Kullanıcı mesaj:İnfoCan/arşiv13

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selam İnfoCan,

Monobook'taki betikleri kasti olarak mı yoksa istemeden mi devre dışı bıraktın, onu merak ettim, bir sorayım istedim.

Sevgiler

Vito Genovese 21:19, 2 Aralık 2009 (UTC)


Sorma, Chrome ömrümü çürüttü desem yeridir. Tek tek hepsini elesen de arkadaş mantıklı bir tarayıcı olmadığı için yine bildiğini okumaya devam ediyor, o beyaz sayfa sorunu çözülmüyor.

Firefox kullanıyorsan hiç sorun yok zaten, Monobook'u Firefox kullanımında eski halinde kullanabilirsin. Chrome'da ise Monobook'tan ziyade Tercihlerim -> Küçük araçlar üzerinden kullanım daha az hataya meyilli, onu öneririm genel olarak.

Şu an kendi monobook'um da Chrome'da beyaz sayfa sorunu yaşıyor, VP:PM'den şüpheleniyorum ama ispatlayamıyorum, zira tarayıcı mantık dinleyen bir tarayıcı değil :(

Vito Genovese 21:35, 2 Aralık 2009 (UTC)


İnfo,

Test yapıyorum bir 15-20 dakikadır Chrome'un derdi neymiş diye. Sanırım Chrome'un derdi wikEd. Teker teker test ettim, wikEd'de beyaz ekranlar başlayıverdi. Açık mıydı sende Tercihlerim -> Küçük araçlar bölümünde?

Vito Genovese 21:52, 3 Aralık 2009 (UTC)


Güncelleme: Chrome'dan umudumu kestim valla. Bir tutarlılığı yok, canı sıkılınca çalışıp canı sıkılınca çalışmıyor. Chrome kullanacağın zaman Küçük araçlar üzerinden kullanmanı öneriyor, Firefox'u çok seviyorum! \o/

Vito Genovese 22:56, 3 Aralık 2009 (UTC)


Tam pes edicem, mantıklı bi teoriyle geliyosun, yeniden açtırıyosun bana tarayıcıyı. Utanman da mı yok senin?

Vito Genovese 23:16, 3 Aralık 2009 (UTC)


Buldum sanırım. Sidebar.js arıza çıkarıyor. Zaten Stam (Danbury) gelip söylemişti bana bir ay kadar önce Chrome'da o şablonların çıkmadığını, daha doğrusu bir görünüp bir kaybolduğunu. Sidebar.js'yi devre dışı bırakınca beyazlama olayı sona eriyor. wikEd de aynı sorunu yaratıyor yalnız. Chrome'cuların ikisinden de uzak durması lazım :)

Vito Genovese 23:56, 3 Aralık 2009 (UTC)

Yanıt: commons[kaynağı değiştir]

info, günaydın...

eskiden CC için karşılık aramayı baya ciddiye almıştım ama şimdilerde bu konularda daha esnek durumdayım. vito'yla olan yazışmada CC yerine "Yaratıcı Halk" önerisini esprisine söyledim. tabii, bu konu gene de ciddiye alınabilir ve CC'nin türkçe sürümü, Wikipedia'nın Vikipedi olması gibi, diyelim ki YH pekala olabilir; bu yönde bir girişim olursa, sonuna dek desteklerim. ama işte, mesela nasıl NASA'yı çevirmiyosak, CC ya da Wikimedia C de pek kolay kolay çevrilmez, çoğunluk yanaşmaz sanki (bu arada, ilginç, Wikimedia Commons'ın kısaltması da WC! ;-))

commons için yazdıklarında haklısın; en:creative commons üzerinden okuyunca ben de benzer sonuçlara ulaşıyorum. buna mukabil, commons'ın "halk, avam" gibi anlamları da var. o yüzden de CC'ye "yaratıcı halk / yaratıcı kamu" demek belki tam karşılık değil ama yanlış da değil. lakin, WC söz konusu olduğunda, "halk" ya da "kamu" uymuyor ama o zaman da WC için türkçe sürümünde "vikimedya commons" yerine "kamusal vikimedya" gibi bir adlandırma pekala olabilir, bence.

görüşmek üzere, selamlar.

--Doruk Salancıileti 06:11, 5 Aralık 2009 (UTC)


yazdıklarına hak veriyorum çünkü araştırdığımda ben de benzer/aynı sonuçlara ulaşıyorum. ama işte, "orta malı / ortak mal / kamu malı / ortak mülkiyet" gibileri üzerinden pratik, söylemesi kolay bir çeviriye ben ulaşamıyorum. yani, bunların başına "yaratıcı" geldi mi, söylemesi zahmetli bir kalıp oluşuyor.

öte yandan, en'deki commons maddesinde yazanların ayırdında olmakla birlikte, "creative" ifadesi esasen üreteni ifade etmek için kullanılır. mesela, ressam yaratıcıdır, resmi yaratıcılık doludur. buradan yola çıkarak, bu ortama katkıda bulunan insanların öyle elit/üstün sanatçılar filan olmayıp da doğrudan halktan ve herhangi bir ünvanı filan olmadan ve hatta çoğunlukla anonim kalan kişiler olduğunu düşününce, "creative commons" denildiğinde pekala "yaratıcı kamu/halk" gibi bir ifadeye ulaşılabilir.

yukarıdaki 2 sözcüklü sözleri illa sadeleştirmeye çalıştığımda, "yaratıcı ortaklık" gibi bişeye ulaşıyorum ama çok da oturmuyor. belki de sorunu çözecek olan şey, "yaratıcı"yı illa başta tutmamaktır; "ortak yaratıcılık" gibi bir kalıp uygun olabilir.

--Doruk Salancıileti 20:00, 5 Aralık 2009 (UTC)


evet işte, bu son yazdıkların, bu başlık altında ilk yazdıklarıma yakın geliyor. vito'ya yazarken de ifade ettiğimi hatırlıyorum: bizim yaptığımız sadece fikir jimnastiği. :-)

--Doruk Salancıileti 21:25, 11 Aralık 2009 (UTC)

Tabii. Genel olarak harita çizimleri ilgimi çeker. Dediğiniz konu üzerinde çalışacağım. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 16:13, 05 Aralık 2009 (UTC)

Ankara ili maddesinde adı geçen bitkileri taslak şeklinde açtım fırsat buldukça içini dolduracağım. Bu işleri alel acele yapıp yanlış bilgiler vermek istemediğimden biraz ağır gidiyorum. Diğer iki kuşa gelince sutavuğu yelvegiller familyasına yönlendirilmeli ya da sutavuğu başlığıyla değiştirilebilir. Yaban ördeği=yeşilbaş eş anlamlı zaten. Geriye yazılacak hayvan maddesi kalmadı. --Fagusmsj 15:13, 7 Aralık 2009 (UTC)

Selamlar. MHB projesinde bugünlerde çok az çalışıyorum, DNA maddesininin kırmızı bağlantıları yavaş yavaş mavileşiyor o kadar. Bugün proje istatistiklerini yeniledim (Vikipedi tartışma:Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji#İstatistik güncellemesi), size de haber vereyim dedim.

Bir diğer konu... şu günlerde dikkatimi seçkin madde adayı olan Ankara ili maddesine vermiş durumdayım, maddede kalan kırmızılıkları gideriyorum. Ankara'daki büyük hastaneler hakkında maddeler henüz açılmamış durumda, bilmem ilgi sahanıza girer mi? --İnfoCan 15:55, 7 Aralık 2009 (UTC)

Merhabalar, istatistikler için ellerinize sağlık, haber verdiğiniz için de çok teşekkür ederim. Uzun zamandır bekleyen bir konuydu, aslında işaretsiz çok konu var daha ama elbet emin adımlarla da olsa bir gün ing. vikiden daha çok değerlendirilmiş maddemiz olacak (çok uçmadım yahu, elbet birgün ). Ankara ili maddesi için elinize sağlık, harika bir madde olmuş. Son halini iyice bir okuduktan sonra tartışma sayfasında da düşüncelerimi dile getirmeyi planlıyorum. Kırmızılar konusunda elbette bir iki tane de olsa mavileştirmeye çalışırım. Yalnız bir sorum olacak Ankara Tıp'ın İbni Sina Hastanesi neden yer almıyor hastaneler listesinde? Bir de bu doğrultuda acaba Ankara Tıp Hastanesi sayfasını yönlendirme sayfası yapıp, İbni Sina Hastanesi ve Cebeci için bağlantı mı verelim. "Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi" şeklinde mi olsun başlık "Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi" şeklinde mi? Tabi "Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi" de bir seçenek. Ona göre İbni Sina maddesinin adını tam haline getirmek de lazım. İyi vikiler--Merube 89msj 20:16, 7 Aralık 2009 (UTC)
Ankara'da çok hastane olduğu için bir yerde çizgiyi çizmeliydim, yatak sayısına göre en büyük hastaneleri seçtim. Genelde maddede Ankara ilinin "en"lerinden (en büyük, en meşhur, vb.) bahsetmeye çalıştım. Hiç bir konuyu hakkını vererek anlatmak mümkün değil, bu yüzden madde yüzeysel olmak zorunda kaldı. Derinleştirilecek konular ayrı maddeler olarak ayrıca açılmalı. Bu aşamada doğrusu maddeyle uğraşmaktan yoruldum, biraz ara vermek istiyorum. Batonu devralmak isterseniz memnun olurum! :-) --İnfoCan 20:28, 7 Aralık 2009 (UTC)
  • Çok haklısınız, tüm şehri en ince ayrıntısına kadar anlatılması beklenemez zaten. Ayrıntılı inceleyebilirsem maddenin son halini, tam bir yorumda bulunacağım tabi :). Peki o halde Ank. Üni. Hst. olarak ilk bağlantı esas yeri olan Cebeci olsun, ayrıca bir de diğer anlamları şablonuyla İbni Sina'ya yönlendirme olsun o maddede o zaman, uygun mudur? Acaba "Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi" mi "Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi" mi olsun madde adı? Tabi Ankara Üni. Hst. bağlantısı da Cebeci Hst.'ye yönlendirilir. Ne dersiniz? --Merube 89msj 21:13, 7 Aralık 2009 (UTC)
Tekrar selam, maddede Ankara Tıp Hastanesinin yatak sayısı için 2000 denilmiş, ilgili kaynakta o sayının Ankara Tıp'ın Cebeci değil İbni Sina Hastanesi olduğu yazıyor, birebir alıntı yaparsam: "Halen Ankara Tıp Fakültesi, hem araştırma hastaneleri, hem de poliklinik ve yataklı tedavi hizmetleri konusunda çeşitli birimlerden oluşmaktadır. Bunlar arasında ismini ünlü Türk bilim adamı İBN-İ SİNA (Avicenna) 'dan alan Tıp Fakültesine bağlı hastanemiz, 2000 yatakla hizmet vermektedir." Dolayısıyla maddedeki kısım biraz spesikleştirilmesi daha doğru olur diye düşünüyorum. İlk önerime geri dönüp, Ank. Üni Hst. anlam ayrımı yapalım diyorum. Olur mu? Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 21:32, 7 Aralık 2009 (UTC)
Tam anlam ayrımını yapıp Cebeci Hastanesini açacaktım ki, hali hazırda Cebeci Yerleşkesi adında bir maddemiz varmış. Bu madde aslında sadece hastaneyi anlatıyor, adı değişmeli bence ne dersiniz? Bu arada Ankara ili maddesindeki bölümü kaynağa göre değiştirdim, uygun mudur? Madde açmak nasip olmayacak bu gidişle :)) --Merube 89msj 21:52, 7 Aralık 2009 (UTC)

Madde geçmişi[kaynağı değiştir]

İnfo selam,

Bir konuda fikrini almak istiyorum.

En.wp'den aşinasındır, ArticleHistory diye bir şablonları var. Çok güzel bir şablon, maddenin geçirdiği kalitelilik, seçkinlik, inceleme, ihraç, şu, bu, hepsini tarihiyle gösteriyor, bu sayfalara gerekli bağlantıları sağlıyor.

Bu şablonu direkt olarak Türkçeleştirmeyi düşündüm önce. Ancak sonra baktım ki, bu şablon tüm bu tartışma sayfası etiketlerimizin yerine geçiyor (sadece botlar gerekli güncellemeleri yapana kadar tartışma sayfasında bulundurmak için tutuyorlar bu klasik şablonları, botlar güncelleyince kalkıyor eski tip şablonlar).

Açıkçası ben bu mevcut ESM, SM gibi şablonlarımızı seviyorum, kullanımı da bu karmaşık madde geçmişi şablonuna göre daha basit şüphesiz. Ben diyorum ki, bu madde geçmişi şablonunu SM, ESM gibi etiketlerin yaptığı uyarılardan temizleyerek sadece maddenin geçmişini anlatan gerekli bağlantıları verir hale getireyim, öyle kullanıma sokayım.

Ne düşünüyorsun bu konuda? Biraz karmaşık anlatmış olabilirim, öyleyse tokatla beni, baştan anlatayım.

Vito Genovese 19:34, 8 Aralık 2009 (UTC)


Hem ilk anlattığımı açıklamak hem de senin düşündüğünü söylediğin şeye enfes bir örnek göstermek için şu sayfayı göstereyim sana:

http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Matthew_Brettingham

Altta tam da düşündüğün şeyi yapan bir şablon göreceksin. Bunu direkt alıp kullanabiliriz.

Benim kafamda olan şeye gelince, üstte gördüğün şablon sadece "Article Milestones"'u gösterse, yani "Bu madde seçkindir" demese, o işi yine SM şablonu yapsa? ArticleHistory'yi sadece şu tarihte şu oldu, bu tarihte de bu oldu işi için kullansak?

Vito Genovese 19:54, 8 Aralık 2009 (UTC)

Şablon:Onlinekaynak[kaynağı değiştir]

Yarattığınız Onlinekaynak ({{Medyada Vikipedi}}) şablonun kullanımı bana sorunlu geliyor. Onun interwiki bağlantısında verilen İng. Wiki'deki karşılığının amacı farklı: en:Template:Onlinesource'da eğer madde bir medya organı tarafından kullanılmışsa bu bir başarı göstergesi olarak sayılıyor ve maddenin tartışma sayfasının tepesine konuyor. Genelde tartışma sayfasının tepesine konan bej renkli şablonlar maddenin özel statüsü ile ilgili oluyor, SM, KM, veya ait olduğu vikiprojeler gibi. Sizin şablonun amacı eğer maddenin iyileştirilmesi için kaynak önermek ise o zaman 1) İng. Wiki'ye olan bağlantı kaldırılmalı, ve 2) şablonun görünümü diğer "statü" şablonlarından faklı olmalı. Bir tartışma alt başlığı altında bu kaynaklar belirtmeniz yeterli olur, bu haliyle gereksiz "resmî" bir görünümü var. --İnfoCan 15:20, 8 Aralık 2009 (UTC)

  • Merhaba, eğer en.wiki'deki kullanımı aynı değilse interwikisi çıkarılabilir fakat tartışma sayfalarında kullanılam şablonlar {{tikutusu}} ile oluşturuluyor. O nedenle ti kutusu ile standart tartışma şablonları gibi oluşturuldu. Eğer kullanımı sorunlu ise diğer kullanıcılara sorabilir, şablon için ortak bir yol bulabiliriz. --Hedda Gabler 11:00, 9 Aralık 2009 (UTC)

Selam Can. Şablon:GSR/2009-12-17 için Wright Flyer olmasın mı ? Takabeg ileti 11:54, 9 Aralık 2009 (UTC)

Olsun. Sen değiştirebilir misin? --İnfoCan 12:36, 9 Aralık 2009 (UTC)
Olur. Mevcut olan resmi ertesi güne mi kaydracaz ? Takabeg ileti 12:38, 9 Aralık 2009 (UTC)
Şablon:GSR/2010-08-11 oluşturuldu. Haberin olsun. Takabeg ileti 12:44, 9 Aralık 2009 (UTC)
Yeni resimler kuyruğa girince ayrıca resmin kendi sayfasına da (örneğin Dosya:Trogon-viridis-001.jpg'e bak) {{Günün seçkin resmi|December 9, 2009}} gibi bir şablon koymak gerekiyor. Güneş tutulması resminde bu işlem yapılmamış bu yüzden ben de tekrar kuyruğa soktum. Farkedip düzelttiğin için teşekkürler. --İnfoCan 14:32, 9 Aralık 2009 (UTC)
Selam Can. Şu an geçici olarak GSR'leri oluşturuyorum. Geçici derken daha sonra değiştirilmesi mümkün demek istedim. Geçici olduğu için henüz resmin kendisine Günün seçkin resmi şablonu eklemiyorum. Daha sonra kararlaştırıldığında eklenirse iyi olacaktır. Tabi bütün bu işlemler için herşeyden önce tarihlere uygun SR'leri seçmemiz lazım. Ama ne yazık ki SRA'daki ilgisizlik (artık o kadar olmasa da) devam ediyor. Oylama kapatma işlemlerin düzenli bir şekilde yapılması şarttır. Buarada Devlet malı = Government Issue. Başlığı daha net olsun mu ? Yani değiştirelim mi ? Takabeg ileti 07:06, 12 Aralık 2009 (UTC)
P.S. Birde mesaj sayfalarında alt başlığı eklersen sevineceğim. Aksi halde gözümden kaçabilir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:06, 12 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba İnfo,

Oylamadaki sorunu cevaplamayı unuttum sanmayasın diye bir bilgi vereyim istedim. 1-2 günlük bir iş yoğunluğum söz konusu (Viki dışında), en geç Pazartesi günü cevap vereceğim.

Sevgiler

Vito Genovese 19:21, 12 Aralık 2009 (UTC)

Ankara'daki hastaneler[kaynağı değiştir]

İyi olmuş, dört kelime birden mavileşmiş (kırmızı renk miktarına bakan dikkatsiz gözler için daha etkileyici!). Cebeci yerleşkesi bence de hastane olmalı. --İnfoCan 22:58, 7 Aralık 2009 (UTC)

Bu hafta pek vakit ayıramadım ne yazık ki vikiye. Cebeciyi düzeltip, diğer maddelere geçiyorum birazdan. İyi vikiler, sevgiler saygılar--Merube 89msj 21:08, 12 Aralık 2009 (UTC)

Can. Eline saglik. Archivleme islerini halledeyim. Ancak bugun Turkceye ozgu harfleri yazamadigim icin (Laptopun pili bitti. Sarj cihazini evde unuttugum icin yarina kadar kendi laptopumu kullanamiyorum) yavas calisabilirim. Birde istersen bizzat oy verebilirsin bence (destek olsun karsi olsun). Tesekkur ederim. Iyi calismalar. Takabeg ileti 04:54, 13 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba size bir şey sormak istedim. Şu sayfada 5 destek 2 karşı fakat SR olamadı. Bunun nedeni nedir? Sorgular gibi olmak istemem. --Captain BradleyMesaj Sayfam 06:07, 13 Aralık 2009 (UTC)

Selamlar, Ankara Numune Hastanesi maddesini taslak olarak açtım ama bir türlü içime sinmedi. Vaktiniz olduğunda size zahmet, bir inceleyip eksiklikleri bildirebilirseniz çok memnun olurum. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 10:27, 13 Aralık 2009 (UTC)

Yine ben :). Ankara Hastanesi maddesine başladım ama Ankara maddesinde 730 yataklı diyor ama hastanenin sayfasında 616, hemodiyaliz dahil 678 diyor. Ankara sayfasındaki kaynağa baktım o da ex olmuş. Hastane sayfasındaki bilgiler güncellenmemiş olabilir, o yüzden sorma ihtiyacı hissettim. Acaba 730 yataklı olduğuna dair kaynağı nasıl bulabiliriz?--Merube 89msj 11:44, 13 Aralık 2009 (UTC)

arşivleme isteği...[kaynağı değiştir]

Selam. Ben bunu becermek için çok uğraştım ama yapamadım. Acaba, herhangi bir sayfayı arşivlerken boşluklara örnek olarak (uydurma bir e-posta adresi mesela) yazıp benim mesaj sayfama atar mısın? orada sanırım 2 kez e-posta adresi istiyor ve ne denediysem sürekli "failured" oluyor. Yardım edersen sevinirim...--вяí¢αи76ileti 21:15, 14 Aralık 2009 (UTC)

Yani, Şu sayfada örnek bir doldurmayı bana yazabilir misin?--вяí¢αи76ileti 21:25, 14 Aralık 2009 (UTC)
Oh be!. Sadece ilk iki boşluğu (url ve e-posta) doldurmam bile yeterli oldu... Çok teşekkürler... Karmaşık düşünmenin zararlarını da görmüş olduk...--вяí¢αи76ileti 21:53, 14 Aralık 2009 (UTC)

Engelli koşu ve yarış[kaynağı değiştir]

Selam Can. İlgilendiğin için tşk. Engelli koşu maddesinin başlığını Engelli yarış olarak değiştirebilir misyiz ? Takabeg ileti 01:33, 15 Aralık 2009 (UTC)

Engel parkuru maddesi açıldı ama henüz zayıf :) Takabeg ileti 10:50, 15 Aralık 2009 (UTC)

Evet, o benim de aklımdaydı ama başka bir detaya takılınca atlamışım VP:Sİ düzenlemesi sırasında.

Bu VP:Sİ sayfasında SR kutusunun başlığında 2009-12-16 şeklinde çıkıyor ya tarih, bu GSR şablonlarının İngilizce Vikipedi'den birebir alınmasından kaynaklanıyor bu, İngilizce'nin kuralları açısından normal, lakin Türkçe'de sırıtıyor. Mach'a o yüzden uzun bir mesaj atmıştım. İlk mesajı attığım anda ikinci bir sorun vardı, onu hallettim ama bu sorun baki kaldı. Sanıyorum çözümü için de tüm bu GSR şablonlarını "1 Ekim 2009" gibi bir isme taşımamız gerekecek, o da kategori içi sıralamaları bozacak, bir oturup konuşmak lazım sakin zamanda.

İşte bu sorun girince araya SL'ler kaldı o gün. Aslında çok basit iş. Sistemi kurarken Ah! Tanrıçam bölümleri listesi maddesini örnek liste olarak kullanmıştım. Maddenin içine bakarsan onlyinclude etiketini görebilirsin, yeterli miktarda içeriği bu etiketin içine aldın mı geriye yapacak pek bir şey kalmıyor zaten. Listelerde "günün...", "haftanın..." kavramı olmadığı için, madde adına göre yine bu TarihResim, TarihMadde prensibinde bir şablon oluşturur, onun da otomasyonunu sağlarız.

İkinci soruna gelirsem; TarihResim'in içinde en sonda CURRENT serisi var, şablonun kendi sayfasında ne göstereceğini o belirliyor, o yüzden o sayfada güncel tarihi görüyorsun. Lakin Şablon:Yuvarlama includeonly prensibiyle çalışıyor, yani "Nerede transclusion, orada ben!" diyor, ürettiği sayıyı sadece şablon olarak kullanıldığı yerlere saklıyor, mevcut sayfada göstermiyor.

Bu onlyinclude ile includeonly arasında böyle temel bir fark var. onlyinclude kullanıldığında, onlyinclude'ın dışında kalan her şey transclusion'ın da dışında kalıyor. includeonly içine alınan içerik ise asıl sayfada görüntülenmiyor, transclusion'da görüntüleniyor ve başka şeylerin görüntülenmesine mani olmuyor.

Böyleyken böyle...

Sevgiler

Vito Genovese 05:21, 16 Aralık 2009 (UTC)


Dur yau, dalmışım ben. Neden mevcut tarih gibi gördüysem artık, bilemedim.

Takabeg'e açıkladığım saate bağlı değişim nedeniyle şu anda o işlemden 622 sonucu çıkıyor, o da 9 Eylül 2010'a tekabül ediyor. Birazdan değişecek, başka bir şey olacak, saate bağlı olması nedeniyle.

Diğer söylediklerim şahane palavra olmuş, onları silebilirsin zihninden :(

Sevgiler

Vito Genovese 05:25, 16 Aralık 2009 (UTC)

Madde geçmişi 2[kaynağı değiştir]

Nerde...

Birkaç gündür çok yoğun çalışıyorum, senin oylamadaki soruna bile gecikmeli şekilde cevap verebildim, biliyorsun. Cuma gününe kadar da mevcut yoğunluğum sürecek, şu an görünen o.

Şimdi sen sürüme bağlantı deyince bir soru işareti oluştu kafamda. SMA, ESM gibi şablonlarımızı da kullanalım, yeni şablonu da kullanalım demiştim konuşmamızda, yeni şablonun içinde yer alan SMA ve ESM'nin mevcut halinin yaptığı duyuruları çıkaracak, sadece "şu tarihte şu oldu" şeklinde bir liste tutacaktım. Ama biraz daha düşününce, birden fazla aynı süreçten geçen maddelerde bu formül başarılı olmayacak gibi gelmeye başladı.

Yani önceden 2 kez başarısız olunmuşsa, şu anki şablonlarımızın bağlantıları da yetersiz kalacak. Madde geçmişi şablonuna komple geçelim desem, bu durumda şablonun karmaşık yapısı nedeniyle millet afallayacak, mevcut şablon serimiz de işlevsiz hale gelecek.

En.wp'de manuel olarak ESM, SMA gibi şablonları yerleştiriliyor, madde geçmişi şablonunun güncellemesini bot yapıyor. Ne dersin, bu şablonların güncellemesini falan düzenli olarak gerçekleştirmek senin için angaryaya dönüşür mü? Eğer dönüşmez diyorsan uyarlayalım değiştirmeden. Eski şablonlar da dursun, madde geçmişi şablonunun karmaşasına girmek istemeyen kullansın ya da nebleyim, çok net fikirlerim yok bu konuda. Sana atıyorum burada topu..

Sevgiler

Vito Genovese 21:21, 16 Aralık 2009 (UTC)

Selam Kibele. Ankara ili'ne baktıkça düzeltecek bir şey daha buluyorum ama artık bıktım ondan. Eğer gözün yiyorsa ona bir cila atabilir misin acaba? --İnfoCan 20:41, 15 Aralık 2009 (UTC)

  • cevap niye gecikti dersen.. yapıcam diyorum, sonra yapamıyorum, ama onu da söylemeye dilim varmıyor. ben yine zulaya atayım, elbet bulurum zaman. bu arada, düzeltmenin sonu yoktur, sen başka maddelere doğru yol al bence. :) --ki bl 22:46, 16 Aralık 2009 (UTC)

Can. Vikipedi:Seçkin içerik/TarihResim işlerini sana bırakacağız. Biz koruma olmayanları üreteceğiz. OK değil mi ? Takabeg ileti 23:37, 16 Aralık 2009 (UTC)

Tamam. Gördüğün gibi ancak listenin boşluksız kısmını tuttum, gerisi sildim. Arada resimlerin yerleri değişiyor, boşluklar kalıyor bu da o rastgele resim üretme fonksiyonunun boş tarihlere rastlamasına neden oluyordu. Yeterince resim var nasıl olsa. --İnfoCan 00:30, 17 Aralık 2009 (UTC)
Yeterince resim var ise güneş tutulması bugünkü GSR boş kalıyorsa acilen müdahale etmemiz lazımdır ve bu durumda rastgele ekelenebilir ama zaman varken biraz incelik göstererek iş yapalım. Örneğin {{GSR/2010-08-11}}. Merzifon'daki güneş tutulmasını hatırlıyor musun ? Eğer o resim SR olsaydı elbette aynı güne eklenmesini isterdim. İnsan ana sayfasına bakıp düşünür. Ondan X yıl geçti diye. Haksız mıyım ? {{GSR/2010-01-05}} için bunu öneriyorum. 1 Ocak 1927 tarihinde Osaka Sumo Cemiyeti feshedilip Büyük Japon Sumo Cemiyeti adıyla Japon Sumo Cemiyeti ile birleştirildi. Böylece Japonya'nın Sumo camiası tek çatı altında toplanmış oldu. Gerç Sumo cemiyetleriyle ilgili maddeler yok. Yinede alakalı tarihleri bulup birazcık olsun ansiklopedik yaklaşmak bence faydalıdır. Ne dersin ? Takabeg ileti 00:43, 17 Aralık 2009 (UTC)

Güzel düşünüyorsun derim. Sen istediğin gibi resimleri yerleştir. Benim güneş tutulmasını Ocak ayına koymam için iyi bir neden yoktu. Sadece 2007'den beri SR seçilip henuz ana sayfaya çıkamamış olanları belirlemekteyim, o da onlardan biriydi. Bir de resim çeşitlerini karıştırmaya çalışıyorum, arka arkaya iki hayvan resmi veya iki manzara resmi olmasın diye çalışıyordum. Ama o günün tarihi ile ilgili bir resim koyabilirsek tabii hoş olur. 2010'da Türkiye'de güneş tutulması bekleniyor mu acaba? --İnfoCan 02:14, 17 Aralık 2009 (UTC)

Şimdi Güneş tutulmaları listesi'ne bakıyorum. Türkçe Vikipedininki hiç ayrıntılı değildir. Bu daha faydalı. Bu listeye göre (NASA'nın açıklamasına dayalı) 2010'da Türkiye'de görünmeyecektir. Takabeg ileti 02:23, 17 Aralık 2009 (UTC)
29 Mart 2006'da Türkiye'de olmuş [1]. İstersen o tarihe koyalım resmi. --İnfoCan 03:02, 17 Aralık 2009 (UTC)
O resim Türkiye'de çekilmediği için 29 Mart'a eklenmesine sıcak bakmıyorum, açıkçası. Kesinlikle karşı çıkacağım da demiyorum. 29 Mart 2006'da çekilmiş bir resim olsaydı keşke ... 29 Mart için başka uygun SR olabilir. Acelemiz yok değil mi ? Takabeg ileti 03:06, 17 Aralık 2009 (UTC)

Mesela Şablon:GSR/2010-03-29 nasıl ? Belki de daha uygunu buluruz. Takabeg ileti 03:59, 17 Aralık 2009 (UTC)

Birde Noumenon'dan yanıt geldi. Bunun yeniden tartışılmasına gerek yok.... Seçkin İçerik Sorumlusu'na bildirip değiştirtebilirsiniz daha kaliteli versiyonuyla. diyor. Kendisinin Diğer resmin de durumu benzer dediği de A ve B. Sence ? Daha birkaç tane var da durumları biraz farklı. Şimdi çıkacağım. Birkaç saat içerisinde göstereceğim. Görüşürüz. Takabeg ileti 06:05, 17 Aralık 2009 (UTC)

tarihler ve resim[kaynağı değiştir]

Günün Seçkin Resmi'ni seçerken o günün tarihi ile ilgili bir resim koyma gayretini takdir ediyorum ama bunu fazla zorlamanın da gereği yok. Şablon:GSR/2010-03-29 resmi 29 Mart'ta çekilmiş olabilir ama bu görüntü her gece aynı; 1999 Fransa güneş tutulması resmi veya falanca tarihte çekilmiş bir kelebek resmi için de aynı şeyi söyleyebilirim. Hrant Dink cenazesi gibi bir kerelik olaylardan farklılar bunlar. Doğa ve bilim resimlerini olaylarla ilgili resimlerin arasında kalan boşlukları doldurmak için kullanalım ama tarihlerine (varsa dahi) dikkat etmeyelim derim. --İnfoCan 10:47, 17 Aralık 2009 (UTC)

29 Mart'ta çekilmedi. 29 Mart ilk defa Earth Hour'un uygulandığı gün. Tarihî bir gün ve Earth Hour için o resim uygun. Takabeg ileti 10:52, 17 Aralık 2009 (UTC)

Yukarıda sorduğum bunlar için görüşün nedir ? Takabeg ileti 10:54, 17 Aralık 2009 (UTC)

O zaman resim yazısı daha ayrıntılı olarak Earth Hour kavramını açıklamalı. Bu haliyle Earth Hour maddesini açmam gerekti konuyu anlamam için.

Kanagawa dalgaları resmi konusunda ise iki versiyon bariz farklılar. Renkler ve piksel sayısı bir yana, gökteki bulutların görüntüsü dahi farklı. Üstelik Commons'taki tartışmayı okudum [2], bu resmin restorasyonu başlı başına bir iş olmuş. Bu yüzden tekrar oylama yapılması yerinde olmuş. --İnfoCan 11:13, 17 Aralık 2009 (UTC)

Anladım. Okurlar da Earth Hour maddesini açsınlar :) Yine de konuyla ilgili kısa açıklama ekleyelim. Maddesini açan Abi'den rica etsek mi ? Diğer konularla da ilgilendiğin için ayreten teşekkür ederim. Ama dahası var :) da çok acil iş değiller. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:20, 17 Aralık 2009 (UTC)

Michael Jacson[kaynağı değiştir]

madde niçin seçkin seçilmedi bilgilendirirseniz sevinirim. Drlp ileti 14:38 17 Aralık 2009 (UTC)

Selam Can. Eline sağlık. Şunu soracaktım: Bunun birazcık daha iyisini bulamaz mısın ? Birde çizgi orijinalde de var, değil mi ? Takabeg ileti 20:20, 17 Aralık 2009 (UTC)

Resim:Official portrait of Barack Obama.jpg için uygun bir GSR tarihi arıyorum. Doğum günü kapılmış, Louis Armstrong ile aynı. İktidarı devralış tarihinin yıldönümünü düşündüm (20 Ocak) ama oraya Şablon:GSR/2010-01-20 koymuşsun. Dağıstanlıları başka bir tarihe atabilir miyiz? --İnfoCan 15:44, 18 Aralık 2009 (UTC)

20 Ocak Dağıstan'ın özerkliği kazandığı gündü, yanlış hatırlamıyorsam... ama Obama'yı oraya kaydırabiliriz, bence. Dağıstan için başaka bir günü buluruz. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:50, 18 Aralık 2009 (UTC)

Güzel bir proje. Nasa'nın yazılımı ek külfetler çıkarabilir. Ben tek programa sadık kalmıyorum. Çeşitli görseller için çeşitli yazılımlar kullanıyorum. Dediğiniz harita üzerinde çalışacağım. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 18:18, 18 Aralık 2009 (UTC)

  • Şuna o gün doğum günü olan şunu koysak nasıl olur? --.dsm. 16:56, 18 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba İnfo,

Geç cevap için kusuruma bakma, işler güçler nefes aldırmadı.

Madde geçmişi konusunda bu akşam cevap vereyim diyorum sana, birkaç saat uyumam lazım onun için.

Obama'da ise sorun şurada:

[[Resim:Official portrait of Barack Obama.jpg|300px || center]]

Çift "|" karakteri var, teke düşürürsen devasa resim küçülecektir.

Güncellemenin hemen yansımamasının sebebi ise iş sırası. Önbellekle alakasız yani. Transclude edilen şablonlarda yapılan değişiklikler, vandalizm riskine karşı hemen yansımıyor kullanıldığı sayfalara, 1 saati bulduğu oluyor bazen. İstatistiklerden iş sırası uzunluğunu görebiliyoruz ama canı istemedi mi azalacağına yükseliyor namıssız, şablonlarla çalışırken epey can sıkıcı olabiliyor beklemek.

Bu bahsettiğin günün değişikliği de yansımış sayfaya, sırası gelmiş geçmiş yani.

Uykumu alıp şu madde geçmişi olayını halledeyim artık.

Sevgiler

Vito Genovese 07:07, 19 Aralık 2009 (UTC)

Selam InfoCan malesef Bonn maddesi hakkında hiç bilgim yok ondan Bonn maddesine pek katkıda bulunamam ama kaynak sayısının az olduğunu söyliyebillirim! İyi güner Sero1988, 19 Aralık 2009

Günaydın Can. Robot çeviri olan maddeler m8 ile mi silinmeli? --Captain BradleyMesaj Sayfam 06:58, 20 Aralık 2009 (UTC)

Danışma mı? Merhaba. Ben maddeyle alakası olmayan tarafsız bir Sİ sorumlusuyum, bu da CVm. Vakit bulamadım bir türlü, ama bir hafta ila 10 gün içinde bu konuya eğileceğim. Sabrınızdan dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım. --yabancım 10:00, 20 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba,
O resimde en üst satır (alın kemiği v.s.) bende içi dolu siyah bir dikdörtgen olarak gözüküyordu. svg'ler konusunda çok deneyimim ve bilgim yok, ama kendi tercüme ettiğim bazı resimlerde de aynı sorunla karşılaşmış ve sorunu çözememiştim. Sonunda kendi kendime şöyle bir çözüm üretmiştim: Sorunlu textbox'ı yok et, sorunsuz olanlardan bir tane daha kopyala, onun metnini değiştir. Bu çözüm şimdiye kadar işe yaramıştı, ama bu resimde o da işe yaramadı :). Üzerine bir başka şeyi denedim. Ben inkscape kullanıyorum. Bu yazılımda iki farklı kaydetme opsiyonu var. "svg" olarak ya da "düz svg" olarak. svg kaydettiğimde sorun devam ediyordu, düz svg yaptığımda sorunun ortadan kaybolduğunu gördüm. Ben de öyle kaydedip yükledim. Yani biraz bilinçsizce ve deneye yanıla çözmüş oldum, neden sorun olduğunu ya da neden çözüldüğünü de tam anlamış değilim . Bu arada, herhangi bir svg resmin sorunlu olup olmadığını [3] adresinde test edebilirsiniz. İyivikiler... [ho? ni!] 15:57, 20 Aralık 2009 (UTC)

MedyaViki:Spam-blacklist[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, Spam sayfası korumaya alındığı için tartışma sayfasında yazamadım, fotograf.com bunu listeye ekler misiniz? Kolay gelsin.--Hedda Gabler 11:02, 22 Aralık 2009 (UTC)

SR or ESR ?[kaynağı değiştir]

Selam Can. Burdaki Che Guevara portresi seçkin resim mi, değil mi ? Resimde herhangi işaret (ne {{SR}} ne de {{ESR}}) gördüm de... İlgilenirsen sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 04:31, 23 Aralık 2009 (UTC)

Anladığım kadarıyla Vikipedi:Seçkin resim adayları/Başarısız/Nisan 2008 sayfasının yerine Vikipedi:Seçkin resim adayları/Guevarakorda2.jpg'in yer alması lazım değil mi ? Ancak bu da başarısız değil adaylıktan çekilme. Yine de başarılı olanın başarısız sayfasında kaydedilmesi uygunsuzdur. Sence ? Takabeg ileti 04:45, 23 Aralık 2009 (UTC)

Che resimleri[kaynağı değiştir]

Che resimlerini hallettim. Dikkatimi çektiğin için teşekkürler. --İnfoCan 14:17, 23 Aralık 2009 (UTC)

Ben de teşekkür ederim. Eline sağlık. Birde Achelousaurus için kusura bakma. Cidden cesaret edemiyorum. O konuda Fagus ne diyor acaba ? Takabeg ileti 14:22, 23 Aralık 2009 (UTC)
Tekrar selam Can. Bence fazla mesaj atmazsan iyi olur. Spam filan düşünen çıkarsa kötü. Ben öyle düşünmüyorum ama ... İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:40, 23 Aralık 2009 (UTC)

Az insan oy veriyor, konsensus oluşsun diye daha çok katılım olsun istedim. Babil kutularında biyoloji veya zoolojiye ilgi gösterenler arasında son bir hafta zarfında aktif olanlara mesaj bırakmaktaydım. Neyse, peki, duruyorum. --İnfoCan 15:45, 23 Aralık 2009 (UTC)

Daha önce bir konuya ilgilenen iki kişiye mesaj attığımda spam uyarısı almıştım da :)) Köy çeşmesine not bırakalım mı ? Takabeg ileti 15:48, 23 Aralık 2009 (UTC)
Vikipedi:Seçkin resim adayları/Achelousaurus dinosaur.png hakkında mı? Topluluğu ilgilendirecek düzeyde bir sorun değil, boş ver. Herhalde önümüzdeki günlerde bir kaç oy veren daha olur. --İnfoCan 15:53, 23 Aralık 2009 (UTC)
Achelousaurus hakkında. Ama boş verelim. Senin masajını okuyan kullanıcılar ilgileneceklerdir. Kanımca o resim bir illüstrasyon olarak kriterleri sağlıyor ama mesele araştırmanın sonucu verilen bilgilere sadık olup olmamasıdır. O yüzden Zooloji (çok uzak değildir) ile ilgilenen Fagus'un görüşünü alalım dedim. Bence ilgileneceklerdir. iyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:58, 23 Aralık 2009 (UTC)

Ocağın birinci haftası[kaynağı değiştir]

Yıl dönümünü iki hafta geçirdikten sonra çıkarmanın özel bir anlamı olmayacak, bence geç kaldık, onun için onu öne geçirmek istemiyorum. Charles Darwin'in doğum yılı 2009 yılı boyunca kutlandı, onun durumu gibi olsa iki haftalık gecikmeden bir şey olmazdı, ama Ocak ayında kimse Simsonların 20 yılını hâlâ kutluyor olmayacak.--İnfoCan 15:35, 24 Aralık 2009 (UTC)

Seçkin resim oylaması[kaynağı değiştir]

Merhaba. Biyolojiyle ilgilendiğinize göre, acaba Vikipedi:Seçkin resim adayları/Achelousaurus dinosaur.png sayfasındaki Seçkin Resim oylamasında görüş belirtebilir misiniz? --İnfoCan 15:34, 23 Aralık 2009 (UTC)

Birazdan sayfayı ve resmi inceleyip, yorumumu belirteceğim. Haber verdiğiniz için çok teşekkürler. Saygılar, sevgiler--Merube 89msj 15:49, 24 Aralık 2009 (UTC)

Oylama kapama betiği[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfo,

Şablonları var mı onların?

Bu arada madde geçmişi şablonu ömrümü çürüttü, hafta sonu devam edeceğim. O vakit sana da bir mesaj uçuracağım, haber vermiş olayım.

Vito Genovese 16:12, 24 Aralık 2009 (UTC)


İnfo, bir de taban şablonlarına ihtiyacım var, SM ihraç son gibi...

Vito Genovese 19:35, 24 Aralık 2009 (UTC)


İşlem tamam!

Sevgiler

Vito Genovese 20:01, 24 Aralık 2009 (UTC)


İlk yaptığım an küçük bir hata vardı, onu iki dakika sonra düzelttim. Önbelleğini ilk değişiklik sonrasında boşalttıysan hatalı durumda olabilir sende halen.

Tekrar bir temizler misin önbelleği?

Vito Genovese 20:18, 24 Aralık 2009 (UTC)


Bu şablonun özelliği herhangi bir altsayfayı API vasıtasıyla çağırması, bunun için de altsayfayı seçmmiz gerekiyor. O yüzden bu mevcudu değiştirebileceğimi sanmıyorum ama müsait bir zamanda biraz üzerinde çalışır, olabiliyor mu diye kontrol ederim.

Vito Genovese 20:33, 24 Aralık 2009 (UTC)


SAS var zaten, görmedin mi onu?

Vito Genovese 20:56, 24 Aralık 2009 (UTC)


İşlem tamam!

Yalnız birlik sağlama adına SPİ alt dışındakilerin hepsinin adını değiştirmem gerekti. Uygundur sanıyorum?

Sevgiler

Vito Genovese 21:35, 24 Aralık 2009 (UTC)

Ankara(il) SMA[kaynağı değiştir]

Oylama ne zaman kapatılacak bilgilendirirseniz sevinirim.Drlpileti 16:34,24 Aralık 2009 (UTC)

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler,iyi vikilemeler.

Tartışma sayfası[kaynağı değiştir]

Selam Can. Vikipedi tartışma:Seçkin resimlikten ihraç adayları/ yerine Vikipedi tartışma:Seçkin resimlikten ihraç adayları sayfasına eklersen iyi olur. Zira o hatalı olarak açılan ihraç aday ayfasının tartışma sayfasıdır ve silinecektir, yanlış anlamadıysam. Takabeg ileti 02:48, 26 Aralık 2009 (UTC)


Fikir birliği[kaynağı değiştir]

Selam Can. Sence Vikipedi:Seçkin resim adayları/Achelousaurus dinosaur.png oylamasında fikir birliği var mı ? Kendimin karşı oy kullandığım için demiyorum. Ayrıca senin kendi gösterdiği adaylık olduğu için senin kapatamadığını biliyorum (düşünüyorum). Daha önce Captain Bradrey'nin sorduğu Vikipedi:Seçkin resim adayları/Göreme OpenAir Museum Dunkle Kirche 2 11 2004.jpg v.s. diğer oylamanın sonuçlarıyla kıyaslarsak soru işareti bırakıyor. Bu sefer de Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir gerekçesiyle yorumlanabilecek durum da değil. Acaba Fikir birliği mi tekrar tartışmamız lazım ? Ben çıktım. Görüşürüz. Takabeg ileti 22:36, 26 Aralık 2009 (UTC)

Geldim. Kısaca şöyle:

Vikipedi:Seçkin resim adayları/Göreme OpenAir Museum Dunkle Kirche 2 11 2004.jpg'de fikir birliğinin olmadığını söylemek mümkün. O yüzden başarısız sonuç çıkabilir, başarılı sonuç da çıkabilir.

Vikipedi:Seçkin resim adayları/Achelousaurus dinosaur.png'de fikir birliğinin olmadığını söylemek mümkün fakat fikir birliğinin olduğunu söylemek imkansız. O yüzden başarılı sonuç çıkamaz.

Vikipedi için tutarlılık ve eşitsizlik önemlidir. Değil mi ?

Takabeg ileti 23:48, 26 Aralık 2009 (UTC)

Ayreten Vikipedi:Seçkin resim adayları/King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck (edit).jpg da tartışılmalı. Sen kapattığında ciddi sorun çıkmadı ama ... artık Commons gibi net bir kural (guideline)ın gerekli olduğunu düşünüyorum. Takabeg ileti 06:41, 27 Aralık 2009 (UTC)

Saba sabah başını ağrıtacağım. VP:SPA'ya baktım. 1-2 aday var. Arşivlerine baktım hiç bir portal seçilememiş. Bilmediğim bir şey herhalde. Sadece temmuz 2007'de 1 başarısız, ocak 2008'de bir başarısız var. Öyle olsa bizim hiç portalımız olmazdı. Birde Vikipedi:Portal/Teklifler var. --Captain BradleyMesaj Sayfam 06:27, 27 Aralık 2009 (UTC)

Wright Flyer[kaynağı değiştir]

Selam. Durova tarafından ver.3 yüklendi. Şu an Türkçe Vikide SR olan ver.2'ye nazaran daha clear. Değiştirilmesi gerekir mi ? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:17, 28 Aralık 2009 (UTC)

Bide Bunun betası da çıkmıştır. Takabeg ileti 08:30, 28 Aralık 2009 (UTC)

SR prosedürü[kaynağı değiştir]

  • Selam İnfoCan. Bu resmin diğer resimle oylamada fikir birliği oluşmaksızın değişmesinin, uygulanagelen SR prosedürüne uygun olmadığını düşünüyorum. Önce oradaki tartışmadan bir fikir birliği çıkmalıydı ve resim ancak öyle değiştirilebilirdi. Görüşünü merak ediyorum, teşekkürler. --.dsm. 13:41, 28 Aralık 2009 (UTC)

Yeni yılınızı kutlarım.Umarım yeni yılda vikipedide iyi ve başarılı çalışmalar geçirirsiniz.Bu arada Ankara(il) SMA hala sonuçlanmadı.Bu konuyla da ilgilenirseniz sevinirim.İyi vikilemeler.Drlpileti 15:47, 31 Aralık 2009 (UTC)