Kaz Gölü (Sivas)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaz Gölü, Sivas'ın Kangal ilçesinde bulunan bir göldür.

5 km² alana sahip olan göl, doğal güzellikleri ve zengin flora ve faunası ile bilinir. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, gölde 21 familyaya ait 69 farklı kuş türü tespit etti. Bu nedenle göl, kuş gözlemcileri için özellikle önemli bir yerdir. Kaz Gölü balıkçılık açısından da önemlidir. Gölde kefal, sazan, turna gibi balık türleri yaşar. Balıkçılık göl çevresindeki insanlar için önemli bir geçim kaynağıdır. Kaz Gölü ve çevresi, Sivas'ın potansiyel cazibe merkezlerinden biridir. Göl çevresinde yürüyüş yapmak, kuş gözlemciliği ve balık tutmak göldeki en popüler aktivitelerdir.[1][2][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kaz Gölü Tabiat Parkı." www.sivas.ktb.gov.tr. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2023. http://www.sivas.ktb.gov.tr/TR-98861/kaz-golu-tabiat-parki.html[ölü/kırık bağlantı].
  2. ^ "Sivas'ın Gölleri." www.sivaskulturturizm.gov.tr. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2023. https://www.sivaskulturturizm.gov.tr/TR-112747/sivasin-golleri.html[ölü/kırık bağlantı].
  3. ^ "Kaz Gölü." www.doga.gov.tr. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2023. https://www.doga.gov.tr/kaz-golu-tabiat-parki[ölü/kırık bağlantı].