Hang the DJ

Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Hang the DJ" İngiliz antoloji dizisi Black Mirror'ın dördüncü sezonunun dördüncü bölümüdür. Charlie Brooker tarafından yazıldı ve Tim Van Patten tarafından yönetildi. Bölüm ilk olarak 29 Aralık 2017'de dördüncü sezonun geri kalanıyla birlikte Netflix'te yayınlandı. Amy (Georgina Campbell) ve Frank'i (Joe Cole) belirli bir süre boyunca, sonunda ömür boyu ortak olacaklarını belirleyen bir algoritma ile eşleştirilirler.

Brooker, insanlara ilişkilerin "çalma listelerini" veren bir sistem olarak düşündüğünden, bölüm Spotify akış hizmetinden ilham aldı. Yapım tasarımcısı Joel Collins'in pahalı bir tatil bölgesine yaptığı ziyaret ortamın temeli olurken, simülasyon bitişi ve uygulama gösterimi izleyicilerin kafasını karıştırmamak için basitleştirilmeli ve elden geçirilmeliydi.

Eleştirmenler, Tinder gibi uygulamalar aracılığıyla bölüm ve çevrimiçi flört arasında paralellikler kurdu ve diğer çalışmaların yanı sıra dizinin üçüncü bölümü "San Junipero" ile karşılaştırmalar yaptı. Bölüm, Rotten Tomatoes'a göre olumlu tepkiler aldı ve üç İngiliz Akademi Televizyon Ödülü'ne (BAFTA) aday gösterildi, ancak eleştirmenler olay örgüsü ve son büküm hakkında karışık yorumlar yazdı, ancak çoğunlukla Frank ve Amy karakterleri için olumluydu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]