Kemal Tanca

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kemal Tanca
Slogan
Kuşaktan Kuşağa Taşınan Bir Değer
Ticari ismi
Tanca Mağazacılık A.Ş.
TipAnonim Şirket
TürŞirket , Perakendeci
Kuruluş1950
KurucuGazanfer Kemal Tanca
Genel merkezi
İstanbul
,
Türkiye
Önemli kişilerBülent Tanca (Yönetim Kurulu Başkanı)
ÜrünAyakkabı, Aksesuarlar
MarkalarKemal Tanca, Mocassini, Rouge
Alt kuruluş(lar)Mocassini
Web sitesikemaltancaonline.com

Kemal Tanca 1950 yılında kurulmuş ve günümüzde de faaliyetini sürdüren bir ayakkabı markasıdır. Şirkete ait markalar sırası ile; Kemal Tanca, Mocassini, Rouge olarak görünmektedir.

Kuruluş & günümüz[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemal Tanca 1950 yılında el yapımı ayakkabı imalatı yapan bir aile işletmesi olarak İstanbul'un sanayi bölgesinde kurulmuştur. İlk mağaza o yıllarda alışverişin kalbi olan Beyazıt semtinde açıldı. 2000 yılından bu yana Kemal Tanca, özel tasarım ürünleri ve özgün tasarım mağazaları ile ayakkabı pazarının bi oyuncusu haline gelmiştir. Şu anda Türkiye'nin her yerinde 160 mağaza açmış durumda. Türkiye'de internetin yaygınlaşması ile birlikte Resmi siteleri 2012 yılında açılmış ve E-Ticaret'e giriş yapmışlardır.

Geçmişten günümüze Kemal Tanca[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemal Tanca 1925 yılında Adana'da doğmuştur.

Gazanfer Kemal Tanca, kamuoyu tarafından pek bilinen bir iş adamı değildir. Bunun nedeni ise kendisinin "geri planda kalmayı tercih etmesi, işiyle birlikte ailesine odaklanmayı seçmiş olması" şeklinde söylenmektedir. Tanca 'nın ailesindeki belirleyici rolü bugüne has olmamakla birlikte geçmişte de aynı tutum sergilenmiştir. Kemal Tanca seneler boyunca az sayılabilecek mağaza sayısından, son yıllardaysa büyük sıçrayışlar yaşayarak yurt dışına da açıldığı bir markaya yön vermiştir. Hayatının her aşamasında üretmeyi ve çalışmayı kendine düstur edinen Kemal Tanca, son yıllarda yaşının da getirdiği bazı sağlık sorunları yaşayarak yoğun bakımdayken 03.11.2016 'da hayata gözlerini yummuştur.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kemal Tanca vefat etti (Kemal Tanca kimdir?)". 28 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]