Kullanıcı:Ertly/Arşiv6

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Is God willing to prevent evil, but not able?
Then he is not omnipotent
Is he able, but not willing?
Then he is malevolent
Is he both able and willing?
Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing?
Then why call him God?
S Specific: Exactly What is it that you want to achieve?
M Measurable: How will You track Your Progress?
A Achievable: Goals need to be a challenge as the higher the value of the reward, the less likely you will be distracted by alternatives. That being said your goal should be something you can achieve otherwise failure may result in self-defeating prohecies.
R Realistic: Similar to Achievable - Can you realistically see your self completing your goal? - Does it take into account your skills and resources?

Routine: The more often you have to decide between working towards goals and other more pleasurable tasks, the more chance you have of choosing the pleasurable options. If you schedual goals to occur at regular times and places you will not give yourself the opportunity to procrastinate.

T Timely: Set yourself a timeframe in which you will have achieved your goal
Alexander, son of Philip, and all the Greeks except the Spartans, give these offerings taken from the foreigners who live in Asia

























Sparta Anayasası[değiştir | kaynağı değiştir]

Aaa, aklıma gelmişken Ertly, senin şu mesaj sayfana ulaşmak bir dert yahu, şunu daha basit falan yapsana. Neyse. Sparta Anayasası maddene bakıyordum da, Ephor diye bir maddemiz varmış, fakat Efor a taşınmış. Google den baktım (...site:edu.tr diye) tatmminkar bir sonuca ulaşamadım ben. Sen ne dersin. Ya maddedeki Ephor'u Efor yapmalıyız ya da yönlendirmeyi geri almalıyız. Bana göre bu sonuncu daha iyi, Türkçeleştirmeye hiçbir zaman itirazım olmasa da bu konuda böyle düşünüyorum.--Makedon (mesaj) 21:29, 21 Şubat 2013 (UTC)

Selamlar, mesaj sayfam biraz karışık kabul ediyorum ama söz veriyorum ortalığı toparlayacağım biraz. Efor konusuna gelince Yunancam olmamakla beraber İspanyolca sayfasına baktım "Éforo" olduğunu gördüm. Ephor isimlendirmesi sanki İngilizceye özgüymüş gibi geldi. Efor maddesinin ismi ise "Eforlar" veya "Efor Meclisi" şeklinde değiştirilmeye ihtiyaç duyuyor sanki... эртлй ილეტი იაზ 08:06, 22 Şubat 2013 (UTC)
Bana göre Ertly, bu konuda karar sana düşer. Bu daha uygun. Yunanca değilse (ben bunu bilmiyordum) Türkçeleştirmek yanlış olmayacak sanırım. --Makedon (mesaj) 17:45, 22 Şubat 2013 (UTC)

Türkiye Komünist Partisi (2001) eylem, etkinlik ve açıklamaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, silinen Türkiye Komünist Partisi (2001) eylem, etkinlik ve açıklamaları maddesinin içindeki bilgileri ana maddeye eklemek istiyorum ama silindiği için bilgilere ulaşamıyorum, rica etsem bu bilgileri bu sayfaya kopyalayabilir misiniz, içinden önemlileri maddeye aktaracağım. Uygun olduğunuzda bakabilirseniz sevinirim...эртлй ილეტი იაზ 07:10, 19 Mart 2013 (UTC)

tamamdır ertly, kolay gelsin. --kibele 08:23, 19 Mart 2013 (UTC)
Çok teşekkürler, bir ricam daha olsa. Önceden silinmiş olan Neriman Eratalay maddesinin içeriğine bayağı uğraşmıştım. Acaba onun içeriğini de mümkünse bu sayfaya kopyalayabilirseniz çok sevinirim. Kolaylıklar dilerim...эртлй ილეტი იაზ 10:42, 19 Mart 2013 (UTC)
kolay gelsin.. :) --kibele 14:11, 19 Mart 2013 (UTC)

kompleks[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, şuradaki maddedeki "Military–industrial complex" terimini nasıl çevirmeli sizce? эртлй ილეტი იაზ 13:27, 5 Temmuz 2012 (UTC)

askeri-endüstriyel kompleks Takabeg ileti 19:03, 21 Mart 2013 (UTC)

Çanakkale Savaşı denizaltı harekâtları[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar Ertly. Bu madde şu anda seçkin madde adayı. "Vaktin varsa" eğer, maddeyi okuyup bir değerlendirme yapabilmen mümkün müdür? Konuyla ilgili üçüncü birinin değerlendirmesinin iyi olacağını düşünüyorum. Vaktin yoksa canın sağ olsun :)--RapsarEfendim? 16:32, 28 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar. Maddeyi okudum, hem senin hem de Makedon'un ellerine sağlık. Daha önce bu tür bir değerlendirme yapmadığım için seçkin madde kriterlerine göz atmam gerekiyordu. Kısa kısa notlar aldım, aşağıdadır:
  • Bence madde iyi yazılmış, kapsamlı ve doğru. Adilane bir dille yazıldığı için tarfsız ve kalıcı olarak değerlendiriyorum.
  • Biçem el kitabındaki standartlara uyumlu bir madde. Giriş bölümündeki ilk paragraf sanki biraz daha özet yapılsa daha rahat okunacak. Madde içeriğinin hiyerarşisi uygun ve bence yeterli uzunlukta. Gereksiz detay yok ve görsellerle de desteklenmiş.

Naçizane bir önerim en son değerlendirme kısmında bir karşılaştırma tablosu veya denizaltı/ülke bazlı özet bilgi verilirse çok iyi olur. Bazı İngilizce maddelerde gemilerin ve/veya denizaltıların tam battıkları koordinatlar da ayrıca özet şeklinde verilmiş (Mediterranean U-boat Campaign (World War II)). Maddenin kalitesini artıran bir yönünün olacağını düşünüyorum.
Tekrardan ellerinize sağlık...эртлй ილეტი იაზ 07:59, 29 Mart 2013 (UTC)

Giriş kısmını dediğin gibi düzenledim. İlk paragraf -dediğin gibi- maddeyi özetler nitelikte olmaktan çok, olayların öncesini (arka planını) anlattığından ayrı bir başlık açıp, içeriğini de oraya taşıdım. Dediğin maddeye de baktım. Orada, bu maddede olduğu gibi her harekât için detaya inilmediğinden madde madde geçilmiş denizaltı faaliyetleri. Bir an tüm denizaltıların ne yaptığıyla alakalı bir tablo yapmak geldi aklıma; ancak zaten her denizaltı için ayrı başlığımız var diye vazgeçtim :) Değerlendirme için teşekkürler.--RapsarEfendim? 09:34, 29 Mart 2013 (UTC)

Tuhaf Savaş[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Ertly, İbrahim Artuç Tuhaf Harp olarak vermiş. Bana kalırsa en doğrusunu yapmışsın Tuhaf Savaş'la. Kolay gelsin. --Makedon (mesaj) 17:55, 28 Mart 2013 (UTC)

Yardımlar için çok teşekkürler, bu arada Çanakkale Savaşı denizaltı harekâtlarını okudum süper olmuş, ellerinize sağlık. Rapsar istemişti, naçizane bir değerlendirme yazmış oldum, kolaylıklar dilerim...эртлй ილეტი იაზ 08:03, 29 Mart 2013 (UTC)

3D Render[değiştir | kaynağı değiştir]

selam, şu etiketin gerekçesini tartışma sayfasında paylaşabilir misin rica etsem. --kibele 19:00, 17 Nisan 2013 (UTC)

Uyar mesajı[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam. Bu değiliklik 88.65.249.120'e ait. Dolayısıyla uyar mesajı bu kullanıcıya değil, Kullanıcı mesaj:88.65.249.120ye atmanız gerekirdi. Değil mi ? Yoksa ben birşeyi mi kaçırıyorum ? Takabeg ileti 12:36, 9 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba, haklısın, düzeltmeye çalışayım...эртлй ილეტი იაზ 12:50, 9 Mayıs 2013 (UTC)

Kullanıcı:Sir II. Unknown[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Kullanıcı:Sir II. Unknown kullancı sayfasındaki küfürlü ibareyi silip, mesaj sayfasına uyarı bıraktım ancak belki başka bir şekilde de değerlendirmek gerekebilir, konuyu size de iletmek istedim...эртлй ილეტი იაზ 12:27, 9 Mayıs 2013 (UTC)

bir anonimin vandalizmi, engellendi. teşekkürler. --kibele 15:42, 9 Mayıs 2013 (UTC)
Merhaba, kullanıcı sayfamdaki küfürlü ibareyi sildiğiniz için teşekkür ederim.Sir II. Unknown (mesaj) 16:41, 9 Mayıs 2013 (UTC)

Laager[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, buradaki Laager maddesini çevireceğim ancak Laager kelimesini nasıl çevireceğimi bilemedim, uygun olduğunuzda bir bakabilirseniz sevinirim, selamlar...эртлй ილეტი იაზ 08:47, 16 Mayıs 2013 (UTC)

  • Bunlara «araba kalesi» (Wagenburg) denmişti. Henüz bir devlet olarak oluşmamış ve düzenli bir orduya sahip olamayan konar göçer Moğollar ve Türkler, arabalar ile konup göçüyorlar ve kendi varlıklarını korumak için de böyle bir taktik' (Oğuz Turan, Türklerde Stratejik ve Taktik Düşünceler: Mete'den Atatürk'e kadar, Belge Yayınları, 1986, s. 69.)
  • Çingiz Han devletinde, tabya ve istihkâmda, araba kalesi (Wagenburg), haremde, han mezarında, (Bahaeddin Ögel, Türk Kültür Tarihine Giriş: Göktürklerden Osmanlılara, Cilt 7, Kültür Bakanlığı, 1978, s. xv.)

Takabeg ileti 09:02, 16 Mayıs 2013 (UTC)

  • tabur cengi denen Wagenburg savaş taktiği o zaman alındı ve Osmanlı fütuhatının en önemli faktörlerinden (Mehmet Görmez, Anadolu'da İslâm Kültür ve Medeniyeti, Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007, s. 60.)
  • Beauplan, Zaporojya Kazaklarının karada müthiş bir güç elde etmesini sağlayan Wagenburg (tabur) taktiklerin (Türk Denizcilik Tarihi, Cilt 1, Boyut Yayıncılık, 2009, s. 243.)
  • wagon fortress (Ger.: Wagenburg; Ottoman: tabur; Hung.: szekér tábor) The wagon fortress or wagon camp was a defensive arrangement of war carts chained together, wheel to wheel, and protected by heavy wooden shielding. (Encyclopedia of the Ottoman Empire, Infobase Publishing, 2009, s. 587.)
  • The Turkish term for wagenburg (tabur, from Tabor) reflects its Hussite origin. (Colin Imber, The Crusade of Varna, 1443, Ashgate Publishing, 2006, s. 50.)

Takabeg ileti 09:09, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Çok teşekkürler...эртлй ილეტი იაზ 11:58, 16 Mayıs 2013 (UTC)


Kriket[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Siz kesin kriketten anlarsınız diye buraya geldim :) Kuralları yeni yeni öğreniyorum da, bu maç maddesindeki skor kısmını tam anlayamadım, aslında skor sistemini tam kavrayamadım :) Atan takım bu kaleleri yıkarsa 1 wicket sayısı alıyor ve bir vurucuyu gönderiyor, değil mi? Diğer yandan, bu vurucular koşup kale değiştirse onlar 1 sayı alıyor. Vuruş sonucunda topu, saha dışına yere değmeden çıkarırsa 6, değerek çıkarırsa 4 puan da alıyorlar. Vurucular bitince bir "innings" oluyor ve takımlar görev değiştiriyor. Bunlarda (yanlış kavramadıysam) sıkıntı yok. Ama bu "over" ne oluyor?--RapsarEfendim? 23:05, 13 Temmuz 2013 (UTC)

Yukarıdaki maddeden hareketle ve skor yazma sistemini öğrenmemle biraz daha netleşti durum. 274/6'daki 274 run sayısı, 6 ise out olan batsman sayısı (=diğer takımın aldığı wicket sayısı), değil mi? Sonra altı vurucusu out olduğundan atıcı değiştirme hakkını kullanmışlar ve bundan sonra atıcı ve vurucu taraflar da değişmiş. Bundan sonra atan taraf Hindistan oluyor. 277 run sayısı almışlar ve 3 batman kaybetmişler. Doğru mu yorumladım?--RapsarEfendim? 23:18, 13 Temmuz 2013 (UTC)
Şimdi biraz daha kavrayabildim. Innings, futboldaki devre gibi. 10 vurucu dışarıda kalırsa veya over sınırına erişilirse (20 veya 50, formata göre) bir innings (yani set/devre) tamamlanıyor ve roller değişiyor. Over ise bir oyuncunun sahip olduğu maksimum atış sayısının oluşturduğu periyot (6 atış). Yani 20 over limitli bir maçta 6*20'den 120 atış oluyor. Şimdi test formatını çözmek kaldı :)--RapsarEfendim? 11:09, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Merhaba Rapsar, bir müddet şehir dışında olduğumdan Vikiye giremedim ve de cevap veremedim kusura bakma. Ancak baksaydım da doğrusunu söylemek gerekirse cevap veremezmişim. Bu kadar anlamsız bir spora harcanan efora yazık. Şantiye için yurtdışında olduğum sürede bu sporu delicesine seven ve oynayan farklı ekipler görmüştüm, gerçekten gözleri bir şeyi görmez oluyordu. Anlamak mümkün değil. Kolaylıklar dilerim...эртлй ილეტი იაზ 18:59, 14 Temmuz 2013 (UTC)

Ana Sayfa Çalışması[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Ertly, bir süredir Günün Maddesi ile ilgili bir çalışma yapıyorum. Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa'ya eklediğim "Ön İzleme", "Adaylık", "2013 Takvimi" gibi kısımlara bakarak ne yapmaya çalıştığımı anlayabilirsin. Bu çalışmada yanıma arkadaşlar arıyorum. İlgilenmeyi düşünür müsün? Sevgiler.. Mukaddimeileti 12:20, 25 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Mukaddime, öncelikle teklifin için çok teşekkür ederim. Açıkçası yeni madde yazmaktan başka pek bir projeyle ilgilenmedim şimdiye kadar. Ancak elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Senden bir isteğim olacak yalnız, usul-erkan konusunda takılırsam yardım talep edebilirim, bir de çalışma mantığı olarak pek bir dürtülmeyi severim, çekinmeden şunu yapalım bunu yapalım diyebilirsin. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 14:13, 25 Temmuz 2013 (UTC)
Harikaymış, çok sevindim. Kendime nihayet bir arkadaş buldum. Usul-erkan sorun değil, ben de vura kıra öğreniyorum zaten. Ayrıca dürtmeyi pek severim. Sürekli şunu yapalım, bunu yapalım diyebilirim yani. Ben şöyle yaptım. Birkaç tane kullanıcının katkı sayfalarını tarayıp, şöyle 7-8 K'dan daha büyük olan maddelere göz attım. Bunlardan fazlaca kaynak, düzen sorunu olmayan maddeleri Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa/GM İnceleme sayfasına ekliyorum. Buraya sen de kendi katkılarından bir kısmını ekleyebilirsin mesela. Sonra bu maddeleri daha detaylı okuyorum, yazım hatalarını düzeltiyorum, baştaki kısmını genişletmeye çalışıyorum. Zira ana sayfaya çıkacak maddelerin girişinde bir miktar bilgi olmasında yarar var. Bu incelemeden geçenleri de Vikipedi:Günün maddesi sayfasına atıyorum. Bugün 20 tane ilk incelemeden geçmiş maddeyi bu bölüme attım. Birileri çıkıp bazıları hakkında görüş belirtirler diye bekliyorum. Olumlu olanları da alıp takvime ekleyeceğim. 1 Ağustos'tan takvimin Ağustos ayı kısmına epey bir madde eklemek istiyorum. Günde iki madde ideal ama henüz bunu yapamayız sanırım. 3 gün aralıklarla maddeleri değiştirsek bile iyi işl çıkarmış oluruz. Mukaddimeileti 14:37, 25 Temmuz 2013 (UTC)
Tamamdır, bu durumda kısa vadede ben de şöyle bir iş çalışma programı yapmış olayım. Hem kendi yazdığım hem de diğer kullanıcıların yazdıkları maddeleri tarayıp, uygun olanları inceleme sayfasına ekleyeyim. Daha sonra da buradaki maddeleri elden geçirme işine yardımcı olurum. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 05:44, 26 Temmuz 2013 (UTC)
Söylemeden geçemeyeceğim, çok iyi bir ortak bulmuşum. Beklediğimden çok daha fazlası geliverdi. Mukaddimeileti 11:48, 26 Temmuz 2013 (UTC)

Bir soru[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, bir şey sormak istiyorum. Kullanıcı sayfalarının siyasi, dini vb propaganda için kullanılmaması gerektiğini biliyorum. Bu yüzden şu sayfa sanki sorunlu gibi geliyor, yanılıyor muyum acaba? эртлй ილეტი იაზ 13:34, 31 Temmuz 2013 (UTC)

Bence de VP:Kullanıcı'ya aykırı, ancak muhtemelen tartışmalar yaratacak olan bir konu. Bu konuda hala süren bir SAS tartışması var mesela.
Bu arada haberleşmişken, ben de birşey sorayım. GM adayı gösterilen maddeleri nasıl seçeceğiz, yani takvimi nasıl dolduracağız. Ben dün iki maddeyi hem takvime hem Ana Sayfa'ya taşıdım, yani kararı tek başıma, kimseye sormadan vermiş oldum. Birkaç kişi birlikte karar versek daha iyi ama, okunacak şey de epey yüklü oluyor. Şu anda iki kişi olduğumuza göre ya ikimiz de okuyup tamam dersek koyacağız, ya da en azından birimiz okuyup tamam dediysek koyacağız. Bu konuda sen ne düşünüyorsun? Nasıl yapalım? Mukaddimeileti 15:22, 31 Temmuz 2013 (UTC)
Doğrusunu söylemek gerekirse işbirliği projelerinde yeni olduğum için açıkçası tam olarak nasıl yapmalı bilemedim. Ancak ne yaptığımız ortadayken çalışmaya daha önce katılmış kişilere bilgi verilebilir. Sonuçta günün maddeleri nitelikli ve kriterleri sağlayan maddeler olmak durumunda olduğu için birimizin onaylaması sanki yeterli gibi gözüküyor. Ancak bir ricam olacak, çoğunluğunu benim yazdığım maddeleri ben onaylamasam sanki daha iyi olacak. Haberleşmek üzere...эртлй ილეტი იაზ 06:55, 1 Ağustos 2013 (UTC)
O halde şöyle anlaşsalım mı? Senin eklediğin maddeleri ben kontrol edeyim (sen yazmamış olsan bile), benim eklediğim maddeleri de (ben yazmamış olsam bile) sen kontrol et. Böylece iki gözden geçmiş olur. Maddeleri eklerken şöyle kabaca bir baktığımızı, onaylarken ise daha detaylı incelediğimizi düşünürsek, bir kişi kabaca, bir kişi de detaylı şekilde bakmış olur ve şimdilik bu yeterli olsun. Ben bundan sonra senin eklediğin maddeleri gözden geçirmeye başlıyorum.
Geriye bir sorun kalıyor. Ön incelemeden geçirip Adaylığa aktardığım 20 civarında madde var. Bunları inceledim, artık takvime yerleştirmek istiyorum. Sen de kabaca bir bakıp görüş belirtirsen takvime yerleştirelim derim. Mukaddimeileti 07:32, 2 Ağustos 2013 (UTC)
Kontrol kısmında anlaştık, bazı maddelerde kapsamlı yeniden yazım gerekebiliyor. Bunlar gerçekten çok emek gerektirecekse bence hiç acımadan elenenler kısmına atılabilir. Onayladığın maddelere kabaca baktım, bir sorun yok bence. Belirli bir tarihe bağlı olmadıkları için takvime yavaş yavaş eklenebilir diye düşünüyorum...эртлй ილეტი იაზ 10:32, 2 Ağustos 2013 (UTC)

Birleştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Ertly. Sizin açmış olduğunuz "Rus Devrimi ve İç Savaş Süreci (1917-1922)" ve "Rus İç Savaşı sırasında siyasi parti ve gruplar (1918-1920)" adlı şablonların yine sizin açmış olduğunuz "1917 Rus Devrimi" adlı şablonlara aktarılması gerektiğini düşünüyorum. "1917 Rus Devrimi" adlı şablonda gerekli düzenlemeler yapıldı. Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 19:33, 6 Ağustos 2013 (UTC)

Merhabalar. Bilgi kaybı olmadıkça bence sorun yok. Şablon:1917 Rus Devrimine baktığımda diğer şablonlarda olan ancak bunda olmayan bazı maddeleri görüyorum. Eğer şablon birleştirmenin amacı konuyu tüm yönleriyle tek bir şablonda biraraya getirmekse diğer şablonlarda var olan maddeleri de buna eklemek gerekir diye düşünüyorum. Hızlıca baktığımda şu maddeler birleşik şablonda bulunmuyor:

O şablona ben hepsini eklerim. Ekledikten sonra birleştirme işlemini yapabilir miyiz?--Türk Süvarisi ileti 21:55, 6 Ağustos 2013 (UTC)

Belirtmiş olduğunuz ve konuyla alakalı bir çok madde şablona eklenmiştir. Şablonda sadece devrimin ve iç savaşın kilit isimlerine yer verilmiş, arka planda kalan kişilere yer verilmemiştir. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 22:17, 6 Ağustos 2013 (UTC)

Ana Sayfa'da Bunları biliyor muydunuz köşesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Ertly, Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa/Tasarımlar sayfasında açtığım konu ile işgili tartışmaya katılabilir misin? Mukaddimeileti 06:58, 7 Ağustos 2013 (UTC)


İzmir Suikastı[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu madde şu an kaliteli madde adayı. Maddeyi okuyup, inceleyip, değerlendirme yapabilir misin? İyi günler.--RapsarEfendim? 09:02, 20 Ağustos 2013 (UTC)

Şablonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Daha önce belirtmiş olduğum, Şablon:Rus Devrimi ve İç Savaş Süreci (1917-1922) ve Şablon:Rus İç Savaşı sırasında siyasi parti ve gruplar (1918-1920) isimli şablonları silinmesi için onayınızı istiyorum. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 12:05, 30 Ağustos 2013 (UTC)

Öncelikle elinize sağlık, birleştirmenizde bilgi kaybı olmasın diye son bir gözden geçirme yaptım. Diğer şablonlar gereksiz hale düştüğü için bence silmenizde bir mahsur yoktur. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 09:06, 31 Ağustos 2013 (UTC)

Çalışma şablonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar Ertly, buradaki maddede yaptığınız çalışma devam ediyor mu? şablonu kaldırmadan sormak istedim. iyi çalışmalar diliyorum..Beyazmavi ileti 02:43, 2 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba Beyazmavi, maddeye dair bulabildiğim bilgileri ekleyip bir süre daha beklemeyi planlıyordum ancak üzerinden oldukça süre geçti. Şablonu kaldırabilirsiniz, isterseniz kişi/sanatçı taslak şablonu koyabilirsiniz...эртлй ილეტი იაზ 05:19, 2 Eylül 2013 (UTC)

GM Şablonları konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Ertly, Sadrettin'e GM'ler için bir şablon sistemi yapıp yapamayacağını sordum. Bir sorusu oldu. Bu konuda ne düşünüyorsun? Mukaddimeileti 16:37, 9 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba, bana da sanki ikinci yöntem daha uygun gibiymiş gibi geliyor...эртлй ილეტი იაზ 05:06, 10 Eylül 2013 (UTC)
Yeni bir mesajınız var
Yeni bir mesajınız var
Merhaba, Ertly. Yeni bir mesajınız var. Lütfen Sadrettin'in mesaj sayfasına bakınız.
Bu bildiriyi dilediğiniz zaman {{mesajbildiri}} şablonunu kaldırarak silebilirsiniz.


Suriye iç savaşı[değiştir | kaynağı değiştir]

Suriye İç Savaşı maddesine yaptığım katkı varolan bilgileri silerek yapılmamıştır; arkaplan section'ı maddenin eski halinde bulunmamaktadır ve tarafından eklenmiştir. Giriş kısmındaki katkım ise silmekten çok, düzeltme ve kaynaklandırma faaliyeti halindedir. Ayrıca, eklediğim 20,000 bayttan büyük ve kaynaklı bilgileri bu şekilde silmeniz şık değil. Lütfen bu derecede ağır bir işlem yapmadan önce en azından mesaj yazarak konuyu tartışma nezaketini gösteriniz. Kaynaklı katkımı maddeye tekrar ekliyorum. İtirazınızı somut gerekçelerle belirtirseniz medenice tartışıp makul bir sonuca ulaşabiliriz. Selamlar. Çirkingitar (mesaj) 19:39, 14 Ekim 2013 (UTC)

Merhaba, öncelikle Vikipediye hoş geldiniz. Suriye'de yaşananlarla ilgili katkı yaptığınızı görüyorum. Yaptığınız katkıda maalesef bilgi kaybı yaşanmıştır, İsrail'in olaya dahliyle ilgili linklere bakabilirsiniz. Ne kadar yoğun emek harcarsanız harcayın yaptığınız katkı başkalarının koyduğu emeği boşa düşürüyorsa ortada bir sorun var demektir. Ayrıca yapmış olduğunuz katkıların bir kısmının doğrudan maddenin İngilizce versiyonundan doğrudan kopyalandığını da üzülerek görüyorum, şablonlarda bile. Katkılarınızın kalmasında ısrarcı olabilirsiniz bu sizin bileceğiniz iş. Ancak bilgi kaybı yaşanmaması gerekli. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 20:20, 14 Ekim 2013 (UTC)
Merhaba. Vikipedi'ye 8 yıl başka bir hesapla katkı yapmış olan bir kullanıcıyım. Bu hesapla devam etme kararı aldım, haliyle burada yeni değilim ve kurallara aşinayım. Fakat yine de, hoş bulduk. İsrail'in dahli konusunda verilen kaynakların genelde yerel, editöryal check-balance mekanizmaları zayıf, bazıları da partizan kaynaklar olması sebebiyle çıkarma gereği duydum. Bana katılmıyorsanız o kısmı geri ekleyebilirsiniz; fakat pire için 20,000 baytlık katkıyı yakmamalısınız. İngilizce çeviri hususunda da, sizin de kullanıcı sayfanızda belirttiğiniz gibi, "Çeviriler yapıyorum çünkü bilimsel verilerin çoğu yabancı dillerde, o seviyeye gelip aşmak için önce onu okumamız lazım gelir diye düşünüyorum. Yoksa mesele çeviri yapmak değil özgün eserler vücuda getirmektir..." Kaldı ki İngilizce çeviri Vikipedi kurallarına aykırı değildir. İyi Vikilemeler dilerim. Çirkingitar (mesaj) 20:28, 14 Ekim 2013 (UTC)
Yeniden selamlar. Kaynaklı bilgilerin çıkartılmasında hassas olmak durumundayız. Subjektif kimi değerlendirmelerle maddedeki kaynaklar çeşitli sıfatlarla tanımlanmamalı, gerekiyorsa aksi yönde kaynakla beraber kullanılmalıdır. İngilizce çeviri konusunu ise sanırım anlatamamışım, burada çeviriden değil doğrudan kopyalamadan bahsetmiştim. Benden alıntıladığınız metni yazmamdaki gerçek anlamının maddelerde çeviri yaparak asıl maddeyi aşmak olduğunu hatırlatmak isterim. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 17:45, 15 Ekim 2013 (UTC)
İsrail'i belligerent kısmına eski atıflarıyla beraber (bu atıfların editöryal denetim mekanizmalarına güvenmediğim hususunu buraya kayıt düşerek) tekrar ekliyorum. Selamlar. Çirkingitar (mesaj) 21:36, 15 Ekim 2013 (UTC)
Merhaba Türkçe madde içinde Baas Partisi örneğinde olduğu gibi farklı dillerdeki maddelere doğrudan link yapmamalıyız diye düşünüyorum. O madde Türkçe Vikipedi'de yoksa yine de bu şekilde linklersek bu yeni maddenin açılmasını sağlayabiliriz. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 10:54, 24 Ekim 2013 (UTC)
Merhabalar. Ben kırmızı rengin maddelerde leke gibi göründüğünü ve çirkin durduğunu düşünüyorum. Bir de ilgili madde hakkında bilgi edinmek isteyen okuyucunun başka dilde dahi olsa doğrudan bilgiye ulaşabilmesini daha tercih edilebilir buluyorum. İlgili madde Türkçe Vikipedi'de oluşturulduğunda bu :en: kalıplı kısımlar Türkçe maddeye uygun olarak güncellenebilir diye düşünüyorum. Çirkingitar (mesaj) 18:43, 24 Ekim 2013 (UTC)
Merhaba, kırmızı rengi maddelerde ben de sevmesem de maalesef böyle bir uygulamamız yok. Kırmızı link olmadığı durumlarda bu maddenin eksikliği doğrudan görülemiyor. Okuyucunun bilgiye ulaşması için yabancı dildeki maddeleri maddenin kaynakça bölümünde de belirtebiliriz. Böyle yapmazsak çok sayıda maddenin çok farklı dilde çok farkı zenginlikteki versiyonları arasında seçimi neye göre yapacağız sorusu ortaya çıkıyor. Kendi bildiğimiz dile göre yaparsak ancak daha gelişkin versiyon nadir kullanılan bir dildeyse sorun yaşayacağız demektir. Bu gibi durumlarda madde içinde karışıklıklığa yol açabiliriz. Konuyla ilgili şu başlığa da bakılabilir. Alıntı: "...red links have been found to be a driving force that encourage contributions". İyi çalışmalar...эртлй ილეტი იაზ 05:44, 25 Ekim 2013 (UTC)
Ben farklı düşünüyorum. Dilerseniz bahsettiğiniz kısımları Türkçe viki bağlantılarıyla ikame edebilirsiniz, ortak katkıyla büyüyor Vikipedi tabi ki. Selamlar. Çirkingitar (mesaj) 17:27, 25 Ekim 2013 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Ansiklopediye katkı yapma sırasında size başarılar dilerim, sormak istediğiniz hususlar olursa yardımcı olmaya çalışırım. Genel usül olarak sayfaların isimlerinin taşınmasını düşünüyorsanız bunu öncelikle maddenin tartışma sayfasında belirtirseniz daha iyi olur kanısındayım. Bu şekilde hem maddeye katkı koymuş kişilerin katkısı alınır hem de ilgili kullanıcıların da katkısıyla eğer isim değişikliği gerekiyorsa en iyi sonuca varabiliriz diye düşünüyorum. Bu sebeple yaptığınız değişikliği geri alıyorum ancak tartışma sayfasına da değişiklik talebinizi yazıyorum izninizle. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 08:03, 10 Ekim 2013 (UTC)

Merhabalar öncelikle, size katılıyorum fikriniz bana mantıklı geldi ama yeni olduğum için biraz zamana ihtiyacım var. Saygılarımla...--Marmase (mesaj) 16:08, 16 Ekim 2013 (UTC)

Suriye İç Savaşı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, sizi rahatsız ediyorum ama bir konuda danışmam gerekiyor. Suriye İç Savaşı maddesinde Kullanıcı:Çirkingitar maddede bir değişiklik yapmıştı, ben de hem kaynaklı bir bilgiyi doğrudan sildiği hem de çoğunlukla İngilizceden kopyalandığı için değişiklikleri geri almıştım. Konuyla ilgili yazışmaları benim mesaj sayfamda görebilirsiniz. Meseleyi fazla uzatmak istemiyorum ama maddedeki değişikliklerin sürebilmesi için Çirkingitar kullanıcısının yaptığı son değişikliğin ya kabul ya da reddedilmesi gerekiyor. Benim bu konudaki bakışım belli olduğu için üçünücü bir gözün bakması ve buna göre devam edilmesi uygun olur düşüncesindeyim. Uygun bir zamanınızda konuya bakabilirseniz sevinirim. Her halükarda (kabul veya red sonrası) maddede değişikliklerin yapılması gerekiyor. Yardım için şimdiden çok teşekürler...эртлй ილეტი იაზ 17:54, 15 Ekim 2013 (UTC)

Merhaba Ertly, bu kadar geç cevap verdiğim için kusuruma bakma. Mesajını aldıktan sonraki gün, tartışmayı anlayabilmek için maddeyi okudum, eski haliyle karşılaştırmalar yapmaya çalıştım, ama çok başarılı olamadım. Zaman sıkıntım da olduğu için sonraya bıraktım, ama gördüm kü bir türlü konuya tekrar el atma fırsatım olmuyor. Günler geçip gidiyor. Tamamen cevapsız bırakmaktansa en azından bir çabaya girdiğimi ancak başarılı olamadığımı belirtmek istedim. Bu yüzden şimdiye kadar cevap yazamadım. Kusuruma bakma, hiç yardımcı olamadım. Sevgiler. Mukaddimeileti 08:49, 24 Ekim 2013 (UTC)