Kullanıcı mesaj:Ali Karacan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Ali Karacan!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların gayretleriyle oluşturulmaya çalışılan 229 dillik ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.



Bu arada kullanıcı ismini madde ismi değiştirir gibi değiştiremezsin. Sistemde, imzanda, son değişikliklerde eski ismin görünür, karışıklık olur. Kullanıcı isimlerini sistem bazında ancak bürokratlar değiştirir. İsim değiştirmek için bir bürokrata mesaj atıp isteğini bildirmelisin. Buradan bürokrat olan kullanıcıların listesine bakabilirsin Vikipedi:Yöneticiler.--renegademsj 07:33, 31 Ağustos 2006 (UTC)

Resim Etiketleri[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye telif hakkı saklı veya belirsiz olan resimleri yüklemeniz mümkün değildir. O yüzden yüklediğiniz resimlere mutlaka kaynak ve telif etiketi bilgisi eklemelisiniz. Eklemediğiniz takdirde, yüklediğiniz resim bir süre sonra silinecektir. Resim yükleyebileceğiniz bazı GNU Özgür Belgeleme Lisansı kaynaklar için Vikipedi:Özgür görüntü kaynakları sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse Vikipedi:Kamu malı görüntü kaynakları sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!--~~~~ --renegademsj 09:03, 31 Ağustos 2006 (UTC)

ismimi değiştirmek istemem dolayısıyla bana yollamış olduğun mesajı anca okuyabildim. ne hikmettir ki internet ağı üstündeki özgürlüğe örümcek ağı ile dantel örmeye başlamışız bizim bürokrat bilincimizle. benim takma adımı sevip sevmem veya ondan sıkılmam veya değiştirebilecek olmamın mümkünatı olmaması hele ki bürokrasiye takılması internettin engin yığınında da sınırların olduğunu bugün senin vesilenle keşfetmiş oldum hattı zatında bu meselenin çözülmesi veya benim gibi usangan kullanıcılarıda üzmamak adına bu mesele bir çözüm bulmanızı istiyorum. şimdiden teşşekkür ederim kolay gelsin. --ak47 12:08, 31 Ağustos 2006 (UTC)

  • Merhaba,

Sanırım bürokrat kelimesi sizde yanlış bir intiba uyandırmış. Burası bildiğiniz üzere İngilizce Wikipedia projesinin Türkçe versiyonu ve bizde onların yazılımı ile bu projeyi sürdürüyoruz. Kullanıcı isimlerinin, madde ismi gibi değişmemesi yazılımla ilgili bizim yapacağımız birşey yok ya da Türkiye'ye özgü devlet bürokrasisi ile hiç alakası yok. --renegademsj 14:51, 31 Ağustos 2006 (UTC)

sinema projesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar, hoşgeldin.  :) sinema ile ilgili maddeler açtığını görüyorum, Vikiproje:Sinema sayfasına biraz göz gezdirip, eklediğin maddeleri ; mümkün olduğunca, "Kullanım kılavuzu" bölümündeki şablonu kullanarak açarsan çok iyi olur. kolay gelsin. --anerka 05:13, 31 Ağustos 2006 (UTC)

telif hakkı için[kaynağı değiştir]

ben magic: the gathering diye bölüm açtım ama kaynak olarak attığım linklerden bir tanesi telif sorunu diye bişey ortaya çıktı bu sorunu nasıl çözeriz? liklerde de telif sorunu çıkıyor mu?

bu mesajı sen yolladın sanıyorum? öncelikle o telif hakkı etiketini oraya ben yapıştırdım, şu sayfaya tıklarsan oradan birebir alıntı yapıldığını göreceksin, vikipedi'ye başka kaynaklardan kopyala yapıştır yapmak doğru değil, ancak bu oyunun ne olduğunu kendi cümlelerinle açıklarsan sorun ortadan kalkacaktır. --anerka 10:50, 31 Ağustos 2006 (UTC)
Ayrıca, --~~~~ şu ibareyi attığın mesajların arkasına eklersen, imzan otomatik olarak eklenir. ;) herhangi bir sorun olursa yardım etmeye çalışırım. iyi günler. --anerka 10:53, 31 Ağustos 2006 (UTC)
Söylediğinin üzerine makaleyi tekrar kontrol ettim. Senin yazdığın bölüm kendi cümlelerinle yazılmış kabul ediyorum, ama maddenin ilk paragrafı hala birebir kopyalanmış vaziyette. İlk paragrafı tekrar yazabilirsen sorun ortadan kalkar, paragrafı yazdıktan sonra aynı penceredeki
{{telif|adres=http://www.frpworld.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=120/}}
ibaresini silmen yeterli olacaktır. Lütfen maddenin sonuna o bağlantıyı kaynak olarak eklemeyi unutma. --anerka 11:08, 31 Ağustos 2006 (UTC)


  • Merhaba kolay gelsin, diğer Wikipedia'lardan aldığın resimlerde telifli olabilir. Bunun için orada da resmi almadan önce kaynak ve telif bilgisine bakarsan sorun yaşamazsın. Mesela doğal yaşam için yüklediğin kaplan resminde kaynak belirttiğin wiki'de de resim etiketi yok. Telif durumu belli değil. Onun yerine İng. Wikideki bu kamu malı resmi kullanabilirsin. Etiketi olmayan resimleri belli aralıklarla belirsiz etiketi ile işaretleyip daha sonra telif durumunda herhangi bir gelişme olmazsa siliyoruz. Bu anlattıklarım; iyi niyetle gönüllü olarak burada projeye katkı veren bir insanın vakit ve emek kaybına uğramaması için bilgi vermek amaçlıdır. Tşk. İyi çalışmalar.--renegademsj 07:14, 2 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Qassed, yol ve duvar ikisi yönlendirmişsin fakat iki kavramın aslında (henüz yazılmamış) başka anlamları da var - onun için kavramlar bir anlam ayrımı istiyor... --katpatuka 07:47, 2 Eylül 2006 (UTC)

ben parantez içinde film olarak yanlarında belirttim yol ve duvar olarak . için rahat olsun ama illaki anlam karmaşası olmasın diyosan bu anlam ayırma işini yapabilirsin zaten ben yeni bir kullanıcıyım biraz biraz öğrenmeye başladım.--ak47 07:58, 2 Eylül 2006 (UTC)
Farkındayım ;-) Vikipedi:Anlam_ayrım sayfasında anlattığı gibi yol ve duvar düzenledim. Mesaj sayfalarında imza atmak için --~~~~ kullanabilirsin da... herhangi bir sorun varsa sormaktan çekinme! Kolay gelsin --katpatuka 16:53, 2 Eylül 2006 (UTC)


İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba. Sisteme "Qassed" kullanıcı adıyla giriş yapıyorsun ama kullanıcı sayfanı "Ali Karacan" sayfasına taşımışsın. Vikipedi yazılımındaki kurallar gereği kullanıcı adı ile kullanıcı sayfasının aynı olması gerekiyor. Ya Quassed sayfasına geri taşınmalısın ya da kullanıcı adını "Ali Karacan" olarak değiştirilmeli. Ttercihine göre benim ilgili değişikliği yapabilecek yetkim var. Hangisini tercih edersin? --Özgür 18:42, 2 Eylül 2006 (UTC)

Kullanıcı adın ne olsun istiyorsun? --Özgür 19:04, 2 Eylül 2006 (UTC)
İşlem tamadır. --Özgür 19:15, 2 Eylül 2006 (UTC)

Vikiproje:Sinema[kaynağı değiştir]

Vikiproje:Sinema sayfasına bakarsan proje şablonun maddenin tartışma sayfasına konması gerekiyor. Oraya taşındı şablonlar. --Özgür 19:06, 2 Eylül 2006 (UTC)

Başka dilden çeviri[kaynağı değiştir]

Herkesin çeviri stili değişik tabiki. Kendine nasıl uygunsa çevir, çeviriyi biligisayarında yap ilk önce. Sonra bitince Vikipedideki sayfaya çeviriyi kopyalarsın en son olarakta düzenleme yaparsın bitirirsin. --Özgür 23:35, 2 Eylül 2006 (UTC)

Vikipedi'ye katkılarınızı hayranlıkla izliyorum. Katkılarınızın artarak sürmesini dilerim. İyi çalışmalar dileğimle ve saygılarımla... Muhammedcimci 19:42, 3 Eylül 2006 (UTC)

ben bir hatta yaptım[kaynağı değiştir]

Altın Portakal ödülü alan filmler diye bir kategori başlatmak istedim ancak bir sürü hattayı peşe peşe yapınca iyice karman çorman bişey ler oldu. bu kategori kapatmak ve alt dosyalarınıd silmek istiyorum daha sonra konuyla ilgili daha derli toplu bir çakışma yapmak istiyorum--ak47 19:36, 3 Eylül 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Yanlış açtığınız kategorilerden çoğu silinmiş zaten. Böyle bir durum olduğunda yanlış açtığınız madde ya da kategoriye {{sil|silme nedeni}} şablonu koyun. Bu şablonu görünce yöneticiler yanlış açılan kategorileri silecektir. Dediğim gibi çoğu silinmiş zaten, fakat siz yine de kontrol edin. Yanlış açtığınız sayfa ve kategorilerden hala kalmışsa sil şablonu koyun temizlenecektir. --renegademsj 05:39, 4 Eylül 2006 (UTC)

selam ali karacan.ilgin icin tesekkür.marksistlerle pek anlasamiyoruz bazi maddelerin yaziminda ama orak cekicli madalya belki bi kolaylik saglar bundan sonra.:)iyi calismalar.--alibaz 21:56, 4 Eylül 2006 (UTC)

    • eyvallah.--alibaz 22:11, 4 Eylül 2006 (UTC)
  • Selam Ali Karacan, baktim marksizm konusunda henüz bi girisimde bulunmamişsin.eger bir seyler yapmayi düşünürsen ya da planliyorsan Şablon:Marksizm'ye bir göz at.kolay gele.--alibaz 22:44, 4 Eylül 2006 (UTC)

Mahir Çayan[kaynağı değiştir]

Selamlar Ali,

Sitenin en altında copyright ibaresi konmuş, GFDL olmayan bir sitenin ürününü kullanmamız bazı durumlar dışında mümkün değil zaten. Lisans çakışması var yani.

Sevgiler

Vito Genovese 22:38, 4 Eylül 2006 (UTC)


"İzin ile" diyor zaten, ben de onu kastetmiştim. İzinsiz olanlar için de Şablon:Promosyon var, ama bu promo resim değil, vesikalık bildiğin. Bu durumda izin alınması gerekiyor ve devreye Creative gibi lisanslar giriyor. Yöneticilere de bir danış istersen en iyi sen.

Vito Genovese 22:51, 4 Eylül 2006 (UTC)


İdeolojik görüşü nerden çıkardın?

Vito Genovese 23:09, 4 Eylül 2006 (UTC)


Sadece Mahir Çayan'ın resminde değil, iki gündür yaklaşık 2000 resimde lisans aradığımı biraz dikkat etseydin görebilirdin. Neyse, madem kimsenin anlatmasını istemiyorsun, gerek de yok uzatmaya.

Vito Genovese 23:12, 4 Eylül 2006 (UTC)

O madde yeniden yazıldı vede gayet iyi olmuş. Senin amacın farklı gibi geldi --Karduelis 00:24, 5 Eylül 2006 (UTC)

Tarzımı beğenmediysen senin için uygun bir tarz yaratırız. --Karduelis 00:29, 5 Eylül 2006 (UTC)

Bu kadar şamata yeter --Karduelis 00:36, 5 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Ali Karacan, telif konusununda sorularin var herhalde. Her seyden once GNU yada Creative Commons 2.5 ile serbest birakilmamis hic bir kaynagi kullanamiyioruz; ne ingilizce ne Turkce ne de resim. Kaynak aldigin yerde bir ibare olmamasi dahi bunu serbest kilmaz; yani kaynaklarin oldukca sinirili. Ne yapabilirsin? GNU ile serbst birakilmis bazi kaynaklardan (diger wikipediler mesela) alinti/ceviri yapabilirsin, maddeleri bir kac kaynaktan yararlanip kendi cumlelerinle yazarak olusturabilirsin.

Resimler de ayni yolu izliyoruz; ya Creative Commons ile serbest birakilmis kaynaklar olacak (ornegin Wiki Commons) yada resmi direk kendin cekeceksin. Yani Google ile resim bularak, yada telif durumu belirsiz resimleri eklemen dogru degil. Bu bahsettigin konuda da, resmi aldigin internet sayfasi resmin sahibi degil ve telif hakkini vermesi dogru degil. Ancak Telif sablonlarina goz atarsan bu kurallara uyabilcek resimler bulman isten degil.

Butun bunlar burokratik gelebilir ancak diger Vikipedilerde neden bu kadar az resim oldugunu da aciklar. Sorun varsa bana ve diger vikipedistlere dasinabilirsin. Butun katkilarini bu acidan gozden gecirirsen sevinirim. Tesekkurler, Citrat 03:09, 5 Eylül 2006 (UTC)

eklediğim resimlerin hepsi wikipedia'nın resimlerle ilgili kurallarına uygun olduğunu düşünüyorum. eklediğim resimlerde telif hakkının neden açık olduğunu seçmeyi hep unutuyorum. en son olarak copyleft olan bi siteden alınmış bir resim için bi arkadaş telif hakkı değil diye işaretlemiş. Telif hakkı araştırmaları veya başka sitelerden alınmış olması gibi meselelerde wikipedia yöneticilerinin yetersiz olduğunu gözlemledim. sayfada çok fazla içeriği başka siteden alınmış (bir çoğunu kontrol ettim wikipedia'ya eklenmeden çok önce oluşturulmuş.) olduğunu gördüm. yönetici misin bilmiyorum ama bürokratların bunlara daha çok dikkat etmesi gerekiyor.--ak47 03:29, 5 Eylül 2006 (UTC)
Ne yazik ki dusunceniz dogru degil; Copyleft olmasi yukarida belirtigim lisansa uymasini gerektirir yani bu Copyleft, ben sorumlulugunu aldim anlaminda bir ibare ile olmuyor. Herhangi bir teredute mumkun oldugunca yer vermiyoruz. Eger Wikipedia'nin genel telif kurallarini incelerseniz (ki Turkce'ye de cevrildi ve uyarlandi) bu konuda daha detayli bilgiye ulasabilirsiniz. Burada kurallar yonetici yada burokrat'in sorumlulugunda diye bir kavram soz konusu degil. Bir cok telifli ve belirsiz durumda resim soz konusu. Maddeleri elden gecirdik; resimlerle ugrasiyoruz su an. Bu uzun soluklu bir islem, bu yuzden yardimci olursan sevinirim. Tesekkurler, Citrat 03:38, 5 Eylül 2006 (UTC)
Bu baglantidan ekledigin resimleri gorebilir ve elden gecirebilirisin (sol taraftaki katkilarim baglantisini yukaridan "Resim" ile filre edersen ayni sonuca varirsin). Telif konusunda sorun cikarabilecek resimlere {{sil| ... telif... }} sablonu eklersen isimizi cok kolaylastirirsin. Simdiden tesekkurler, Citrat 04:26, 5 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba, herseyden once tartisma sonunca ~~~~ eklerseniz otomazik imza atar ve kullanici sayfaniza baglanti vererek iletisimi oldukca kolaylasitir.

Sorulara gelince,

  1. Bir kisinin taninmis ve halka mal olmus olmasiyla resminin halka mal olmasi cok ayri seyler. Bu tur yiginla ornek gerebiliriniz; telifi etkilemez bu durum.
  2. Sit,e sahibi olmadigi seylerin telif hakkini baskasina veremez. Keza resimi ceken kisi site sahibi degil.

Umarim aciklayici olmustur. Citrat 03:31, 6 Eylül 2006 (UTC)

Maalesef üzülerek ilgili maddenin tartışma sayfasında, Vikipedi nezaketi ve bilimselliğinden uzak bir tartışma gördüm. Özellikle hassas maddelerde forumlardaki gibi sırf laf ederek madde içeriği tartışmak yerine, bilimsel yöntemler ile kaynak gösterek argümanlarımızı koymak gerekiyor. Lafla işler çözülmediği gibi sadece uzun gereksiz tartışmalar ve kırgınlıklardan başka bir sonuç çıkmıyor.

Ayrıca tüm Vikipedi'de madde tartışmasını kişiselleştirmek yasak. Madde içeriğini eleştirirken "Kasıtlı bir biçimde" unutulmuş diyerek, daha çok maddeyi yazana sataşmışsın. Haklı ol ya da olma, bu tür duruma kesinlikle izin vermiyoruz. Tekrarında engellenmeye kadar gidebilirsin. İnsanları eleştirmiyor maddelere sadece odaklanıyoruz. Bu noktalara dikkat edeceğini umarım. Teşekkürler. --Özgür 04:28, 5 Eylül 2006 (UTC)

Merak etme tüm olayı inceledim. Yanlış görünen tüm olaya gerekenler yapılacaktır. --Özgür 04:40, 5 Eylül 2006 (UTC)

12 eylül darbesi[kaynağı değiştir]

sözkonusu maddeye simdi bakabildim.zaten yeterince müdahele edilmis.ilgili sablonlar konulmus.kolay gelsin.--alibaz 20:50, 7 Eylül 2006 (UTC)

Karamollauşağı resmi hakkında[kaynağı değiştir]

Selamlar Ali,

Kaynağı belirttiğin için teşekkür ederim. Bu sayede iki resmin de telif hakkı ihlali olduğunu anlamış olduk. Tabi ki, belirsiz etiketini hemen kaldırırım.

Sevgiler

Vito Genovese 21:06, 7 Eylül 2006 (UTC)


Maalesef bu konuda elimizde herhangi bir veri yok. Kamusal siteleri kullanabilsek süper olurdu ama, araştırılması gerekiyor halen.

Vito Genovese 21:36, 7 Eylül 2006 (UTC)


Sevgili Ali,

Haritaların kaynağının neresi olduğunu kaynak mevcut olmadıkça asla bilemeyiz. Sonuçta Vikipedi'de de kullanıcılar tarafından üretilen mis gibi haritalar mevcut.

Zaten kaynağı ispatlayamadığımız sürece sitenin en altında yer alan telif uyarısı elimizi kolumuzu bağlıyor.

Vito Genovese 21:48, 7 Eylül 2006 (UTC)


Tabi açıklarım.

Link verdiğin sayfada açık olmayan, yanlışa meyilli bir çevrim söz konusu. Asıl bağlayıcı olanın İngilizce orijinal metin olduğu sayfa başında belirtilmiş. O cümlenin orijinalini buraya kopyalayalım şimdi de:

Image guidelines
Images and photographs, like written works, are subject to copyright. Someone owns them unless they have been explicitly placed in the public domain.

"Kamusal alan" olarak çevrilen terimin Türkçesi "kamu malı"dır. Kamu malı da kamu sitelerinde kullanılan materyaller için kullanılan bir terim değildir. Konuyla ilgili daha fazla bilgiyi Kamu malı maddesinden almak mümkün.

Vito Genovese 22:47, 7 Eylül 2006 (UTC)

Resminizde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 22:53, 11 Eylül 2006 (UTC)

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 14:17, 12 Eylül 2006 (UTC)

degisim degeri[kaynağı değiştir]

selam Ali,

su imzasiz mesaj sana ait olsa gerek.

Marksizm bölümünde konuyla ilgili şu ibare "Meta fetişizminin kaynağı bu değişim değeriyle ilgili olduğu gibi, Marks'ın açıklamalarında önemli bir yer tutan emek gücü'nün bir metaya dönüşmesinin temelinde de bu nokta belirleyici bir rol oynar." şeklindeki açıklama tamamen yanlıştır. çünkü Marks'a göre değişim değerini belirleyen şey emek-gücü zamanıdır.

yanlis bir ifade mi var diye yakindan baktim, lakin benden aktardigin cümlede yanlis bir sey yok.maddenin tamamini ise inceleyemedim, belki yanlis oldugunu söyledigin yerler baska yerdedir.ama urada bir sorun yok.sen de yakindan bakarsan göreceksindir, ki alintiladigin cümle "degisim degerini neyin belirlediginden" bahsetmiyor, aksine Meta fetisizminin ve emek gücü denilen kavramlarin degisim degeri denilen kavramla ilintili oldugundan bahsediyor.eh bu da tamamen dogrudur.

umarim aciklayici olabilmisimdir.kolay gele.--alibaz 09:07, 26 Eylül 2006 (UTC)


tekrar selam ali,

hocam imzasız yazıları yazan bir ben varım galiba herkes ben olduğumu direkt anlıyo neyse konuya gelirsek değişim değerini belirleyen şeyin emek gücü zamanı olduğunu yazmışım ancak yanlış olduğunu düşündüğüm taraf emek gücünü belirleyen şeyin değişim değeri olduğudur. emek gücünün tarifini gene marksizm bölümünde yapılan markstan yapılmış alıntıdan karşılaştırdığında aslında bir cümleyle koca bir hata yapmış olduğunu görürsün .kolay gelsin --ak47 13:07, 26 Eylül 2006 (UTC) Not:bu sefer imzalıyorum :) diyorsun.

bu dediklerine katiliyorum.bende emek gücünün degesim degeri ile belirlendigini, ve hatta her tür metanin degerinin degisin degeri tarafindan belirlendigini söylüyorum maddede.ilgili yerde "emek gücü'nün bir metaya dönüşmesinin temelinde" degisim degerinin oldugu söyleniyor.sanirim cümleler acik degil, sorun ordan cikiyor.zaten cok dar tuttulmus ve ayrintilara girilmemis maddede, bunun yapilmasi lazim.onlariacik kilmaya calisabilirim bos bir vaktimde, simdi degil.ama ortada yanlislik yok.en azindan ben göremiyorum.kolay gele.--alibaz 14:20, 26 Eylül 2006 (UTC)

Aa hagatten de öyleymiş, haklısın. Pardon, düzelteyim ben onları.

Vito Genovese 15:33, 1 Ekim 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Girdiğiniz EMO maddesi daha önce iki kez telif ihlali yarattığı gerekçesi ile silinmiş, ve hemen hemen şu an girdiğiniz ile aynı içerikteymiş. Bu içerik EMO sitesinden neredeyse birebir alıntı ve bu site telif hakkı saklı olarak görünüyor. Bu durumda yine silinmesi gerekebilir. Sonuçta EMO bir oda ve oradakine benzer bir anlatım olması normal olsa da, bu içerik neredeyse tamamen aynı, emeklerinizin boşa gitmemesi için en azından oradaki metnin aynısı olarak değil, özgün bir metinle bu maddeyi yazarsanız madde tekrar silinmek zorunda kalmaz. Syg.--renegademsj 20:50, 24 Ekim 2006 (UTC)

Jeoloji Mühendisleri Odası[kaynağı değiştir]

Telif ihlali yaptığı için maddeye sil şablonu koymak zorunda kaldım. Odanın web sayfasındaki bilgileri esas almanızda hiç bir sakınca yok, ama bunu özgün cümlelerle ifade etmek gerekli. Saygılarımla. Filanca 23:50, 2 Ocak 2007 (UTC)

Yöneticilik başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Ali,

Yöneticilik başvurusu için maalesef 1000 değişiklik yapmış olma önşartı var. Bu nedenle adaylığın geçersiz sayılıyor. Katkılarına devam edip tekrar denemeni ve başarılı olmanı dilerim.

Sevgiler

Vito Genovese 00:01, 27 Ocak 2007 (UTC)


Şurdan görebilirsin.

Vito Genovese 01:18, 27 Ocak 2007 (UTC)


Kısfmet!

Vito Genovese 01:22, 27 Ocak 2007 (UTC)

Yılmaz Güney resimleri[kaynağı değiştir]

Evet, gördüğüm için bu şekilde etiketledim zaten.

Vito Genovese 16:21, 30 Ocak 2007 (UTC)

Teşekkür ederim. Memnun oldum. --Devrimdpt 00:19, 3 Şubat 2007 (UTC)

felsefe portali[kaynağı değiştir]

selam Ali,

daha sonra portali yaptik.surada nasil bir sey oldugunu görebilirsin.portal var ama ilgi yok fazla, bir kac kisi takiliyoruz öyle, sende istersen her yönüyle bu portal üzerinden katki yapabilirsin, güzel olur.kolay gelsin.--alibazmesaj 23:25, 28 Şubat 2007 (UTC)

VikiProje Sinema'nın üyesi olarak...[kaynağı değiştir]

tartışmalarına görüş belirtirseniz, iyi olur.

Kolay gelsin.

--Doruk Salancıileti 19:57, 4 Nisan 2007 (UTC)

Şablon silinmeye aday olarak gösterilmiş, şuan sadece aday, değişikliğinizi geri alıyorum. İsterseniz tartışmada bu konudaki düşüncenizi belirtebilirsiniz. Sevgiler. -- tema 21:55, 4 Eylül 2007 (UTC)

Bu sayfada Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Politik içerikli babil kutuları tartışma devam ediyor, nedenleri hemen anlayabilirsiniz. Birçok görüş de var. Kolay gelsin. -- tema 22:04, 4 Eylül 2007 (UTC)

Nükleere karşı şablonu[kaynağı değiştir]

Sayın Ali Karacan, öncelikle size merhaba demek istiyorum. Nükleere karşı şablonunu tıpkı VP:SAM konusu yaptığım diğer şablonlarla aynı nedenlerele oylamaya sundum. Unutmayın ki Vikipdi bir ansiklopedidir ve politik görüşlerin paylaşıldığı bir ortam değildir. SAM adayları arasına bakarsanız Barış yanlısı şablonunuda silinmeye aday gösterdiğimi farkedersiniz. Bu benim Barış karşıtı olduğumu göstermez. Unutmayınki Siz Nükleere karşı olabilirsiniz ancak bir başka kullanıcı nükleere karşı olmayabilir hatta Barış yanlısı da olmayabilir, ancak bu onun kişisel ideolojik tavrıdır ve bu tavrın tarafsız bir ansiklopedi oaln Vikipediyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Saygılarımla,--Erkan 06:54, 5 Eylül 2007 (UTC)

Resim-kaynak, Uyarı![kaynağı değiştir]

Bazı resim dosylarındaki kaynaksız etiketini geri aldığınızı görüyorum açıklama olarakta oda resimlerine kaynağı belirsiz diye değiştirmişsiniz. yanlış yaptınız herhalde odalar yarı resmi kurumlardır onun için onlara ait logolar kamu kuruluşunun logolarıdır. bu yanlışlığı ben düzeltim lütfen tekrar aynı hatayı yapmayın gibi bir açıklama yapmışsınız. Ancak biz burada ne kurumlarla ne de o kurumların ne kadar resmi olduklarıyla ilgileniyoruz. Bizim ilgilendiğimiz konu resimdir. O resmin neye kime ait olduğu değil. Vikipedide bulunan her resmin kaynağı ve lisans etiketi olmalıdır, zaten bunu resim yüklerken yanıp sönen dikkat kelimesi, koca koca harflerle ve kalın şekilde yazılmış gözden kaçması kolay kolay olmayan bir uyarı yazısıyla görmüş olmanız gerek. Eğer kaynaksız olarak işaretlenen bir resim varsa bunun anlamı şudur: bu resim kaynaksızdır, kaynak gösteriniz. Eğer göstermiyorsanız ve etiketi çıkartıyorsanız bu uyarı şablonu vandalizmidir. Lütfen kurallara ve politikalara uyunuz aynı davranış tekrarlandığında bu davranışı sergilemeniz engellenecektir.Teşekkürler.--Machiavelli' msj 23:12, 5 Ekim 2007 (UTC)

  • Yukarıda belirtildiği gibi hata sizden kaynaklanıyor. Resimleri nereden aldığınızı (örneğin bir web sitesi adresi) vermezseniz resimlerin telif durumlarının ne olduğunu ve gerçekten bu odalara ait olduklarını bilemeyiz. Teşekkürler --Pinar 00:51, 6 Ekim 2007 (UTC)

bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Doruk455 17:48, 19 Şubat 2016 (UTC)

Doruk455 17:48, 19 Şubat 2016 (UTC)

Doruk455 17:48, 19 Şubat 2016 (UTC)

Doruk455 17:48, 19 Şubat 2016 (UTC)

Doruk455 17:48, 19 Şubat 2016 (UTC)

Doruk455 17:48, 19 Şubat 2016 (UTC)