Hakan Çağlar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hakan Çağlar
Genel bilgiler
DoğumHakan Çağlar
11 Kasım 1972
Başladığı yerErzurum / Türkiye
Tarzlarrock
MesleklerMüzisyen
ÇalgılarBateri / Vokal
Etkin yıllar1990 - günümüz
İlişkili hareketlerFlört (müzik grubu), Kim Bunlar? (müzik grubu), Timsahın Gözyaşları (müzik grubu)
Önemli çalgılar

Hakan Çağlar (d. 11 Kasım 1972; Erzurum) Türk baterist, söz yazarı ve besteci.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

1972 yılında Erzurum'da doğdu. Ailesinin İstanbul'a yerleşmesiyle ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1990 yılında hemşehrisi olan Turgay Gülaydın'ın teşviki ile davul çalmaya başladı. Bu dönemde çeşitli gruplarda davul çaldı. 1993 yılında akademiye hazırlık kursunda Ozan Kotra ile tanıştı. Ozan Kotra'nın üyesi olduğu Bekarlar grubuna dahil oldu. 1994 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdi.[1]

1993 yılından itibaren sırasıyla Bekarlar, Kim Bunlar?, Flört adlarını alan grubuyla pek çok konserde sahne aldı. Kendi grubunun yanı sıra çeşitli sanatçı ve gruplara sahne ve stüdyo çalışmalarında eşlik etti. Ayrıca Timsah lakabı ile tanınmaya başladı.

1998 yılında grubunun Hilmi Topaloğlu ile tanışması sonucu ilk albümü Atabarı - Dağlar kızı Reyhan ile profesyonel ilk albümünü yayınladı. Kim Bunlar? ve Flört grubu ile toplam 6 albümde yer aldı.

Profesyonel olarak dekor uygulama sanatçısı olarak çalışan Çağlar, pek çok film ve reklam çekiminde dekor uygulamalarıyla yer aldı. Ayrıca ''Bay Papağan'' isimli bir seslendirme ve dublaj stüdyosunun ortağıdır.

Şimdilerde ise kendi kurduğu Timsahın Gözyaşları adlı grubunda solistlik yapmaktadır.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Flört Resmi Sitesi". 2 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2012. 
  2. ^ "Flört'ten yeni albüm: "Anadolu Beat"". 15 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]