Jakob Schlesinger

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kendi portresi (1810)

Johann Jakob Schlesinger (13 Ocak 1792 Worm; 12 Mayıs 1855 Berlin) Alman ressam.

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Johann Jacob Schlesinger ressam Johann Adam Schlesinger ve Catharina Barbara'nın çocuğu olarak dünyaya geldi.Babası,ünlü bir ressam,Ebertsheim'den annesi ise Grünstadt'dan gelmiştir.Aile bir süre oğullarının doğum yeri olan Worm'da yaşamıştır.Bundan bir süre sonra aile Grünstadt'a taşınmıştır.Orada Jakob Schlesinger büyüdü ve ilk kabul edilmiş resimini çizdi.

Georg Wilhelm Friedrich Hegel portresi (1831)
Günümüzde Mannheim'ın görünümü.

1809'dan 1816'ya kadar Heidelberg Üniversitesi eğitim gördü bundan sonra ise Münih'de ve Mannheim'da eğitimine devam etmiştir.Çalışmalarına 12 mayıs 1819'da ''tarihsel resim'' alanında,Münih Güzel Sanatlar Akademisi'nde başladı.Gözündeki bir problem yüzünden çalışmalarına 3 yıl ara vermek durumunda kaldı.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Schlesinger tabloların restore edilmesi üzerine bir yetenek geliştirdi ve bu alanda hatırı sayılır derecede şöhret elde etti.Bilhas 16.sa kendisini eski Alman okuluna adamıştır.İlk başta sadece Heidelberg'de ki Boisserée kardeşleri için çalışıyordu.1822'de profesor olarak Berlin'de ki Altes Museum'a tayin oldu.

Jakob Schlesinger iyi bir ressam olarak ve resime düşkünlüğü üzerine 16.yüzyılın kayda değer ressamlarından biri olmuştur.