Kullanıcı mesaj:Arda92

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

sen kimsin? daha kayıt olur olmaz bu kadar tecrübeli değişiklikler?


Hoş geldin Arda92![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez-vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорят турецкие? Нажмите сюда.

Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Yabancımsj 05:51, 13 Haziran 2008 (UTC)



  • Merhaba. Vikipediye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Yalnız katkıda bulunmadan öçnce yukarıdaki mesajdaki bağlantıları incelerseniz daha iyi olur. Böylece daha verimli katkıda bulunabilirsiniz. Örneğin, sil şablonu koyarken sayfanın içeriğini olduğu gibi bırakmanız gerek. İçeriği kaldırıp yerine şablonu yerleştirmeniz hizmetlilere vakit kaybettir. Kategorisi olmayan sayfaların tartışma sayfasında bunu belirtmenize de gerek yok. Onlar zaten herhangi bir kategoriye dahil olmayan sayfalar olarak "özel sayfalar"da listeleniyor. Bunlara uygun kategoriyi siz de ekleyebilirsiniz. Teşekkürler. --Yabancımsj 05:51, 13 Haziran 2008 (UTC)


  • Ben "hoşgeldin" şablonu yapıştırıcaktım ama geç kaldım yabancı halletmiş.81.214.191.135 05:53, 13 Haziran 2008 (UTC)
  • Lafın gelişi :) kolay gelsin, devam et hızını kesme. bana da bakma; 40.000 değişikliğim var benim burda. bugün başka yerden anonim giriyoum :) 81.214.191.135 05:56, 13 Haziran 2008 (UTC)

Yabancı'ya mesajı atmak isterseniz, doğru yer Kullanıcı mesaj:Yabancı‎. Kolay gelsin. Takabeg ileti 05:58, 13 Haziran 2008 (UTC)

  • aaa ayıp ama, ağzına biber sürücem. :) çüş denirmi? kayıtlıyım zaten. günde en az iki saatim burda geçiyo. bugün oturum açmadan giriyorum. 81.214.191.135 05:59, 13 Haziran 2008 (UTC)

Bir dakika :)[kaynağı değiştir]

Bir dakika sakin olun :) Evet yapılması gereken şeyler var ve mevcut kullanıcıların yetişemediği oluyor. Ancak inanın ve bana güvenin ki, kuralları tam özümsemeden yapılan iyi niyetli değişiklikler de bazen iş yükü çıkarıyor. Örneğin şu anda maddelere koymakta olduğunuz taslak şablonlarının neredeyse tamamının düzeltilmesi gerek. Çünkü gerekli alt taslak şablonları var ve maddelerin oraya yerleştirilmesi daha doğru. Bir de maddeleri önce nitelik açısından değerlendirmek gerek. Örneğin baştan aşağı reklam içeren maddelere taslak değil, sil şablonu konulmalı G-11 gerekçesiyle. Merak etmeyin, her işe sıra gelir. Zor olan o işlere yetişmek değil, her şeyi kurallara uygun olarak yapabilmek. Hızlı bir kullanıcı kazandığımıza memnun oldum, sizden tek ricam biraz da sabır göstermeniz ve belirttiğim noktalaru dikkate almanız. Tekrar hoşgeldiniz ve teşekkürler. --Yabancımsj 06:02, 13 Haziran 2008 (UTC)

Bu arada pardon, mesaj sayfam koruma altındaydı, o yüzden işler karışmış. Korumayı kaldırdım, yazarsanız aklınızda olsun. --Yabancımsj 06:07, 13 Haziran 2008 (UTC)