Kullanıcı mesaj:Alabay

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Alabay![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Zentukmesaj 14:30, 18 Ocak 2007 (UTC)

Müzik grupları için bir "örnek sayfası" var mı?[kaynağı değiştir]

Merhaba, Türkçesini bilmediğim, Almancasının "Formatvorlage" olduğu tip sayfalar var mıdır acaba (İngilizcesini de ne yazık ki bilmiyorum, ya template, ya style sheet)? Alman vikisinden bir müzik grubu sayfasını tercüme etmek istiyorum, ama tam nereden başlayayım, bilmiyorum. Konuyla ilgili bir problem daha var: grubun ismi The Trial. The Trial ise Türk vikisinde Dava filmine direk bağlanmış. Ne yapmalı? Yardımlarınız için teşekkür ederim, Alabay 11:38, 3 Mart 2009 (UTC)

Teşekkürler. Başlayıp, hammaddeyi taşıdım bile. Linkler henüz eksik. Ama The Trial Türk vikisinde otomatikman Dava ile bağlı. Ayrılım sayfası "The Trial" için de gerekmez miydi? Yani, hem bir roman, hem bir film, hem bir şarkı, hem bir grup diye ... Yoksa The Trial'ı çözmek mümkün mü? Bunu, işi benden iyi bilenler yapmalı herhâlde, ki istemeden ortalığı karıştırmayayım. Alabay 15:04, 3 Mart 2009 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Kaynakları eksik maddelerin kaynaklandırılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 25.06.2012 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 06:10, 25 Haziran 2012 (UTC)

merhaba, kullanıcı haklarınız, beyaz listeye dahil olacak şekilde değiştirildi. kolay gelsin. --kibele 22:36, 21 Ocak 2013 (UTC)

Teşekkür ederim, Kibele. --Alabay (mesaj) 07:56, 22 Ocak 2013 (UTC)

Hoş geldiniz Alabay![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:19, 19 Aralık 2014 (UTC)

Merhaba Mavrikant, Alman Vikipedisinde yıllardır devriye haklarına sahibim, ama burada bir? iki? kez başvurmuştum, bu hak bana tanınmamıştı. Elbet ki, Alman Vikipedisinde günlük hayatım sebebiyle biraz daha yoğunum. Devriye hakkı bana layık görülürse, ona göre davranırım. Vikipedi bence çok ciddiye alınacak ve dünya görüşlerine veya ideolojilere harcanmayacak bir »şey«. Alabay (mesaj) 09:18, 19 Aralık 2014 (UTC)