Hadi (yarışma)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hadi
Sunucu(lar)Merve Toy, Müge Boz
Şampiyon

Hadi, Emre Ulusoy, Gökhan Örün ve Lena Software'in geliştirdiği canlı, gerçek para ödüllü interaktif bilgi yarışması.[1]

Her gün saat 20.30'da Müge Boz veya Merve Toy'un canlı sunumuyla yapılan yarışmada sponsorların katkılarıyla gerçek para ödülü[2] verilmektedir. Yarışma akıllı telefon, tablet gibi mobil cihazlara sahip olan kullanıcılara açıktır.[3] Sorulan soruların tamamına doğru yanıt verenler verilecek olan para ödülünü eşit miktarda bölüşürler.[4]

Joker hakkı[değiştir | kaynağı değiştir]

Joker hakkı bulunan yarışmacılar final sorusu haricindeki bir soruyu cevaplayamadıkları veya yanlış cevapladıkları için elenmeyerek oyuna devam edebilirler. Joker kullanıp kullanmamak yarışmacının isteğine bağlıdır.

İpucu[değiştir | kaynağı değiştir]

Her yarışma öncesi Hadi Instagram sayfasında yarışmada çıkacak bir soruyla ilgili ipucu bilgisi verilmektedir.[5]

Zor Hadi ve Resimli Hadi[değiştir | kaynağı değiştir]

Her çarşamba saat 21.30'da görece daha zor soruların sorulduğu "Zor Hadi" ve her cuma saat 20.00'de görsel soruların yöneltildiği "Resimli Hadi", yarışma Hadi içindeki farklı konseptleri oluşturmaktadır.

Sunucular[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Startup Grind İstanbul — HADİ Röportajı". 15 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2020. 
  2. ^ "BiP'te para ödüllü bilgi kanalı "Hadi"". www.aa.com.tr. 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2018. 
  3. ^ "Bilgi yarışması Hadi'den 20 Bin TL'lik rekor ödül". İhlas Haber Ajansı. 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2018. 
  4. ^ "Bip'te para ödüllü bilgi kanalı "hadi" - İstanbul Haberleri". www.haberturk.com. 14 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2018. 
  5. ^ "Hadi ipucu sorusu: Kubbeleri ve kemerleri taşıyan yüksek ve kalın ayaklara ne ad verilir? Hadi ipucu 14 Aralık". Sözcü Gazetesi. 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2018.