Infomatrix

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Infomatrix Resmi Logosu

Infomatrix, her yıl Romanya'da düzenlenen uluslararası bir bilgisayar proje yarışmasıdır. Yarışma tüm dünyadan 12-18 yaşları arasındaki gençleri hedeflemektedir. İlki 2002 yılında ulusal düzeyde gerçekleştirilmiştir. İkinci yarışmadan itibaren ise uluslararası düzenlenmektedir. Bu yıl ise 4.sü düzenlenmiştir (2006).

Infomatrix, finaller esnasında Bükreş, Romanya'da temsil edilebilecek tüm okullara açıktır. Tüm katılımcı projelerin başında okullarını temsil edecek bir "team leader" (takım lideri) bulunmalıdır. Infomatrix her tip okula açıktır. Fakat henüz üniversitelere açık değildir. (2007'de açılması planlanmaktadır. Konu ile ilgili Infomatrix Forums 28 Eylül 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)

Yarışma kuralları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yarışmanın resmi sitesi http://www.infomatrix.ro 11 Aralık 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'dur. Kategorilerle uyumlu her proje bu adresten kayıt yaptırabilir. Infomatrix'in resmi dili İNGİLİZCEdir. Projeler İngilizce hazırlanmalı ve sunulmalıdır.

Projeler 3 aşamada değerlendirilecektir:

İlk Aşama (Ön Eleme)[değiştir | kaynağı değiştir]

Kayıt ve diğer gerekli formlar web sitesinde bulunmaktadır. Yarışma gerekliliklerini sağlayan tüm okullar yarışmaya katılabilir. Yarışmacılar yarışma gerekliliklerini sağlayan bir okulda veya 12-18 yaş sınırı olan bir kurumda eğitim görüyor olmalıdır. Her proje bir "takım lideri" tarafından temsil edilmelidir. Bir projenin birden fazla "takım lideri" olamaz fakat aynı okuldan farklı projeler için farklı takım liderleri seçilebilir (Bu değişiklik 2006 yılında yapılmıştır).

Bir proje için en fazla 2 öğrenci kaydedilebilir. Ve her yarışmacı sadece bir projede yer alabilir. Başvuru formunu doldurduktan sonra proje, 7 gün içerisinde değerlendirilerek sonuç takım liderine e-posta ile bildirilir.

İkinci Aşama (Finaller için Seçim)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ön elemeyi geçen tüm projeler, proje dosyalarını FTP ile belirtilen yere yüklerler. ISC (Infomatrix Steering Commitee) yarışmacılara projelerini posta ile göndermeyi tavsiye etmez. Jüri projeleri değerlendirmeye alır. Ve belirtilen tarihte sonuçlar web sitesinde açıklanır ve sonuçlar "takım liderleri"ne e-posta yoluyla gönderilir.

Üçüncü Aşama (Finaller)[değiştir | kaynağı değiştir]

Infomatrix finalleri her yıl belirtilen tarihler arasında Bükreş, Romanya'da yapılır. Finallerden önce, her proje için finalistlere tahsis edilecek standlar için belirtilen ölçülerde dokümanlar hazırlanmalıdır. Her proje nasıl yapıldığını anlatan ve teknik detaylar içeren bir rapor ile birlikte sunulmalıdır. Raporlarda tekrarlardan ve uzatmalardan kaçınılmalıdır. Rapor öz ve projeye odaklanmış olmalıdır ve atlanmış herhangi bir şey olmamalıdır. Her takım fuar alanında kendi standını hazırlamakla yükümlüdür. (Stand panelleri hazır olarak ISC tarafından sağlanacaktır.) Ve her katılımcı takım kendi donanımsal ihtiyaçlarını karşılamalıdır. Karşılayamayacak durumda olanlar için ISC elinden gelenin en iyisini yapacaktır.

Tüm katılımcılar fuar alanında ülkesinin milli kıyafetini veya resmi Infomatrix t-shirtlerini giymelidir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]