Silme şablonunu ekledim ve ilgili arkadaşa mesaj attım. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 20:26, 20 Şubat 2016 (UTC)

Burası VP:MİLLİ ansiklopedi değildir. VP:TBA uyarınca her konuya eşit mesafeden bakmalıyız. Birçok kaynak tarafından belirtilen kaynaklı içerikleri çıkartmaktan kaçınınız. Bu size son uyarımdır. --Uğurkentmesaj 22:18, 20 Şubat 2016 (UTC)

Ermeni Kırımı İddiaları[kaynağı değiştir]

Yaptığım düzenleme nedenini çok bariz belirttim! Vikipedi aynı şekilde iddia yeri de değildir! VP:TBA Milliyetçilik demeniz sığı bir yaklaşımdır, sizi düzeyli konuşmaya davet ediyorum.Aynamahruti (mesaj) 22:28, 20 Şubat 2016 (UTC)

Madde bu haliyle Türkiye'ye zarar vermektedir diyen siz değil misiniz tartışma sayfasında. Vikipedi'nin amacı Türkiye'yi yüceltmek değildir. Size doğruları söyleyerek gerekli açıklamalarda bulunuyoruz. --Uğurkentmesaj 22:31, 20 Şubat 2016 (UTC) Sen hangi hakla beni SON KEZ UYARIYORSUN? Bu yaptığın Vandallıktır. Ben yaptığım değişikliğin sebebini açıkça belirttim, sense beni tehdit ediyorsun. Bu yaptığın terbiyesizliktir. Vikipedi politikalarına terstir. Şimdi meseleyi kişiselleştirme. Burada konu bu Madde'nin Vikipedi'nin tarafsızlığına zarar vermesidir sen bana tarafsızlıktan söz ediyorsun. Maddenin kendi herşeyi taraflı. Bu madde olacak elbette ancak ERMENİ SOYKIRIM İDDİALARI ve ERMENİ TEHCİRİ olarak iki ayrı sayfada.Aynamahruti (mesaj) 22:35, 20 Şubat 2016 (UTC) Sizinle tartışmaya girmek gibi bir amacım yok. Size söyledik başkalarının değişikliklerini geri almayın, sayfaların içeriğini silmeyin diye. Ben de diyorum ki büyük çaplı değişiklikleri topluluğa danışmadan elinizde kaynak olmadan yapmayınız. --Uğurkentmesaj 22:40, 20 Şubat 2016 (UTC)

Sözde Ermeni Kırımı[kaynağı değiştir]

Konu gibi maddenin adı da böyle olmalı. Bakın bu milli bir bakış açısı değildir. Konu İDDİA'dır. Eğer maddenin kaynaklı olduğunu söylüyorsanız neden taraflı olduğuna dair şablonu çıkarıyorsunuz??? Kimi koruyorsunuz? Vikipedi'yi mi hiç sanmıyorum. Elimizde bu kadar kaynak var deyip maddeyi taraflı bırakamazsınız savunma makamı YOK burada! Bu hukuksal olarak bir iddia bir takım ülkeler siyasi olarak öyle işine geliyor diye iddialar gerçek olmuyor. O sebeple değişikliğimi geri almayın ve sayfayı dengeleyecek kaynak bulun sayfa adını Ermeni Kırımı İddiaları na çevirin Aynamahruti (mesaj) 23:31, 20 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Aynamahruti,
1.Uzlaşı aramadan, zaten zorlukla orta yol bulunan bu tür maddelerde köklü değişikliklere gidilmemesi gerekir. Bunları tartışma sayfasına yazın.
2.Tartışmalarınızı ve değişikliklerinizi saldırgan üslup kullanmadan yapın, karşınızda hasımlarınız yok.
3.Beğenmediğiniz kaynakları daha çok okumanızı öneririm. Tümünün Ermeni yanlısı olmadığını farkedeceksiniz. Bu kaynakları kaldırıp, ardından 136 kaynak bulunan maddeye kaynaksız şablonu koyup, kimsenin bu değişiklği geri almaması beklenemez.
4.Devriyelerle değişiklik savaşına girmeyin.
5.600000-1800000 gibi geniş bir aralığı kaynaklarıyla kaldırıp yerine belli olmadığını ve bunu belirten kaynağı eklemenizi hiçbir devriye kabul edemez. Uğraşınızı bu yolda devam ettirmeniz sonuç vermez.
6.Israrla bu değişiklikleri yapmanız en azından maddenin koruma seviyesinin değişmesine neden olacaktır. Dolayısıyla vazgeçmeniz yerinde olur.
7.Size yapıcı önerim, taraflı bulduğunuzu nedenleriyle birlikte tartışma sayfasında belirtmeniz en mantıklı olacaktır. Taraflı şablonunu daha kalıcı olarak maddede bulundurabilmenizin tek yolu budur.
8.Eklediğiniz TTK kaynağının da bir değeri var, o yüzden onu tek başına ayrıca ekleyeceğim.
Diğer çalışmalarınızda başarılar dilerim.iazak (mesaj) 23:52, 20 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba İazak,

1. Konunun zor bir konu olduğu için rakamlar belirlenene kadar belli değil yazmak en orta yol. Zaten konunun iddialar üzerine kurulu olduğuna karşı çıkamazsınız. Bu sebeple "Ölü" sayısı yerine "Etkilenen" sayısı yazılmalı. Çünkü bu bir göç.
2. Konuyu sizin gibi propaganda amaçlı yazılmış kaynakları temel alan Vikipedistler hep Milliyetçilik platformuna çekmeye çalışıyorsunuz, demagoji yapıyor ve değişikliği durmadan geri alarak asıl siz değişiklik savaşına giriyor ve saldırganlık yapıyorsunuz. Bu haksızlığa ses çıkarmak saldırgan üslup oluyor. Eğer sizden önce yazılmış, net, tarafsız ve kaynaklara dayanan gerekçeleri okumazsanız bende size OKUmanızı söylerim, bu saldırgan üslup değildir sizin saygısızlığınıza karşı cevaptır, hakaret yoktur.
3. Bakın tekrar söylüyorum ben konunun gerçekler tabanına çekilmesini savunuyorum, Beğenip Beğenmeme meselesi değil bu. Bu kaynakların fazlasıyla Türkiye'ye Sevr'i dayatan ülkelerin propagandasını Sevr dönemlerinde yazan misyonerlerin sadece Ermeni kaynaklarına dayanan siyaset ile şekillenmiş kaynaklar olduğu bilinmekte. Bakınız bu kaynaklar Devlet Arşivleri'ne dayanmıyor, eğer bana Ermeni Patrikhanesi kayıtları derseniz bende size Osmanlı arşivleri derim. Gene EN BAŞA dönüyoruz siz tek taraflı kaynaklar ile maddeyi şekillendiriyorsunuz, kimse konuyu kapatalım demiyor, bu maddeyi dengeli bir hale getirelim diyoruz. İDDİA olduğunu belirtelim diyoruz!
4.Devriye olmanız size Değişiklik Savaşına girme hakkını tanımaz. Bana demagoji yaparsanız, "gereksiz kaynak silmek" "yapıcı olmayan değişiklik" vb. bende değişikliği sonuna kadar geri alırım.
5. Auron2000 kaynağında yazılan 1,8 milyon sayısı 1894-1923 arası toplamı için verilmiş genel bir tahmin olup, maddeyle ilgili değildir. Maksimum değeri, (o da yüksek ama) 1,5 milyon olarak güncelliyorum. Kaynağı kaldırmıyorum. Bunu siz demişsiniz. KOMİK! Ölü sayısını pazarlık meselesi haline getirmeniz KORKUNÇ ve KABUL EDİLEMEZ. Bu sizin konunun ciddiyetini kavrayamadığınızı gösterir ya da propagandayı mümkün olduğu sürece orada tutmaya çalışıyorsunuz. Bir kere tarih olarak 1915ten bahsediyoruz Tehcir Politikasını ve sonuçlarındaki sözde kırımı yazıyoruz maddede. Eğer 1894-1923 arasından konuşacak kaynaklarınız varsa bunu dediğim gibi İDDİAolarak bir sayfa açın ve orada tartışın. Olması gereken şu Ermeni Tehciri diye bir sayfa ve bunun alt sayfaları olmalı Ermeni Soykırım İddiaları ve Ermeni Çeteler ve buna Türk Halkının Çektiği Zulümde eklenmeli. Holokost tarzı bir kırımdan söz ediyorsunuz bu propaganda değil de nedir? Sanki orada hiç Türk katledilmemiş gibi! 1923 ayrı bir KOMİK durum: Kurtuluş Savaşı sırasında bölgedeki Ermenilerin çoğu zaten tehcir ettirilmiş veya göç etmişti ve Türk ordusunun Ermenilere dair bir hareketi hiç olmamıştır. Zaten ortadaki yaygın İddia soykırım tarihinin 1915 olduğudur.
6. Tartışma sayfasında kaynak gösterdim ve bu kaynakla değişiklik yaptım kaynak sayısını mı savaştıracağız? 100 tane kaynak bulmanız eğer o kaynaklar siyasi amaçla yazılmışsa bir şeyi kanıtlamaz. Ben Orta Yol öneriyorum. Eğer illa bir rakam girilecekse Türk Kaynakları ve Ermeni Kaynakları diye olmalı ve bu Ölü sayısı değil Etkilenen sayısı olmalı çünkü kimse kaç kişinin öldüğünü bilmiyor.
7. Sizi konuyu polemik haline getirmenin dışına kaynaklı konuşmaya davet ediyorum, gerekçeli değişikliklerimi geri almamaya davet ediyorum. HİÇ gerekçeli değişikliğime gerekçeli cevap alamadım ki çıkışım o sebepledir, gerekçeler hep kestirme ve konuyu kapatma şeklinde.

Size de çalışmalarınızda başarılar.Aynamahruti (mesaj) 09:51, 21 Şubat 2016 (UTC)

Ayrıca son eklediğim kaynaklara bakın tartışma sayfasında bunlar ışığında sayfayı yeniden düzenlemeye davet ediyorum sizi.1923'e cevapta var orada. İstediğiniz tarih aralığını alın Osmanlı topraklarında ölen Ermeni sayısı 1 milyonun yanına yaklaşamaz. Nitekim tehcir edilen Ermenilerden büyük çoğunluğu konsolosluk kayıtlarında sağ olarak geçiyor kesin olmayan 100 binlik bir rakam ki bunun da ne kadarı ölü bilinmiyor. Bunları daha öncede söyledim ama cevap alamadım, sadece demagoji gördüm. Madem meselenin zor olduğunu biliyorsunuz keşke bu gerekçelerimi okusaydınız ve bunun milliyetçilik olduğunu söyleyen sığ yaklaşımdan önce tartışma sayfasına baksaydınız.Aynamahruti (mesaj) 10:31, 21 Şubat 2016 (UTC)

Amacım Vikipedi'yi korumak ve böyle siyasi emellere alet etmemek. Ve evet Türkiye'yi savunuyorum çünkü Vikipedi'yi suçlama yerine çevirmişsiniz. Ancak savunmak için maddeyi kullanmıyorum maddeyi tarafsız hale getirmeye çalışıyorum çünkü ortada kanıtlanmış birşey yok madde böyle gerçekmiş gibi durunca iftira oluyor.Aynamahruti (mesaj) 10:36, 21 Şubat 2016 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Lütfen diğer kişilerin değişikliklerini hemen geri almaktan kaçının. Devam ederseniz, kimsenin 24 saat içinde bir maddeyi üç defadan fazla eski haline çeviremeyeceğini belirten üç geri dönüş kuralı ihlal etmeniz nedeniyle Vikipedi'de değişiklik yapmanız engellenebilir.

Not: Buna ayrıca maddenin eski bir halini geri getirmek de dahildir. Teşekkürler, iyi değişiklikler! --kibele 11:48, 21 Şubat 2016 (UTC)


Merhaba Aynamahruti,
Detaylı yazarak sizi makul güncellemelere yönlendiremeyeceğimi anlıyorum. Genel bir anlayışı paylaşacağım ve bunu önyargısız olarak bir düşünmenizi rica ediyorum. Şunu belirteyim ki yazdığımı ona göre değerlendirin. Sandığınızın aksine büyük çoğunlukla okuduğum taraflı yayınlar, Türk-Osmanlı tarafından taraflı idi. Bu konuya ilgim başlayalı 30 yılı geçti, okumaya 80'li yıllarda Kamuran Gürün ile başladım. "Ne olursa olsun inkâr" politikalarının, Türk-Osmanlı tezlerine en büyük zararı verdiğini de yaşayarak gördüm. Tezi savunacak olan niyetin Hitler'inkinden büyük farklarını ortaya koymaktır. Bunların en basiti de, bu konuda 1673 kişinin Osmanlı mahkemelerinde yargılanmasıdır. Bunun üzeinde durmanızı, bu alt başlığı genişletmek için çaba göstermenizi önemle öneririm. Bu amacınıza çok çok daha iyi hizmet edecektir. Hem yukarıdaki engellenme uyarısından da kurtulmuş olursunuz.
İyi çalışmalar. iazak (mesaj) 16:00, 21 Şubat 2016 (UTC)

Kudelski merhaba,

2 virgül için geri alma işlemi yapmanın anlamı yok, maddeye katkı yaptığım sırada gördüm düzelttim diğer herkesin yaptığı gibi, sırf değişiklik olsun diye değil öyle bile olsa geri almaya lüzum yok. Yeni bir kaynak ekledim.Aynamahruti (mesaj) 20:48, 22 Şubat 2016 (UTC)


Virgül dışında bir değişikliğinizi geri almadım bu konuda da şuradaki virgül kuralını baz aldım. Cümle yeterince uzun olmadığı için özneden sonra virgül kuralına uygun değil. Kişiselleştirilecek bir şey değil. --Kudyaz 20:53, 22 Şubat 2016 (UTC)

Böyle basit bir mesele kişiselleştirilmez sadece geri alma işlemine gerek yoktu onu söyledim. İyi vikiler. Aynamahruti (mesaj) 20:55, 22 Şubat 2016 (UTC)

Geri almak alınılacak bir şey değil bunu söylemeye çalışıyorum. Ben de yanlış bir şey yapabilirim geri alınır sorun nedir burada anlamadım. Maddeyi değiştir sekmesine bakıp öyle çıkarsam virgülü sorun olmayacak mıydı? --Kudyaz 20:57, 22 Şubat 2016 (UTC)

2 virgül için bu kadar cümle kurmaya değmez :) basit bir şey virgülün olup olmaması hiçbir şeyi değiştirmiyor vakit kaybetmeye değmez Vikipedi'de yaygın bir geri alma refleksi var ondan dolayı söyledim yoksa konunun virgülle ilgisi yok. İyi çalışmalar. Aynamahruti (mesaj) 21:14, 22 Şubat 2016 (UTC)


İçerik Üzerine Yorum[kaynağı değiştir]

Sayın Kudelski,

Her şeyi bir yana bırakalım, kitap dolusu arşivi olan ve taraflılığını koruyan bir maddeden söz ediyoruz. Neden taraflı diyorum? Çünkü ortada bir uzlaşı yok...!

Bu uzlaşıyı bulmak adına, ortaya devlet arşivi belgeleriyle desteklenmiş gerekçeler sundum. Ama cevap alamadım... Onun yerine bahsi geçen kullanıcılar kişisel mesajlarda manipülasyona gittiler ve nezaketi bahane ettiler. Bunu derken nezaketi bir kenara bırakalım demiyorum, ben bizzat defalarca Vikipedi politikalarını vurguladım ve çıkışlarım kişisel değildi bunlar haklı serzenişlerdi.

Aynı şekilde bahsi geçen kullanıcılara nasıl açıklama yaptıysam size de geri alma gerekçemi yazdım. Bu açıklamalarımın değişiklik savaşına meydan vermemeye yönelik olduğunu anlarsınız umarım. Ben size nasıl bu konuda açıklama yapıyorsam sizinde benimle iletişime geçmenizi beklerdim.

Neden nezaket sorunu olduğunu düşünüyorsanız lütfen, yazın.
"Ermeni Propagandacısı" hakaret değildir, gerekçelere cevap vermemek ve inatla değişikleri geri almak sonucu sorulması gereken bir sorudur. "Korkunuz nedir? gayet makul bir soru, konuya bu belgeleri eklemekte korkularını söylesinler çünkü kaçıyorlar.
Sayfaya koyduğum onca kaynaklı gerekçeye rağmen, orta yol bulma çabasına rağmen bana uyarı mesajı atmanızın sebebi nedir?
Arşivde benim tartışma sayfasına eklememden çıkarttığınızdan çok daha öteye giden konuşmalar var. Açıklama lütfen.


Cevabınızı ve uyarı şablonunu kaldırmanızı bekliyorum, İyi çalışmalar.Aynamahruti (mesaj) 00:14, 23 Şubat 2016 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Lütfen Vikipedi'nin "kişisel saldırı yasaktır" politikasına bir göz atın. Bireyler, kurum-kuruluş ya da oluşumlar üzerine değil, içerik üzerine yorum yapın. Hakaret ve kişisel saldırılar sadece topluluğa zarar vermekle kalmaz katılımcıları da caydırır. Unutmayınız ki, kişisel saldırılar, toplulukta yaratabileceği rahatsızlık sebebiyle engellenmeye yol açabilir. Lütfen soğukkanlı olunuz ve değişiklik yaparken bunu aklınızdan çıkarmayınız. - Kudyaz 23:46, 22 Şubat 2016 (UTC)



Tartışmaları okumadım. Şöyle bir göz gezdirip en altta olduğu için sizinkini gördüm ve içerik üzerine değil kullanıcı üzerine yorum olduğu için kaldırdım. Diğer kullanıcılar da sizin için benzer şeyler yapmışlarsa siz de o ifadeleri kaldırın ben tek tek kim ne demiş diyip kaldırmak zorunda değilim. Neden o şekilde yazdığınız da beni ilgilendirmiyor. Nedenleriniz olabilir ama bu üslupla konuşmayın. Mümkünse yorum yapmadan önce derin bir nefes alıp sakinleşin, bu üslubu kullanmamaya çalışın. Size gönderdiğim politika çok net. Kişiler üzerine değil içerik üzerine yorum yapnız! İyi çalışmalar. --Kudyaz 00:18, 23 Şubat 2016 (UTC)

Şunu da okuyun. Mümkünse başkasına yazdığınız mesajları başkasına göndermeyin. Gönderiyorsanız dostane duyuru sınırını aşmamaya çalışın. Tartışmada yanınıza çekmek için yandaş aramayın. Bir kullanıcıyı illa bir tartışmaya çekmek istiyorsanız uygun bir dille yapın. --Kudyaz 00:21, 23 Şubat 2016 (UTC)

Geri dönüşünüzü ben de takdir ettim lakin ortada açık bir ihlal olduğunu değiştirmiyor bu. Tartışma ortamına girmek istemediğim için ilgili tartışmada fikir beyan etmedim ya da sayfalarda değişiklik ya da onaylama işlemi yapmadım. Bir tavsiye olarak alırsanız bir süre değişik konularda sayfalarla ilgilenmenizi öneririm. Tartışma ortamı kızıştığı zaman insan sinirlerine hakim olamayabiliyor ve yazdıkları önüne uyarı ya da engel olarak geri dönebiliyor. İlla katkılarınıza aynı konularda devam etmek istiyorsanız da kişilere yönelik ithamlar yapmadan madde üzerindeki değişikliklerinizi, nedenlerini ve kaynakları açıklayan yorumlar yapmanızı rica ediyorum. Gördüğüm kadarıyla bunu yapıyorsunuz, ancak sadece bunu yapsanız ortada bir sorun kalmayacak. İyi çalışmalar. --Kudyaz 00:35, 23 Şubat 2016 (UTC)
İkinci mesajınıza yanıt olarak da herkes herkesi belirli tartışmalara çekebilir. Bunun bir sınırı olmak kaydıyla tabii. Bunu yaparken bana yazılmış bir mesajı başkasına copy-paste yapmazsanız ve Merhaba x kişisi x tartışmasında şöyle bir konu tartışılıyor. Bir görüşünüz var mı bu konuda vb. mesaj gönderirseniz sorun yok. --Kudyaz 00:38, 23 Şubat 2016 (UTC)

Yaptığınız zaten oy avcılığı olmuyor. Ancak ilintili bir konu olduğunu düşündüğüm için bilgilendirme amaçlı olarak yazdım. Kafkasmurat da olayın nezaketsiz olmadığını düşünmüş, geri aldım. Yaptığımın yanlış olduğunu düşünüyorsanız bir hizmetliye ya da şikayet sayfasına danışabilirsiniz. Yatacağım şimdi, konuyu çözdüğümüzü düşünüyorum. İyi çalışmalar. --Kudyaz 00:45, 23 Şubat 2016 (UTC)

Sayfa taşıma[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de teknik olmayan sayfa taşıma işlemlerinde görüş birliği aranır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 20:10, 27 Şubat 2016 (UTC)

Sayfa taşıma işlemleri uygun gerekçelerle yapılır. Bu sayfanın kullanım amacı ise yalnızca hizmetlilerin gerçekleştirebileceği işlemlerin yerine getirilmesini sağlamaktır. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 11:06, 28 Şubat 2016 (UTC)