Gyldendal

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gyldendal
TipHalka açık
EndüstriYayıncılık
KurucuSøren Gyldendal
Genel merkezi,
Önemli kişilerMorten Hesseldahl
Poul Erik Tøjner
ÜrünKitap
GelirNet 863 milyon DKK (2017)[1]
Alt kuruluş(lar)Rosinante & Co. A/S
Publizon A/S
EyeJustRead
Forlaget Systime A/S
Çalışan sayısı448 (2017)
Web sitesigyldendal.dk
Gyldendal Yayınevi, Klareboderne 3, Kopenhag'da.

Gyldendalske Boghandel, Nordisk Forlag A/S, genellikle sadece Gyldendal olarak anılır (Danimarkaca okunuşu: [ˈkylˀn̩ˌtɛˀl]) Danimarkalı bir yayınevidir.

1770 yılında Søren Gyldendal tarafından kurulan Danimarka'nın en eski ve en büyük yayınevidir ve kurgu, kurgu dışı ve sözlükler de dahil olmak üzere geniş bir kitap yelpazesi sunar. 1925'ten önce, aynı zamanda Norveç'in önde gelen yayıneviydi ve Henrik Ibsen'in tüm eserlerini yayınladı. 1925 yılında, Gyldendal Norsk Forlag ("Gyldendal Norveç Yayınevi") adlı bir Norveç yayınevi kuruldu ve Danimarkalı Gyldendal'dan Norveçli yazarların haklarını satın aldı.

Gyldendal halka açık bir şirkettir ve hisseleri Kopenhag Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmektedir (Nasdaq Copenhagen , GYLD B).

Gyldendal, ansiklopedilerinin basılı versiyonunu 2006'da durdurdu. Bunun yerine çevrimiçi ansiklopedisi Den Store Danske 10 Mayıs 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. için ücretli abonelikler satmaya odaklandı. (Benzer bir dönüşüm Norveç'in Store Norske Leksion (Büyük Norveççe Ansiklopedi) için de gerçekleştirildi. 2008 yılına kadar bu çevrimiçi siteyi desteklemek için başka bir yaklaşıma ihtiyaç duyduğuna karar verdi.[2] Şubat 2009'dan bu yana Gyldendal, çevrimiçi, abonelik gerektirmeyen bir ansiklopedi yayınlamaktadır.

Bağlı kuruluşlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağlı kuruluşlardan bazıları:

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "5 års hovedtal for Gyldendal A/S" (Danca). 21 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2019. 
  2. ^ Noam Cohen, "Start Writing the Eulogies for Print Encyclopedias" 14 Ekim 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The New York Times, 16 March 2008

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]