Just Blaze

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Just Blaze
Genel bilgiler
Doğum adıJustin Smith
Doğum14 Ocak 1978 (46 yaşında)
Paterson, New Jersey, ABD
TarzlarHip hop
MesleklerYapımcı
ÇalgılarBateri, klavye, turntable, sampler
Etkin yıllar2000-günümüze
Müzik şirketiFort Knocks

Justin Smith (d. 14 Ocak 1978, Paterson, New Jersey), bilinen adıyla Just Blaze, Amerikalı hip hop müzik yapımcısı ve Fort Knocks Entertainment şirketinin kurucusudur.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Justin Smith, 1990'lı yılların sonlarında çeşitli sanatçıların albümlerinde yapımcı olarak çalışmaya başladı. Bu yapımlar, onun Jay-Z'nin The Dynasty: Roc La Familia albümünde yer almasını sağladı. Bu albümdeki çalışmaları ve Kanye West ile birlikte yaptıkları çalışmalar, ikilinin Roc-A-Fella Records şirketiyle çalışmalarını sağladı. Justin Smith, yapımcı olarak Just Blaze adını kullanmaya başladı. Roc-A-Fella şirketine bağlı sanatçılardan birçoğunun albümlerinin yapımcılığını üstlendi. 2002'de Smith, Cam'ron'ın büyük ilgi gören parçası "Oh Boy"un yapımcılığını da üstlendi. Ayrıca Snoop Dogg, Shawnna, Usher, Mariah Carey, Kanye West, Talib Kweli, Busta Rhymes, Jadakiss, Memphis Bleek, Cam'ron, Saigon, Young Gunz, Grafh, Beanie Sigel, The Game, DMX, T.I., Fat Joe, Juelz Santana, Rhymefest, Ghostface Killah, Jin, Fabolous, Freeway, Joe Budden, MF DOOM, Kool G Rap, Mos Def, Jay Electronica, Rah Digga, Teriyaki Boyz, Edison Chen, JME, Skepta ve Klashnekoff gibi birçok isimle çalıştı. Janet Jackson'ın "Just a Little While" parçasının "Love Me" adında bir remixini de hazırladı.

2004'te Jay-Z'nin kariyerinde verdiği aradan sonra Smith, kendisine ait plak şirketini açmaya karar verdi. Bu fikirle ilk olarak Roc-A-Fella Records'a gitti, ancak Damon Dash'in ayrılığından sonra, bir şirket hibe etmeyi göze alamayan Roc-A-Fella'dan, olumsuz yanıt aldı. Daha sonra, Def Jam Recordings'e gitti ancak şirket, risk almaya istekli değildi. Son olarak, Atlantic Records'un kapısını çaldı, %50'li Smith'e ait olacak bir şirket açmayı kabul ettiler. Smith, şirkete Fort Knocks Entertainment adını verdi.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]