Kim Possible karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kimberly Ann Possible[değiştir | kaynağı değiştir]

Kim Possible dizisinin baş kahramanıdır. Dizinin başlangıcında yaklaşık 13 yaşındadır ve her sezon yaşlanarak 4. sezonda 14 yaşına girer. Kim okulunun futbol takımında "Mad Dogs" için amigo kızlık yapıyor. Boş zamanlarında ise arkadaşı Ron ile beraber Dünya'yı kurtarır. Kimin yeşil gözleri ve kırmızı uzun saçları vardır. Genellikle, saçları bir gözünü kapatır. Görevdeyken ilk üç sezonda koyu yeşil pantolon ve göbeği açık bluz giyiyor, 4. sezonda ise pantolonu kaza sonucu kesilir ve buna benzer bir kıyafet bulamadığı için kıyafetini değiştirir.

Ayrıca Ueyd ona zırhlı bir elbise yapar ve bu elbiseyi birkaç bölümde kullanır. Bu elbise kendi kendini tamir edebilir ve şekil değiştirebilir. Örneğin 64. bölümde Kim Possible'nin eli bir beyzbol eldivenine dönüşür ve Sheila'nın plazma bombasını geri döndürür.

Ron Stoppable[değiştir | kaynağı değiştir]

Ron Stoppable Kim Possible dizisinin baş kahramanlarından biridir. Ron sevimli ve kibar bir gençtir. Görevdeyken Kimin elbisesine benzer bir elbise giyer. Rufus adında bir tüysüz köstebeği vardır. Genellikle onu pantolonunun cebinde taşır. Bu ev hayvanın alma nedeni, babasının hayvan tüylerine karşı alerjisi olmasıdır. Ronun sarışın dağınık saçları ve kahverengi gözleri vardır. Maymunlardan ve örümcek gibi küçük hayvanlardan çok korkar. En çok sevdiği restoran Meksika tarzı olan "Bueno Nacho" tür. 4. sezonda Smarti Martin'in başkanını kurtardığı için orada işe alınır.

Düşmanları onun adını unuttuğu için çoğu zaman ona "Sidekick" diye hitap ederler. Anlamı "Çift darbe", yani, "Yardımcı arkadaş" demektir. 66. bölümde, sahtekarlıkla da olsa okulunun takımı "Mad Dogs"a girmeyi başarır. Fakat sonraki maçları kabiliyeti sayesinde kazanır ve kısa zamanda birçok ödül alır. Kim birkaç bölümde onun tatlı olduğunu söyler, Ron da Kim hakkında aynı şeyleri söyler.

Rufus[değiştir | kaynağı değiştir]

Kim Possible dizisinin baş kahramanlarından biridir. Rufus tüysüz köstebektir. Mega Maqa'da yaşar. Rufusun babasının tüylere karşı alerjisi vardı. Dolayısıyla Ron Rufus'u beraberinde taşır. Rufus sıradan köstebek değildir. Pek çok makineyi çalıştırabilmektedir. Ayrıca, başka bilim alanlarında da başarılıdır. Makineleri bozabilir. Kazı çalışmalarını da iyi bilir. Rufusun boyu 30 cm'dir. Ağırlığı 1,8 kg'dır. Gözleri siyahtır. Vücudunun rengi pembemsidir. Saçları yoktur. Köstebek türündedir. Rufusun beyni insanın beynine çok yakındır. İnsan gibi 2 ayakları üzerinde durabilir. İyi işitme ve görme yeteneğine sahiptir. Tamamlanmamış cümleleri tamamlayabilir. Rufus küçük bir varlıktır. O kadar küçüktür ki, insanların ceplerine kolaylıkla girebilir. Ron onu hep cebinde tutar. Bueno Nacho'da Naço yemeğinden başka yiyeceği pek sevmez. Tüm süreç boyunca Rufus sadece Ron'un cebinde kalır. Rufus, Ron'un Kim'den sonra 2. en iyi dostudur. Rufus hep hem Ron'a, hem de Kim Possible'a zor anlarda yardım eder. "Kim Possible: Zamanda mücadele" denilen kısa animasyonda Rufus KimEe yardımcı olur. Rufus, KimEe geçmişe yolculuk etmesine yarayan bir cihaz verir; bu da Kim'e yardımcı olur.