Kullanıcı:SoTheDrama/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

t.A.T.u. (Kiril: Тату) Lena Katina ve Julia Volkova'dan oluşan bir Rus müzik ikilisidir. Kızlar ayrıca birer şarkıcı, söz yazarı, oyuncu ve klip yönetmenidir. Şarkıcılar, yapımcı ve yönetmen Ivan Shapovalov tarafından yönetilmeden ve Rus plak şirketi Neformat ile sözleşme imzalamadan önce çocuk müzik grubu Neposedy'nin bir parçasıydı. t.A.T.u.'nun ilk albümü ''200 Po Vstrechnoy'', 2001'de Doğu Avrupa'da büyük bir başarı elde etti ve bu ikilinin Interscope Records ile 2002 yılında aynı albümünün İngilizce versiyonunu ''200 km/h in the Wrong Lane'' olarak yayınlanmasına sebep oldu. Albüm, Avrupa'da satılan bir milyon kopya için IFPI tarafından platin sertifika aldı ve yabancı bir grubun Japonya'da bir numaraya ulaşan ilk albümü oldu.[1][2] Albümden "All the Things She Said" ve "Not Gonna Get Us" isimli şarkılar uluslararası bir hit haline gelerek grubun dünya çapında görünürlük kazanmasına sebep oldu. Grup, 2003'te Rusya'yı Eurovision Şarkı Yarışması'nda ''Ne ver', ne boysia'' isimli Rusça şarkı ile temsil etti ve Rusya'ya üçüncülük kazandırdı. t.A.T.u.'nun popüler olmasını sağlamış bir neden de sansasyonel olmalarıdır. Konserlerinde striptiz de yapan grup üyeleri, Amerika - Irak savaşına tepki olarak bir süre konserlerine üzerinde Rusça Khuy Voyne ("Savaşını s..eyim") yazan tişörtlerle çıktılar.


t.A.T.u. Shapovalov ile yollarını ayırdıktan sonra 2005 yılında ''Dangerous and Moving'' ve ''Lyudi Invalidy'' albümlerini çıkardı. Dangerous and Moving, uluslararası hit "All About Us" ile büyük tanınırlık kazandı. İkili, kendi prodüksiyon şirketi T.A.'yı kurmak gibi başka projelere girişti. 2008 ve 2009 yılları arasında senaryolarını kendileri yazdığı ''You and I'' isimli sinema filmini piyasaya sürdüler. Aynı yıllarda Vesyolye Ulybki ve Waste Management isimli iki albüm yayınladılar.[3]2011 yılında grup kesin olarak dağıldığını duyurdu. İkili duyuruyu resmi web siteleri üzerinden yaptılar. Yaptıkları açıklamada kariyerlerinin devam edeceğini ancak grup olarak devam etmek istemediklerini çünkü aralarındaki aşkın ve dostluğun büyük ölçüde azaldığını, bununda müzik kariyerlerini olumsuz etkilediğini duyurdular. [4] Grup üyeleri günümüzde solo kariyerlerine devam etmektedir. İkili zaman zaman özel günler ve etkinliklerde bir grup olarak sahne almaktadır.

  1. ^ Inc, Nielsen Business Media (2003-07-05). Billboard (İngilizce). Nielsen Business Media, Inc. 
  2. ^ "No constrictions on BoA's ambitions | The Japan Times". web.archive.org. 2019-06-09. Erişim tarihi: 2022-07-02. 
  3. ^ Lipshutz, Jason; Lipshutz, Jason (2011-04-04). "T.A.T.u. Calls It Quits Following Release of Remix Album". Billboard (İngilizce). Erişim tarihi: 2022-07-02. 
  4. ^ Lipshutz, Jason; Lipshutz, Jason (2011-04-04). "T.A.T.u. Calls It Quits Following Release of Remix Album". Billboard (İngilizce). Erişim tarihi: 2022-07-02.