Hasan Basri Özdemir

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hasan Basri Özdemir
Doğum1983
Adana
MilliyetTürk
EğitimErciyes Üniversitesi
Meslekyönetmen
MemleketBatman

Hasan Basri Özdemir (d. 1983, Adana), Türk yönetmen.

Aslen Batmanlı olan 7 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğudur. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema bölümünü 2009 yılında bitirmiştir.

2010 yılında çekmiş olduğu Toruk belgeseli, 2011'de 18. Altın Koza Film Festivali'nde jüri özel ödülüne layık görülmüş ve TRT ekranlarında yayınlanmıştır. Görüntü yönetmenliğini yaptığı Hala filmi 2013 yılında Cannes Film Festivali standlarında yerini almıştır. Pek çok tanıtım filmi, belgesel film, kısa film çekimleri yapmış Erciyes Üniversitesi'ni Musa Ak, Veysel Akşahin, Halil Aygün gibi isimlerle birlikte ilk defa[kaynak belirtilmeli] ulusal alanda başarıya kavuşturmuştur. 2013 yılında Kırıkkale Üniversitesi Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı bölümünde belgesel sinema derslerini vermeye başlamıştır.

Kayseri/Talas'ta bulunan Yücel Çakmaklı Film Atölyesi'nin Akif Kaya, Kerim Abanoz, Erol Mutlu ve Alper Şahin'le birlikte kurucularındandır. Bu atölyede Altınçınar Film Festivali organizasyonunun düzenlenmesiyle birlikte; fotoğrafçılık, senaryo yazımı, film izleme analiz gibi kursların verilmesi ve çeşitli atölye çalışmaları yapılmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]