Kullanıcı mesaj:Ahmet Turhan/Siyasi terim maddeleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İslamcılık[kaynağı değiştir]

Merhaba, İslamcılık (Islamism) hakkında bir bölüm gerekmez mi, özellikle son zamanlarda medyada sık geçen bir konu olarak? Ayrıca Çin ile de ilgili bir bölümün oluşturulması da çok iyi olur. Ne de olsa şimdilik dünyanın ikinci en büyük ekonomisi. -Dominator1453 (mesaj) 05:58, 7 Eylül 2016 (UTC)

@Dominator1453 Özel olarak İslam diye değil ama "Din terminolojisi" adı altında kategorize edilen maddeler mevcut. Şu an için 30 madde var. İslam ile ilgili açılması gereken maddeleri buraya ekleyebilirsiniz. Çin ile ilgili de aynı şekilde kategorilere ait konulara bölüştürebiliriz. Örneğin Çin askeriyesi ile ilgili maddeleri "Askeri/siyasi terimler" kısmına, tarih ile ilgili olanları Çin Halk Cumhuriyeti'nin 60. yıl dönümü gibi "Tarihi/siyasi terimler" kısmına veya Çin uzay programı gibi "Bilim siyaseti terminolojisi" kısmına gibi. Ya da burada olmayan genel bir altbaşlık oluşturmak isterseniz yine öyle yapabiliriz. Ülke ülke gitmektense konuları ilgili olduğu başlıklarla toplamak daha mantıklı görünüyor. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:21, 10 Eylül 2016 (UTC)
@Ahmet Turhan, Başka bir şey kastetmiştim ama önemli değil. Herhalde İslamcılık da Muhafazakarlık altına giriyor. Evet, ülke ülke mantıklı olmaz. Ülkelerden bahsetmişken, Rusya Yıldızı ödülü yok mudur? -Dominator1453 (mesaj) 18:42, 10 Eylül 2016 (UTC)
Sovyetler Yıldızı mevcut, zaten tarihinin çoğu da ortak. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:11, 11 Eylül 2016 (UTC)

Eklenecek maddeler[kaynağı değiştir]

Nereye ekleyeceğimi bulamadım ![kaynağı değiştir]

Selam Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi (en:Presidential Administration of Azerbaijan) maddesini projeye önermek istemiştim fakat konusunu bulamadım sizden ricam benim adıma maddeyi (nereye eklenecekse) önermenizdir. (şimdiden Teşekkürler) --Erdo Can 15:51, 10 Eylül 2016 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı Eklendi. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:10, 10 Eylül 2016 (UTC)

Hocam merhaba, sanırsam artık teşvik edici bir yıldız almanın vakti geldi :D --Erdo Can 11:26, 13 Eylül 2016 (UTC)

Aslında içim rahat etmediği için bu gereksiz soruyu soruyorum :) . Madde açarken yabancı vikipedi sayfalarından çeviri yapmamda (belki de epey bir çeviri ve kopyalama) sıkıntı olur mu? Yani bu konuda bir kuralımız var mı? Şimdiden teşekkürler :) --Spaceknight1 (mesaj) 20:05, 15 Eylül 2016 (UTC)

Tabiki yok @Spaceknight1, çevirilerinizi Türkçe maddelere dilediğiniz gibi aktarabilirsiniz. Sadece telif hakları saklı eserlerin içeriklerini kopyalamayın ve eklediğiniz bilgiler için kaynak gösterin yeter. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:14, 15 Eylül 2016 (UTC)

Toplu halde eklenenleri burada biriktirdiğimizi düşünmüştüm. Eski tarihlileri silmenizi anladım şimdi. Hele yanlışlıkla kendi oluşturduğumu sandığım Şablon:Hayvan hakları iyice abes olmuş. Başarılar. iazak (mesaj) 09:17, 18 Eylül 2016 (UTC)

Sorun yok @İazak, dikkatten kaçan durumlar olabiliyor. Katkılarımıza devam edelim, daha açılacak madde çok :) --Ahmet Turhan (mesaj) 09:19, 18 Eylül 2016 (UTC)

Madalyalar başlığı altında bulunan ödüllere bir bakayım ve bir iki tanesini de ben açayım dedim ama tamamının Sovyetler Birliği ve onun ardıl devleti Rusya'ya ait olduğunu gördüm. Keza diğer başlıklar incelendiği zaman baskın olarak Komünizm, SSCB, Rusya Federasyonu, Çin, Anarşizm, Marksizm, Leninizm..kişilerin ingilizce vikideki maddelerine bakıyorum ya komünizm partileri mensubu, ya marksist.. Siyasi terim maddeleri sadece bunlardan mı oluşuyor? Açıkça ifade etmek gerekirse bir madde cımbızlama işlemi ve ideolojik propaganda gördüm. Böyle bir projeye de katkı vermem söz konusu olamaz. --Maurice Flesier message 00:43, 30 Eylül 2016 (UTC)

Birçok kişi madde listesine katkı sunuyor ve herkes kendi ilgi alanına göre maddeler açıyor. Ben kendi ilgi alanım olan konuları (yukarıda bahsini geçirdiğiniz konu başlıkları da dahil) listeye ekledim, başkaları da kendilerinkini eklediler. Siz de ekleyebilirsiniz sınır yok. Bu maddeler Türkçe Vikipedi'de yok ve açılmayı bekliyor, ansiklopedi içeriğini geliştirmek için. Bu kapsamda dilediğiniz katkıyı yapabilir veya yapmayabilirsiniz, size kalmış. Liste ve proje, ideolojik propaganda olarak yazılma amacıyla açılmadı, ortada açılması gereken kırmızı bağlantılı maddeler var. Ayrıca hakkında yorum yaptığınız kişiler kategorisine büyük oranda bakmadığınız belli, çünkü listenin büyük çoğunlunu Nazi liderleri oluşturuyor. Bizzat hepsini ben ekledim. Kullanıcıların niyetlerini okumanıza gerek yok, iyi niyet varsayın, Vikipedi'den zevk alın. --Ahmet Turhan (mesaj) 03:47, 30 Eylül 2016 (UTC)
Şuradaki ifadelere benzer bir yorum olmuş, onu da belirtmeliyim. Kullanıcıya kendi ilgi alanıyla ilgili madde açma önerisi sunduğumda bu maddeler Darwinci, şu şu maddeler haçlı maddeleri gibi ithamlarda bulunmuştu. Bu da "komünist, marksist" versiyonu olmuş gibi. Bu ithamlardan ziyade, siz de kendi ilgi alanlarınıza dahil olan maddeleri açabilirsiniz, herhangi bir sınırlama yok. Bir kişi tuttuğu takımı, yaşadığı şehri, sevdiği sanatçıları, hayran olduğu futbolcuları, okuduğu kitapları, mensubu olduğu kurumları, yakınlık hissettiği felsefe konularını, dikkatini çeken tarihî olayları veya siyasi yakınlık duyduğu maddeleri açabilir. Bu maddeleri sizin tabirinizle "cımbızlayabilir" de. Bunların tamamı ideolojik değil, ansiklopediktir. Ana hedef madde açmak. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:09, 30 Eylül 2016 (UTC)
Ahmet Turhan'ı tanımıyorum ama bu konularla ilgili olduğu, ilgili projeyi de kendi ilgili alanına göre merkezlendirdiği çok açık. Proje kendisine ait, Vikipedi projesi falan değil. Dolayısıyla istediği gibi merkezlendirebilir, isterse merkezlendirmez ve direkt kendi keyfinin istediği maddeleri/konuları dahil edebilir. Buna da kimse karışamaz, karışmamalı. Kendisi zaten yukarıda demiş, isteyen istediği maddeyi de ekleyebilir diye. Buna izin vermeyebilirdi de, tekrar edeyim, "kendi kullanıcı alan adı altında oluşturduğu bir proje". Kimse de katılmak zorunda değil buna. Kullanıcı:Maurice Flesier, sen de hangi konuyla ilgileniyorsan onunla ilgili ayrı bir proje başlatabilir yahut daha da iyisi bu sayfaya açılacak maddeleri ekleyerek katkıda bulunabilirsin.--RapsarEfendim? 09:37, 30 Eylül 2016 (UTC)
Sorun bireysel bir proje başlatmış olması ya da benim karışıp/karışamam değil. Sorun, başlığın "Siyasi terim maddeleri " olarak seçilerek genelleştirilmesi". Bunun yerine 'Sovyet siyasi terim maddeleri' yada 'Sovyet merkezli siyasi terim maddeleri' olarak seçilmesi gerekirdi. Çünkü buradaki madde, liste, şablon vs.. dominant olarak Sovyetler Birliği merkezli veya bununla doğrudan/dolaylı ilgili maddeler. Maddelerin açılması elbette takdire şayan fakat bunun sadece saymış olduğum ideolojik ve bu ideolojilerin eski ve yeni kullanıcısı birkaç ülke yerine, evrenselleştirilip farklı bir çok kullanıcının katkı vereceği bir işbirliği projesine dönüştürülebilirdi. Ben kendi ilgi alanıma giren maddelerin açılması için hiçbir kullanıcıya davet yoluyla da olsa, proje altında da olsa bir girişim içerisinde bulunamam çünkü bu benim tarafsızlığıma gölge düşürür. Son olarak Niveles'in yorumuna atıf yaparak neyi imâ ettiğinizi anlıyorum. Beyhude ümitlere kapılmayın derim. --Maurice Flesier message 14:11, 30 Eylül 2016 (UTC)
Çok net bak, "kendi projesi, kendi sayfası. İstediğini yapar." Bunun ötesi yok Kullanıcı:Maurice Flesier. Bırakın Vikipedi'yi isteyen, istediği alanda geliştirsin. Kısıtlamasın kimse kimseyi. Gelir taraflı değişiklik yapılır, o zaman oturup konuşuruz.--RapsarEfendim? 15:02, 30 Eylül 2016 (UTC)
Nasıl ve neye dair bir ümit anlayamadım? Farklı iki kullanıcı bu projeye dair birbirine benzeyen, farklı altyapılarla da olsa hatalı kurgulanmış yorumları yapıyor ve ikiside malesef ikiside yanlış, nedenini de yukarıda açıkladım.
Katkı sunuldukça liste daha da genişleyecek, bununla sınırlı kalmayacak, bunu da belirteyim. Şüpheniz olmasın, belli zaman sonra projedeki tüm maddeler açılmış olacak ve katkı sunulduğu ölçüde daha da büyüyecek. Dileriz ki siz de katkı verenler arasında olursunuz @Maurice Flesier. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:14, 30 Eylül 2016 (UTC)
Herhangi bir karışma, kısıtlama mevzu bahis değil. Bu benim kendi düşüncem ve bunu ifade ettim. Yanlış veya doğru, bu göreceli bir kavram. Buradaki bir başlığı köy çeşmesinde tamamen ilgisiz bir başlığın altına yamamak ile ne amaçlanıyor bilemiyorum. Fakat Elmacenderesinin şu görüşünün şimdi daha iyi anlaşıldığı ve tezahür ettiği görülebilir. Evet, katkı vermek isterim. Terimleri tam detaylı olarak incelemedim ama özellikle Propaganda in the Soviet Union gibi bir madde veya bu kaynaktaki "Sovyet propaganda makinesi" gibi bir kavram açılacaksa, iştirak etmekten memnuniyet duyarım. --Maurice Flesier message 15:53, 30 Eylül 2016 (UTC)
Yorumu yazan kullanıcı olarak bence ilgisiz değil, üstteki kullanıcıların belirttikleri husus. Sizce ilgisiz diye yorum kaldırılmaz, altına cevap yorumu yazılır.
Maddeler açılacaksa demeyin, ekleyin açın sınır yok :) --Ahmet Turhan (mesaj) 16:08, 30 Eylül 2016 (UTC)

1.000.000 baytı geçtik[kaynağı değiştir]

Tebrikler arkadaşlar! Türkçe Vikipedi'ye 1.000.000 bayttan fazla bilgi katkısı sağlamış bulunuyoruz. -Dominator1453 (mesaj) 06:38, 7 Ekim 2016 (UTC)

Tüm katılımcıların eline sağlık, sıra 2 milyon bayt ta. Daha açılacak yüzlerce madde var bu amaçla ilgili kullanıcılara haber vermeye devam. Yukarıda geçen sohbete binaen, gizli ajandanın tamamlanması gerek, sohbettekileri de projeye davet ediyorum :)) --Ahmet Turhan (mesaj) 08:22, 7 Ekim 2016 (UTC)

Haklısınız. Teşekkürler. iazak (mesaj) 16:53, 17 Ekim 2016 (UTC)

En önemli seviyedeki taslak maddeleri geliştirme projesi[kaynağı değiştir]

merhaba Ahhmet Turhan. Köy çeşmesindeki tartışmada örnek olarakl verdiğin Kullanıcı:Ahmet Turhan/Siyasi terim maddeleri projeyi inceledim. Çok güzel hazırlamışsın.Aslında Vikiprojelerde yapılan şeyi sen tek bir sayfaya toplamışsın. Önemli olan hangi formda olacağı değil, bu şekilde olmasında bence bir sakınca yok. Böyle bir yapıyı bizim için de kurar mısın? Gördüğüm kadarıyla kullanıcı yüzünü düzenleme ile aran bayağı iyi. Beni uzun süre uğraştıracak şeyi sen herhalde çok daha hızlı yaparsın. Bizim liste sizin proje gibi kabarık değil. Kullanıcı:Mukaddime/1K'deki maddelerin sadece taslak seviyesinde olanları olacak. Zaman ayıramazsan sorun olmaz tabii, ben yavaş yavaş yaparım. selamlar. Mukaddimeileti 14.34, 3 Ekim 2018 (UTC)Yanıtla

Tabi, vakit buldugumda bir şablon hazırlayayım, birlikte hedeflenen güzel bir iş çıkaralım. --Ahmet Turhan (mesaj) 16.52, 3 Ekim 2018 (UTC)Yanıtla
İstek yapıldı Yapıldı Madde geliştirme projesi --Ahmet Turhan (mesaj) 07.23, 4 Ekim 2018 (UTC)Yanıtla
Teşekkürler Ahmet Turhan, çok hızlı hallettin. Başlangıç ve daha ileri seviyede olanları çıkarıyorum, onlarla uğraşmayacağız ne olsa. İşte bir Vikiproje altyapısı olmuş oldu. Adına karar verince oraya taşırız. Eline sağlık, ben devam ediyorum. Mukaddimeileti 09.52, 4 Ekim 2018 (UTC)Yanıtla