Kullanıcı:Kahve6/CalismaSayfasi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kahve6 KULLANICI SAYFASI


Güncel: Vikibahar - 15.04.20

Kahve6/CalismaSayfasi şu anda gerçek hayatta çok yoğun olduğundan Vikipedi'yle istediği kadar ilgilenememektedir.


TEMIZLIK
KONTROL
OYLAMA
ÇALIŞMA

SADARET[değiştir | kaynağı değiştir]

Abdülhamid Hükûmeti
Makam-ı Devlet 31 Ağustos 1876 - Tahta çıktığında 23 Aralık 1876- Kânûn-ı Esâsî ilanında
Row header 1 Cell 2 Cell 3
Row header A Cell B Cell C

EKA deneme[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir kullanıcı adının engellenmesini isterken öncelikle, Vikipedi:İyi niyet varsayın ve Vikipedi:Lütfen yeni kullanıcıları ısırmayınız. Yeni gelenlerin topluluk için ihtiyaç ve değer olduğunu anlayın. Uygun olmayan kullanıcı adları hem açık hem de gizlenmiş türde olabilir. Kabul edilebilir veya edilemez kullanıcı adları arasındaki ince çizgi, o adı seçen tarafından değil uygunsuz bulanlar tarafından çizilir.

Kullanıcı isminin birincil amacı, katkıda bulunan kişileri tanımlamak ve ayırt etmektir. Böylece iletişim ve kayıt tutmak kolaylaşır. Kullanıcı adı, saldırgan olma veya bir karakter yaratma forumu değildir. Diğer ülkelerden ve/veya yaş gruplarından katılan kullanıcılar, kullanıcı adı seçiminde hata yapabilirler. Dolayısıyla anında bloke edilmeleri, iyi niyetli yeni kullanıcıları ürkütebilir. Uygun olmama sınırındaki kullanıcı, adları vandalizme de bulaşmışsa, görüldüğü anda süresiz olarak bloke edilebilir.

Benzer kullanıcı adları:

  • Geçmişte ünlenmiş vandallar tarafından kullanılmış kullanıcı adlarına benzeyen isimler engelleme sebebidir, görüldüğü anda bloke edilir.
JamesJackson, JacksonJames, JamesJackson-1, James-Jackson
  • Diğer kullanıcılarla karıştırılabilecek adlar engelleme sebebi değildir.
saffet90,asaffet90,saffeta90,Saffeta90
  • Vikimedya Vakfı'na, vakfı veya projeyi resmen temsil ettiğine dair yanlış bir izlenim veriyorsa benzer adlar içeren kullanıcı adları engelleme sebebidir.
Vikikedi, Vikipedi LTD, WMF 2019
  • Vakfı veya projeyi resmen temsil ettiğine dair yanlış bir izlenim vermiyorsa engelleme sebebi değildir.
Hakan'ın vikipedi günlüğü, Vikipedi'yi seviyorum, bkz. bloklanmamış kullanıcı: Vikipedi Adamı
  • IP adresine benzer kullanıcı adları geçersiz IP benzeri dahi olsa engelleme sebebidir.
192.168.1.1, 260.260.14.10
  • Vikipedi'de sık kullanılan yazılım veya toplulukla ilgili terimleri veya Vikipedi'de resmi bir pozisyona benzer adlar engelleme sebebidir.
bkz. engellenenler: Admiiin, Denetmen, Yönetici
  • Bot hesaplarını çağrıştıran isimler engelleme sebebidir ve kullanıcının bir hizmetli ile temasa geçerek bot kullanım izni teyidi istenir.
VBot, Script, Autocorrect

Kötü niyetli kullanıcı adları:

  • Karışıklık yaratma niyeti olduğu izlenimi verebilecek kullanıcı adları engelleme sebebidir.
hackedby, vandal, spamcıgeldi. Örn: trolgun(trol gun veya tr olgun olabilir. engellenmez, aksiyon beklenir.)
  • Nefret ve şiddeti ima veya teşvik eden isimler ya da nefret sembolü olan kişilere ve bu kişilerle ilişkili olaylara göndermede bulunan isimler engelleme sebebidir.
kafakoparan, buzağılarölsün, karındeşen, nazidüşmanı, holocaustuzmanı, auschwitzkampı, kızılsultan
  • Cinsel hareketlere, genital organlara ve cinsel yönelimlere, vücudun üreme ve boşaltım fonksiyonlarına atıfta bulunan veya ima eden isimler engelleme sebebidir.
sinsi kullanım örnekleri: erekte41, varam1, eseksisey, birteksikvar, s2ş, sikiyuzellibes
  • Aşağılayıcı veya hakaret olarak algılanabilecek isimler,
  • Hastalık ve engelli olma hallerine atıfta bulunan isimler
  • Yasadışı eylemleri ima veya teşvik eden isimler,
  • Tartışmalı veya kışkırtıcı bakış açılarını destekleyen isimler,
  • Küfür, müstehcenlik veya saldırgan bir dil içeren isimler (Türkçe olmayanlar da dahil olmak üzere) engelleme sebebidir.

Ticari markalar, spor kulüplerinin isimleri, promosyon isimlerinden oluşan kullanıcı adları:

Promosyon kullanıcı adları:

Bir şirketin, grubun, kurumun veya ürünün adını açık bir şekilde temsil eden kullanıcı adlarına izin verilmez. (örneğin; TownvilleWidgets, MyWidgetsUSA.com, TrammelMuseumofArt). Yalnızca şirketlerin veya grupların adı olan kullanıcı adlarına izin verilmez. Ancak, bu tür adları içeren kullanıcı adlarına bazen izin verilir. Kullanıcı adları bir şirket veya grup adı içeriyorsa ve reklam/tanıtım amacı taşımadığı veya reklam yapılmadığı düşünülüyorsa kabul edilebilir, ancak "WidgetsUSA'da Mark", "XY Vakfı'nda Jack Smith", "WidgetFan87" vb. Kullanıcı adından bağımsız olarak reklam/tanıtım düzenlemesine izin verilmediği unutulmamalıdır. Biyografik bir makalenin konusunu temsil eden kullanıcı adları promosyon olarak kabul edilmez. (örneğin; sahne ismi, mahlas isim) "XY Vakfı Sekreteri" gibi kuruluşlardaki görevlerin adı olan kullanıcı adlarına izin verilmez, çünkü böyle bir görev farklı kişiler tarafından farklı zamanlarda yapılabilir. Tüm kullanıcılara işletmeler, kuruluşlar, ürünler veya yakından bağlantılı oldukları diğer konular hakkındaki makaleleri düzenlerken tanıtım konusunda dikkatli olmaları önerilir. Kullanıcı adının seçiminde de aynı dikkat gösterilmek zorundadır. Şirketiniz veya grubunuzla ilgili makaleleri düzenlemeyi isterseniz, Vikipedi'nin çıkar çatışması hakkındaki tavsiyelerini dikkatle izlemeniz gerekir. Hem promosyon kullanıcı adını seçen hem de şirket, grup veya ürünle ilgili makalelerde uygunsuz reklam/tanıtım davranışlarıyla uğraşan bir kullanıcı engellenebilir. Bu gibi durumlarda hizmetliler, kullanıcının yeni bir kullanıcı adı oluşturmasına izin verip vermemeye karar vermek için kullanıcının düzenlemelerini incelemelidir. Kullanıcının yeni bir kullanıcı adı altında uygunsuz bir şekilde düzenlemeye devam edeceğine dair kanıt varsa, engelleyen hizmetli "otomatik engelleme" ve "hesap oluşturmayı engelle" özelliklerini etkinleştirmelidir. Aksi takdirde, kullanıcıya yeni bir hesap oluşturma fırsatı sunulmalıdır. Bu tür kullanıcı adlarını seçen, ancak ilgili makalelerde sorunlu düzenleme yapmayan kullanıcılar engellenmemelidir. Bunun yerine, kullanıcı adlarını değiştirmeleri için nazikçe teşvik edilmelidirler.