Kermit Love

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kermit Love
DoğumKermit Ernest Hollingshead Love
7 Ağustos 1916(1916-08-07)
Spring Lake, New Jersey, ABD.
Ölüm21 Haziran 2008 (91 yaşında)
Poughkeepsie, New York, ABD.
Ölüm sebebiKonjestif kalp yetmezliği
MilliyetAmerikalı
MeslekKuklacı, kostüm tasarımcısı ve aktör
EvlilikChristopher Lyall

Kermit Ernest Hollingshead Love (7 Ağustos 1916 – 21 Haziran 2008), Amerikalı kuklacı, kostüm tasarımcısı ve aktördür. Çocuk televizyon programları ve Broadway yapımlarında yer aldı. Sanatçı daha çok Muppets yapımı eserler ve çocuk programı Sesame Street (Susam Sokağı) ile tanınır.

Love, çok genç yaşlarda kariyerine başladı, İlk başlarda Broadway yapımları için kukla tasarımları yapmaya başladı. Broadway'de ve bale ile ilgilendiiği dönemlerde çok sayıda tanınmış yıldız isimle çalıştı.

1960'larda, Don Sahlin vasıtasıyla Love ünlü Muppet kuklaları yaratıcısı sanatçı Jim Henson'la tanıştı. Tiyatrodaki çalışmaları nedeniyle, Love, tam vücut kuklalarının nasıl iyi yapılacağını biliyordu. Kısa bir süre sonra, Susam Sokağı karakteri Minik Kuş ve diğer kuklaları dizayn etmeye başladı. Sanatçı, Henson'un Love ile buluşmadan önce yaptığı Kurbağa Kermit'in ismi daha sonra onunla anılır olmuştur.

Amerikalı kukla sanatçısı ve tasarımcı Kermit Love 2000'lerin başına kadar Susam Sokağı' dışında başka kukla karakterlerin tasarlamaya devam etti. Sanatçı New York'taki Poughkeepsie'de 21 Haziran 2008'de kalp yetmezliği nedeniyle öldü. Hayat arkadaşı kendisi gibi gey olan Christopher Lyall tarafından terkedilmiştir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]