Jamboree on the Internet

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İzciler, tüm dünya izcileri ile iletişim halindedir.

Jamboree on the İnternet kısaltması JOTI olarak bilinir ve her yıl düzenlenen uluslararası bir İzcilik etkinliğidir. Katılımcılar, dünyanın her yerinden belirlenmiş chatleri kullanarak, İnternet aracılığıyla diğer izcilerle iletişime geçebilirler. Yaygın iletişim yöntemleri arasında ScoutLink ( IRC ), e-posta ve VOIP bulunur . Bu, İzcilere dünyanın her yerinden İzciler hakkında bilgi edinme olanağı sağlar. JOTI, Jamboree on the Air (JOTA) ile birlikte faaliyet göstermektedir ve Dünya İzci Hareketi Örgütü'nün resmi bir etkinliğidir.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

JOTI Radio Logosu

JOTI'ye 1995 yılında Queanbeyan Rovers tarafından;Rover ve Norvan Vogt Hollanda'da bir öğrenci değişimindeyken , Brett Sheffield kordinatörlüğünde Avusturalyada'ki bir ev ekibi ile öncülük edildi. Putten, Hollanda ve Queanbeyan, Avustralya'yı özel IRC sunucularıyla bağladılar.[1] Kasım 1996'da Dünya İzci Komitesi, İzciliğin internette zaten hatrı sayılır bir varlığa sahip olduğunu ve internette halihazırda gayri resmi ve hızla büyüyen bir Jamboree olduğunu belirterek, JOTI'nin resmi bir uluslararası İzcilik etkinliği olması gerektiğine karar verdi. Jamboree on the Air (JOTA) ile aynı hafta sonu, her yıl Ekim ayının üçüncü tam hafta sonu, Cumartesi günü yerel saatle 00: 00'da başlayıp Pazar günü yerel saatle 00: 00'da 48 saat sonra sona erecektir.

Yılın diğer zamanlarında düzenlenen yerel, ulusal ve uluslararası İzcilik etkinlikleri ile bağlantılı olarak özel İnternet Jamboreeleri de organize edilebilir. Bir araya gelmek her zaman fiziksel bir mevcudiyet gerektirmez. 1957'de, Dünya İzci Jamboree on the Air (JOTA) konsepti başlatıldı ve bugün, her Ekim'in üçüncü haftasonunda amatör radyo ve teknolojik aletler kullanılarak birbirleriyle iletişim kuran yarım milyondan fazla İzcinin yer aldığı popüler bir etkinlik oldu. 1990'ların ortalarında, uluslararası elektronik iletişim araçları, bilgisayarı olan hemen herkes tarafından kullanılabilir hale geldi. İzciler, her teknolojik gelişmeyi elektronik ortamda "bir araya gelmek" için ilk kullananlar arasındadır. İzcilerin internette kendiliğinden ve yoğun katılımı, Baden-Powell'ın muhtemelen sonuna kadar kullanmak isteyeceği şekillerde İzcileri bir araya getirmenin uygun bir yolu olduğunun kanıtıdır.

JOTI.org, JOTI'nin 2005 yılında tek seferde 4.000'den fazla katılımcıya sahip olduğunu bildirdi. 2011 yılında JOTI hafta sonu eğlencesini sağlamak için Birleşik Krallık merkezli bir yayın yapan internet radyo istasyonu olan Scout_Radio tarafından ilk ' JOTI Radio 3 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ' istasyonu kuruldu.JOTI Radio artık yıllık JOTA-JOTI hafta sonunun bir parçası. 2014 yılında, hafta sonu boyunca JOTI Radio'yu dinlemek için 2.300'den fazla farklı bilgisayar kullanıldı.[2]

2014 yılında, katılımcıların neredeyse% 80'i diğer izcilerle sesli konuşabildi, % 60'ı ScoutLink tarafından sağlanan IRC platformunu kullandı ,% 30'u ScoutLink TeamSpeak sunucusunu kullandı.[2]

2015'te IRC kullanan katılımcılar% 80'e yükselirken, TeamSpeak kullanımı% 28'e düştü ve katılımcıların % 80'i diğer izcilerle konuşabildi.[3]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Walker, B: Calling Home, page 4. Queanbeyan Age, 23/10/1995.
  2. ^ a b "World JOTA-JOTI Report 2014" (PDF). JOTA-JOTI. s. 13–17. 23 Ocak 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2017. 
  3. ^ "World JOTA-JOTI Report 2015" (PDF). JOTA-JOTI. s. 5. 23 Ocak 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]